Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Στην "αγκαλιά" του Πούτιν η Κριμαία...



Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι κάτοικοι της Κριμαίας την απόφαση του τοπικού κοινοβουλίου για δημοψήφισμα, μετέδωσε ο Νικόλας Βαφειάδης και...
όπως όλα δείχνουν, αυτή η στρατηγικής σημασίας για τους Ρωσους περιοχή, αποσχίζεται από την Ουκρανία.
Σχετικά με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ, είπε πως έφυγε εσπευσμένα χωρίς σχεδόν να πάρει τις βαλιτσες του, οπως εκαναν σημερα και οι απεσταλμένοι του ΟΟΣΑ.
Οι κάτοικοι της Κριμαιας δεν διέκριναν σε αυτούς ειλικρινές ενδιαφέρον για την διπλωματική διευθέτηση του προβλήματος...
 

Προκλητικός ο Ομπάμα ανακοινώνει κυρώσεις ...



Και... απαγορεύει το δημοψήφισμα!...
Ο ίδιος ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε πως το δημοψήφισμα  - στην Κριμαία-  παραβιάζει το Σύνταγμα της Ουκρανίας και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, μετέδωσε στο MEGA ο Μιχάλης Ιγνατίου.
Αυτό κάτι θυμίζει σε...
μας τους Ελληνες. Την απαγόρευση του δημοψηφίσματος που επέβαλε το ζεύγος Μερκοζί στον Παπανδρέου.
Εν πάση περιπτωσει,  για να επανέλθουμε σε αυτα που είπε ο Ιγνατίου, ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε και τις κυρώσεις, αλλά δεν έδωσε στην δημοσιότητα τα ονόματα των ρώσων αξιωματούχων. Θα το καταλάβουν όταν ζητήσουν βίζα ή δουν τους λογαριασμούς τους να παγώνουν , είπε .
Από την άλλη πλευρά , χωρίς συμφωνία κατέληξε και η συναντηση Κέρι - Λαβρόφ.
Τα πράγματα, οπως ολα δειχνουν, οδηγούνται σε αδιέξοδο...

 

Στις 16 Μαρτίου το δημοψήφισμα στην Κριμαία...



Σε λίγες μέρες, στις 16 Μαρτίου, θα διεξαχθεί στην Κριμαία δημοψήφισμα για να αποφασιστεί αν η περιοχή θα παραμείνει μέρος της Ουκρανίας ή θα ενωθεί με τη Ρωσική Ομοσπονδία, σύμφωνα με...
τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κριμαίας Ρουστάμ Τεμιργκάλιεφ .

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα συζητήσει εξάλλου την κρίση στην Ουκρανία με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ιταλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας πριν από την έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η σύνοδος κορυφής των Βρυξελλών αναμένεται ότι θα απευθύνει προειδοποίηση στη Ρωσία για τη στρατιωτική επέμβασή της στην Ουκρανία αφού η Μόσχα απέκρουσε τις δυτικές προσπάθειες να πεισθεί να αποσύρει πίσω στις βάσεις τους τις δυνάμεις της στην Κριμαία. Ο Κέρι βρίσκεται στη Ρώμη για συναντήσεις σχετικά με τη Λιβύη.

Στο μεταξύ, η ουκρανική αστυνομία απομάκρυνε σήμερα το πρωί τους φιλορώσους διαδηλωτές που είχαν καταλάβει την περιφερειακή διοίκηση του Ντονέτσκ, της ρωσόφωνης πόλης στο ανατολικό τμήμα της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, θέτοντας υπό κράτηση 75 πρόσωπα στη διάρκεια της εφόδου, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Μετά την επιχείρηση, περίπου 100 διαδηλωτές συνέχιζαν να κρατούν αποκλεισμένο το κτίριο, το οποίο είχε καταληφθεί από τη Δευτέρα από αντιπάλους της νέας φιλοευρωπαϊκής εξουσίας στο Κίεβο οι οποίοι ζητούν τη σύμπλευση με τη Μόσχα. Οι αρχές είχαν ήδη ανακτήσει τον έλεγχο χθες, Τετάρτη, πριν απωθηθούν μερικές ώρες αργότερα από μια νέα έφοδο των διαδηλωτών.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία, λίγο πριν από την έναρξη της έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ για την κρίση, ότι αυξάνει την ένταση και ότι επιδίδεται σε προκλήσεις στη χώρα του,
«Δεν είναι μόνο μια κρίση ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, είναι μια κρίση στην Ευρώπη. Ζητούμε από τη Ρωσία να πει αν είναι έτοιμη να διαφυλάξει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ευρώπη ή αν θέλει να ευθύνεται για νέες προκλήσεις και εντάσεις», τόνισε ο Γιατσενιούκ.

Στη Ρωσία προσχωρεί - ανεπίσημα- η Κριμαία...



Παρά την ανακοίνωση δημοψηφίσματος για τις 16 Μαρτίου, το τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας, στο οποίο κυριαρχούν οι ρωσόφωνοι, ψήφισε σήμερα ομόφωνα να...
γίνει η Κριμαία τμήμα της Ρωσίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο το κείμενο της απόφασης.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ δήλωσε πως ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για το αίτημα αυτό του κοινοβουλίου. Νωρίτερα, το τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας είχε ζητήσει από τον Βλαντίμιρ Πούτιν να ενώσει την Κριμαία με τη Ρωσία, ενώ είχε ανακοινώσει τη διοργάνωση δημοψηφίσματος στις 16 Μαρτίου για την επικύρωση της ένωσης αυτής, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στο κείμενο της σημερινής απόφασης αναφέρεται ότι το τοπικό κοινοβούλιο συμφώνησε η Κριμαία "να εισέλθει στη Ρωσική Ομοσπονδία με τα δικαιώματα ενός υποκειμένου της Ρωσικής Ομοσπονδίας".
Οι ψηφοφόροι θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην ένωση με τη Ρωσική Ομοσπονδία και σε μια σαφώς ενισχυμένη αυτονομία, διευκρίνισε ο βουλευτής Γκριγκόρι Ιόφε. Το τοπικό κοινοβούλιο της αυτόνομης δημοκρατίας της Κριμαίας προέβλεπε ως τώρα τη διοργάνωση δημοψηφίσματος στις 30 Μαρτίου, με μόνο ερώτημα την ενίσχυση της αυτονομίας της.
Ο συντάκτης του νομοσχεδίου, ο Ρώσος πολιτικός Σεργκέι Μιρόνοφ, δήλωσε ότι ενδέχεται να υιοθετηθεί  ένα νομοσχέδιο για την απλούστευση της διαδικασίας με την οποία "τμήματα ξένων κρατών" μπορούν να εντάσσονται στη Ρωσική Ομοσπονδία.
"Για να το πω απλά, αυτό το νομοσχέδιο εισήχθη από εμένα για χάρη της Κριμαίας", δήλωσε ο Μιρόνοφ στο πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.
Στο μεταξύ, από πηγές της γερμανικής κυβέρνησης στο Βερολίνο έγινε γνωστό ότι με γερμανική πρωτοβουλία, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συνομίλησε και πάλι με τον Πούτιν για την κρίση στην Κριμαία.
Οι πηγές δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τη συνομιλία. Ο αντικαγκελάριος της Μέρκελ, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, συναντάται με τον Πούτιν σε επίσημη κατοικία κοντά στη Μόσχα.

Νικολούδης: Οσα χρόνια είμαι εισαγγελέας δεν έχω ξαναδεί σκάνδαλο όπως της Proton...


Στη Βουλή βρέθηκε ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης και ανέλυσε τον τρόπο που λειτουργούσαν οι τράπεζες που χορηγούσαν «κόκκινα» δάνεια.
Στα όσα ανέφερε χρησιμοποίησε πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς υποστηρίζοντας πως...
ο τρόπος λειτουργίας των τραπεζών αυτών έφερε στο φως ένα καινούργιο μοντέλο εγκληματία με σπουδές στο ξέπλυμα χρήματος.

«Αυτοί οι εγκληματίες δεν έχουν καλάσνικοφ και μάσκες, άλλα ΜΜΕ. Καθένας απ´ αυτούς ή είχε δικό του ΜΜΕ -εφημερίδα ή κανάλι- η είχε μισθώσεις ΜΜΕ. Παντού υπάρχει διαφθορά και παντού υπάρχει διαπλοκή. Όσον αφορά τη διαπλοκή στις άλλες χώρες το τρίγωνο είναι οικονομική ελίτ, πολιτική ελίτ και ΜΜΕ. Εδώ είναι ανάποδα: οικονομική ελίτ, ΜΜΕ και τρίτη η πολιτική ελίτ. Τα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής παίζουν μειωμένο ρόλο. Τα πολιτικά πρόσωπα παίζουν τριτεύοντα ρόλο στη διαπλοκή».

Μάλιστα, τόνισε πως όλες οι ληστείες που έχουν γίνει, όσα χρόνια είναι εισαγγελέας, δεν φτάνουν το αντικείμενο του εγκλήματος σε μια και μόνο τράπεζα και στη συνέχεια είπε πως οι τράπεζες αυτές χωρίζονται σε δυο κατηγορίες...

«Η λέξη "συγγνώμη" δεν ειπώθηκε σε καμιά επίσκεψη Γερμανού αξιωματούχου»....



Ο Γερμανός καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Χάγκεν Φλάισερ, με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας, Γιοακίμ Γκάουκ, επισημαίνει πως, «η λέξη "συγγνώμη" δεν ειπώθηκε μέχρι σήμερα σε καμιά επίσκεψη Γερμανού αξιωματούχου» στην Ελλάδα.

Ο κ. Φλάισερ τονίζει επίσης ότι οι θηριωδίες των Ναζί στην Ελλάδα δεν αναφέρονται στα γερμανικά βιβλία, προτείνει δε τη συγγραφή κοινού βιβλίου ιστορίας από ελληνογερμανική επιτροπή.

«Οι Έλληνες ανακαλούν συχνά στη μνήμη τους τα γεγονότα εκείνης της εποχής», υποστηρίζει ο κ. Φλάισερ σε συνέντευξή του στη γερμανική Ραδιοφωνία και εξηγεί ότι η περίοδος της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα ήταν η πιο αιματηρή και η πιο καταστροφική από ό,τι σε όλες τις μη σλαβικές χώρες, αλλά ακόμη και στην Τσεχία.

«Υπήρχαν πολλά Λίντιτσε. Το Λίντιτσε και το Οραντούρ είναι μαρτυρικές πόλεις γνωστές στους μορφωμένους Γερμανούς. Αλλά τα Καλάβρυτα, που...

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τη Μελίνα Μερκούρη...

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τη Μελίνα ΜερκούρηΤίμησαν τη μεγάλη Ελληνίδα οι παρευρισκόμενοι...

Την απόφαση να τιμήσει τη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη τηρώντας ενός λεπτού σιγή στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας πήρε η Βουλή, με αφορμή την...
συμπλήρωση 20 ετών από το θάνατο της σπουδαίας Ελληνίδας.

Η πρόταση έγινε από τον Πάρι Κουκουλόπουλο, ο οποίος αποκάλεσε τη Μελίνα Μερκούρη "την απόλυτη Ελληνίδα που εργάστηκε για τη χώρα υπεράνω ιδεολογιών και κομμάτων".

"Μας εμπνέει όλους η δράση και η συμπεριφορά τής Μελίνας για το καλό της χώρας", σημείωσε από την πλευρά του ο προεδρεύων του Σώματος Γιάννης Δριβελέγκας...
parapolitika.gr

"Φάτε καί πιείτε άρχοντες ο Σίμος έχει γάμο"!

Διεγράφη ο Σίμος Κεδίκογλου από την ΕΣΗΕΑ...


...για το “μαύρο” στην ΕΡΤ...

Και το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ έλαβε απόφαση διαγραφής του Σίμου Κεδίκογλου από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Η σχετική απόφαση ελήφθη με...
3 ψήφους υπέρ και 2 κατά και αναμένεται να δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ. Υπέρ ψήφισαν, η Ελένη Τράϊου, η Βέρα Δαμόφλη και η Δέσποινα Μακρινού και κατά ο Πάνος Τσίρος και ο Γιώργος Αξελός. Η απόφαση ελήφθη για την απόφαση που πήρε, κλείνοντας της ΕΡΤ την 11η Ιουνίου 2013και για την αντισυναδελφική συμπεριφορά που επέδειξε απέναντι στους συναδέλφους του...
typologies.gr