Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Άρχισαν οι επανορθώσεις γιατί ήταν πολλά τά λεφτά..Άρη!

 Πήραν χαμπάρι κι'άλλοι ότι πιάστηκαν κορόϊδα από κάτι ...αειτελείς σκιτζήδες τής ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας καί επανορθώνουν "κράζοντας στό πολύ χοντρό" τά κοινωνικά τσιμπούρια τής δήθεν ..."έγκυρης καί ταχείας ενημέρωσης". Τό χορό σέρνουν τά αθηναϊκά blogs μέ επικεφαλής τό κουρδιστό πορτοκάλι .

                                                                                      ---------------- 

Eίναι πρός τιμή τού mykonospress.gr πού επανόρθωσε χωρίς νά έχει τήν πατρότητα αλλά μόνo τήν προσωρινή υιοθεσία ενός ανακριβούς δημοσιεύματος. Δείτε τήν επανόρθωση :

Μύκονος- Μούφα η είδηση για τα 2 εκατ. ευρώ σε μία ταμειακή μέσα σε μια νύχτα

0D00FFD5B634635491E1BC862597073A

Περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ φαίνεται να είναι το πραγματικό ποσό που εισέπραξε το κέντρο διασκέδασης της Μυκόνου που εμφανίστηκαν οι Αντώνης Ρέμος και Χούλιο Ιγκλέσιας. Δημοσιογράφος του star επικαλούμενος πηγές του υπουργείου οικονομικών ανέφερε το ποσό των 2.000.000 ευρώ ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ενδεχομένως να παρουσιάστηκε η είδηση κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ικανοποιηθούν οι τηλεθεατές για την “μεγάλη” επιτυχία του κράτους να εισπράξει 500.000 ευρώ από τα κέρδη.
 mykonospress.gr
                                                                    ----------

Θυμίζουμε τό χθεσινό σχόλιο τής  "Νέας Μυκόνου" πού πρώτη καί μόνη επισήμανε από τήν Πέμπτη 31/7/14 ώρα 10.47μ.μ., χωρίς καμμία πληροφόρηση αλλά μέ σωστή  εκτίμηση τών "πραγμάτων", τά ανεδαφικά παράδοξα καί τήν αρλουμπολογια περί αποδόσεως ΦΠΑ 500.000 ευρώ τή στιγμή πού μέ 16% τά νούμερα δέν βγαίνουν μέ οποιοδήποτε  "μαγείρεμα. Νά τό σχόλιο τής Πέμπτης :

"Σημείωση  Νέας Μυκόνου : Εάν δέν έχουν πλήρη καί βαθειά μεσάνυχτα γιά τό αντικείμενο πού πραγματεύονται τότε μπουρδολογούν εις βάρος -καί πρός εντυπωσιασμό-  τού ανύποπτου ή καί ανίδεου αναγνώστη
(αυτόν ψάχνουν γιά "πελάτη" οι διάφοροι πονηροί "πασαλειμματίες" τού διαδικτύου πού γράφουν καί αντιγράφουν ανέλεγκτα μεταξύ τους κάθε λογής εντυπωσιακή σαπουνόφουσκα).  

Έτσι εξηγείται γιατί  "πασάρουν"  καί σέ μάς ό,τι τούς έρχεται βολικό. 
Όπως : 
ότι στά 2 εκατ. ευρώ ο ΦΠΑ (16%) είναι κοντά μισό εκατομμύριο! 

Έμ, βέβαια! Άμα κοιτάς τή μ...όψειρα μέ τό φακό τού Κλουζώ, έ! τότε φυσικό είναι νά θαρρείς πώς είναι ...καβουρομάνα ή αστακός πολίτικος!
...τελικά η τρισκατάρατη, η κρίση τών τελευταίων ετών, μέχρι καί στά P.R. τών μαγαζιών πού συχνάζουν οι "κάπως" άφησε ανεξίτηλα τά σημάδια της καί  έχουν αρχίσει νά προσλαμβάνουν ανειδίκευτο προσωπικό..."

Περί ελπίδας και απελπισίας στη Μέση Ανατολή...



Grossman
ο συγγραφέας Νταβίντ Γκρόσμαν
Είναι εξωφρενικό να σκέφτεται κανείς ότι η τεράστια στρατιωτική δύναμη που έχει συγκεντρώσει το Ισραήλ δεν του δίνει το θάρρος να ξεπεράσει τους φόβους και την υπαρξιακή απελπισία του και να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα που...
θα φέρει την ειρήνη.
Κοιτάξτε μας: η ισχυρότερη χώρα στην περιοχή, μια περιφερειακή υπερδύναμη που απολαμβάνει τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια σχεδόν αδιανόητη κλίμακα, μαζί με τη συμπάθεια και τη δέσμευση της Γερμανίας, της Αγγλίας και της Γαλλίας -κι όμως ακόμα, βαθιά μέσα της, βλέπει τον εαυτό της σαν ένα αβοήθητο θύμα.

Για χρόνια, μας πέταγαν πέρα-δώθε από τον ένα στον άλλο. Σήμερα, οι περισσότεροι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι μοιάζουν να είναι σε μια ζοφερή, επίπεδη διανοητική κατάσταση, χωρίς ορίζοντα, σε κωματώδη κατάσταση, σε ένα αυτο-προκαλούμενο μούδιασμα.

Η Δεξιά έχει νικήσει το Ισραήλ συνθλίβοντας αυτό που θα μπορούσε κάποτε να χαρακτηριστεί ως το «ισραηλινό πνεύμα»: εκείνη τη σπίθα, τη δυνατότητα της αναγέννησης, εκείνο το πνεύμα τού «παρ’ όλα αυτά» και το θάρρος. Και την ελπίδα.

(απόσπασμα από τό άρθρο τού συγγραφέα Νταβίντ Γκρόσμαν* στήν "Eφημερίδα των Συντακτών")
                                                                              ----------
 *Ο Νταβίντ Γκρόσμαν (Εβραϊκά:דויד גרוסמן) (γεν.1954) είναι πολυβραβευμένος Ισραηλινός συγγραφέας. Όπως και ο συμπατριώτης του Άμος Οζ, ο Γκρόσμαν έχει ταχθεί υπέρ ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους που θα υφίσταται δίπλα στο κράτος του Ισραήλ.

Σε κρίση υπερσυντηρητισμού ...



Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η κυβέρνηση χειρίστηκε απαράδεκτα από ηθική και πολιτική σκοπιά όλα τα μεγάλα ζητήματα της επικαιρότητας - και φυσικά έβαλε αυτογκόλ.

Ανήσυχη από την...
επιτυχία της συναυλίας με τη Χ. Αλεξίου για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, εξετράπη σε εμπαθείς, μειωτικούς χαρακτηρισμούς και χονδροειδή ψέματα για τις αγωνιζόμενες απολυμένες εργάτριες, αλλά και για τή δημοφιλή τραγουδίστρια, με αποτέλεσμα να απομονωθεί. Ακόμα και ο Μαστοράκης επιστρατεύτηκε στο μέτωπο εναντίον των καθαριστριών. Τα επιχειρήματα χυδαία, ψευδή και μικροπρεπή, είχαν ως κοινό παρονομαστή την υποτίμηση της αξίας του ανθρώπινου μόχθου.
Η Ν.Δ. κατάφερε να απομονωθεί ακόμα περισσότερο, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα του εργοδότη να πυροβολεί τον εργαζόμενο που διεκδικεί τα δεδουλευμένα του, αν αυτός είναι μετανάστης. Ακόμα και το ΠΑΣΟΚ πήρε απόσταση από το άγος της Μανωλάδας.
Η κυβέρνηση όμως έδωσε τα ρέστα της σε ένα σοκαριστικό ρεσιτάλ χαιρεκακίας στο θέμα της Αργεντινής, επιχειρηματολογώντας -μόνη στον κόσμο- ανοικτά υπέρ ενός fund - όρνεου, εναντίον μιας άλλης χώρας. Η απαίτηση για 1.600% κέρδος ενός ιδιώτη από μια χώρα δεν της φάνηκε εξωφρενική...
Οι εξελίξεις βέβαια διαψεύδουν τις προσδοκίες της κυβέρνησης να φτιάξει έναν μπαμπούλα ή ένα αναδρομικό επιχείρημα υπέρ των επιλογών που έκαναν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Έχοντας ως στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ, κήρυξε τον πόλεμο σε μια άλλη χώρα, φίλη μάλιστα, μισό πλανήτη μακριά.
Η κυβέρνηση παρουσιάζει σημάδια ακραίας υπερσυντηρητικής σκλήρυνσης που συνοδεύονται από την εγκατάλειψη στον δημόσιο λόγο της ακόμα και των στοιχειωδέστερων δημοκρατικών και ανθρωπιστικών προσχημάτων. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή βλέπουν το τέλος να πλησιάζει. Μπορεί επίσης να συμβαίνει επειδή δημοσίως, για λογαριασμό της, τοποθετούνται μόνον στελέχη με υπόβαθρο υπερσυντηρητικού μετεμφυλιακού καφενείου. Το πιθανότερο είναι το πρώτο να προκαλεί το δεύτερο. Πρόκειται πάντως για ανησυχητικό φαινόμενο.

Συγκλονιστικό βίντεο ισραηλινού βομβαρδισμού...


Ένας δημοσιογράφος και ένας εικονολήπτης του Al Jazeera, οι Amjad Almalki και Ahmed Ashour έζησαν έναν από τους χειρότερους βομβαρδισμούς των τελευταίων δεκαετιών στη Γάζα.
Οι συγκλονιστικές εικόνες δίνουν ...
μια μικρή μόνο περιγραφή της καθημερινής σφαγής των Παλαιστινίων από το Ισραήλ.
info-war.gr

Σταθάκης για όλα τα γούστα...

stathakis

Αρκετοί στην Κουμουνδούρου έχουν κολλήσει στον Γιώργο Σταθάκη την ταμπέλα του ...
«συστημικού», του «δεξιού» και άλλα ηχηρά παρόμοια.
Οι υποστηρικτές του Xανιώτη βουλευτή, πάντως, τον υπερασπίζονται, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για έναν αριστερό οικονομολόγο που έχει… γνώση της συγκυρίας και των ευρωπαϊκών συσχετισμών και, ως εκ τούτου, αποφεύγει τις μεγαλοστομίες που θα διαψεύσει η ζωή.
Σε κάθε περίπτωση, «άσπονδοι» εχθροί, αλλά και υποστηρικτές, ικανοποιήθηκαν πλήρως χθες, όταν είδαν τον Γιώργο Σταθάκη να παίρνει πάνω του την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για την Αργεντινή, αφού –ειδικά οι εχθροί- δεν περίμεναν από τον «σκιώδη υπουργό» Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί το Μπουένος Άιρες. Ωστόσο, ο Σταθάκης όχι μόνο δικαίωσε την Αργεντινή, αλλά ξιφούλκησε και κατά της κυβέρνησης, κάνοντας «λιανά» το τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα της Λατινικής Αμερικής: «Η ΝΔ και η ελληνική κυβέρνηση είναι με τους δυο «γύπες» που αγόρασαν 15 σεντς τα αργεντίνικα ομόλογα και απαιτούν να πληρωθούν στην ονομαστική αξία των 100. Συγχαρητήρια!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σταθάκης, απαντώντας στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη.

matrix24.gr

Στη Μύκονο κατά λάθος ...


Αν δείτε το Σαββατοκύριακο τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάννη να περπατά ολομόναχος και σκεφτικός στα Ματογιάννια, κάντε πως δεν τον είδατε, ούτε να τον ...
παρεξηγήσετε ότι κάνει στο νησί των ανέμων μεγάλη ζωή, ούτε ότι βρέθηκε εκεί για οικονομικό έλεγχο. Γιατί ο υφυπουργός θα βρεθεί στη Μύκονο από... λάθος. Στη Σύρο ήθελε να πάει ο άνθρωπος να συναντήσει την οικογένειά του που παραθερίζει εκεί και επειδή δεν βρήκε εισιτήριο με το καράβι έβγαλε εισιτήριο για τη Μύκονο. Κοντά, θα σκέφτηκε, είναι με τη Σύρο. Και πώς θα πάει στην οικογένειά του. Βρήκε, όπως εξιστορούσε σε γαλάζιους βουλευτές, έναν φίλο του που έχει φουσκωτό και θα πάει με αυτό (χωρίς λεφτά).
"BHMAτοδότης"

Μεγάλη επιτυχία για τη ΝΕΡΙΤ με 0% τηλεθέαση!...



Η ζωντανή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΡIT, «Έξι Δέκα» που παρουσιάζουν η Σταυρούλα Χριστοφιλέα με τον Γιάννη Σκάλκο, έσπασε κάθε ρεκόρ. Αρνητικό!
Τεράστια επιτυχία, όπως...
διαβάζουμε στο Lifo.gr. Δεν τους έβλεπαν ούτε οι συγγενείς τους. Την Τετάρτη λοιπόν μεταξύ 9 το πρωί και 10, στην τελευταία ώρα της εκπομπής, οι μετρητές της AGB έδειξαν μηδέν. Ούτε ένας. Φήμες που θέλουν και τους τεχνικούς να μην παρακολουθούν την εκπομπή κρίνονται ως αβάσιμες αφού οι κάμερες... κινούνταν (πέρα δώθε;).

e-tetradio.gr

Συνεχίζεται η συλλογή φαρμάκων για τη Γάζα ...

"Αυτή η γάζα δεν κρατάει άλλο αίμα..."...

 
Συνεχίζεται η συλλογή φαρμάκων για τη Γάζα ...
Μετά την επιτυχημένη πρώτη συλλογή φαρμάκων για τη Γάζα από το Κόκκινο 105,5, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και τη Fair Planet, η συλλογή παρατείνεται μέχρι τις ...
15 Αυγούστου με τη συνδρομή και της "Αλληλεγγύης για όλους" και της Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα.   Με  σύνθημα "Αυτή η γάζα δεν κρατάει άλλο αίμα" η πρωτοβουλία του 105,5 Στο Κόκκινο, της ανθρωπιστικής οργάνωσης  Fair planet και του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού για συλλογή φαρμάκων για τον  δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό στη λωρίδα της Γάζας, που αγκαλιάστηκε με πολύ μεγάλη ανταπόκριση, έρχεται να μεγαλώσει και να λάβει πανελλαδικό χαρακτήρα.

Μαζί μας σε αυτή την έμπρακτη κίνηση αλληλεγγύης έρχονται να προστεθούν κοινωνικές οργανώσεις και φορείς όπως η Αλληλεγγύη για όλους, η Ένωση Παλαιστινίων εργαζομένων, κοινωνικά ιατρεία-φαρμακεία αλληλεγγύης Αττικής και όλης της Ελλάδας αλλά και ραδιοφωνικοί σταθμοί όλης της χώρας από την Καβάλα και την Καλαμάτα μέχρι την Κάλυμνο και την Κρήτη.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η πραγματοποίηση αποστολής στη Λωρίδα της Γάζας, υπό την αιγίδα της Παλαιστινιακής Αρχής, για την μεταφορά και διανομή του ιατροφαρμακευτικού υλικού σε νοσοκομεία που επλήγησαν από τις βόμβες  των Ισραηλινών και σε αμάχους τραυματίες.

Οι πολίτες μπορούν να φέρνουν φάρμακα και υγεινομικό υλικό (αντιβιώσεις, ράμματα, γάζες, ορούς, παυσίπονα και άλλα φαρμακευτικά υλικά) με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον τους επόμενους έξι μήνες  μέχρι τις 15 Αυγούστου στα παρακάτω σημεία:

• Στα  γραφεία του 105,5 Στο Κόκκινο στην Αθήνα:
Σαρρή 19, Ψυρρή, τηλ 210 3217777
• Στα γραφεία του 93,4 Στο Κόκκινο στη Θεσσαλονίκη:
Καρόλου Ντήλ 20, τηλ 2310230242
• Στα γραφεία του 102,8 Στο Κόκκινο στην Καβάλα:
Ομονοίας 66, τηλ 2510211228
• Στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού:
Δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, τηλ 210963 1950
(εντός της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Ελληνικού)
Ελληνικό – Αττική
• Στα γραφεία της Ικαριακής Ραδιοφωνίας 92,8
Άγιος Κήρυκος, Ικαρία, τηλ 2275032223

• Στα γραφεία του Κανάλι 1 Καλαμάτας  94,8
Νέδοντος 76, Καλαμάτα, τηλ 2721092500

• Στα γραφεία του Μπλέ Γιακά 90,2
Προβατά Σερρών, τηλ 2321088520 και στο Καφέ Αμάν, Β. Χατζηιακώβου 10-12
• Στα γραφεία του Ράδιο Ρέθυμνο 99,8
Επιμενίδη Μαρούλη 21, Ρέθυμνο, τηλ 2831054924
• Στα γραφεία της Κίνησης αλληλεγγύης Καστοριάς σε συνεργασία με τον ρ/σ Kαστοριά 93 Fm
Μητροπόλεως 84, Καστοριά, τηλ 6945410714
• Στον Ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνα και στο Κοινωνικό Ιατρείο, πρώην Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Μαθητική Εστία) στην Ηγουμενίτσα σε συνεργασία με τον ρ/σ Ράδιο Ηγουμενίτσα 89,2

Λίστα φαρμάκων σε μορφή xlsx:
https://www.facebook.com/download/322177251285233/GAZA_MEDICINE.LIST.xlsx



Παρακαλούμε να δοθεί μεγάλη προσοχή στην ημερομηνία λήξης των φαρμάκων (Επιθυμητό είναι τα φάρμακα να έχουν περιθώρια λήξης από 6 μήνες και άνω).
stokokkino.gr

Kατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παραλίες...

ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ

Δεκάδες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε παραλίες της Πελοποννήσου

Δεκάδες αυθαίρετα κτίσματα που είχαν ανεγερθεί σε αιγιαλούς και παραλίες της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων κατεδάφισαν οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Ειδικότερα, από τα 643 τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης, η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχε κατεδαφίσει μέχρι τις 28 Ιουλίου, τα 170 από αυτά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο μεγαλύτερος αριθμός των αυθαιρέτων που κατεδαφίστηκαν βρίσκονταν στην περιφέρεια της Πελοποννήσου. Πιο αναλυτικά, στην Πελοπόννησο κατεδαφίστηκαν 77 αυθαίρετα, στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 65 και στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων 34 αυθαίρετα.
Όσον φορά την γεωγραφική κατανομή των κατεδαφίσεων ανά νομό, στην περιφέρεια της Πελοποννήσου οι περισσότερες έγιναν στην Λακωνία και έφθασαν τις 29. Στην Αρκαδία έγιναν 27 κατεδαφίσεις, στην Κορινθία 14, στην Αργολίδα τέσσερις και στη Μεσσηνία τρεις.
Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι περισσότερες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων έγιναν στην Αχαΐα, όπου έφθασαν τις 40. Στην Αιτωλοακαρνανία έγιναν 18 κατεδαφίσεις και στην Ηλεία επτά.
Στα Ιόνια Νησιά κατεδαφίστηκαν 24 αυθαίρετα στην Κεφαλονιά, εννέα στην Κέρκυρα και ένα στην Ζάκυνθο.
Σύμφωνα με τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση...

Έως και 900% επάνω οι τιμές σε φρούτα και κηπευτικά...

Έως και 900% επάνω οι τιμές σε φρούτα και κηπευτικά
Ακλόνητη παραμένει η κερδοσκοπία στα κηπευτικά και τα φρούτα, καθώς, όπως αποκαλύπτει με έρευνά του το "Έθνος", οι τιμές από το χωράφι του αγρότη μέχρι τον πάγκο του μανάβη ανεβαίνουν μέχρι και 900%.
Κυκλώματα «ψευτοπαραγωγών», χονδρέμποροι και μεσάζοντες, δεν έχουν...
αντιμετωπιστεί επαρκώς, παρά τις εδώ και χρόνια εξαγγελίες των κυβερνώντων. Το Έθνος φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα πρακτικές παραγωγών-μαϊμού στις λαϊκές αγορές, οι οποίοι καταφέρνουν να κρατούν τις τιμές στα ύψη, εξαπατώντας τους καταναλωτές σχετικά με την προέλευση των προϊόντων τους, αλλά και με την ιδιότητά τους.
Ειδικότερα, το Έθνος συνέλεξε τιμές κηπευτικών και φρούτων από οπωροπωλεία της Αθήνας, λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, αλλά και από το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης. Έφτασε στον παραγωγό και κατέγραψε την τεράστια διαφορά των τιμών:
Τα ροδάκινα της Ημαθίας και της Πέλλας κατεβαίνουν από τα δέντρα με τιμές 0,15 έως 0,20 ευρώ το κιλό. Στους πάγκους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης πωλούνται 1,20 έως και 2 ευρώ το κιλό. Η διαφορά είναι 700% με 900%.
Οι μελιτζάνες φλάσκες πωλούνται στον καταναλωτή 1,48 ευρώ το κιλό, αλλά από τα χωράφια φεύγουν με τιμή 0,20 ευρώ το κιλό. Η «ψαλίδα» είναι 640%.
Η ντομάτα ξεκινά από την Κρήτη με τιμές 0,20 έως 0,50 ευρώ το κιλό και φτάνει στα μανάβικα και στις λαϊκές αγορές με τιμές από 1,20 έως 1,50 ευρώ το κιλό (200 έως 500%).
Δείτε τίς διαφορές καί σέ άλλα είδη :

Εγκαταλείπουν όπως όπως την Αθήνα...

Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια...

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα οι πρώτοι εκδρομείς του Αυγούστου.

Για χθες, Παρασκευή, ήταν προγραμματισμένα 27 δρομολόγια προς τα ...νησιά του Αιγαίου, 17 δελφίνια και 16 συμβατικά πλοία προς τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού.

Για Αργοσαρωνικό συνολικά πραγματοποιήθηκαν 34 δρομολόγια και ταξίδεψαν 4.696 επιβάτες με 420 Ι.Χ. οχήματα, αριθμός κατά τι μειωμένος σε σχέση με την Πέμπτη της προηγούμενης εβδομάδας, κατά την οποία οι επιβάτες ανήλθαν σε 4.471.

Από τη Ραφήνα κατά την Πέμπτη αναχώρησαν 11 πλοία με 5.760 επιβάτες και 979 Ι.Χ. οχήματα, ενώ από το Λαύριο έξι πλοία με 1.059 επιβάτες και 264 Ι.Χ. οχήματα.