Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Αυτό λέγεται δημοσιογραφία ή βαρβαρότης;..

Ρε, Καραμήτσο και Θεμιστοκλή…

αυτό λέγεται δημοσιογραφία ή βαρβαρότης;..

Βρήκαν μια φωτογραφία της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε ηλικία 10 ετών από παιδικό πάρτυ και την μόστραραν στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας τους.

Με τη σημείωση μάλιστα, ότι από τότε – από την ηλικία των 10 ετών! – το…
βλέμμα της Ζωής ήταν… αυστηρό!!!

Η πολιτική στάση, σήμερα, της Ζωής Κωνσταντοπούλου έχει πολλά για τα οποία μπορεί κανείς να την κρίνει και να της ασκήσει αυστηρή κριτική. Αλλά αναρωτιόμαστε, τι προσφέρει η δημοσίευση μιας παιδικής της φωτογραφίας μ’ αυτή μάλιστα τη λεζάντα (του αυστηρού βλέμματος);

Αυτό λέγεται δημοσιογραφία ή βαρβαρότης;

ΥΓ. Κυρία Τίνα Μανδηλαρά που υπογράφετε το θέμα, δική σας ήταν η επιλογή της παιδικής αυτής φωτογραφίας;..

Μήνυμα από το Διάστημα για την Ελλάδα...


Ένα μήνυμα στους φίλους του στην Ελλάδα έστειλε το Σάββατο ο αστροναύτης της NASA, Σκοτ Κέλι.

Χρησιμοποιώντας τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο...
Κέλι «ανέβασε» μια φωτογραφία της χώρα μας, η οποία έχει ληφθεί από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στέλνοντας ένα μήνυμα συμπαράστασης στους Έλληνες.

«Για τους καλούς μου φίλους στην Ελλάδα. Σας σκέφτομαι. Εύχομαι να έχετε ένα υπέροχο βράδυ», ήταν το σχόλιο με το οποίο συνόδευσε την υπέροχη εικόνα του ο αστροναύτης.

Δεν είναι, όμως, το πρώτο μήνυμα που ο Κέλι στέλνει από το Διάστημα για χώρα μας.

Τον περασμένο μήνα και συγκεκριμένα στις 12 Ιουλίου, την ημέρα της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες, ο αστροναύτης είχε γράψει στο Twitter: «Αθήνα, Ελλάδα, καλημέρα από το Διάστημα. Ευχές για το καλύτερο»...

Οι "Φιλελεύθεροι-Αντικρατιστές" τού Δήμου Αθηναίων πού -δυστυχώς γιά μάς- πολιτεύονται καί μάς "δουλεύουνε" ακόμα...

Καλά κρασιά... στον «Αθήνα 9,84»...

Καλά κρασιά... στον «Αθήνα 9,84»

 Πρέπει ο «Αθήνα 9,84» να αποτελεί τον μοναδικό ραδιοσταθμό διεθνώς που ξόδευε χρήματα για συντήρηση κρασιών! Μήπως το ραδιόφωνο του Δήμου Αθηναίων είχε (έχει;) κελάρι στα υπόγεια της Τεχνόπολης και δεν το ξέραμε; Ειδάλλως, δεν δικαιολογείται το κονδύλι 708 ευρώ για συντήρηση κρασιών μέσα σε μία μόνο χρονιά!Το πόρισμα των ελεγκτών που εξέτασαν τα οικονομικά πεπραγμένα του σταθμού για το χρονικό διάστημα από το 2001 ώς το 2010 και είδαμε αναλυτικά στο «Κουτί της Πανδώρας» αποκαλύπτει συγκλονιστικά πράγματα.Ξόδευαν αφειδώς χρήματα (τα χρήματα των δημοτών, τα δικά μας δηλαδή) σε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Από ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα αξίας 655,45 ευρώ μέχρι δέκα κομπολόγια 567,23 ευρώ και από δύο φουλάρια 475,97 ευρώ μέχρι είκοσι ασημικά γραφείου προέδρου αξίας 345 ευρώ!Οι ελεγκτές προτείνουν στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος την άσκηση ποινικών διώξεων σε όσους συμμετείχαν στο διοικητικό συμβούλιο του «Αθήνα 9,84» εκείνα τα χρόνια, με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

Ρουσφέτια
Και δεν είναι μόνο τα λογής λογής έξοδα που περνούσαν στον προϋπολογισμό του σταθμού και προκαλούν οργή, εντυπωσιάζει και το πλήθος των εργαζομένων που δούλευαν εκείνη τη χρυσή δεκαετία στο δημοτικό ραδιόφωνο. Από τα 143 άτομα του 2001 (δήμαρχος Δημήτρης Αβραμόπουλος), με αμοιβές συνολικά 3.399.814 ευρώ, φτάσαμε στα 318 του 2008 (δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης), με κόστος 6.672.740,34 ευρώ!Ωστόσο, το μεγάλο πάρτι έλαβε χώρα επί δημαρχίας Ντόρας Μπακογιάννη! Σε τρία μόλις χρόνια διπλασίασε τους εργαζόμενους, οι προσλήψεις πήγαν σύννεφο.
Το πήρε το ραδιοφωνάκι με 143 άτομα το 2003 η Ντόρα και το άφησε με 296 το 2006! Ποιος μίλησε για πελατειακό κράτος; Το 2010 οι δημοσιογράφοι που εργάζονταν στον «Αθήνα 9,84» έφταναν αισίως στους 233. Χωρίς υπερβολή, ένας τόσο μεγάλος αριθμός θα αρκούσε, για να στελεχώσει τέσσερα-πέντε ραδιόφωνα και πάλι θα περίσσευε κόσμος.Ο εξορθολογισμός ήρθε επί Γιώργου Καμίνη. Οχι πως και τώρα δεν είναι τεράστιο το κόστος λειτουργίας του (4 εκατ. ευρώ τον χρόνο!), αλλά καμία σχέση σε σύγκριση με το παρελθόν.Να πούμε -κλείνοντας- και για τα ταξίδια που έκαναν (ποιοι και πού;) και στοίχιζαν ο κούκος αηδόνι: 37.801,90 ευρώ το κονδύλι για το 2009 για προορισμούς μέσα στην Ελλάδα! Μήπως πήγε πουθενά εκδρομή σύσσωμος ο σταθμός, όλοι οι εργαζόμενοι, καμιά κρουαζιέρα σύσφιγξης των σχέσεων;Το 2010 ξόδεψαν και 54.629,20 ευρώ για ταξίδια στο εξωτερικό. Παρίσι, να υποθέσουμε; Για πιο ρομαντικά; 
 Δημήτρης Κανελλόπουλος
 από τήν ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : O υπέρτιτλος είναι τής 'Νέας Μυκόνου"

Άλλος ήλιος, απ΄ότι φαίνεται, "βγαίνει" στήν Πάτρα : Δωρεάν οι ξαπλώστρες με εντολή δημάρχου...

Πάτρα: Δωρεάν οι ξαπλώστρες με εντολή δημάρχου...

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη που εξελέγη με το ΚΚΕ, επανατοποθετήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι ξαπλώστρες στην παραλία της Πλαζ της Πάτρας, οι οποίες είχαν απομακρυνθεί μετά από...
καταγγελίες στην Κτηματική Υπηρεσία, με το αιτιολογικό της καταπάτησης αιγιαλού.  
 Ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οι συνεργάτες του Κ. Πελετίδη, επισκέφτηκαν στις 2.30 μ.μ. και γέμισαν την παραλία με ξαπλώστρες (τοποθετώντας μάλιστα 50 επιπλέον) για τη δωρεάν χρήση από τους λουόμενους.  
 Σύμφωνα με τον 902.gr, κατά την αποχώρηση του δημάρχου από την Πλαζ, λουόμενοι πλησίασαν τον Κ. Πελετίδη και τον ρώτησαν αν υπάρχει ο κίνδυνος οι ξαπλώστρες να αφαιρεθούν εκ νέου από την Κτηματική.
   Η απάντηση του δημάρχου ήταν πως «ότι υπάρχει στην παραλία της Πλαζ ανήκει νόμιμα στο Δήμο και προσφέρεται δωρεάν στους λουόμενους. Στέλνουμε σήμερα και ένα μήνυμα σε κάποιους καλοθελητές, πως οι λαϊκές ανάγκες είναι πάνω από τα όποια επιχειρηματικά συμφέροντα».

Άλλα 25 δισ. ευρώ δάνειο, απαιτούνται, γιά τήν ανακεφαλαιοποίηση τών Τραπεζών

«Καπνός» τα δισ. της πρώτης διάσωσης

Απαιτούνται άλλα 25 δισ. ευρώ δάνειο στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ανακεφαλαιοποίηση. Τα έχασαν όλα και οι ιδιώτες που επένδυσαν επιπλέον 8,3 δισ. ευρώ στις περσινές αυξήσεις κεφαλαίου

​Ούτε για «τραυμαπλάστ» δέν έφτασαν τά 25 δισ. ευρώ που έβαλαν οι Ελληνες φορολογούμενοι στις ελληνικές τράπεζες το 2013, για να καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες και να «διασώσουν» το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας. Από τα χρήματα αυτά που επένδυσε πριν από δύο χρόνια το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις τράπεζες, έχουν «απομείνει» σήμερα μόλις 3 δισ. ευρώ και πλέον το ελληνικό κράτος ετοιμάζεται να δανειστεί άλλα 20-25 δισ. ευρώ για να ξανασώσει τις τράπεζες στις οποίες είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος.
Η κατάρρευση των τραπεζικών αξιών στο Χρηματιστήριο τους προηγούμενους μήνες, αλλά κυρίως την τελευταία εβδομάδα όταν και εξαϋλώθηκαν εν ριπή οφθαλμού 8 δισ. ευρώ από την εναπομείνασα χρηματιστηριακή αξία των τραπεζών (από τα 13 δισ. ευρώ υποχώρησε μέχρι τα 4,6 δισ. ευρώ), σήμανε την ολοσχερή απώλεια των χρημάτων που επένδυσαν τόσο οι ιδιώτες επενδυτές πέρυσι (8,3 δισ. ευρώ) όσο κυρίως το ελληνικό κράτος μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Από τα 24,9 δισ. ευρώ του 2013, τα οποία επιβάρυναν μέσω δανεισμού το δημόσιο χρέος ώστε να καλυφθούν από το ΤΧΣ οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής, της Πειραιώς, της Alpha και της Eurobank, έχουν απομείνει σήμερα στο ΤΧΣ μόλις 3,2 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα τα ρούφηξε όλα αυτά τα χρόνια η απύθμενη μαύρη τρύπα των «κόκκινων» δανείων, της εκροής καταθέσεων, της ύφεσης στην οικονομία και των διαρκών αναγκών σε νέα κεφάλαια.
Αν υπολογίσει κανείς και τα 13,4 δισ. ευρώ που πλήρωσε το ΤΧΣ για τις τράπεζες που τέθηκαν σε καθεστώς εκκαθάρισης, εκ των οποίων τα 10,7 δισ. ευρώ χαρακτηρίστηκαν «μη ανακτήσιμα», η ζημιά από το τραπεζικό σύστημα έχει εκτοξευτεί στη στρατόσφαιρα και ακόμη το κοντέρ δεν έχει μηδενίσει.
Θεωρείται βέβαιο ότι τα χρήματα αυτά δεν πρόκειται να ανακτηθούν ποτέ από το ΤΧΣ για δύο λόγους: αφενός γιατί στην κατάσταση που είναι και θα παραμείνουν για πολλά χρόνια ακόμη οι τράπεζες, είναι πρακτικά απίθανο οι τιμές των μετοχών τους να ανέβουν 500% ή 1.000% ώστε να ισοφαριστούν οι απώλειες του Ταμείου.
Και αφετέρου διότι στο πλαίσιο της νέας δανειακής σύμβασης με τους δανειστές, που προβλέπει την παροχή τουλάχιστον 20-25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είτε το Ταμείο θα κληθεί να βάλει τουλάχιστον επιπλέον 10 δισ. ευρώ στις τράπεζες, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός ανάκτησης να ανέβει υπερβολικά, είτε η συμμετοχή του θα υποστεί μεγάλη απίσχνανση εφόσον τις ανάγκες των τραπεζών καλύψουν οι ιδιώτες μέτοχοι.

  Αποτιμήσεις
Στην Εθνική Τράπεζα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επένδυσε το 2013 περίπου 8,46 δισ. ευρώ. Σήμερα ελέγχει το 57,2% του μετοχικού της κεφαλαίου και η αξία της συμμετοχής του διαμορφώνεται σε μόλις 1,23 δισ. ευρώ. Για τους ιδιώτες επενδυτές που πέρυσι κάλυψαν το σύνολο της αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας η αξία της συμμετοχής τους (42,8%) έχει υποχωρήσει σε 930 εκατ. ευρώ.
Στην Alpha Bank το ΤΧΣ ελέγχει σήμερα το 66,2% του μετοχικού κεφαλαίου και από τα 3,96 δισ. ευρώ που έβαλε το 2013, σήμερα έχει απομείνει 1,09 δισ. ευρώ με βάση τη χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας. Οι ιδιώτες επενδυτές έχουν 33,8% των μετοχών και η συνολική συμμετοχή τους αξίζει 557 εκατ. ευρώ.
Στην Τράπεζα Πειραιώς η αξία της κρατικής συμμετοχής έχει υποχωρήσει δραματικά. Το ΤΧΣ επένδυσε 6,84 δισ. ευρώ στην ανακεφαλαιοποίηση του 2013, αλλά σήμερα το μερίδιό του (66,2% της τράπεζας) αποτιμάται σε λιγότερα από 600 εκατ. ευρώ. Η συνολική χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας δεν ξεπερνά πλέον τα 890 εκατ. ευρώ μετά την κατάρρευση της περασμένης εβδομάδας όταν και έχασε το 62% της αξίας της. Οι ιδιώτες μέτοχοι της τράπεζας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ο μεγαλοεπενδυτής John Paulson και η αμερικανική Wellington Μanagement, ελέγχουν το 33,1% της τράπεζας και η αξία των μετοχών τους είναι μόλις 295 εκατ. ευρώ.
Στη Eurobank, τέλος, όπου το κράτος δεν έχει την πλειοψηφία των μετοχών αλλά ελέγχει πλέον το 35,4%, η αξία της συμμετοχής έχει ουσιαστικά μηδενίσει και διαμορφώνεται σε μόλις 307 εκατ. ευρώ, παρότι το 2013 είχε κεφαλαιοποιήσει την τράπεζα με 5,72 δισ. ευρώ. Η συμμετοχή των ιδιωτών μετόχων που ελέγχουν το 64,6% -μεταξύ αυτών η Fairfax Holdings, η Capital Group, κ.ά.- έχει υποχωρήσει επίσης στα 560,5 εκατ. ευρώ.

από τήν  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Άρθρο του Ιταλού π. προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και π. πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι γιά τή Γερμανική πολιτική στήν Ευρώπη...

«Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει την απαράδεκτη γερμανική επιχείρηση- αστραπή»

Ρομάνο Πρόντι
Ο Ρομάνο Πρόντι κρίνει αρνητικά τον συμβιβασμό Ελλάδας - δανειστών
Εκτενές άρθρο του Ιταλού πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι, με τίτλο «Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει την απαράδεκτη γερμανική επιχείρηση-αστραπή» φιλοξενεί σήμερα η ιταλική εφημερίδα «Ιλ Μεσατζέρο».
Στο άρθρο του ο Πρόντι τονίζει ότι λόγω της αντίθεσης των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων μεγάλων ηγετών στο σχέδιο του Σόιμπλε «να εκδιωχθεί η Ελλάδα από το ευρώ» βρέθηκε, τελικά, ένας συμβιβασμός.
Ο Ιταλός πολιτικός, όμως, κρίνει αρνητικά τον συμβιβασμό, τον θεωρεί «κακό» διότι «γεννήθηκε σε μια ατμόσφαιρα εγωισμών, μνησικακίας και φόβων» και σημειώνει ότι με τον τρόπο αυτό «αποφεύχθηκε η αρνητικότερη εξέλιξη αλλά τέθηκαν οι προϋποθέσεις για νέες εντάσεις».
Αναφέρεται, άλλωστε, στη «βαριά και απρόσμενη δήλωση του Σόιμπλε, με στόχο να περιορίσει τις δικαιοδοσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μεταθέτοντας τις πιο λεπτές αποφάσεις οικονομικής πολιτικής στα χέρια μιας τεχνικής Αρχής, με πλήρεις δικαιοδοσίες και, φυσικά, υπό τον έλεγχο του Βερολίνου».
Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν θεωρεί ότι «οι δηλώσεις του Σόιμπλε πρέπει να ερμηνευθούν ως επίσημη θέση της κυβέρνησης του Βερολίνου» και καθιστά σαφές ότι «αισθάνεται την πολιτική και ηθική υποχρέωση να αντιταχθεί στις απαράδεκτες αυτές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών».
Σύμφωνα με τον Ρομάνο Πρόντι, «δεν πρόκειται απλά για ένα νομικής φύσεως πρόβλημα, αλλά για μια πολιτική στροφή, όπως τόνισε με δραματικό τρόπο ο Γερμανός πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος έγραψε ότι η Γερμανία μετατρέπει πλέον την ευρωζώνη σε σφαίρα επιρροής της».
Ο Ιταλός κεντροαριστερός πολιτικός τονίζει ότι «δεν μπορούν να αφαιρούνται τα κύρια θεμέλια της κοινής πολιτικής με αποφάσεις που οδηγούν σαφώς στη διάλυση της Ένωσης».
Για τον λόγο αυτό ο Πρόντι ζητά να υπερισχύσει η πολιτική, με τη σύγκληση ευρωπαϊκής συνόδου, στην οποία να πάρουν μέρος αρχηγοί κυβερνήσεων, θεσμών και κομμάτων, με αναφορά στα συμφέροντα, στους στόχους και στους λόγους συνύπαρξης των μελών της Ένωσης.
από τήν ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Το νέο οικονομικό μοντέλο παραμένει ζητούμενο



Χρόνος δεν περισσεύει. Θα ήταν πολύτιμη η άσκηση, σε πνεύμα συνεννόησης με ευρεία συναίνεση, μιας πολιτικής μεταρρυθμίσεων παντού, σε όλη τη γραμμή, σε όλες τις σφαίρες, από την κρατική διοίκηση, τη Δικαιοσύνη, μέχρι τις τράπεζες, για να αποδεσμευτούν πόροι από το τέλμα του παρασιτισμού και των «ημετέρων», και το άμεσο άνοιγμα των αγορών στον υγιή ανταγωνισμό. Ωστόσο, πριν και πάνω από όλα, προέχει ο σχεδιασμός και η καλή εφαρμογή μιας συνεκτικής πολιτικής επενδύσεων, πολιτικής που θα εμπνέει εμπιστοσύνη και θα επιδιώκει να προσελκύσει ξένα ιδιωτικά μακροπρόθεσμα κεφάλαια – πρώτα πρώτα αυτά που υπερίπτανται και αναζητούν ευκαιρίες στα μεγάλα κοιτάσματα υποτιμημένων αξιών που κρύβει η χώρα. Το σημαντικό –για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα– είναι «η προσπάθεια άμεσης προσέλκυσης επενδύσεων ώστε να αντιμετωπιστούν οι υφεσιακές τάσεις στην οικονομία» (21.7.15).
Η προσέλκυση ιδιωτικών μακροπρόθεσμων (όχι απλά και μόνο βραχυπρόθεσμων, κοινώς αεριτζίδικων…) κεφαλαίων είναι το πιο σημαντικό άμεσα, για να σταθεί στα πόδια της μια νέα εθνική προσπάθεια, αλλά και στρατηγικά, για να αρχίσει η οικοδόμηση ενός νέου οικονομικού μοντέλου. Αυτό, δηλαδή, που αποτελεί το ζητούμενο από το 2010, όταν ξέσπασε το τσουνάμι της κρίσης. Τότε ακόμη, η ελληνική κοινωνία κυκλοφορούσε με μια λιμουζίνα που είχε πάρει με δάνειο. Δεν ήταν όλοι ίσοι σε αυτήν – αντιθέτως. Ούτε την απολάμβαναν όλοι εξίσου – και πολλοί υπέφεραν. Αλλοι κάθονταν στις θέσεις του οδηγού, συνοδηγού ή στο πίσω κάθισμα, πολλοί ήταν πατικωμένοι στο δάπεδο. Αλλοι ήταν στην καμπίνα και σπρώχνονταν για πιο άνετη θέση, άλλοι παραχωμένοι στο πορτμπαγκάζ πάσχιζαν να δουν λίγο φως. Αλλά σχεδόν όλοι είχαμε ξεχάσει ότι η λιμουζίνα δεν μας ανήκε. Οτι το μόνο που πραγματικά ήταν δικό μας, δεν ήταν η λιμουζίνα, ήταν το δάνειο που είχαμε πάρει. Το θυμηθήκαμε, εκόντες άκοντες, το 2010. Οταν οι διεθνείς αγορές αρνήθηκαν την αναχρηματοδότηση του δανείου.
Οταν, με άλλα λόγια, κατέρρευσε το μοντέλο της μεταπολεμικής ανάπτυξης της χώρας, το μοντέλο του παρασιτικού καπιταλισμού, της μεγέθυνσης μέσω της κατανάλωσης με δανεικά, αδιάφοροι για την παραγωγικότητα που είχε ξεπέσει σε ουραγό διεθνώς, με καθυστερημένες παραγωγικές δομές (κρατικοδίαιτες μεγάλες κατακλεμμένες και υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, ένα αρχιπέλαγος από μικρομεσαίες δήθεν επιχειρήσεις), με πελατειακό κράτος που αναλάμβανε το ρίσκο του δανεισμού και (δημοκρατικά, συναινετικά) διένειμε το προϊόν του με πελατειακά κριτήρια – εξού και υπερδανείστηκε. Αυτό το μοντέλο είχε εξαντληθεί προ πολλού. Οι αγορές το 2010 σφύριξαν και επίσημα τη λήξη του. Ηταν πολύ καλή ώρα για μια επώδυνη αλλά εξυγιαντική άσκηση εθνικής αυτογνωσίας. Το πολιτικό σύστημα, με υστεροβουλία, έκανε τα πάντα να μας διευκολύνει ως κοινωνία να αποφύγουμε αυτήν την άσκηση – να μην πιούμε αυτό το ποτήρι. Αυτό που δεν κάναμε τότε, αυτό που γίνεται σταγόνα με σταγόνα όλα αυτά τα χρόνια, παραμένει επίκαιρο. Οπως και το διά ταύτα της άσκησης: ο σχεδιασμός του νέου μοντέλου της χώρας, της μετά-την-κρίση-Ελλάδας.
Έντυπη "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Συμφωνία μέχρι 14 Αυγούστου...



...βλέπει και η γερμανική  "Frankfurter Allgemeine"...
Για το ενδεχόμενο συμφωνίας μέχρι την προσεχή Παρασκευή 14 Αυγούστου κάνει λόγο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung".
 Σύμφωνα με το δημοσίευμα μάλιστα χθες, Σάββατο, η ελληνική πλευρά είχε...
«μία εξαιρετική συνεργασία» με τους δανειστές της στη διάρκεια διαπραγματεύσεων.

Η συζήτηση επί των προτάσεων για ένα τρίτο πακέτο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη και στη συνέχεια να σταλεί για ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Έπειτα, την Παρασκευή, το πακέτο βοήθειας πιθανώς να επικυρωθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το πυροτέχνημα της Αμφίπολης...


...και το φιάσκο Σαμαρά.
Tι αποκαλύπτει αυτοψία, που πραγματοποίησαν έγκριτοι αρχαιολόγοι...
 Λίγες ημέρες προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ανακοίνωση των σπουδαίων ευρημάτων στην Αμφίπολη, επιστημονικό πόρισμα αποκαλύπτει, πως, το μνημείο ουδεμία σχέση έχει με το...
βασιλικό Οίκο των Μακεδόνων και, πως, χρονολογείται στα ύστερα ελληνιστικά χρόνια.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «H Αυγή», η έκθεση αυτοψίας που πραγματοποίησαν έγκριτοι αρχαιολόγοι με πολυετή ανασκαφική εμπειρία στη Μακεδονία, καταδεικνύει πως η χρονολόγηση του μνημείου διολισθαίνει από τον 4ο π.Χ αιώνα στους ύστερους ελληνιστικούς χρόνους, κοινώς το β’ μισό του 2ου – 1ου αιώνα π.Χ. Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που οραματιζόταν η προηγούμενη κυβέρνηση, πως, τάχα ο τάφος της Αμφίπολης έκρυβε τον διάσημο νεκρό μακεδονικής βασιλικής οικογένειας.
Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Ξυδάκης, «η έκθεση προέκυψε μετά την αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αμφίπολης που πραγματοποίησε στις 30 Μαϊου κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού».
Η αυτοψία είναι εύγλωττη ως προς το θέμα της κεραμικής και των κινητών ευρημάτων της ανασκαφής αφού, όπως γράφει η «Αυγή» οι ζωγραφικές παραστάσεις των μαρμάρινων επιστυλίων που βρέθηκαν στο δεύτερο χώρο του μνημείου καθώς και η κεραμική από διάφορα σημεία του εσωτερικού του μνημείου χρονολογούνται μεταξύ του δεύτερου μισού του 2ου αιώνα π.Χ ή στις αρχές του 1ου π.Χ αιώνα.
Όμως, και οι Καρυάτιδες και οι Σφίγγες αλλά και τα αρχιτεκτονικά στοιχεία τοποθετούνται στην ίδια περίοδο χρονολόγησης με την κεραμική.
Ή έκθεση - κόλαφος για την τότε κυβέρνηση είναι άλλη μία τρανή απόδειξη πως η όλη ιστορία δεν ήταν τίποτε άλλο παρά επικοινωνιακές πομφόλυγες, άλλο ένα τέχνασμα της κυβέρνησης Σαμαρά να αποπροσανατολίσει την ελληνική κοινή γνώμη από την ανεπαρκειά της στο χειρισμό της οικονομικής κρίσης.