Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους
 Tvxs.gr  21:33 | 12 Απρ. 2016
1. Αξιολόγηση: Κατατίθενται τα νομοσχέδια για ασφαλιστικό και φορολογικό. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, όπως και ο υπουργός Οικονομικών, διευκρίνισαν ότι δεν πρόκειται για μονομερή ενέργεια. Ξεκινά η σύνταξη των νομοσχεδίων βάσει όσων έχουν συμφωνηθεί και θα συμπληρωθούν μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, υπογράμμισαν οι κυβερνητικές πηγές. Σόιμπλε: Θα υπάρξει συμφωνία, δεν θα έχουμε νέα κρίση. Για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, τις αποκαλύψεις των Wikileaks σχετικά με τον διάλογο των στελεχών του ΔΝΤ και τη συζήτηση για «εκβιασμό» του Βερολίνου, μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Reuters. Κομισιόν: Προσωρινή η διακοπή των διαπραγματεύσεων λόγω της Συνόδου του ΔΝΤ.
2. Προσφυγικό: Ειδομένη: Δεκαπέντε λεωφορεία με πρόσφυγες αναχώρησαν τις τελευταίες δύο ημέρες. Παράλληλα, έγιναν δεκαπέντε προσαγωγές αλληλέγγυων στην Ειδομένη. Στον Σκαραμαγκά μεταφέρθηκαν 700 πρόσφυγες από το λιμάνι. Κομισιόν: «Σημαντική» η πρόοδος της Ελλάδας για το προσφυγικό. Τα συμπεράσματα έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύεται σήμερα. 
3. Ξαναρχίζει το Κύπελλο - Αλλαγές στην ΕΠΟ. Τι αποφασίστηκε στη συνάντηση του Κοντονή με τον εκπρόσωπο της FIFA. 
4. Διώξεις κατά του ΚΕΕΛΠΝΟ για τα λεφτά που μοίραζε σε μιντιάρχες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι φέρονται να δαπάνησαν περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για 4 διαφημιστικές δράσεις, που βάσει νόμου θα έπρεπε να γίνουν δωρεάν, και που προκάλεσαν ζημία στο Δημόσιο 2.480.000 ευρώ.
5. Σουλτς: Υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει η ΕΕ. Σε συνέντευξή του στη γερμανική FAZ υποστηρίζει ότι αν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ του Brexit θα υπάρξουν κι άλλα δημοψηφίσματα για αποχώρηση από την ΕΕ. 
6Στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για τις τηλεοπτικές άδειες. Έως την Παρασκευή θα δοθεί προς δημόσια διαβούλευση η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες, έκανε γνωστό η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
7. Η Κίνα κηρύσσει τον πόλεμο στις παράνομες τράπεζες. Τα κεφάλαια που διακινήθηκαν από το παράνομο δίκτυο τραπεζών εκτιμάται ότι ξεπέρασαν το 1 τρισ. γουάν, μέσα στο 2015.
8. Η υπέροχη «γιαγιά των προσφύγων» στην Ειδομένη [ΒΙΝΤΕΟ]. Και μετά τις γιαγιάδες της Λέσβου, η γιαγιά της Ειδομένης. Η 82χρονη Παναγιώτα Βασιλειάδου ανοίγει την καρδιά και το σπίτι της στους κατατρεγμένους. 
9. Επιστήμονες ανακάλυψαν δεκατρείς «σούπερ-ήρωες». Η απίστευτη ανακάλυψη 13 πέρα ως πέρα αληθινών X-Men και γιατί οι επιστήμονες δεν μπορούν να τους μελετήσουν περαιτέρω. 
10. Tvxs Cinema - Με παγκόσμια πρεμιέρα

Ταξίδι - εξπρές του Αλ. Τσίπρα στο Παρίσι και πίεση για κλείσιμο της αξιολόγησης

 Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 20:14

του Δημήτρη Χατζηνικόλα
Την επιθετική διπλωματία επιλέγει η κυβέρνηση προκειμένου να στείλει το μήνυμα σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, εν όψει της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ (15-17  Απριλίου) και της διαπραγμάτευσης εξπρές (18-21) που θα ακολουθήσει, ώστε να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι το Eurogroup στις 22 Απριλίου.
Για το σκοπό αυτό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίρπας μεταβαίνει την Τετάρτη στο Παρίσι προκειμένου να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και θα επιστρέψει την Παρασκευή.
Το σήμα για την αλλαγή στάσης έδωσε χθες Δευτέρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα, λέγοντας χαρακτηριστικά «κανείς δεν μπορεί να μας αφαιρέσει το δικαίωμα να επιλέγουμε τα μέσα για την επίτευξη των στόχων».
Εξηγώντας την επιλογή της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα τα δύο νομοσχέδια, για ασφαλιστικό και φορολογικό, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνέντευξη Τύπου για την πορεία των διαπραγματεύσεων σημείωσε ότι «σεβόμαστε τις διαφορές των άλλων, ακούμε τις εκτιμήσεις τους για τα μέτρα αλλά διατηρούμε ως κυρίαρχη χώρα το δικαίωμα το πώς θα φτάσουμε στους στόχους τελικά να το αποφασίσουμε εμείς».
Κυβερνητικό στέλεχος σε ερώτηση για το αν επιστρέφει το σκηνικό έντασης του περασμένου χρόνου και αν η κυβέρνηση προχωρά σε μονομερείς ενέργειες, διευκρινίζει ότι η πρόθεση είναι να καταγραφούν οι διαφορές των δύο πλευρών και αφού αυτό δεν έγινε μέσω της διαπραγμάτευσης το κάνει η κυβέρνηση με τα δύο σχέδια νόμου.
Το ίδιο στέλεχος σημειώνει ότι τα ν/σ θα έρθουν στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, όχι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και θα ψηφιστούν προς το τέλος του μήνα κάτι που αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες ημέρες και κυρίως στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ακόμη και μέχρι ένα έκτακτο Eurogroup στις 27 του μηνός.
« Θα την κατανοήσουν οι θεσμοί την πρακτική αυτή διαδικασία και θα την κατανοήσουν οι ηγέτες που θα συναντήσω εγώ στην Ουάσινγκτον και ο πρωθυπουργός στις δικές του επικοινωνίες» είπε ο κ. Τσακαλώτος.
naftemporiki.gr

Σόιμπλε: Θα υπάρξει συμφωνία, δεν θα έχουμε νέα κρίση

Μήνυμα


Τvxs.gr | 12 Απρ. 2016
Τελευταία ανανέωση 19:05 | 12 Απρ. 2016
Για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, τις αποκαλύψεις των Wikileaks σχετικά με τον διάλογο των στελεχών του ΔΝΤ και τη συζήτηση για «εκβιασμό» του Βερολίνου, μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Reuters. «Συμφωνήσαμε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Σίγουρα δεν θα επιτρέψουμε να εκβιαστούμε», είπε στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε αισιόδοξος για ολοκλήρωση της συμφωνίας και της αξιολόγησης έως το τέλος του Απριλίου. «Αυτό μου φαίνεται πιθανό», είπε και τόνισε τη βεβαιότητά του πως «δεν θα αντιμετωπίσουμε πάλι φέτος μια ελληνική κρίση». Μάλιστα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναγνώρισε το δικαίωμα της Ελλάδας να αποφασίζει τα μέτρα, προσθέτοντας, πως αυτό που έχει σημασία είναι «να βγαίνει ο λογαριασμός».
Όπως είπε η πορεία των διαπραγματεύσεων θα συζητηθεί στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον. «Είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα φτάσουμε σε ένα φιλικό διακανονισμό», είπε και πρόσθεσε: «κανείς δεν απαιτεί από την Ελλάδα να εφαρμόσει τα πάντα μέχρι το τελευταίο γράμμα. Αυτό που είχε σημασία είναι το συνολικό αποτέλεσμα να βγαίνει και οι συμφωνηθείσες προϋποθέσεις αντανακλούν σε αυτές που συμφωνήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι».
Σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους είπε: «Η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού είναι σαφής: αν η πρώτη αξιολόγηση ολοκληρωθεί επιτυχώς και τότε προκύπτει η ανάγκη να κάνουμε κάτι για τη βιωσιμότητα χρέους, τότε θα μιλήσουμε γι’ αυτό», δήλωσε. «Εως τώρα δεν μπορώ να συναγάγω από την ανάλυση βιωσιμότητας χρέους ανάγκη για αναδιάρθρωση χρέους. Προς το παρόν δεν βλέπω ανάγκη για αυτό».

Ξαναρχίζει το Κύπελλο - Αλλαγές στην ΕΠΟ

No Grexit


Tvxs.gr 18:30 | 12 Απρ. 2016
Ξεκινάει και πάλι το Κύπελλο ύστερα από τη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Σταύρος Κοντονής με τον εκπρόσωπο των FIFA / UEFA, Κωστάκη Κουτσοκούμνη και τις αλλαγές που δεσμεύτηκε να κάνει η ΕΠΟ υπό την επιτήρηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο υφυπουργός αποδέχτηκε ως εγγύηση τη δέσμευση της FIFA πως από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει τις διεργασίες για την εναρμόνιση του καταστατικού πλαισίου. Οι δυο τους στη συνάντηση που είχαν, συμφώνησαν σε σειρά από ενέργειες που θα γίνουν μέχρι και την Παρασκευή για να μην υπάρξει αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Αυτές οι κινήσεις είναι:

Ποινικές διώξεις για απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατά των μελών της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ


ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
 Ποινικές διώξεις για απιστία σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου για τους καταχραστές του δημοσίου ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς κατά των μελών της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη διετία 2011 -2013 για σειρά παράτυπων συμβάσεων για διαφημιστικά πακέτα προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό για την πρόληψη ασθενειών όπως ο καρκίνος η η γρίπη.
Ολες οι συμβάσεις που παρατίθενται αναλυτικά στο εισαγγελικό πόρισμα, ήταν παράτυπες και για τις οποίες ξοδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ. Οπως σημειώνεται και στο εισαγγελικό πόρισμα που υπήρξε το αποτέλεσμα των ερευνών που διατάχθηκαν με εντολή της προίσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου, το ΚΕΕΛΠΝΟ επιχορηγείται από το κράτος, υπουργείο Υγείας.

Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε μετά τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου που έχρηζε περαιτέρω ελέγχου.

Αναλυτικά τα ευρήματα για των εισαγγελικών ερευνών για τις παράτυπες συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ:

Α) Τον Ιανουάριο του 2011 το ΚΕΛΠΝΟ διενήργησε διαγωνισμό για το υποέργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο», στον οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος μία ένωση εταιριών (AGENDA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ-MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΕ). Η δράση αυτή όμως, ήταν εκτός των σκοπών του ΚΕΛΠΝΟ, αφού αυτοί προβλέπουν την παρακολούθηση και τον συντονισμό των ενεργειών για την πρόληψη μεταδοτικών νοσημάτων, στα οποία δεν συγκαταλέγεται ο καρκίνος. Εξ άλλου, σε σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζεται ότι οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί υποχρεούνται να μεταδίδουν δωρεάν μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου που αφορούν πρόληψη ασθενειών ή παθήσεων, τα οποία προέρχονται από φορείς όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίοι υποχρεούνται να υποβάλουν σχετικό αίτημα προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν υπέβαλε τέτοιο αίτημα. Επιπλέον, φαίνεται ότι παραβιάστηκε ένας ακόμη όρος, αφού ο νόμιμος εκπρόσωπος μίας εκ των τριών εταιριών είχε στο παρελθόν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης για μη έγκαιρη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, γεγονός που αποτελούσε λόγο αποκλεισμού της από τη συμμετοχή στη σύμβαση. Για τη συγκεκριμένη προβολή, το ΚΕΕΛΠΝΟ κατέβαλε ποσό άνω των 600.000 ευρώ.
Β) Στο μικροσκόπιο μπήκε άλλη μία σύμβαση, του Ιανουαρίου του 2012, ύψους 350.000 ευρώ με την εταιρία A&B ADVERTISING ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ. Αντικείμενο της σύμβαςης ήταν η προβολή διαφήμιςτικών σποτ για την εποχική γρίπη, η οποία όμως αποτελεί περιοδικά επαναλαμβανόμενο φαινόμενο και δεν έχει έκτακτο και απρόβλεπτο χαρακτήρα, για τον οποίο και μόνο επιτρέπεται η παράκαμψη της διαδικασίας δημοσίευσης σχετικής προκήρυξης σε δύο ημερήσιες εφημερίδες, τα δε κριτήρια της σχετικής ανάθεσης στην εν λόγω εταιρία παρέμειναν αδιευκρίνιστα.
Γ) Τον Φεβρουάριο του 2012, το ΚΕΕΛΠΝΟ υπέγραψε προγραμματική συμφωνία με τον ΕΟΦ, για τη χρηματοδότηση της υλοποίησης δράσεων σχετικά με τα γενόσημα φάρμακα και τη φαρμακοεπαγρύπνηση, χωρίς όμως τούτο να προβλέπεται από το νόμο που διέπει τη λειτουργία του ή τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του. Σε εκτέλεση της σύμβασης, το ΚΕΕΛΠΝΟ υπέγραψε σύμβαση ύψους της τάξης των 230.000 ευρώ με την ίδια εταιρία και πάλι χωρίς τη δημοσίευση σε δύο εφημερίδες και χωρίς να τεκμηριώνονται τα κριτήρια επιλογής της συγκεκριμένης εταιρίας.
Δ) Τον Δεκέμβριο 2013, το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε την υλοποίηση επτά δράσεων για τους ίδιους σκοπούς, συνάπτοντας συμβάσεις συνολικού ύψους της τάξης των 1.300.000 ευρώ, με αντικείμενο τη δημιουργία και προβολή από ραδιοφωνικούς / τηλεοπτικούς σταθμούς μηνυμάτων (σποτ), χωρίς τη δημοσίευση της προκήρυξης σε δύο εφημερίδες και παρά το γεγονός ότι ήδη κατείχε αντίστοιχο σποτ, προερχόμενο από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Ασθενειών και Ελέγχου (European Centre for Disease Prevention and Control: ECDC), για το οποίο είχε καταβάλει δαπάνη για την προσαρμογή του.
kathimerini.gr

«Πολύ πραγματική» η πιθανότητα Brexit...



...λέει το ΔΝΤ...

«Πολύ πραγματική» είναι η πιθανότητα να ψηφίσουν οι Βρετανοί υπέρ του Brexit εκτίμησε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Μόρις Όμπστφελντ προειδοποιώντας ότι τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλούσε «σοβαρά προβλήματα» και εξέφρασε τη γενικότερη ανησυχία του για την αποσάθρωση της ομοφωνίας στην Ευρώπη και την άνοδο των εθνικισμών.

Ο...
Όμπστφελντ υποστήριξε ότι η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με τις τρομοκρατικές επιθέσεις των ακραίων ισλαμιστών, οδήγησαν σε μια «πλημμυρίδα εσωστρεφούς εθνικισμού» στην ήπειρο.

«Μια εκδήλωση του εντεινόμενου εθνικισμού είναι η πολύ πραγματική πιθανότητα της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση» γεγονός που θα αποδειχθεί επιζήμιο για μια σειρά εμπορικών και οικονομικών συνεργασιών, είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση των προβλέψεων του διεθνούς οικονομικού οργανισμού για την παγκόσμια οικονομία.

Το Brexit θα οδηγούσε επίσης σε «μακρές διαπραγματεύσεις» προκειμένου να βρεθεί ένα νέο μοντέλο συνεργασίας αλλά και σε «μια παρατεταμένη περίοδο αυξανόμενης αβεβαιότητας που θα μπορούσε να επιβαρύνει την εμπιστοσύνη και τις επενδύσεις», προειδοποιεί το ΔΝΤ.

Ανησυχία για το ευρωπαϊκό ιδεώδες

Πέρα από την περίπτωση της Βρετανίας, το ΔΝΤ εκφράζει ανησυχίες για την αποδυνάμωση του ευρωπαϊκού ιδεώδους με φόντο τη μεταναστευτική κρίση και το κλείσιμο των συνόρων. «Η πολιτική ομοφωνία που στο παρελθόν στήριζε το ευρωπαϊκό σχέδιο βρίσκεται σε φάση αποσύνθεσης», είπε ο Όμπστφελντ.

Στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ, όπου πολλοί υποψήφιοι για τον Λευκό Οίκο τάσσονται υπέρ του προστατευτισμού, η πολιτική συζήτηση γίνεται ολοένα και περισσότερο «εσωστρεφής» και θα μπορούσε να μεταφραστεί σε «πιο εθνικιστικές πολιτικές», πρόσθεσε.

Αυτού του είδους η ρητορική ευημερεί λόγω των «αυξανόμενων» εισοδηματικών ανισοτήτων και τις βαθιές αλλαγές που συνδέονται με την παγκοσμιοποίηση και οι οποίες «θεωρείται ότι ευνοούν τις ελίτ και αφήνουν τους υπόλοιπους στην άκρη».

"Μεγαλύτερη ευελιξία στην Ελλάδα"...



...ζητάει ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ...

«Μεγαλύτερη ευελιξία και οικονομική στήριξη στην Ελλάδα» πρότεινε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Μορίς Όμπσφελντ, παρουσιάζοντας την Έκθεση για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Όπως...
ανέφερε ο ίδιος πρέπει «η Ελλάδα να τύχει μεγαλύτερης ευελιξίας και οικονομικής στήριξης για το προσφυγικό, λέγοντας πως αυτό είναι ευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο πρόβλημα».

Αναφερόμενος στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές στο πλαίσιο της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε ότι ως η ομάδα του ΔΝΤ στην Αθήνα είχε εποικοδομητικές συζητήσεις, οι οποίες διακόπηκαν εξαιτίας των εργασιών της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

Σε σχέση με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είπε πως «στόχος είναι ένα πρόγραμμα τα νούμερα του οποίου θα βγαίνουν». Ερωτηθείς ειδικά για το χρέος είπε πως δεν γνωρίζει πόση ελάφρυνση χρέους απαιτείται, ωστόσο αρκέσθηκε να επισημάνει πως θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και το χρέος προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει βιώσιμα οικονομικά.

Διευκρινίσεις για το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ


REUTERS/LEONHARD FOEGER

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το ενδεχόμενο απόσυρσης του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ προχωράει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, καθιστώντας σαφές ότι προς το παρόν, δεν έχει ληφθεί καμία σχετική απόφαση από την ΕΚΤ.
Ωστόσο, επισημαίνει ότι εφόσον το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ λάβει κάποια στιγμή στο μέλλον, την απόφαση απόσυρσης του τραπεζογραμματίου των 500 ευρώ, τότε αυτό θα παύσει να διαθέτει - από συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά - ισχύ νόμιμου χρήματος. Δηλαδή - εξηγεί - δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις καθημερινές μας συναλλαγές.
Διευκρινίζεται βέβαια, ότι θα προβλεφθεί η δυνατότητα ανταλλαγής του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση της ανταλλαγής των τραπεζογραμματίων σε δραχμές, η χρονική περίοδος ανταλλαγής τους διήρκεσε περισσότερα από 10 έτη (από την 1/1/2002 έως και την 1/3/2012). Μάλιστα, ορισμένα παλαιά εθνικά νομίσματα (γερμανικό μάρκο, βελγικό φράγκο, αυστριακό σελίνι, ιρλανδική λίρα, κ.λπ.) ανταλλάσσονται με ευρώ από τις αντίστοιχες εθνικές Κεντρικές Τράπεζες επ’ αόριστον.
Καταλήγοντας, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών καθιστά σαφές ότι όσοι επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν τα τραπεζογραμμάτια των 500 ευρώ με άλλα, μικρότερης αξίας, απευθυνόμενοι στην τράπεζα όπου διατηρούν καταθετικό λογαριασμό.
naftemporiki.gr

Κομισιόν: Γι' αυτό σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις...

Κομισιόν: Γι' αυτό σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις

Την προσωρινή διακοπή των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα για να δοθεί η δυνατότητα στους επικεφαλής του κουαρτέτου και στα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης να μεταβούν στην Ουάσινγκτον για την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν.

Ο...
ίδιος εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η αποστολή των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα θα συνεχιστεί μετά το ταξίδι στην Ουάσινγκτον με σκοπό να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό.

Όσον αφορά τις διαβουλεύσεις που θα λάβουν χώρα στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε πως είναι μια «ευκαιρία» για την ανταλλαγή απόψεων των εμπλεκόμενων στελεχών από τους θεσμούς και από την ελληνική κυβέρνηση για όλα τα θέματα που βρίσκονται ανοιχτά.

Ο κ. Βιντερστάιν επανέλαβε πως κατά το δεύτερο μέρος της αποστολής των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα για την πρώτη αξιολόγηση που έλαβε χώρα από τις 2 Απριλίου, σημειώθηκε «πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα σε ένα «πακέτο» μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στα 3 εκ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για τηλεοπτική άδεια

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης της δημοπρασίας για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες ιδιωτικών καναλιών με την τιμή της κάθε μιας να ορίζεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ
Alexandros Michailidis / SOOC
Λόγω του γεγονότος ότι πρόκειται για εξειδικευμένο αντικείμενο, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ανέθεσε στην εταιρεία Deloitte να πραγματοποιήσει μελέτη για τον καθορισμό του εύρους της τιμής εκκίνησης.
Έτσι, μετά την έρευνα, η εταιρεία κατέληξε πως η τιμή  για κάθε μία από τις τέσσερις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), ορίστηκε στο ύψος των τριών εκατομμυρίων ευρώ. 
Στην έρευνα λήφθηκαν υπόψη οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και διεθνώς, τα χαρακτηριστικά, οι προοπτικές και οι ιδιαιτερότητες του διεθνούς και ελληνικού διαφημιστικού, αλλά και του τηλεοπτικού κλάδου, καθώς και το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Ακόμη  συγκεντρώθηκαν στοιχεία από γαλλικές, γερμανικές, ισπανικές, βρετανικές, βουλγαρικές, ιταλικές, τσέχικες, πορτογαλικές και κυπριακές πηγές.
Πλέον, με την υπογραφή της Κοινής  Υπουργικής Απόφασης, η προκήρυξη του διαγωνισμού μπαίνει στην τελική ευθεία καθώς το μόνο που απομένει είναι η δημοσίευση της προκήρυξης προς δημόσια διαβούλευση. 

thepressproject.gr

Απάντηση Γεροβασίλη στις μηνύσεις Σαμαρά



Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, μετά από μηνύσεις και αγωγές που κατέθεσε κατά της ίδια και ΜΜΕ, με αφορμή δημοσιεύματα που εμπλέκουν συγγενικά του πρόσωπα στη λίστα Λαγκάρντ
Μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει σε αγωγές και μηνύσεις κατά της Ο. Γεροβασίλη και κάποιων ΜΜΕ, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι «ζητάμε απαντήσεις και απαντούν με εκκωφαντική σιωπή και μηνύσεις». Παράλληλα, πρόσθεσε πως «Η τακτική της μεταφοράς της πολιτικής αντιπαράθεσης στα δικαστήρια αντικατοπτρίζει την αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας για τον δημόσιο διάλογο. Δεν ανέχονται την υποβολή εύλογων ερωτημάτων που προκύπτουν από τη δημοσιογραφική έρευνα. Οι απαντήσεις αυτές, προφανώς, δεν οφείλονται σε εμένα προσωπικά και δεν ζητήθηκαν από κάποιον προσωπικά, οι απαντήσεις οφείλονται στον ελληνικό λαό».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Α. Σαμαράς προχώρησε σε αγωγές και μηνύσεις, «απαντώντας» σε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι τα ονόματα του πεθερού του αδερφού του Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Παγίδα και της νύφης του πρώην πρωθυπουργού, Ευτυχίας Παγίδα, βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ. 

 thepressproject.gr

Bloomberg : Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Γερμανίας-ΕΚΤ

Στην αύξηση της έντασης μεταξύ της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την πολιτική των αρνητικών επιτοκίων και της ποσοτικής χαλάρωσης που ακολουθεί αυτή, αναφέρεται δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
soible ntragi

«Η δυσφορία των Γερμανών έναντι της ΕΚΤ αυξάνεται - και τα αισθήματα φαίνεται να είναι αμοιβαία», σημειώνει το δημοσίευμα. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά, σύμφωνα με το Bloomberg, τις πιέσεις που υπάρχουν στην Ευρωζώνη, η οποία δεν έχει ολοκληρώσει την ανασυγκρότησή της μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση και τη διπλή ύφεση.
Λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της G20 (της ομάδας των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών) και της συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ουάσιγκτον, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι είναι συνυπεύθυνος για την άνοδο των λαϊκιστικών κομμάτων. Με τους εκπροσώπους της κυρίαρχης γερμανικής τάσης να καταγγέλλουν την ΕΚΤ, οι αξιωματούχοι της τελευταίας αγανακτούν για το ότι δέχονται επιθέσεις από πολιτικούς που απέτυχαν να αναβαθμίσουν τα οικονομικά θεμέλια της Ευρωζώνης.
Ενώ ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε δήλωσε χθες ότι η ανάδειξη των κινδύνων από την πολιτική της ΕΚΤ είναι «δικαιολογημένη», άλλοι προειδοποιούν ότι αυτή αποτελεί σύμπτωμα μίας επικίνδυνης έλλειψης συναίνεσης στην Ευρωζώνη. Από τη διαφωνία για το προσφυγικό έως την αβελτηρία στη διαχείριση της οικονομικής πολιτικής, οι Γερμανοί ψηφοφόροι και η ΕΚΤ είναι απογοητευμένοι γι' αυτό που θεωρούν ως τις μη τηρηθείσες υποσχέσεις της άλλης πλευράς, σημειώνει το Bloomberg. «Η Γερμανία δεν διαφέρει από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς συνεχίζει (να αναζητά) εξιλαστήρια θύματα», δήλωσε ο Μάρτσελ Φράτσερ, Πρόεδρος του Γερμανικού Ιδρύματος Οικονομικής Έρευνας και πρώην αξιωματούχος της ΕΚΤ. Η συζήτηση «είναι πολύ επιβλαβής για την αξιοπιστία της ΕΚΤ, καθώς το δημόσιο αίσθημα είναι ότι κάνει κάτι τρομακτικά καταστροφικό», πρόσθεσε ο Φράτσερ.
Η γερμανική οργή για τα χαμηλά - και αρνητικά - επιτόκια, που θεωρείται ότι απαλλοτριώνουν τους αποταμιευτές, έχει τροφοδοτηθεί από τις επανειλημμένες αυξήσεις των προγραμμάτων στήριξης της κεντρικής τράπεζας.
Επιπλέον, η αντίληψη ότι η ΕΚΤ μπορεί να καταργήσει το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ έχει αυξήσει τις υποψίες στη Γερμανία, όπου οι συναλλαγές γίνονται κυρίως με μετρητά, ότι η κεντρική τράπεζα θέλει να...

ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ

santsoΝα με συγχωρέσουν η Φώφη και ο Σταύρος, αλλά έχω μια απορία: Αυτή η «Επιτροπή των 25» είναι που θα φτιάξει την Κεντροαριστερά; Παιδιά δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά η Πρωταπριλιά πέρασε. Χίλιες φορές η «Κίνηση των 58» του Μπίστη και η «Ελιά», που την έφαγε ο δάκος του Βενιζέλου, παρά αυτό το τσίρκο Μεντράνο. Χίλιες φορές...
matrix24.gr

ΕΚΤ: Σημειώθηκε πρόοδος σε όλα τα θέματα ...

Κερέ-ΕΚΤ: Συμφωνούμε πλήρως με το ΔΝΤ στην ανάγκη για μια ισχυρή δέσμη μέτρων

«Οι επικεφαλής των θεσμών θα μεταβούν σήμερα στην Ουάσιγκτον και θα επιστρέψουν στην Αθήνα το συντομότερο δυνατόν μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ. Κ σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος σε όλα τα θέματα ατά τη διάρκεια των...
πρόσφατων συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος σε όλα τα θέματα», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των Θεσμών και προσέθεσε:

«Και οι τέσσερις θεσμοί εργάζονται εντατικά μαζί με τις ελληνικές αρχές πάνω σε ένα φιλόδοξο πακέτο μέτρων με στόχο την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Αυτό θα αποτελέσει τη βάση τόσο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών, όσο και για ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ».

Παράλληλα, ο Μπενουά Κερέ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, σημείωσε: «Συμφωνούμε πλήρως με το ΔΝΤ στην ανάγκη για μια ισχυρή δέσμη μέτρων. Ο σκοπός των συζητήσεων είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του μνημονίου και ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ».

Ένοχος ο Τομπούλογλου

Κάθειρξη 8 ετών στον Τομπούλογλου για το «φακελάκι»

EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Κάθειρξη 8 ετών και 3 μηνών με αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην πρόεδρο του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαϊα Κυριακού» και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Χάρη Τομπούλογλου για την υπόθεση χρηματισμού από διαφημιστική εταιρία τον Δεκέμβριο του 2013.
Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση δεν αναγνώρισε στον άλλοτε επικεφαλής του νοσοκομείου Παίδων κανένα ελαφρυντικό ενώ του επέβαλε επιπλέον και χρηματική ποινή 40.300 ευρώ. Καταδίκασε επίσης σε κάθειρξη 5 ετών και 7 μηνών,με αναστολή, τον συνεργάτη του κ. Τομπούλογλου , Χρήστο Τριανταφύλου ενώ έκρινε αθώο τον τρίτο κατηγορούμενο στην υπόθεση, Στέφανο Μιχαλάκο.
Σημειωτέον ότι ο πρώην επικεφαλής του νοσοκομείο ζήτησε ποσό ύψους 25.000 ευρώ από τον Αναστάσιο-Μάριο Κιτσαρά πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο διαφημιστικής εταιρίας, που είχε αναλάβει έργο του νοσοκομείου χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ σχετικά με την προώθηση προγράμματος με την παιδική παχυσαρκία. Ο κ. Τομπούλογλου φέρεται να απειλούσε ουσιαστικά την διαφημιστική να του καταβάλει τα χρήματα ώστε να μην την κηρύξει «έκπτωτη» από το έργο που είχε αναλάβει. 
Σύμφωνα με την ετυμηγορία των δικαστών ο κ. Τομπούλογλου είναι ένοχος για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της παθητικής δωροδοκίας και της οπλοκατοχής.
Οι δικαστές απέρριψαν την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς που ζήτησαν οι δύο καταδικασθέντες, ενώ για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του κ.Τομπούλογλου επέβαλαν τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα..
Ο ίδιος από την αυτόφωρη σύλληψη του μέχρι σήμερα αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως είναι θύμα πλεκτάνης με πολιτικά κίνητρα: «Θα αγωνίζομαι μέχρι το τέλος της ζωής μου για να αποδείξω την αθωότητα μου», είπε προς τους Εφέτες ο Χάρης Τομπούλογλου στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου.
 efsyn.gr

Νέες εξηγήσεις για το γάλα σε σκόνη σε γιαούρτια...

Νέες εξηγήσεις για το γάλα σε σκόνη σε γιαούρτια από το υπουργείο

Δεν νομιμοποιείται η χρήση σκόνης γάλακτος στην παραγωγή γιαουρτιού, επιμένει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως σημειώνει το υπουργείο: «Με την προωθούμενη τροποποίηση...
του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών θα απαγορεύεται η χρήση σκόνης γάλακτος για την παραγωγή γιαουρτιού και θα επιτρέπεται, για τεχνικούς και μόνο λόγους, που συνδέονται με την εποχικότητα του γάλακτος, μία προσθήκη πρωτεϊνών γάλακτος με τη βασική διαφορά ότι πλέον αυτή η πληροφορία (για το είδος του γάλακτος) θα αναγράφεται με ευκρινή και ευανάγνωστο τρόπο στη συσκευασία ώστε να την πληροφορείται ο καταναλωτής και να κάνει συνειδητά τις επιλογές του».

Το παραδοσιακό γιαούρτι με την πέτσα θα συνεχίσει να παράγεται αποκλειστικά από νωπό ή παστεριωμένο γάλα που δεν έχει υποστεί τροποποίηση της φυσικής του σύνθεσης, αναφέρει το υπουργείο.

Σημειώνει ότι: «Η επικαιροποίηση της νομοθεσίας με ξεκάθαρους πλέον κανόνες εμπορίας δίχως παρεκκλίσεις, αστερίσκους και ειδικές άδειες, που κυριαρχούσαν στην αγορά κατά το παρελθόν, σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση ουσιαστικών ελέγχων στην αγορά θα συμβάλλουν στη διαφάνεια της αγοράς και την πλήρη ενημέρωση του καταναλωτή. Ο καταναλωτής πλέον θα γνωρίζει και θα μπορεί να επιλέξει το προϊόν που επιθυμεί να καταναλώσει μέσα από την υποχρεωτική επισήμανση του είδους του γάλακτος. Ο καταναλωτής θα γνωρίζει και θα μπορεί, εάν θέλει, να επιλέγει το προϊόν που θα είναι αποκλειστικά από νωπό γάλα».
 

Η Ουάσινγκτον, η διαπραγμάτευση και το χρέος...

xreos
Με μια κάποια απογοήτευση αντιμετωπίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου την χθεσινή ξαφνική παύση των διαπραγματεύσεων.

Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα ήλπιζαν ότι...

η κυβέρνηση και οι δανειστές θα ταξίδευαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κραδαίνοντας τα «προσύμφωνα» με τα οποία θα έκλεινε, υποτίθεται, η πρώτη αξιολόγηση και πίστευαν ότι θα άνοιγε η συζήτηση για το χρέος.

Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος είναι να κλείσει η αξιολόγηση, οπότε στο Μαξίμου διαπιστώνουν με απογοήτευση ότι η «χρυσή ευκαιρία» της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ θα χαθεί. Με άλλα λόγια, ενώ όλα έδειχναν ότι το χρέος θα συζητείτο στην Ουάσινγκτον, τώρα αν κάποιος εκ των δανειστών –ας πούμε το… Βερολίνο- θελήσει να κωλυσιεργήσει και να ζητήσει από τους υπόλοιπους «να αφήσουμε τη συζήτηση γι’ αργότερα- μπορεί θαυμάσια να το κάνει. Γι’ αυτό και στο Μαξίμου έχουν θέσει πολύ χαμηλά τον πήχυ των προσδοκιών για την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ.
matrix24.gr

Ο άρχων των δαχτυλιδιών (της τηλεθέασης)...



Πρώτος, μακράν. Για άλλη μια εβδομάδα σαρώνει τις τηλεθεάσεις του Σαββατοκύριακου με διαφορά 7, 10 και 15 μονάδων από τις άλλες εκπομπές. Αυτιάς, ο...
αγαπημένος του τηλεπτικού κοινού.
Πως τα καταφέρνει ο μπαγάσας!...
 


«...Τελικά υπάρχει κάτι χειρότερο από την κρίση...»

Υπάρχει χειρότερο από την κρίση...


Ολη η αλήθεια του ελληνικού δράματος στα χρόνια της κρίσης κρύβεται σε μια φράση της Κριστίν Λαγκάρντ στη συνέντευξή της στο Bloomberg. «Είναι γεγονός ότι...
οι άνθρωποι αλλάζουν σημαντικά μόνο όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο», είπε. Και πρόσθεσε: «Κατά κάποιον τρόπο, χρειάζεται ένα τρομερό σοκ για να κάνει κάποιος πράγματα που δεν θέλει».

Ακριβώς αυτό συνέβη από τη στιγμή που η Ελλάδα μπήκε στην πολιτική των μνημονίων. Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και υποχρεώθηκε να κάνει πράγματα που δεν θέλει. Και όλα αυτά, γιατί οι δανειστές είχαν αποφασίσει ότι έπρεπε να αλλάξει σημαντικά.

Η πολιτική που εφαρμόστηκε στη χώρα -και συνεχίζει να εφαρμόζεται- δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από ένα τρομερό και συνεχές σοκ, έναν συγκλονισμό. Τι άλλο από αυτό είναι το γεγονός ότι η χώρα έχει επισήμως 1,5 εκατ. ανέργους, ενώ ανεπίσημα είναι πολύ περισσότεροι;

Τι άλλο είναι το γεγονός ότι στα χρόνια της κρίσης έβαλαν λουκέτο 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Τι άλλο σημαίνει το γεγονός ότι πάνω από το ένα τρίτο όσων εργάζονται κατατάσσονται στην αδήλωτη ή «μαύρη» εργασία με εξευτελιστικές αμοιβές, χωρίς ασφάλεια και εργασιακά δικαιώματα;

Τι άλλο σημαίνει το γεγονός ότι στα έξι χρόνια της κρίσης τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν απώλειες 33 δισ. ευρώ, ενώ ο λογαριασμός συνεχώς αυξάνεται; Ο κατάλογος των επιπτώσεων είναι ατέλειωτος, αλλά το συμπέρασμα είναι ένα. Το σοκ δεν ήταν απλώς τρομερό. Δεν έμεινε τίποτα όρθιο στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Και όλα αυτά, για να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο και να αλλάξουμε, κατά το δόγμα των δανειστών, του ΔΝΤ και της διευθύντριάς του κ. Λαγκάρντ.

Το εξοργιστικά προκλητικό δεν είναι ότι οι δανειστές μάς υποχρέωσαν να υποστούμε ένα τέτοιο σοκ. Το εξοργιστικά προκλητικό είναι ότι για κάθε καταστροφή που μας προκαλούσαν, ζητούσαν να λάβουμε ακόμη σκληρότερα μέτρα, ώστε να ανταποκριθούμε στις επιπτώσεις της. Το αποτέλεσμα ήταν μια καταστροφή ακόμη χειρότερη από την προηγούμενη. Και συνεχίζουν απτόητοι. Τελικά υπάρχει κάτι χειρότερο από την κρίση: είναι η προσπάθεια να σε σώσουν οι δανειστές...
efsyn.gr

Δρίτσας: Ο σταθμός σας μετέφερε τα ίδια λόγια, ως αλλαγή ρότας



«Ο Πειραιάς διατηρήθηκε σε καλή κατάσταση παρόλο που ποτέ δεν θεωρήθηκε ως δομή αλλά ήταν μια συγκυριακή και προσωρινή λύση...
μέχρι να μεταφερθούν οι πρόσφυγες στις δομές» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

Πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι πριν από το Πάσχα να αποφορτιστεί το λιμάνι του Πειραιά συνέχισε ο υπουργός τονίζοντας ότι εξηγούμε στους πρόσφυγες ότι από τον Πειραιά, δεν μπορούν να ασκήσουν τα δικαιώματα που έχουν.
Αναφορικά με την παρουσία της Χ.Α. τόνισε ότι «όχι μόνο υπήρχε η Χ.Α. στον Πειραιά αλλά επιχείρησε και εγκληματικού επιπέδου εντάσεις, όπως την επίθεση με σιδερένιο λοστό στον κάμεραμαν αλλά υπήρχαν και βουλευτές της που έχουν δικαίωμα να έχουν δημόσια παρουσία και δράση αφού είναι υπό δικαστική επιτήρηση. Εδώ υπάρχει σοβαρή παραβίαση των δικαστικών αποφάσεων».
Ο σταθμός σας μετέφερε τα ίδια λόγια ως αλλαγή ρότας
Ο υπουργός Ναυτιλίας κατήγγειλε ότι ο ΣΚΑΙ παρουσίασε χθες στο κεντρικό δελτίο ως είδηση και όχι ως σχόλιο, την «αλλαγή ρότας» του στο θέμα του λιμανιού παραθέτοντας όμως τα ίδια λόγια.
«Μεταδόθηκε ως είδηση χθες το βράδυ στο δικό σας σταθμό, ότι την Κυριακή ο Δρίτσας ουσιαστικά αμφισβήτησε την συμφωνία και ότι άλλαξε ρότα και υποστήριξε ότι έγιναν αρκετές βελτιώσεις, ενώ παρατίθετο το απόσπασμα από τη συζήτηση με τον κ. Χατζή που ήταν όμως τα ίδια που είπα. Δεν μπορεί έτσι να γίνει δημόσιος διάλογος αλλά δημιουργούμε θέματα εκ του μη όντος.».
Ο κ. Δρίτσας συνέχισε διευκρινίζοντας για άλλη μια φορά ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμματικά ήταν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ τόνισε ότι η συμφωνία του καλοκαιριού ήταν συμφωνία όλων και οδήγησε σε έναν συμβιβασμό όπου αποδεχθήκαμε τις 9 ιδιωτικοποιήσεις που είχαν ήδη δρομολογηθεί. "Αυτό συνιστά αντίφαση, ή μια άλλη επιλογή όλης της κυβέρνησης, αλλά όχι αλλαγή του κ. Δρίτσα".
Όταν μίλησε ο πρωθυπουργός για τη συμφωνία με την Cosco ξέσπασε ένας ορυμαγδός ότι ο πρωθυπουργός είναι νεοφιλελεύθερος. Την Κυριακή εξήγησα την προσπάθεια της κυβέρνησης αυτή την αποδοχή της συμφωνίας τη μετατρέψαμε για να υπάρξει μεγαλύτερη ωφέλεια για το ελληνικό δημόσιο, διευκρίνισε ο υπουργός Ναυτιλίας.
Κατήγγειλε τέλος την "ενορχηστρωμένη επίθεση» που δέχθηκε ενώ σημείωσε ότι όλη η κυβέρνηση, κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια βελτιώνοντας και τροποποιώντας τη συμφωνία σε πολλά σημεία, ώστε να επιτευχθεί αναπτυξιακό πρόσημο και κοινωνικό μέρισμα.
 

Ο «γάμος συμφέροντος» Φώφης – Σταύρου...


Ο αρραβώνας κινδύνεψε να διαλυθεί λίγο πριν από τα σκαλιά της εκκλησίας, το ένστικτο της επιβίωσης όμως κυριάρχησε και διέσωσε το πολιτικό προξενιό στο «και πέντε». Και, ως εκ τούτου...
ο «γάμος συμφέροντος» της κεντροαριστεράς εισέρχεται στην τελική του ευθεία με την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη να παρακάμπτουν – επί του παρόντος τουλάχιστον – τους πολιτικούς εγωισμούς και να θέτουν, ευθέως πλέον, ως στόχο τη συγκρότηση νέου και ενιαίου κόμματος εντός διμήνου.

Η ανακοίνωση των ονομάτων που θα απαρτίζουν την λεγόμενη Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου για τη «διερεύνηση της δυνατότητας συμπόρευσης των κινήσεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς» ήρθε να κλείσει ένα θυελλώδες επταήμερο στο εγχείρημα συνένωσης ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατικής Συμπαράταξης) και Ποταμιού, ανοίγοντας έστω – ένα, κατά πολλούς, αναμενόμενο - μέτωπο νέων τριβών με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου.

Από το «ναυάγιο» στον γάμο
Εως το περασμένο Σάββατο η όλη επιχείρηση συνεννόησης και συμπόρευσης έδειχνε κάτι παραπάνω από μετέωρη, με την Χαριλάου Τρικούπη να επιδεικνύει εμφανή πρόθεση ανάληψης ηγετικού ρόλου στο νέο φορέα και με το Ποτάμι να απορρίπτει κατηγορηματικά την προοπτική απλής συγχώνευσής του στο ΠΑΣΟΚ.

«Δεν θα γίνουμε η νέα ΔΗΜΑΡ», ήταν το μήνυμα που έστελνε η πλευρά Θεοδωράκη δηλώνοντας αποφασισμένη να εγκαταλείψει πλήρως το τραπέζι του διαλόγου, ενώ την ίδια ώρα η Δημοκρατική Συμπαράταξη διεκδικούσε διακριτό προβάδισμα, ρόλο και λόγο και σύνθεση της Επιτροπής.

Τα ηχηρά προειδοποιητικά μηνύματα, ωστόσο, που εστάλησαν από μεσαία στελέχη και των δύο κομμάτων, αλλά και η τελική ρεαλιστική αποτίμηση πολιτικών δεδομένων και δημοσκοπήσεων από τις δύο ηγετικές ομάδες ανέστρεψαν το κλίμα κι οδήγησαν στην απόφαση του συμβιβασμού.

Ο εν λόγω συμβιβασμός προβλέπει την άμεση συγκρότηση της Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου με – σχετικά – αναλογική εκπροσώπηση σε κομματικό και θεσμικό επίπεδο τόσο του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, αλλά αφήνει σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσο στο νέο σχήμα θα χωρέσει και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου.

Η κόντρα με τον Παπανδρέου
Από τα 31 μέλη της Επιτροπής ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 29, με την επισήμανση ότι δύο θέσεις παραμένουν κενές για να εκπροσωπηθεί σε αυτές το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου. Ο χειρισμός αυτός, ωστόσο, ενόχλησε σφόδρα την πλευρά Παπανδρέου, το ΚΙΔΗΣΟ με ανακοίνωσή του τόνισε ότι ουδέποτε εκλήθη σε διάλογο για το θέμα, έκανε λόγο για «υπονόμευση του φιλόδοξου σχεδίου» και υπενθύμισε, με εμφανή δυσαρέσκεια, ότι ακόμη εκκρεμεί η συνάντηση που είχε συμφωνηθεί μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Γιώργου Παπανδρέου.

Κατά τις πληροφορίες, ο «αποκλεισμός» του ΚΙΔΗΣΟ από τον διάλογο και τις ζυμώσεις ήταν το αποτέλεσμα των, γνωστών και ανοιχτών πιέσεων, του Ευάγγελου Βενιζέλου προς την Φώφη Γεννηματά να μην υπάρξει κανένας διακριτός ρόλος για τον Γιώργο Παπανδρέου στην προσπάθεια συσπείρωσης της κεντροαριστεράς, αλλά και της διστακτικότητας του Σταύρου Θεοδωράκη μπροστά σε οποιαδήποτε κίνηση θα μπορούσε να ενισχύσει την αίσθηση πως το όλο εγχείρημα δεν είναι παρά μια προσπάθεια «επανασυγκόλησης» του παλαιού ΠΑΣΟΚ.

Παρ΄όλα αυτά, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη διέρρεαν χθες ότι...

Σουλτς: Κίνδυνος κατάρρευσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης...


«Bρισκόμαστε εδώ και αρκετό καιρό στην Ευρώπη σε κατηφορικό δρόμο. Η εμπιστοσύνη πολλών ανθρώπων στους θεσμούς συνολικά, είτε πρόκειται εθνικούς είτε για ευρωπαϊκούς, έχει..
χαθεί», δηλώνει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος μάλιστα βλέπει κίνδυνο «κατάρρευσης» της Ε.Ε, αφού «εάν οι Βρεττανοί εγκαταλείψουν την Ε.Ε., θα υπάρξει απαίτηση και για άλλα δημοψηφίσματα για αποχώρηση».
 
Ο Μάρτιν Σούλτς δεν αποκλείει την άνοδο στην εξουσία και σε άλλες χώρες μέλη δεξιών ή αριστερών λαϊκιστών. Βέβαια οι ευρωφοβικοί είναι ακόμα μειοψηφία και η σιωπηρή πλειοψηφία βασίζεται στην πλάνη ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά, επισημαίνει ο Σούλτς. Το αποτέλεσμα όμως του δημοψηφίσματος στην Ολλανδία για τη συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία αποδεικνύει ότι δεν μπορεί κανείς να βασίζεται σε μια τέτοια πλάνη.

Ο Σούλτς καθιστά στη συνέντευξή του του αρχηγούς των κρατών μελών της Ε.Ε. συνυπεύθυνους για την απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτήν: «Κανένας αρχηγός κράτους δεν αγωνίζεται πραγματικά για να κατακτήσει την καρδιά των πολιτών», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως στις απλουστευτικές απαντήσεις τις οποίες δίνουν οι εχθροί της Ευρώπης θα έπρεπε οι κυβερνώντες να απαντήσουν με μια καθαρή ομολογία πίστης προς την Ε.Ε. «Σε εποχές πόλωσης πρέπει να έχει κανείς το θάρρος να αποστασιοποιείται με σαφήνεια . Χρειαζόμαστε καθαρά μηνύματα, δεν επιτρέπεται να χανόμαστε σε λεπτομέρειες», δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη γερμανική εφημερίδα.

Ο Σούλτς ζητά επίσης στη συνέτνευξή του μεταρρύθμιση των ευρωπαϊκών θεσμών ώστε να καταστήσουν την Ε.Ε. πιο λειτουργική. «Η Ε.Ε. δημιουργήθηκε ως εργαλείο για την επίλυση προβλημάτων, αλλά πολλοί έχουν την εντύπωση ότι είναι μάλλον μέρος του προβλήματος». Τέλος ασκεί κριτική στους αρχηγούς των κρατών μελών, ότι μεταθέτουν σοβαρά θέματα σε διακυβερνητικό επίπεδο όπου υπάρχει η αρχή της ομοφωνίας, αλλά συχνά οι αρχηγοί δεν συμφωνούν. Γι αυτό και εγκλωβίζεται κανείς από σύνοδο κορυφής σε σύνοδο κορυφής.
 

Προθεσμία δέκα ημέρων για συμφωνία...


Τρεις ημέρες (από τις 15 έως τις 17 Απριλίου) πολιτικών διαβουλεύσεων στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον και ένα καθοριστικό τετραήμερο τεχνικών διαβουλεύσεων στην Αθήνα (18-21 Απριλίου) έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση προκειμένου να...
συμφωνήσει με τους θεσμούς σε ένα staff level agreement πριν το Eurogroup στις 22 του μήνα στην Ολλανδία.
Στο μεσοδιάστημα και για την ακρίβεια αύριο Τετάρτη κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη Βουλή αφού θα συζητηθεί η πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τη χορήγηση των δανείων σε κόμματα και ΜΜΕ.
Με τους δανειστές μια πρώτη προσέγγιση στα μεγάλα θέματα (ασφαλιστικό-φορολογικό-δημοσιονομικό) έχει επιτευχθεί, ωστόσο στα επιμέρους οι διαφορές είναι πολλές και σχεδόν για όλα τα θέματα. Η εντολή που είχαν χθες οι υπουργοί από το Μαξίμου ήταν να επιδιώξουν τη συμφωνία κι αν αυτό δεν καταστεί δυνατό σε καμία περίπτωση να μην υπάρξει εμπλοκή.
Ο επικεφαλής των Ελλήνων διαπραγματευτών και υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εξερχόμενος από το Hilton τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν σαφής: «Μετά από συζητήσεις πάμε σε παύση συζητήσεων για να πάμε στην Ουάσιγκτον. Συμφωνούμε και οι τέσσερις θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση ότι υπάρχει πρόοδος στα μεγάλα θέματα που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Άρα θα επιστρέψουμε μετά τη Δευτέρα για να τελειώσει αυτή η συμφωνία με το Eurogroup στις 22/4. Θα καταλήξουμε στο λίγο πριν Eurogroup».
Ο φόβος του Μαξίμου, που ανέβασε τους τόνους όλο το προηγούμενο διάστημα έναντι του Ταμείου, είναι μια συμφωνία κάτω από τραπέζι του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους. Μια «υποχώρηση» του ΔΝΤ στο θέμα του κουρέματος του ελληνικού χρέους μπορεί να σημαίνει από πλευράς Ευρωπαίων και την υιοθέτηση μέρους των σκληρών απαιτήσεων του Ταμείου για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Η λεκτική υπαναχώρηση της κ. Λαγκάρντ η οποία αμέσως μετά τη συνάντηση με την κ. Μέρκελ στο Βερολίνο μίλησε για «επιμήκυνση ή τη μείωση των επιτοκίων» και όχι για κούρεμα ενισχύει τους φόβους αυτούς. Όλα τα παραπάνω αναμένει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσουν στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ το Σαββατοκύριακο.
Παράταση των διαπραγματεύσεων και πέραν του Απριλίου αποκλείεται. Ο ίδιος ο ΥΠΟΙΚ έχει πει στο παρελθόν πως «αν οι διαπραγματεύσεις πάνε Μάιο και Ιούνιο καήκαμε». Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χθες στη διάρκεια της κοινής του συνάντησης με τον Πορτογάλο ομόλογό του έστειλε το μήνυμα ότι «κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει από μια κυρίαρχη χώρα τη δυνατότητα να επιλέγει τα μέσα της πολιτικής για την επίτευξη των συμφωνημένων στόχων.
Η αναφορά του κ. Τσίπρα αφορούσε στην απόρριψη από τους θεσμούς της κυβερνητικής πρότασης για την την κάλυψη των ελλείμματος του Ενιαίου Επικουρικού Ταμείου ΕΤΕΑ, ύψους τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ, μέσω μιας δέσμης μέτρων που περιλαμβάνει μείωση συντάξεων, αύξηση εισφορών και αξιοποίηση μέρους της περιουσίας και έδειξε φυσικά ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση παραμένει το μεγάλο αγκάθι αυτής της αξιολόγησης.

naftemporiki.gr

Χέρι – χέρι με Κοκό και Καρατζαφέρη…

Θέλει τον τέως βασιλιά σε ρόλο πρεσβευτή... 

Μπας και η «Εθνική Ενότητα» (το νέο κόμμα του Καρατζαφέρη) είναι… «Εθνική Βασιλική Ενότητα», τον ρώτησε ο Χατζηνικολάου.

Ο Καρατζαφέρης –που αυτό τον καιρό τον ξεθάβουν όλοι- με το δόγμα «για την Πατρίδα ρε γαμώτο» μπορεί…


…μεν να μην θέλει, όπως δηλώνει, να επαναφέρει τη Βασιλεία στην Ελλάδα, όμως θα επιδιώξει να δώσει ρόλους στα μέλη της βασιλικής οικογένειας. 

Στον τέως βασιλιά, που ευχαρίστως θα τον έκανε πρεσβευτή όπως είπε, αλλά και στον γιο του, Νικόλαο. 

Ο γνωστός Καρατζαφέρης, που προσπαθεί να αποτινάξει από πάνω του το στίγμα του «κωλοτούμπα» και να φλερτάρει με την ακροδεξιά, «ψαρεύοντας» ψήφους στα «θολά νερά» της Χρυσής Αυγής αλλά και στους εναπομείναντες νοσταλγούς της μοναρχίας.
 

Ξεσαλώνουν τα ΜΜΕ στη Βόρεια Κορέα;...

ΕΣΗΕΑ

Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: οι ποινές που επέβαλε το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ στους δημοσιογράφους για τη στάση τους την περίοδο του δημοψηφίσματος είναι αδικαιολόγητες.

Η...
συγκεκριμένη απόφαση είναι ευάλωτη στην κατηγορία για μεροληψία. Οφείλει το αρμόδιο όργανο της ΕΣΗΕΑ να δώσει στη δημοσιότητα το σκεπτικό του για να μπορέσουμε να κρίνουμε και επί της ουσίας. Επειδή όμως βρήκαν την ευκαιρία διάφοροι με πλούσιο παρελθόν στην κακοποίηση της πραγματικότητας να υποδυθούν τους ανεξάρτητους, εκτοξεύοντας παχιά λόγια περί δημοκρατίας και πλουραλισμού, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα, μπας και συνεννοηθούμε:

■ Η ιδιοτελής προσέγγιση διαφέρει από την ανιδιοτελή υποκειμενικότητα. Το προπαγανδιστικό ξεσάλωμα σε συστηματική βάση δεν είναι ελευθερία της έκφρασης. Κάπως αλλιώς λέγεται: μήπως διαπλοκή;

■ Είναι δικαίωμά σου να έχεις όποια άποψη θέλεις και να τη μεταδίδεις. Ομως άλλο «λέω τη γνώμη μου και παίρνω την ευθύνη» και άλλο «αποκλείω τον αντίλογο γιατί έτσι γουστάρω». Η ελευθερία της έκφρασης κατοχυρώνεται και η πολυφωνία υπηρετείται με την αγιοποίηση της μιας θέσης και τη δαιμονοποίηση της άλλης;

■ Η ιδεολογική προτίμηση και η ταύτιση με κομματικές γραμμές προφανώς δεν απαγορεύονται. Αρκεί να δηλώνονται και να μη φοράνε τη μουτσούνα της αντικειμενικότητας.

■ Δεν δικαιούται η Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας να επικαλείται το συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας της δημοσίευσης και της έκφρασης, τη στιγμή που και οι πέτρες σ’ αυτή τη χώρα γνωρίζουν ότι αυτό το δικαίωμα σε πολλές περιπτώσεις έχει παραβιαστεί από τα μέλη της με ωμό τρόπο: είτε με την παραποίηση ειδήσεων, είτε με την κατασκευή γεγονότων, είτε με την απόκρυψη σημαντικών πληροφοριών για το καλό -υποτίθεται- της πατρίδας, είτε με την απόλυση των μη αρεστών.

■ Θα μπορούσε η δημόσια τηλεόραση να συμπεριφερθεί την περίοδο του δημοψηφίσματος όπως τα ιδιωτικά μέσα (έντυπα και ηλεκτρονικά); Οχι βεβαίως, γιατί θα την εγκαλούσαν -και σωστά- οι πάντες ότι κάνει κυβερνητική προπαγάνδα με τα χρήματα των πολιτών. Γιατί δεν ισχύει το ίδιο για τα μέσα που έχουν καταλάβει παρατύπως δημόσιες συχνότητες ή για τα μέσα που είναι υποθηκευμένα στις τράπεζες τις οποίες έχουν σώσει τρεις φορές μέχρι τώρα οι φορολογούμενοι;

Τάσος Παππάς
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
 

Παύση διαπραγματεύσεων εν όψει Ουάσιγκτον

Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 02:11
UPD:02:32
REUTERS/FRANCOIS LENOIR
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα ο κύκλος διαπραγματεύσεων με το κουαρτέτο. Ύστερα από 6,5 ώρες συζητήσεων, οι τέσσερις θεσμοί και η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα αποφάσισαν να διακόψουν τις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να μεταβούν στην Ουάσινγκτον για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.
Νέο ορόσημο το Eurogroup της 22ας Απριλίου
Στόχος, σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, είναι να επιστρέψουν στην Αθήνα την επόμενη Δευτέρα για να κλείσουν τη συμφωνία. Νέο χρονικό ορόσημο πλέον είναι η συνεδρίαση του Eurogroup της 22ας Απριλίου. Μέχρι τότε, σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό, το ζητούμενο είναι να έχει υπογραφεί το λεγόμενο stuff level agreement.
Ολόκληρη η δήλωση Τσακαλώτου:
Αποφασίστηκε σήμερα ότι θα έχουμε παύση των συζητήσεων για να μεταβούμε όλοι στην Ουάσινγκτον για την εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Συμφωνούν και οι τέσσερις θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση ότι υπήρχε πρόοδος στα θέματα που χρειάζεται για να φτιάξουν ένα ισχυρό πακέτο για να ολοκληρωθεί η συμφωνία και άρα θα επιστρέψουν αμέσως μετά τη Σύνοδο για να τελειώσει αυτή η συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 22ας Απριλίου. Θα καταλήξουμε στο stuff level agreement λίγο πριν το Eurogroup. Υπήρχε πρόοδος σε πολλά μεγάλα θέματα αλλά επειδή υπάρχουν και πολλά μικρά θέματα τα οποία δεν είχαμε καιρό να τα συζητήσουμε, δεν μπορούσαμε να καταλήξουμε στο stuff level agreement σε αυτή τη φάση.
Πριν από τη διακοπή των διαπραγματεύσεων, είχε προηγηθεί τρίωρη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό με κυρίαρχο θέμα την περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Πηγές προσκείμενες στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, μιλούσαν για πρόοδο και στο συγκεκριμένο θέμα χωρίς όμως να προκύψει οριστική συμφωνία και σε αυτό το θέμα.
naftemporiki.gr