Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Φαντασμαγορική πανσέληνος!...

 Η εντυπωσιακή πανσέληνος («Σούπερ-Σελήνη») διακρίνεται πίσω από τον πύργο Messeturm στη Φρανκφούρτη.

από naftemporiki.gr

«...τι ήταν αυτό που έγινε στην Τουρκία; Τα ερωτήματα παραμένουν ανοιχτά...»

Κράτος δικαίου και δίκαιη δίκη...
Ακουγα προχθές έναν απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι στην Ελλάδα έχουμε χούντα, ότι μας κυβερνά ένα αληταριό, γνωστό φιλοευρωπαίο και φανατικό υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών (κυρίως όταν πρόκειται για τη Βενεζουέλα, αφού με τις άλλες χώρες όπου συμβαίνουν χειρότερα δεν ασχολείται) να λέει για την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών: «Τι φοβούνται οι κυβερνητικοί; Οτι ο Ερντογάν θα μας στείλει κι άλλους πρόσφυγες; Ε, και τι έγινε;»

Για κάποιον που περνάει τον καιρό του μεταξύ Παρισίων, Λονδίνου και Νέας Υόρκης πράγματι δεν θα γίνει τίποτε. Αν ρωτήσει όμως τους κατοίκους της Λέσβου, της Χίου και των άλλων νησιών, θα του πουν ότι κάτι θα γίνει γι’ αυτούς αν αυξηθεί η ροή των προσφύγων.

Το καλαμπούρι είναι ότι ο ίδιος άνθρωπος καταγγέλλει την κυβέρνηση για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα νησιά, συνθήκες που είναι ντροπή για τον πολιτισμό, ντροπή για την Ελλάδα.

Στο τελευταίο έχει όντως δίκιο, ωστόσο προοδευτικός και φιλελεύθερος εκ του ασφαλούς και εξ αποστάσεως, είναι κομματάκι υποκριτικό.

Επί της ουσίας τώρα ορισμένες παρατηρήσεις:

Σκληρή απάντηση της Αθήνας στις προκλήσεις...

Ακυρώθηκε η άδεια στο γερμανικό πλοίο για έρευνες στο Αιγαίο...

Σκληρή απάντηση έδωσε η Αθήνα στις νέες τουρκικές προκλήσεις που εκδηλώθηκαν μέσω NAVTEX με την οποία δεσμευόταν ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού θαλάσσιου χώρου. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση προχώρησε σε ανάκληση της άδειας επιστημονικών ερευνών στο Αιγαίο του γερμανικού σκάφους «Meteor», καθώς διαπιστώθηκε πως οι υπεύθυνοί του απευθύνθηκαν και στην Άγκυρα για να λάβουν άδεια, για μια περιοχή για την οποία αρμόδια είναι αποκλειστικά η Ελλάδα!

Το εν λόγω πλοίο – που ανήκει στο πανεπιστήμιο του Αμβούργου- την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε τη διενέργεια ερευνών στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Λήμνο. Το σκάφος έλαβε τη σχετική άδεια από το υπουργείο Εξωτερικών.

Στις 29 Δεκεμβρίου, όταν το «Meteor» έπλεε κοντά στη Λήμνο...

Άοπλη ανήλικη, μέ ξεκληρισμένη οικογένεια, χαστούκισε πάνοπλο Ισραηλινό στρατιώτη...

                                                 Συνελήφθη πάραυτα η ...τρομοκράτισσα!...  
τό σκίτσο είναι: 
του Κώστα Γρηγοριάδη
 από efsyn.gr

Το «αγαπημένο παιδί» της μιντιακής διαπλοκής!

Ασυγκράτητος... «γκάφα» ακόμη και με ραβίνο!
Η υπόθεση του φανατικού και μισαλλόδοξου μηνύματος ενός ραβίνου έγινε αφορμή να αναπαραχθεί στα κοινωνικά δίκτυα και να προκαλέσει ένα εφήμερο θόρυβο. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο καταδίκασε το «κήρυγμα» και επεσήμανε ότι δεν το εκφράζουν οι ακραίες του απόψεις. Το ίδιο έπραξε και το επίσημο κράτος του Ισραήλ, μέσω της πρεσβείας του. 
Ο ραβίνος Μορντεχάι Φριζής σε βίντεο «διάγγελμα» που ανέβασε εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της οργάνωσης Ρουβίκωνας αποκαλώντας τους «αναρχικά σκουλήκια, αναρχοάπλυτους, θρασύδειλους, βρωμερούς τυπάκους και τύπισσες» και απειλώντας τους ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ τους έχουν ήδη φακελωμένους. «Αναρχοκουμούνια, σας φτύνουμε και τον Μαρξ, τον προδότη τον Εβραίο αντισημίτη, σας φτύνουμε και τον Μπακούνιν [...] Μια σφαίρα στο κεφάλι και τελειώσαμε, όπως στο Mavi Marmara, σκουλήκια», έλεγε μεταξύ άλλων ο ραβίνος. 
Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι τις απόψεις του ραβίνου επαινεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, ίσως και μέσα στην αγωνία του να διασκεδάσει το αντισημιτικό του παρελθόν. Αλλά υπέπεσε σε σοβαρό ολίσθημα, υιοθετώντας μια τόσο ακραία φρασεολογία που προκάλεσε την αυτονόητη αντίδραση της ισραηλινής κοινότητας. Είναι άκρως ταπεινωτικό ότι στη συνέχεια αναγκάστηκε να αποσύρει την ανάρτησή του στην οποία αποθέωνε τον ραβίνο, γράφοντας «απλά άψογος». 
Το πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ότι δεν μπορεί να καταδικάσει …τον Αντιπρόεδρό του για τις συνεχείς παρεκτροοπές του, ούτε μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν χαρακτηρίζει τη ΝΔ. Άλλωστε αρκετοί αναγνώρισαν στον «ατυχή» ραβίνο τον ίδιο τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έχει εκστομίσει πολύ χειρότερα τόσο εναντίον του κόμματος που τον φιλοξενεί σήμερα και του αρχηγού του όσο και υπέρ των πραξικοπηματιών και άλλων φαντασμάτων της δημοκρατίας.
Θα μπορούσε να είναι μια ανόητη γκάφα ενός πολιτικού που θα ξεχαστεί γρήγορα αλλά τα ΜΜΕ φροντίζουν να επιδεικνύουν ότι πρόκειται για το «αγαπημένο παιδί» της μιντιακής διαπλοκής, συνδαιτημόνας πολλών επίδοξων διαμορφωτών της κοινής γνώμης. Στη χώρα που τίποτε δεν λειτουργεί κανονικά, ακόμη και η «διαπλοκή» είναι αυτή που της αναλογεί. 
 03 Ιαν. 2018 
από :
tvxs.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου": Ο υπέρτιτλος είναι δικός μας καί είναι βγαλμένος μέσα από τό κείμενο

Παγιδευμένοι...

Είναι απορίας άξιον και δυσερμήνευτο το πώς κάθε τρεις και λίγο επιτελεία κομμάτων και έμπειρα πολιτικά στελέχη μπορούν να πέφτουν εντελώς έξω σε εκτιμήσεις και σχεδιασμούς ή να πέφτουν στις «παγίδες» που στήνουν για τους αντιπάλους. Εν προκειμένω την κυβέρνηση. Ακόμη και η εύλογη εξήγηση πως «τυφλώνονται» από το μένος προς τον ΣΥΡΙΖΑ που τους αφαίρεσε κεκτημένα δικαιώματα επί της εξουσίας θα ήταν ανεπαρκής αν δεν γνωρίζαμε πόσο αυτοκαταστροφικός μπορεί να αποδειχθεί πολλές φορές ο φανατισμός, πάσης φύσεως.

Τελευταίο μα κραυγαλέο παράδειγμα αποτελεί η στάση της ηγεσίας...

Το σχόλιο της ημέρας με...

...το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου.
 από

tvxs.gr

Ποιος ζορίζεται για τους 8 αξιωματικούς;

Υπάρχουν δυο τρόποι ανάγνωσης της επιλογής της κυβέρνησης να ασκήσει αίτηση ακύρωσης της απόφασης παροχής ασύλου στον πρώτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που κατηγορούνται για το Πραξικόπημα και μάλιστα άμεσα, ώστε να μην υπάρξει περιθώριο αμφισβήτησης των προθέσεων. Αλλά κανένας από τους δύο δεν φαίνεται να απασχόλησε την αντιπολίτευση.
Η μία ανάλυση για την επιλογή της κυβέρνησης δείχνει ότι η ελληνική πλευρά έχει ήδη διασφαλίσει με την απόφαση του Αρείου Πάγου ότι οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι δεν θα εκδοθούν στην Τουρκία, χώρα που δεν παρέχει εχέγγυα για τη δίκαιη ποινική τους μεταχείριση. Σε αυτή τη βάση, απομένει το δευτερεύον ζήτημα της παροχής ασύλου ενώ η κυβέρνηση εξαντλεί τους διαθέσιμους βαθμούς κρίσης, θετικό δείγμα δικαιικής αντίληψης για τη διοίκηση.
Η δεύτερη ανάγνωση αναφέρει ότι αυτή η ενέργεια της κυβέρνησης έρχεται σε αντίφαση με τη συνήθη φιλοδικαιωματική ρητορική της αλλά απαντά σε τακτικό ελιγμό μιας επίκαιρης εθνικής στρατηγικής.
Δεν είναι εύκολο να καθοριστεί η περιοχή όπου ίσως συγκρούονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και η διπλωματία. Σε κάθε περίπτωση όμως η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει ότι οι κρατούμενοι δεν θα φτάσουν στην Τουρκία ενώ θα συζητούσε με μεγαλύτερη άνεση το ζήτημα του ασύλου αν δεν ήταν χώρα που συνορεύει και έχει μια σειρά από σοβαρές διαφορές με αυτήν. 
Είτε για τη Δικαιοσύνη, είτε για την Επιτροπή Ασύλου πρόκειται για όργανα ανεξάρτητα άρα όποια και αν είναι η τελική απόφαση η κυβέρνηση δεν έχει τίποτε να χάσει αλλά και τίποτε για να απολογηθεί μέσα ή έξω από τη χώρα. Πάντως, πολιτικά, έχει ενηλικιωθεί εμφανώς.  
 02 Ιαν. 2018 
 tvxs.gr

«Έφυγε» ο θρύλος του ποδοσφαίρου Ευγένιος Γκέραρντ...

Δείτε βίντεο και φωτό...
Θρήνος για την ποδοσφαιρική Ελλάδα: «Έφυγε» στα 77 του ο Ευγένιος Γκέραρντ
Μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Ευγένιος Γκέραρντ άνθρωπος - σύμβολο για τον ΟΦΗ και το κρητικό ποδόσφαιρο.
Ο Ολλανδός Ευγένιος Γκέραρντ, ο μακροβιότερος προπονητής σε ομάδα της Ελλάδας, ήρθε στη χώρα μας το 1985 για λογαριασμό του ΟΦΗ και έγινε... Κρητικός μιας και έμεινε στο Ηράκλειο μέχρι το 2000.

Με τον ΟΦΗ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1987, ενώ εν συνεχεία εργάστηκε στην ΑΕΚ, στον ΑΠΟΕΛ, στον Ηρακλή και στην Παναχαϊκή.
Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο χωριό Ελιά της Κρήτης μαζί με την σύζυγο του Κατερίνα και σήμερα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, αρκετά ταλαιπωρημένος από την υγεία του.

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, ο Ηλίας Πουρσανίδης είχε διοργανώσει ένα φιλικό προς τιμήν του στην Κρήτη, με αρκετά έντονες και φορτισμένες στιγμές. από τους πρώην παίκτες του. Ηταν μάλιστα και η τελευταία δημόσια εμφάνιση του.


Πηγή: www.gazzetta.gr

Γιάννης Τριάντης : «Για πιθανότητα μιλώ. Για ηλιαχτίδα...»

Μα προπαντός, όχι ψευδαισθήσεις…
Η πορεία της οικονομίας εξαρτάται κυρίως από δύο παράγοντες. Την ψυχολογία και την σταθερότητα (πολιτική, φορολογική κλπ).

Στην περίπτωσή μας ,όμως, έστω και αν ισχύσουν οι δύο αυτοί παράγοντες εντός του 2018, δεν είναι δεδομένη η δυναμική των πραγμάτων ,ώστε να επιτευχθεί αυτό που η κυβέρνηση ονομάζει «καθαρή έξοδο» από το δυναστικό Μνημόνιο.

Πρώτον, διότι έχουν προνομοθετηθεί συγκεκριμένα επαχθή μέτρα, τα οποία πρέπει να εφαρμοστούν και ,δεύτερον, διότι οι επενδύσεις που αναμένονται εντός του 2018, καθώς και εκείνες που ενδέχεται να προκύψουν αργότερα ( μετά την διευθέτηση του χρέους), δεν θα αποφέρουν άμεσα ωφελήματα. Χρειάζεται χρόνος για να αποδώσουν. Η ανάπτυξη δεν είναι βρύση που την ανοίγεις και τρέχει αμέσως νερό.

Όντως βγαίνουμε τον Αύγουστο από το δανειακό πρόγραμμα. Αλλά η επιτήρηση θα υπάρχει. Το μείζον, όμως, να δημιουργηθεί θετικό κλίμα ,έτσι ώστε ο δανεισμός από τις αγορές να μην είναι επιβαρυντικός. Δηλαδή, πάνω από 4,5%. Οι κυβερνητικοί ευελπιστούν ότι (μετά τον Αύγουστο ) θα πέσει κάτω από το 4%. Αλλά αυτό φαίνεται να αγγίζει το όριο μιας ιλιγγιώδους προσδοκίας, τουλάχιστον τη στιγμή αυτή.

Αν όλα αυτά συντελεστούν (επενδύσεις, διευθέτηση χρέους, θετικές αξιολογήσεις από τους γνωστούς οίκους, ικανοποιητικό επιτόκιο στον δανεισμό από την ελεύθερη αγορά κλπ), ουδόλως αποκλείεται να μην διενεργηθούν εκλογές εντός του 2018, αλλά να γίνουν στην ώρα τους-το 2019. Προφανές το «γιατί»…

Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) : Η κριση τελειώνει. Οι Έλληνες φτωχότεροι...

Τέλος της κρίσης με φτωχούς Έλληνες «βλέπουν» οι Γερμανοί
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Τη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν ο Ελληνες με την αύξηση της φορολογίας, τις περικοπές των συντάξεων, τη μερική απασχόληση, την έλλειψη προοπτικής που οδηγεί στη μετανάστευση χιλιάδες μορφωμένους νέους περιγράφει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa). «Κυρίως νέοι άνθρωποι εργάζονται για λιγότερα από 400 ευρώ μηνιαίως, γι' αυτό και πολλοί ζουν στα όρια της φτώχειας και εξαρτώνται από τη στήριξη της οικογένειάς τους» αναφέρει, επισημαίνοντας πάντως ότι το τέλος της οικονομικής κρίσης δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά.  Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξελέγη το 2015 ως μαχητής κατά της λιτότητας οδηγώντας στη συνέχεια την Ευρωζώνη στα πρόθυρα της κατάρρευσης ενδέχεται να είναι εκείνος που θα οδηγήσει τη χώρα του και εντέλει το σύνολο της νομισματικής ένωσης εκτός οικονομικής κρίσης».
Όπως γράφει το dpa, για την Ελλάδα το τέλος της οικονομικής κρίσης δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά: «Η οικονομία αναπτύσσεται, το έλλειμμα μειώνεται, το ίδιο και η ανεργία. Το 2015 αναμένεται ανάπτυξη της τάξης του 2,5%. Η ανεργία αναμένεται να υποχωρήσει στα τέλη του 2018 στο 20%. Πριν από δυο χρόνια βρίσκονταν ακόμη στο 25%».
Το πρακτορείο αναφέρεται στο τρίτο πακέτο στήριξης που αποφασίστηκε το καλοκαίρι του 2015 όταν σε αντάλλαγμα ο Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε να υλοποιήσει μια μακρά λίστα περικοπών και μεταρρυθμίσεων. «Ο Τσίπρας, ο οποίος εξελέγη τον Ιανουάριο του 2015 με την υπόσχεση να αντιταχθεί στις επιταγές λιτότητας, καταβάλλει στο μεταξύ σθεναρές προσπάθειες να υλοποιήσει τάχιστα όλα τα προαπαιτούμενα».
Επώδυνες μεταρρυθμίσεις
Εντούτοις, όπως σημειώνεται, «οι τελευταίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιήσει η Αθήνα είναι ιδιαίτερα επώδυνες...