Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Tαμήλο, το σούσι άλλωστε δεν θέλει ψήσιμο...






Μπορείς να ζεις και χωρίς ενέργεια, μπορείς να ζεις και με μια λάμπα. Το σούσι άλλωστε δεν θέλει ψήσιμο...
Μπορείς να...
ζήσεις και χωρίς ενέργεια. Μπορείς να πας σε ένα χωριό και να ζεις με τη λάμπα που ανάβαμε παλιά, δεν χρειάζεται το ρεύμα να το έχεις πάντα. Άρα λοιπόν το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό» (!) είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, Μιχαήλ Ταμήλος.
Εξήγησε επίσης πως η ΔΕΗ παράγει 10 Gigabytes, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σάλος στους επιστημονικούς κύκλους. Η ΔΕΗ πέρασε στην ψηφιακή εποχή και προσφέρει ρεύμα και σε στικάκια του 1 Gigabyte για οικιακή χρήση.

Η κοινωνία ευγνωμονεί τους 5.288 τρικαλινούς ψηφοφόρους του Ταμήλου, που φρόντισαν να αναδείξουν το μεγαλείο του εξαίρετου αυτού πολιτικού και επιστήμονα.
Το διαδίκτυο πήρε φωτιά, καθώς το ρεύμα δεν είναι πλέον απαραίτητο, και τίμησε δεόντως τον έναν και μοναδικό Ταμήλο.
Ενδεικτικά σας παραθέτουμε κάποιες φωτογραφίες:

Φωτογραφίες από το αρχείο της NASA


Εικόνες εμπνευσμένες από μια φωτεινή προσωπικότητα



"Παπαλάμπραινα" (left.gr)

Αν δεν υπήρχε ο Φωτόπουλος, η κυβέρνηση θα έπρεπε να τον επινοήσει


  Παραπολιτική
Άγονες περιοχές του πλανήτη θα μπορούσαν να είχαν ποτιστεί για μέρες ικανοποιητικά αν κάποιος είχε συγκεντρώσει τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνει η κυβέρνηση για την ποιότητα του συνδικαλισμού που εκπροσωπεί ο κ. Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Στην πραγματικότητα βέβαια, εκτιμώ ότι στο Μέγαρο Μαξίμου πανηγυρίζουν που στο δημόσιο διάλογο συμμετέχει με τέτοιους όρους ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής. Αν ήμουν «αφεντικό», θα παρακαλούσα να έχω απέναντι μια τόσο απονομιμοποιημένη συνδικαλιστική ηγεσία που έχει καταφέρει να γίνει το απόλυτο αντιπαράδειγμα κλαδικών διεκδικήσεων στην ελληνική κοινωνία.

Ειλικρινά δεν έχω καταλήξει στο πρόσημο που θα έβαζα στην αλλαγή που επιχειρείται στην αγορά της ενέργειας με τη μικρή ΔΕΗ αλλά ειλικρινά θαυμάζω την προσφορά του κ. Φωτόπουλου στη διαφαινόμενη ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Αν δεν υπήρχε αυτός, ίσως να είχαμε συζητήσει πιο σοβαρά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ερασιτεχνισμό της κυβέρνησης και για το μοντέλο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που έχει επικρατήσει στη χώρα μας.

Αποθεώστε την ειλικρίνεια της κ. Βούλτεψη (video)

Παραπολιτική


Πλήθος σχολίων έχει προκαλέσει από το πρωί η δήλωση της κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σοφίας Βούλτεψη σχετικά με τις παλαιότερες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα της ιδιωτικοποίησης μέρους της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, η κ. Βούλτεψη δήλωσε ότι δεν έχει καμία σημασία το τι λεγόταν το 2011 καθώς τότε η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν κυβέρνηση. Τη συγχαίρω δημόσια για την ειλικρίνεια της και απορρίπτω κάθε κριτική που της ασκείται.


Εξάλλου, η δήλωση αυτή είναι χρήσιμη και με όρους μέλλοντος. Χθες Αντιμνημόνιο, σήμερα Σταθερότητα, αύριο μπορεί ξανά Αντιμνημόνιο ή τέλοσπαντων κάτι άλλο. Αρκεί να υπάρχει η προοπτική της Κυβέρνησης...


Τα παραδέχονται από μόνοι τους...

Υ.Γ Μην ξεχνάμε ότι όλο αυτό το τσίρκο είναι μια ευγενική χορηγία της Κεντροαριστεράς.

Οταν η Ν.Δ. ζητούσε να παραμείνουν τα δίκτυα τής ΔΕΗ στο κράτος...

Deh-ergostastio-ptolemaidaΑποκαλυπτικά της υποκρισίας που χαρακτηρίζει τη Νέα Δημοκρατία στην προσπάθειά της να παραχωρηθεί η ηλεκτρική ενέργεια σε ιδιωτικά συμφέροντα, είναι τα όσα υποστήριζαν κορυφαία στελέχη της στη Βουλή, όταν...
πριν από τρία χρόνια ψήφιζαν από κοινού με το ΠΑΣΟΚ ένα άλλο νομοσχέδιο, το οποίο άνοιγε τον δρόμο στο σημερινό.

Ηταν Ιούλιος του 2011 και στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήταν υπουργός ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με υφυπουργό τον σημερινό υπουργό, Γιάννη Μανιάτη. Η τότε αντιμνημονιακή Ν.Δ., λίγο πριν σχηματιστεί η κυβέρνηση Παπαδήμου, είχε υπερψηφίσει το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αφαιρούσε, σε πρώτη φάση, από τη ΔΕΗ τα δίκτυα, με τη δημιουργία του ΑΔΜΗΕ.
ΑΔΜΗΕ
Η Ν.Δ. ζητούσε τότε να παραμείνουν τα δίκτυα στο κράτος, μιλούσε για ξεπούλημα, ενώ ειδικά ο Κ. Χατζηδάκης είχε «μαντέψει» τη σημερινή εξέλιξη.

«Υπάρχει συγκεκριμένη κατεύθυνση...

Τό σημερινό πρωτοσέλιδο τού Ποντικιού


Μύκονος: Έβδομος ακριβότερος προορισμός στον κόσμο

Του Παύλου Υψηλάντη
Ακριβότερη από τη Νέα Υόρκη εμφανίζεται η Μύκονος. Τέσσερις πόλεις της Ελβετίας στο τοπ 10. Δεύτερος ακριβότερος προορισμός το Μπελέκ της Τουρκίας.
                                                                                 ---------------

Στην έβδομη θέση μεταξύ των ακριβότερων τουριστικών προορισμών του κόσμου για την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού κατατάσσει την πόλη της Μυκόνου η ιστοσελίδα σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago.co.uk.
Μύκονος: Έβδομος ακριβότερος προορισμός στον κόσμο-Ξεπέρασε τη Νέα ΥόρκηΗ έρευνα βασίστηκε σε αναζητήσεις τιμών που έγιναν στο διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 15 Ιουνίου και αφορούσαν ταξίδια που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου 2014.
Στη σχετική κατάταξη η Μύκονος καταλαμβάνει την έβδομη θέση με μέση τιμή δωματίων στα ξενοδοχεία 194 στερλίνες (243,75 ευρώ). Εμφανίζεται, μάλιστα, να είναι ακριβότερη από τη Νέα Υόρκη (186 στερλίνες ή 233,7 ευρώ), το Λοκάρνο (183 στερλίνες ή 229,93 ευρώ) και το Λουγκάνο (182 στερλίνες ή 228,72 ευρώ) της Ελβετίας.
Ακριβότεροι από τη Μύκονο για την καλοκαιρινή περίοδο αιχμής Ιουλίου-Αυγούστου εμφανίζονται να είναι μόλις έξι προορισμοί.
Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται το...

Να γιατί η Σκόπελος δεν φοβάται την ζημιά από BLACK OUT της ΔΕΗ στο Τουρισμό!



 Ως γνωστόν η θείτσα Όλγα, έχει προ-"εγγυηθεί" ότι επί υπουργίας της φέτος, θα πλημμυρίσουμε με 20 εκατομμύρια επισκέπτες +.
Εμείς ανακαλύψαμε (γιατί οι περισσότεροι που ζουν από τον τουρισμό με εξαίρεση Μύκονο και Σαντορίνη, άντε και Κρήτη, δεν έχουν δει πελάτη ούτε για δείγμα), 12 Γερμανούς τουρίστες. Στο
Έλιος της Σκοπέλου στη περιοχή Χόβολο που άλλα, χρόνια τέτοια εποχή, δεν  έβρισκες βότσαλο να καθίσεις.
Φέτος εκτός από...
τις δυο οικογένειες με τα τροχόσπιτα , δεν υπήρχε ψυχή  σε ένα χιλιόμετρο οργανωμένης μαγευτικής παραλίας, ζωσμένης στο πράσινο του πεύκου. Και να πεις πως δεν υπάρχουν όλα τα "κομφόρ". Και παιδική χαρά, και ντουζιέρες, μέχρι και πολυτελέστατη τζαμπέ μαρίνα τουριστικών σκαφών. Ατυχώς βέβαια (λόγω Καποδίστρια και ηλίθιων εγκεφάλων) έχουν καταργηθεί αστυνομία ταχυδρομείο και ιατρείο, αλλά έχουν παπά (για να μη πάνε αδιάβαστοι όσοι έχουν προβλήματα υγείας).
 Δεκάδες σπίτια με ενοικιαζόμενα δωμάτια, ούτε που άνοιξαν φέτος, μια και η νόμιμη "λειτουργία" προϋποθέτει μια "τυπική"  διαδικασία που κοστίζει κάπου 800 ευρώ (ψιλά για σας κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη).
Και όταν δεν υπάρχουν Αρχές, γιατί να τηρήσουν τους κανονισμούς οι Γερμανοί.
Φόρτωσαν τους ψύκτες των τροχόσπιτων,παρκάρισαν καρα-ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ στη μέση της παραλίας για λουόμενους (έστω κι αν απουσιάζουν φέτος) , και μάλιστα δίπλα από την ντουζιέρα (κλικ στην φωτό).
Δεν έχουν πάρει ούτε καφέ όπως μας είπαν  οι ντόπιοι, παρ όλο που την αράζουν έξω από τις καφετέριες για να "κλέβουν" το WiFi για δωρεάν σύνδεση στο Ιντερνετ.
Ακόμη και την  γουρούνα την κουβάλησαν από την χώρα τους, για αστραπιαίες επιδρομές στα πέριξ μποστάνια.

 Ποιος θα τους ενοχλήσει? Κι όπως...
(γιά τή συνέχεια κάντε κλίκ εδώ )

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη