Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Καρκίνος Μαστού : Η συγκλονιστική μαρτυρία μιας καρκινοπαθούς


tvxs.gr 11:22 | 08 Σεπ. 2016
Τελευταία ανανέωση 11:32 | 08 Σεπ. 2016
(Το tvxs.gr δημοσιεύει τη συγκλονιστική μαρτυρία μιας γυναίκας που αντιμετώπισε τον καρκίνο του μαστού)

Το κείμενο ανάρτησε η ίδια στη σελίδα της στο Facebook με αφορμή την καμπάνια Challenge Accepted με την ανάρτηση των ασπρόμαυρων selfies.
Η κ. Κατερίνα Τσενεμπή καταθέτει μια διαφορετική άποψη. Μοιράζεται όσα αποκόμισε από τη μάχη της και, όπως γράφει, «παραθέτει κάποιες συμβουλές με την ευχή η καθεμία από σας να ωφεληθεί κατά κάποιον τρόπο».
Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΤΑΓΚΑ



"Το νεοπλουτίστικο Φαρ Ουέστ του 2000 μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματικό, με καουμπόηδες, πιστόλια και άγριους τσακωμούς σε σαλούν..."

«Φαρ Ουεστ, καουμπόηδες, πιστόλια και ουκρανοποίηση»

 
Για ακόμα μια φορά, το editorial του Αλέξη Παπαχελά στην Καθημερινή της Κυριακής (4/9/16) παρουσιάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρον, μιας και καταγράφει διάφορες παράξενες τάσεις που καταγράφονται εντός των αστικών ελίτ της χώρας.

Αν και αξίζει να διαβάσετε όλο το άρθρο, παραθέτω εδώ τις δυο παραγράφους του επιλόγου του:
"Θα προκύψει, λοιπόν, ένα καλύτερο, υγιέστερο κατεστημένο; Φοβούμαι ότι μπορεί να φτάσουν, ακόμη και οι σημερινοί κυβερνώντες, να νοσταλγήσουν κάποια στιγμή το... παλιό, τη δοκιμασμένη διαπλοκή περασμένων εποχών, που ήταν (τουλάχιστον) προβλέψιμη και είχε και κανένα-δύο δικούς της κανόνες. Το νεοπλουτίστικο Φαρ Ουέστ του 2000 μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματικό, με καουμπόηδες, πιστόλια και άγριους τσακωμούς σε σαλούν... Θα το γευθεί αυτό σύντομα η παρέα των αριστερών ακτιβιστών που γκρέμισε ένα κομμάτι του κατεστημένου και τώρα θέλει να δημιουργήσει το δικό της.

Το ερώτημα είναι πού βρίσκεται και γιατί κρύβεται ό,τι έχει απομείνει από το μη κρατικοδίαιτο, δυναμικό, υγιές κατεστημένο της χώρας. Η αλήθεια; Έχει τρομάξει και έχει πάρει τα βουνά. Ορισμένοι έφυγαν για άλλες χώρες, άλλοι θέλουν να μην τους πιάνει κανένα ραντάρ. Αν όμως δεν παίξουν τον ρόλο τους, η χώρα θα περάσει στα χέρια πειρατών, φανατικών λειτουργών της Δικαιοσύνης με ιδιόμορφες ατζέντες, συμμοριών κάθε είδους και θα αρχίσει να ουκρανοποιείται ταχύτατα. Χρειάζονται αναχώματα, και μέσα στην ίδια την Αριστερά, για να αποτραπεί αυτή η μοιραία εξέλιξη".
Θυμίζω απλά ότι το άρθρο αυτό γράφτηκε στο τέλος της εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας -θεωρητικά- αναδείχθηκαν οι νέοι καναλάρχες της Ελλάδας...
από parapolitiki.com

Αυτοπρόσωπη παρουσία του Θέμου Αναστασιάδη ζήτησε η Εξεταστική


Ανεπαρκή χαρακτήρισε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη νομιμότητα των δανείων που χορήγησαν τράπεζες σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης την αιτιολογία του εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμου Αναστασιάδη, ότι απουσιάζει στο εξωτερικό για οικογενειακούς λόγους και δεν μπορεί να καταθέσει σήμερα Τετάρτη στην Εξεταστική, όπως ήταν προγραμματισμένο

 Η Εξεταστική απέρριψε το αίτημα του διευθυντή της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Μπάμπη Κούτρα, να δώσει ο ίδιος, ως εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του, τις όποιες εξηγήσεις και διευκρινίσεις σχετικά με τα δάνεια της εταιρίας, και αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ζητήσει την αυτοπρόσωπη παρουσία του εκδότη.

Η Εξεταστική θα στείλει αύριο εκ νέου, επιστολή στον κ. Αναστασιάδη και θα του ζητείται να ορίσει ο ίδιος συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία θα μπορεί να παρουσιαστεί στα μέλη της για να καταθέσει, η δε απάντησή του θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον ίδιο.

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Σωκράτης Φάμελος επεσήμανε ότι...

Ανάκληση των αδειών του ΙΕΚ Ξυνή και του Mediterranean College

Την ανάκληση των αδειών λειτουργίας του ΙΕΚ Ξυνή και του Mediterranean College ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, του υπουργείου Παιδείας

Όπως εξηγείται στη σχετική απόφαση, οι ανακλήσεις πραγματοποιήθηκαν λόγω της απώλειας τουλάχιστον μίας εκ των σωρευτικών προϋποθέσεων αδειοδότησης.
Η γενική γραμματεία, προχώρησε και στην ανάκληση των αδειών λειτουργών των:
Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης με το διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ» Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τον Πειραιά.
Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης με τον διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης με το διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ» ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Γλυφάδα Αττικής.

Η απόφαση για τον Όμιλο Ξυνή αφορά τη δικαστική εμπλοκή τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου, τα οποία παραπέμπονται σε δίκη με την κατηγορία της πλαστογραφίας κατά του δημοσίου οφέλους.
Η γ.γ. διευκρινίζει ότι τα αρχεία των παραπάνω ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, των οποίων ανακαλούνται οι άδειες, θα παραδοθούν εντός 30 ημερολογιακών ημερών, σε δημόσια ΙΕΚ.

Δικαίωμα επιστροφής διδάκτρων 
Οι σπουδαστές των ΙΕΚ δικαιούνται επιστροφής των διδάκτρων που έχουν ήδη προκαταβάλει, εν όψει της νέας εκπαιδευτικής  περιόδου, δικαιούμενοι είτε μεταγραφής σε άλλο ιδιωτικό ΙΕΚ της περιοχής προτίμησης τους, όπου λειτουργεί τμήμα της ειδικότητας τους, είτε δωρεάν μετεγγραφής σε δημόσιο ΙΕΚ, εφόσον λειτουργούν αντίστοιχα τμήματα με την ειδικότητά τους. Αν δεν λειτουργούν τμήματα αντίστοιχα της ειδικότητας τους είναι δυνατόν να συγκροτηθούν νέα κατόπιν απόφασης της γ.γ.

Όσον αφορά τους σπουδαστές του Mediterranean College, δικαιούνται επιστροφή των διδάκτρων είτε μετεγγραφής σε άλλο Κολλέγιο της προτίμησής τους. 

thepressproject.gr

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου,

Η τελική τακτοποίηση...

 TVXS Σκίτσο 07:04 | 07 Σεπ. 2016

Άρχισε η πώληση στοιχείων γιά φοροφυγάδες!..

Η Δανία αγοράζει Panama Papers για να βρει τους φοροφυγάδες

Αγορά... φοροφυγάδων


tvxs.gr 21:57 | 07 Σεπ. 2016
Τελευταία ανανέωση 23:05 | 07 Σεπ. 2016
Αδρά θα πληρώσει η Δανία προκειμένου να αποκτήσει τα Panama Papers που αφορούν Δανούς πολίτες οι οποίοι φοροδιαφεύγουν. Στόχος φυσικά η πάταξη της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό για τη φορολογία, Κάρστεν Λόριτζεν, μια ανώνυμη πηγή ήρθε σε επικοινωνία μαζί του. Εκείνος αφού διαπίστωσε ότι η πηγή είναι αξιόπιστη προχώρησε σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά αυτών των πληροφοριών. 
Εφόσον η Δανία πληρώσει θα αποκτήσει πρόσβαση στα έγγραφα που διέρρευσαν από την Mossack Fonseca - δηλαδή τα λεγόμενα Panama Papers - που αφορούν σε 500 - 600 Δανούς πολίτες που έχουν πράγματι αποφύγει να πληρώσουν φόρους. 
Εφόσον η εξαγορά των Panama Papers γίνει, η Δανία θα είναι η πρώτη χώρα που κάνει κάτι τέτοιο. 
«Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για χρήσιμες πληροφορίες. Το χρωστάμε σε όλους τους Δανούς φορολογούμενους που πληρώνουν πιστά τους φόρους τους» δήλωσε ο Λόριτζεν, ο οποίος παραδέχτηκε ότι αρχικά ήταν «πολύ επιφυλακτικός» αλλά τελικά «το υλικό περιέχει έγκυρες πληροφορίες που αφορούν αρκετές εκατοντάδες φορολογούμενους στη Δανία». 
Ο υπουργός αρνήθηκε να αποκαλύψει το ακριβές ποσό που έχει συμφωνηθεί για την αγορά των Panama Papers, αλλά είπε ότι είναι από ένα έως εννέα εκατομμύρια κορώνες.

Η ελεύθερη τηλεόραση έχει πεθάνει μόνο εμείς τσακωνόμαστε…

ΜΜΕ 
Σε όλο τον κόσμο βλέπουν μόνο συνδρομητικά, καλωδιακά και ιντερνετ...
Ανεξάρτητα από το τι γνώμη έχει κάποιος για τη δημοπρασία ή το αποτέλεσμα ή τι θα γίνει με τους σταθμούς που δεν αδειοδοτήθηκαν και τους εργαζόμενους… Ανεξάρτητα από το αν αναλύει την κατάσταση από Δεξιά, Αριστερά ή Κέντρο… Οι αλλαγές που σημειώνονται στο χώρο της τηλεόρασης είναι μια...
μεταρρύθμιση που αναπόφευκτα θα γινόταν κάποια στιγμή – ίσως με καλύτερο σχεδιασμό, από κάποια κυβέρνηση… Όχι για να «σπάσει» το τρίγωνο της διαπλοκής, διότι αυτό δεν «σπάει»… Αλλά γιατί όλος ο Δυτικός κόσμος, από Αμερική έως Ευρώπη τον 21ο αιώνα βλέπει διαφορετικά τηλεόραση από ό,τι τον προηγούμενο αιώνα!

Και εξηγούμαστε. Η ελεύθερη τηλεόραση (ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1 κ.ά) αυτή δηλαδή που δεν την πληρώνουμε… Τα κανάλια στα οποία έχουν όλοι πρόσβαση… Σε όλα τα προηγμένα κράτη (με ό,τι αυτό εννοούμε), συρρικνώνεται διαρκώς και τη θέση της παίρνει η συνδρομητική τηλεόραση και τα καλωδιακά κανάλια. Επιπλέον τα ελευθέρα κανάλια όχι μόνο λιγοστεύουν, αλλά συνήθως είναι και κακής ποιότητας το πρόγραμμά τους, ακριβώς επειδή έχουν όλοι πρόσβαση!

Με άλλα λόγια η τηλεόραση που διαπρέπει στο εξωτερικό είναι μια υπηρεσία που οι πολίτες την πληρώνουν… Η λογική της ελεύθερης τηλεόρασης είναι ξεπερασμένη και κυρίως δεν αφορά τα δυναμικά κοινά… Τα οποία προτιμούν συνδρομητικές πλατφόρμες, καλωδιακά κανάλια και φυσικά το internet!

Θυμίζουμε ότι οι καλύτερες ξένες σειρές που βλέπουμε και στην Ελλάδα προέρχονται από το ΗΒΟ και το Showtime που είναι τα πιο μεγάλα καλωδιακά δίκτυα των ΗΠΑ.

Κατά συνέπεια και στην Ελλάδα, αργά ή γρήγορα, όποιος θέλει να απολαμβάνει σοβαρές τηλεοπτικές υπηρεσίες θα πρέπει να τις πληρώνει.

Ως εκ τούτου οι σταθμοί που δεν αδειοδοτήθηκαν και φυσικά οι ιδιοκτήτες τους το επιθυμούν και δεν τα κλείσουν, έχουν πεδίο δόξης λαμπρό μπροστά τους… Αφού μια νέα τηλεοπτική βιομηχανία γεννιέται!
enimerosi24.gr