Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ "δείχνει" τή Βεργίνα ως τάφο τού Μ. Αλεξάνδρου...

Ξυπνήστε, ο Μέγα Αλέξανδρος κι όχι ο Φίλιππος είναι στην Βεργίνα...
Την πεποίθηση, πως, ο τάφος της Βεργίνας που ανακάλυψε ο Μανόλης Ανδρόνικος πριν από 40 χρόνια δεν είναι του Φιλίππου, αλλά του Μεγάλου Αλεξάνδρου, εκφράζει η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ.
Σε εκτενή συνέντευξή της για το θέμα στο "Πρακτορείο Magazine", η ακαδημαϊκός συντάσσεται με τη θεωρία Αμερικανών επιστημόνων, πως ευρήματα στον τάφο της Βεργίνας συνηγορούν προς την κατεύθυνση αυτή. Πως δηλαδή, αντίθετα με τις αναφορές που ήθελαν τον Μέγα Αλέξανδρο να θάβεται στην Αλεξάνδρεια, το σώμα του στρατηλάτη επέστρεψε στη Μακεδονία. 

«Αμερικανοί ανθρωπολόγοι, βρήκαν ένα σκελετό εκτός του τάφου, αλλά στη Βεργίνα. Ο σκελετός φέρνει ένα τραύμα στην...

Tο συγκλονιστικό «Μοιρολόι της Μεγάλης Παρασκευής»

Η Παναγία του λαού
Στο συγκλονιστικό «Μοιρολόι της Μεγάλης Παρασκευής», που απαντά σε πάμπολλες παραλλαγές, σε όλα τα ιδιώματα της νεοελληνικής γλώσσας και σε κάθε περιοχή όπου μιλήθηκε, η Παναγία δεν θρηνεί σαν Θεοτόκος, σαν μητέρα Θεού. Μοιρολογάει τον γιο της σαν μάνα ανθρώπου, θνητού, που τίποτε δεν της εξασφαλίζει ότι θα τον ξαναδεί αναστημένο, με ταπεινωμένο στα νικηφόρα πόδια του τον Αδη. Ο απόλυτος σπαραγμός της εξηγεί εν μέρει τις κατάρες της κατά του Ατσίγγανου, που έφτιαξε τα πέντε καρφιά της σταύρωσης. Κατά τη λαϊκή παράδοση βέβαια, που αντιπαθεί γενικά τους Τσιγγάνους, γιατί τίποτε δεν λένε για σταυρωτήδες Φαραώ ή χαλκιάδες τα Ευαγγέλια (κανονικά και απόκρυφα) ή οι Πατέρες και η υμνογραφία...

Καλή Ανάσταση!


ΜΥΚΟΝΟΣ : Μελετώντας τίς ανεξερεύνητες βουλήσεις τού πλήθους...







  ...εν πλώ πρός τήν 26η Μαΐου...

*παραλλαγή σέ παλιότερο σκίτσο τού Δημήτρη Χαντζόπουλου