Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Exit Poll: Δεν κερδίζει καμία περιφέρεια η Λεπέν

Ήττα

tvxs.gr | 13 Δεκ. 2015
Τελευταία ανανέωση 21:35 | 13 Δεκ. 2015
Πολιτική ήττα για την Μαρίν Λεπέν και το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο στις περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας. Παρά τις πολύ καλές επιδόσεις στον πρώτο γύρο και παρά τις προβλέψεις που ήθελαν το κόμμα να καταλαμβάνει έως και πέντε περιφέρειες τα exit poll δείχνουν ότι τελικά η Μαρίν Λεπέν είναι η μεγάλη χαμένη.
Δεν κερδίζει καμία από τις 13 περιφέρειες ενώ τελικά το Εθνικό Μέτωπο έρχεται τρίτο σε εθνικό επίπεδο. Πρώτη δύναμη είναι οι Ρεπουμπλικάνοι του Νικολά Σαρκοζί και δεύτεροι οι Σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ. 
Καταλυτικό ρόλο στην ήττα της Λε Πεν διαδραμάτισε η απόσυρση των σοσιαλιστών υποψήφιων και η έκκληση του προέδρου Ολάντ για στήριξη του κεντροδεξιού κόμματος του Νικολά Σαρκοζί στις περιφέρειες που προηγούνταν το Εθνικό Μέτωπο ώστε να ανακοπεί η πορεία της ακροδεξιάς. 
Στη βόρεια περιοχή, οι Ρεπουμπλικάνοι του Σαρκοζί κερδίζουν το 57,5% των ψήφων έναντι 42,5% του Εθνικού Μετώπου. Στα νοτιοανατολικά, όπου υποψήφια είναι η ανιψιά της Λε Πεν, Μαριόν, ο κεντροδεξιός υποψήφιος προηγείται με 54,5%. Στα ανατολικά, η κεντροδεξιά προηγείται με 48,4% έναντι 36,4% του Εθνικού Μετώπου.
Η συμμετοχή και στις δύο περιφέρειες υπερβαίνει το 61% - σημαντικά αυξημένη έναντι του πρώτου γύρου. Το ποσοστό της αύξησης οφείλεται στην μαζική προσφυγή των νέων στις κάλπες προφανώς για να εμποδίσουν τη νίκη της Λεπέν. Στον πρώτο γύρο η μεγαλύτερη αποχή είχε παρατηρηθεί στις ηλικίες από 18 - 25. 
Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο, το Εθνικό Μέτωπο προηγούνταν σε έξι περιφέρειες, η κεντροδεξιά σε τέσσερις και οι σοσιαλιστές σε τρεις.

Χριστουγεννιάτικη προσφορά : ΔΩΡΕΑΝ Γυναικολογική Κλινική Εξέταση

Η Γυναικολόγος
Μυρτώ Σωτηροπούλου
κάνει Χριστουγεννιάτικο δώρο σε
ΟΛΕΣ τις γυναίκες
ΔΩΡΕΑΝ
Γυναικολογική Κλινική Εξέταση
Για ραντεβού επικοινωνήστε
6997639295   
***
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Προειδοποιητικές βολές ρωσικού πολεμικού πλοίου κατά τουρκικού αλιευτικού στο Αιγαίο



Προειδοποιητικές βολές εκτόξευσε το ρωσικό πολεμικό πλοίο Smetlivy κατά τουρκικού αλιευτικού σκάφους στο Αιγαίο Πέλαγος, για να αποφευχθεί η μεταξύ τους σύγκρουση.
Τη σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το αλιευτικό δεν απάντησε στα σήματα ασυρμάτου του ρωσικού αντιτορπιλικού, το οποίο βρισκόταν αρόδου και πλησίασε επικίνδυνα σε απόσταση 600 μέτρων.
Το περιστατικό σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 12 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Λήμνου σε διεθνή ύδατα. Αμέσως μετά τις βολές το αλιευτικό σκάφος άλλαξε πορεία περνώντας σε απόσταση 500 μέτρων από το πλοίο Smetlivy.
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ κάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της τουρκικής πρεσβείας στη Μόσχα για να του εκφράσει τη διαμαρτυρία του.
Στρατιωτικές πηγές από την Ελλάδα επεσήμαναν ότι το περιστατικό έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα ως εκ τούτου το ελληνικό πολεμικό ναυτικό δεν έχει καμία ανάμειξη στο συμβάν. Σύμφωνα μάλιστα με όσα έχουν γίνει γνωστά εκτιμούν ότι το επεισόδιο οφείλεται σε κακή συνεννόηση ανάμεσα στα δύο πλοία. Εμπειροι αξιωματικοί έλεγαν ότι η επικοινωνία ανάμεσα σε δύο πλοία σε διεθνή ύδατα γίνεται μέσω καναλιού στην αγγλική γλώσσα και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το περιστατικό να οφείλεται σε αδυναμία συνεννόησης ανάμεσα στα δύο σκάφη.
Τα νεύρα ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι τεντωμένα καθώς η Τουρκία και η Ρωσία διέρχονται τη χειρότερη κρίση στις σχέσεις τους μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αφότου, στις 24 Νοεμβρίου, ένα ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο καταρρίφθηκε από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία. Από τότε η Ρωσία έχει ανακοινώσει αντίποινα σε βάρος της Τουρκίας τα οποία στοχεύουν κυρίως τους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, των κατασκευών και της γεωργίας.
O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που βρίσκεται στη Ρώμη για να συμμετάσχει στις συνομιλίες για την Λιβύη, δήλωσε ότι η Άγκυρα ερευνά το περιστατικό με το ρωσικό αντιτορπιλικό στο Αιγαίο  και θα εκδώσει μια ανακοίνωση μόλις συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες. Ο ίδιος επανέλαβε την θέση της Άγκυρας ότι θέλει να διευθετήσει τις όποιες δυσκολίες στις σχέσεις της με τη Ρωσία. «Θέλουμε να επιλύσουμε την ένταση με το διάλογο» τόνισε ο ίδιος, σε δηλώσεις που μετέδωσε το τουρκικό τηλεπτικό δίκτυο TRT Turk.
kathimerini.gr

Το "πολύ δύσκολο" σύμφωνο συμβίωσης...


Πολύς λόγος γίνεται, τίς τελευταίες μέρες, από πλευράς ΔΙΣ (Διαρκούς Ιεράς Συνόδου) γιά τό σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφύλων. 
Πρωτίστως, αυτό, είναι θέμα πού έχει νά κάνει με τήν επιθυμία καί -κυρίως- μέ τίς ανάγκες (προσαρμογής τού δικαίου) ενηλίκων προσώπων πού αποτελούν μερίδα τής κοινωνίας. 
Η κοινωνία έχει δείξει, από καταβολής κόσμου, ότι -μέ τόν ένα ή τόν άλλο τρόπο- βρίσκει λύσεις σέ ό,τι τήν απασχολεί. Επιλύει μάλιστα, η ίδια, μέ τόν καλύτερο τρόπο τά θέματα πού δημιουργεί "η ροή τών πραγμάτων". 
Μιά γρήγορη ματιά στίς εξελίξεις τών τελευταίων δυόμισι χιλιάδων χρόνων επιβεβαιώνει τού λόγου τό αληθές.

Στή σύγχρονη εποχή η λύση "δίδεται" διά τής πολιτείας. 
Αυτή νομοθετεί.
Θά πρέπει, επί πλέον, νά ληφθεί υπ΄όψιν ότι εδώ μιλάμε γιά "συμβάσεις τού δικαίου". 
Αστικού ή οικογενειακού.  
Δέν μιλάμε γιά μυστήρια.

(Ιστορικά ο εμπαιγμός τού Θείου "έλαβε σάρκαν..." πολύ πιό κραυγαλέα "εντός τών τειχών" -τών πάσης φύσεως "ταγμένων" κοινοβίων- παρά στίς "ανοχύρωτες" ανοιχτές πολιτείες τών απλών ανθρώπων... 
Άλλωστε τό "τί είναι ηθικό καί τί όχι" είναι κάτι τό τελείως ρευστό διά μέσου τών αιώνων...)

Όμως, επειδή υπάρχει ζωτική ανάγκη νά "ιεραρχήσουμε" μέ ρεαλισμό τίς κοινωνικές προτεραιότητες, εξαιτίας τού ότι, μερικές απ΄αυτές, "καίνε" (καί ακόμη σωστότερα επειδή "ζεματάνε")
Τό -πραγματικά- "πολύ δύσκολο σύμφωνο συμβίωσης" είναι... 
..."Τό σύμφωνο συμβίωσης με το ΔΝΤ πού ζητεί νέα μέτρα 6 δισ ευρώ"...

Τά ...αποδέλοιπα είναι κουβέντες "χορτάτων"... 
...καί γιά νά ψειρίζουμε τή μαϊμού... 
...ίνα μή, τί, χείρον είπωμεν...

Δημήτρης Ν. Αγγελετάκης

O Kώστας Μητρόπουλος σατυρίζει τήν επικαιρότητα...

                                                                                        από "ΤΑ ΝΕΑ"

Η Ώρα του Πρωθυπουργού

Straight Out Of Camera
Nikos Libertas / SOOC
 
thepressproject.gr

Άρθρο τού Αλέξη Τσίπρα στήν «Εφημερίδα τών Συντακτών»

Η Αριστερά που μάχεται κατά της λιτότητας δεν είναι εχθρός της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας  
Ο πρωθυπουργός με παρέμβασή του στην «Εφ.Συν.» θέτει τους άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης και στέλνει μηνύματα εντός και εκτός των συνόρων | AP Photo/ Yorgos Karahalis

Αριστερή πολιτική είναι η μάχη για την προστασία των συντάξεων, για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων, για το δικαίωμα στην εργασία, για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας

Τις προηγούμενες ημέρες, που η ελληνική κυβερνητική αντιπροσωπεία είχε επισκεφτεί την Παλαιστίνη, ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος μάς είπε: «Εσείς οι Ευρωπαίοι δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι να ζεις σε ένα έδαφος ειρήνης για περισσότερο από 70 χρόνια».
Θεωρώ ότι είναι μια διαπίστωση που πρέπει να την σκεφτούμε πολύ σοβαρά. Ειδικά όταν γύρω μας τα σύννεφα της αστάθειας πυκνώνουν, με τρεις κρίσεις να εκδηλώνονται ταυτόχρονα: την οικονομική κρίση, την κοινωνική κρίση και την κρίση που σχετίζεται με το προσφυγικό ζήτημα.
Η γειτονιά μας βρίσκεται στο κέντρο ενός τριγώνου περιφερειακών συγκρούσεων που έχουν εκδηλωθεί στη Λιβύη, τη Συρία και το Ιράκ και την Ουκρανία. Ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός αποσταθεροποιεί τη Μέση Ανατολή και συνιστά πλέον ευθεία τρομοκρατική απειλή για την Ευρώπη.
Η ίδια η Ευρώπη φαίνεται να βρίσκεται σε μια αποφασιστική καμπή. Από τη μια πλευρά, οι υπερσυντηρητικές δυνάμεις επέβαλαν μια ακραία οικονομική πολιτική που λεηλάτησε τις χώρες του Νότου, δεν δίστασαν μάλιστα να διακινδυνεύσουν ακόμα και τις εσωτερικές ισορροπίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την απειλή του ελληνικού Grexit.
Από την άλλη, οι δυνάμεις του ακροδεξιού λαϊκισμού υψώνουν φράχτες στα σύνορά τους, περιφρονώντας την κοινά αποφασισμένη πολιτική στο προσφυγικό και πολλαπλασιάζοντας την πίεση στις γειτονικές χώρες.
Ο συνδυασμός της λιτότητας και της ξενοφοβίας, ενισχυμένης μάλιστα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, δημιουργεί το περιβάλλον για την ενίσχυση της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Και εδώ φαίνεται πόσο ανόητοι είναι όλοι αυτοί που ακόμα και σήμερα επιμένουν να θεωρούν εχθρό της Ευρώπης την Αριστερά, που μάχεται ενάντια στη λιτότητα, και όχι την Ακροδεξιά, που μάχεται ενάντια στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Μπροστά στην κατάσταση αυτή η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να...

Τι είναι αριστερό σήμερα;


Σωκράτης ΤσιχλιάςΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΣΙΧΛΙΑΣ
 Είναι άραγε αριστερή διακυβέρνηση η πρακτική παρελθόντων ετών αντίστοιχη μ’ αυτήν του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., ν’ αντικαθιστάς άξιους διοικητές νοσοκομείων για να τοποθετήσεις δικούς σου; Χρησιμοποιώντας μάλιστα μια προσχηματική ολιγόλεπτη διαδικασία αξιολόγησης, κάνεις διπλό κακό: από τη μια επιμένεις σε μια φαύλη πολιτική κομματοκρατίας, όπου το κράτος κατακτάται από κομματικούς στρατούς και γίνεται λάφυρο του νικητή των εκλογών, και από την άλλη καταρρακώνεις τον θεσμό της αξιολόγησης, μετατρέποντάς τον από εργαλείο αξιοκρατίας, δημοκρατικής λειτουργίας και αποτελεσματικότητας της διοίκησης σε καθεστωτικό μηχανισμό... Είναι μήπως προοδευτική αυτή η πρακτική επειδή τα πρόσωπα που θα επιλεγούν είναι «αριστεροί» ή μήπως είναι ακόμη μία εκδοχή μιας βαθιά σκοταδιστικής αντίληψης για τη λειτουργία του πολιτεύματος;

Μήπως όμως είναι προοδευτικό να μην απομακρύνεις λαθρομετανάστες που κατέλαβαν τη σιδηροδρομική γραμμή με συνέπεια να παραλύουν οι εμπορικές μεταφορές επειδή «σέβεσαι» το δικαίωμά τους στη διαμαρτυρία και τελικώς να τους εκδιώκεις αφού έχει γίνει σχετική ζημιά, μη επιτρέποντας μάλιστα στους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν την επιχείρηση; Από πότε είναι αριστερό, σε μια χώρα που στενάζει από την ανεργία και την ύφεση, να διακινδυνεύεις την παρουσία εταιρειών στη χώρα; Ποιον βοηθάει μια τέτοια πρακτική, εκτός από τις εσωκομματικές ζυμώσεις των στελεχών που ψάχνουν ιδεολογικό αντίβαρο στα μνημονιακά μέτρα; Και πού μεταφέρεις, πού εγκαθιστάς αυτούς τους δύστυχους; Πόσο αριστερό είναι να στοιβάζεις σε στάδια ανθρώπους, ενώ η μόνη σωστή πρακτική είναι δημιουργία καταυλισμών με τις στοιχειώδεις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και υγείας; Ποιος ανθρωπισμός επιβάλλει στην κατεστραμμένη Ελλάδα να υποδέχεται εκατοντάδες χιλιάδες ξένους και, αντί να τους περιορίζει υπό προστασία έως ότου αποκτήσουν χαρτιά ή επιστρέψουν στην πατρίδα τους, να τους σκορπά στην πρωτεύουσα, να καταλαμβάνουν άλση και πλατείες, να παραλύουν τον ρυθμό της πόλης, να αλλοιώνουν την εικόνα της; Πόσο αριστερό είναι άραγε να πλήττεται η φήμη μιας πόλης στην οποία ζούμε αλλά και μας ζει ως τουριστικός προορισμός;

Αριστερές αγκυλώσεις, λαϊκισμός, επικοινωνιακός τακτικισμός και κομματικός πατριωτισμός ή θα αφανιστούν ή θα μας αφανίσουν.
από τήν Έντυπη "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη


Γαλλία – COP21: Εγκρίθηκε το σχέδιο συμφωνίας για το κλίμα

REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑFP

Οι εκπρόσωποι 195 χωρών έφτασαν το βράδυ του Σαββάτου σε μια ιστορική συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ελπίζοντας ότι θα αποτρέψουν το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη και θα στρέψουν τις οικονομίες σε Παγκόσμιο επίπεδο στην αναζήτηση πηγών ενέργειας που δεν θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον.
Μέσα σε ένα κλίμα χαράς και συγκίνησης, ο Λοράν Φαμπιούς ανακοίνωσε ότι η συμφωνία επετεύχθη και όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.
Φρανσουά Ολάντ, Λοράν Φαμπιούς  και Μπαν Κι Μουν
Αρχικά, η ομάδα της G77, όπου μετέχουν 134 αναπτυσσόμενες χώρες και αναδυόμενες οικονομίες και η Κίνα, εξέφρασε την «ικανοποίησή» της για το σχέδιο συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που κατατέθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Διεθνή Διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπως είχε ανακοινώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος τύπου της.
«Είμαστε ενωμένοι, όλοι μαζί. Είμαστε ευτυχείς που επιστρέφουμε στις πατρίδες μας με αυτό το κείμενο» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Νοζίφο Μξακάτο- Ντισέκο, πρέσβειρα της Νοτίου Αφρικής και εκπρόσωπος τύπου της G77.

Αλλαγές στην κλίμακα εισοδήματος, νέος φόρος ακινήτων και περιουσιολόγιο από το 2016



ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
 Μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά και σκληρά φορολογικά μέτρα για μισθωτούς, συνταξιούχους, επιχειρήσεις, αγρότες και ιδιοκτήτες ακινήτων, φέρνει το 2016, τα οποία ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ.
Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η πλήρης ανατροπή του υφιστάμενου φορολογικού συστήματος με νέα κλίμακα εισοδήματος, περιουσιολόγιο και νέο φόρο για τα ακίνητα. Ταυτόχρονα, από το νέο έτος η συνήθεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών ελέω των περιορισμών στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές γίνεται υποχρεωτική για όσους επιθυμούν να διατηρήσουν το αφορολόγητο όριο, δεδομένου ότι αυτό θα συνδέεται με τις δαπάνες που πραγματοποιούνται με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, οι αλλαγές στα εισοδήματα του 2016 επικεντρώνονται στα εξής:

1. «Πλαστικό χρήμα». Από το 2016 η εφορία θα αναγνωρίζει πλέον για έκπτωση μόνο τις δαπάνες που πραγματοποιούνται μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή μέσω τραπεζικής συναλλαγής.
Από το νέο έτος καθίσταται υποχρεωτική η χρήση των καρτών στις καθημερινές συναλλαγές αφού οι φορολογούμενοι, για να διατηρήσουν το αφορολόγητο όριο αλλά και τις εκπτώσεις φόρου που θα διατηρηθούν για τα εισοδήματα του 2016, θα πρέπει να πραγματοποιούν όλες τις δαπάνες που δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση με «πλαστικό χρήμα» ή μέσω τραπεζικού συστήματος.

Συγκεκριμένα, οι αγορές καταναλωτικών ή μη αγαθών, οι πληρωμές για φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία, ενοίκια, ιατρικά έξοδα, νοσήλια, βοηθητικό προσωπικό, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ και οποιαδήποτε αγορά κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων θα πρέπει να γίνονται με «πλαστικό χρήμα».

Παράλληλα, εξετάζεται για τους επιτηδευματίες όλες οι επαγγελματικές δαπάνες που εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδά τους να γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο και όχι μόνο όσες είναι άνω των 500 ευρώ. Δηλαδή το όριο των 500 ευρώ καταργείται.

2. Αφορολόγητο όριο. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν....