Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

SUPERFERRY ''ΑΝΔΡΟΣ'' : Νέο πλοίο στή γραμμή Ραφήνα – Άνδρος – Τήνος – Μύκονος– Νάξος – Πάρος

Το Superferry «Άνδρος», το οποίο ανακατασκευάστηκε στην Ελλάδα, θα ξεκινήσει τα δρομολόγιά του στις Κυκλάδες στις 11 Ιουλίου 2016 και θα εξυπηρετεί τη γραμμή Ραφήνα – Άνδρος – Τήνος – Μύκονος – Νάξος – Πάρος με επιστροφή, με σκοπό να προσφέρει υψηλές και αξιόπιστες υπηρεσίες στον επιβάτη επί 12 μήνες το χρόνο.

Προσωπικό "Βατερλώ" γιά τόν Κάμερον τό δημοψήφισμα πού οδήγησε στό BREXIT...

ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ

Ο Χρυσοδάκτυλος, στην ομώνυμη ταινία του James Bond, έλεγε: «την πρώτη φορά είναι τυχαίο, τη δεύτερη φορά είναι σύμπτωση, την τρίτη, εχθρική ενέργεια». Ως εκ τούτου, κάποιος πρέπει να πει στον Paulson, το «κοράκι», την ελληνική παροιμία: Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή σου μοίρα, μίστερ

matrix24.gr

ΡΕΣΑΛΤΟ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...

Φελνίκος
Φελνίκος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια διεθνών κερδοσκόπων να κάνουν ρεσάλτο στη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, την Τράπεζα Πειραιώς. Το fund του μίστερ Paulson, σε συνεννόηση όπως όλα δείχνουν με τους εκπροσώπους των άλλων ξένων επενδυτικών σχημάτων, που συμμετείχαν στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, αλλά και με διεθνείς και εγχώριους παράγοντες και υπαλλήλους ακόμη και κοινοτικών θεσμών, όπως ο SSM, επιχειρεί να ελέγξει την τράπεζα με προφανή σκοπό να καρπωθεί υπεραξίες πολλών δισ. ευρώ.

Τελευταίο επεισόδιο η αιφνίδια και ακατανόητη ενέργεια του SSM να αλλάξει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή την απόφασή του σχετικά με την τοποθέτηση του Χρ. Παπαδόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Πειραιώς. Και όχι μόνον αυτό, αλλά με έγγραφό του ζητά και το ξήλωμα της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Όλα δείχνουν πως οι ξένοι θέλουν να αγοράσουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και γι' αυτό συμπεριφέρονται περίπου ως αποικιοκράτες και απαιτούν από τους Έλληνες να περιοριστούν σε ρόλο μαριονέτας.
Αγοράζοντας οι ξένοι, και μάλιστα αντί πινακίου φακής, τις τράπεζες, τον νευρώνα δηλαδή της οικονομίας, θα αγοράσουν ή θα κλείσουν όσες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν δάνεια. Είτε γιατί θα θέλουν να εξυπηρετήσουν ανταγωνιστές, είτε γιατί δεν θα τους ενδιαφέρει η ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα, είτε γιατί θα θέλουν οι ίδιες ή τα συμφέροντα που εξυπηρετούν να καταλάβουν τις καίριες και κερδοφόρες θέσεις της ελληνικής παραγωγικής δραστηριότητας.
Αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αλωθεί, είναι σίγουρο ότι σε δεύτερη φάση θα αλωθεί και η ελληνική επιχειρηματικότητα. Εκτός από τα «ασημικά» της δημόσιας περιουσίας, θα έχουμε πουλήσει ή και ξεπουλήσει και την παραγωγική βάση της χώρας. Και βέβαια θα χάσουμε οποιοδήποτε έρεισμα έχουμε αποκτήσει τις δύο τελευταίες δεκαετίες, στις χώρες ιδίως της Βαλκανικής και ευρύτερα της περιοχής που μας ενδιαφέρει και για γεωστρατηγικούς λόγους. Εάν αυτό συμβεί η Ελλάς μετατρέπεται σε κανονική αποικία.
Ο κίνδυνος αφελληνισμού ελλοχεύει και πρέπει να αποτραπεί. Ο κ. Ντράγκι μπορεί να αισθάνεται πιο ασφαλής αν βρίσκονται στα χέρια της BNP Paribas και της Deutsche Bank οι εγγυήσεις που έχουν δοθεί στις ελληνικές τράπεζες για τη ρευστότητα που άντλησαν από την ΕΚΤ ή θα δοθούν μέσω του EFSF, όμως οι Έλληνες θα πρέπει να αισθάνονται ανασφαλείς αν αυτό ήθελε συμβεί.
Το ερώτημα είναι η κυβέρνηση, σε όλο αυτό τον παρασκήνιο και τον ανοιχτό πόλεμο, τι ρόλο παίζει; Έχει καταλάβει τι ακριβώς γίνεται και τι διακυβεύεται; Σήμερα είναι η Πειραιώς, αύριο η Εθνική, μεθαύριο η Alpha. Αντιδρά και πως; Έχει μήπως, με το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις, εκχωρηθεί ο έλεγχος των ελληνικών τραπεζών στους ξένους; Αποδέχεται την πιθανότητα η πρώτη και μόνη ευρωπαϊκή τράπεζα που θα περάσει στον έλεγχο των hedge funds να είναι ελληνική; Αν όχι, τι προτίθεται να πράξει; Και όχι μόνον η κυβέρνηση, αλλά και η αντιπολίτευση καθώς και οι κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς και ο επιχειρηματικός κόσμος...
matrix24.gr


Αυτοί είναι οι νέοι διοικητές σε 31 νοσοκομεία της χώρας

Αυτοί είναι οι νέοι διοικητές σε 31 νοσοκομεία της χώρας

 Προχωρά η διαδικασία επιλογής των νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία της χώρας. Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επέλεξε τους κάτωθι διοικητές:

Γ.Ν. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ»: Κωνσταντίνος Παλαιορούτης
• Ε.Α.ΝΠ. «ΜΕΤΑΞΑ»: Γεώργιος Ζαΐμης
ΓΝ ΣΥΡΟΥ «ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ & ΠΡΩΪΟ» & ΓΝ-ΚΥ ΝΑΞΟΥ: Μαργαρίτα Μπουραντά
• ΓΝ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ: Σταύρο Κουταλιανός
• ΓΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Μαρία Σπινθούρη
• ΓΝ-ΚΥ ΚΥΘΗΡΩΝ «ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ»: Δημήτρης Μοιρασγέντης
• ΓΝΑ ΛΑΪΚΟ: Ηρακλής Χαρμανίδης
• ΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»: Ευάγγελος Καρβούνης
• ΓΝ ΠΑΙΔΩΝ ΠΑΤΡΩΝ «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ»: Βασιλική Γεωργιοπούλου
• ΓΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Φοίβος Κακαβίτσας
• ΓΝ ΣΕΡΡΩΝ: Αθανάσιος Ματάκος
• ΓΝ ΗΜΑΘΙΑΣ: Ζήσης Σιέμπης
• ΓΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Βασίλειος Αντωνιάδης
• ΓΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Λαμπρινή Στεφανίδου
• ΓΝ ΚΑΒΑΛΑΣ: Αναστάσιος Καρασαββόγλου
• ΓΝ ΞΑΝΘΗΣ: Αχιλλέας Γερόπουλος
• ΓΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Μιλτιάδης Παππάς
• ΑΝΘ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»: Θεόδωρος Ρεβενάκης
• ΓΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Ανέστης Μυστρίδης
• ΓΝ ΔΡΑΜΑΣ: Νικόλαος Λιατσής
• ΓΝ ΑΡΤΑΣ: Βασίλειος Μπαλάσκας
• ΓΝ ΠΑΤΡΩΝ: Θεόδωρος Σερεμέτης
• ΓΝ ΗΛΕΙΑΣ: Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος
• ΓΝ ΝΙΚΑΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» - ΓΝ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»: Δημήτριος Μπούτος
• Ψ.Ν.Α. & Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»: Σπυριδούλα Καλαντζή
• ΓΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Βησσαρίων Μίχας
• Γ. ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ»: Πέτρος Τομαράς
• ΓΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Δημητρούλα Καλομοίρη
• ΓΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Παντελής Αλεξιάδης
• ΓΝ ΚΟΖΑΝΗΣ: Γεώργιος Χιωτίδης
• ΓΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»: Γεώργιος Φιλιππίδης


από tanea.gr

H μητέρα όλων των μαχών για τις τηλεοπτικές άδειες...

kanalia_adeies
Θα παγώσει ο νόμος;...

H μητέρα όλων των μαχών για τις τηλεοπτικές άδειες θα δοθεί τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Επικρατείας. Η Ένωση των Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών έχει...
καταθέσει προσφυγή κατά του νόμου, με βασικό επιχείρημα ότι στο ΕΣΡ ανήκει η αρμοδιότητα για τη χορήγηση των αδειών και όχι στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Το Ανώτατο Δικαστήριο θα συνεδριάσει σε ολομέλεια ακριβώς την ημέρα που λήγει η προθεσμία για την υποβολή των φακέλων για τη διεκδίκηση των τεσσάρων αδειών.

Η θέση της κυβέρνησης είναι αδύναμη, καθώς η αρμοδιότητα του ΕΣΡ είναι σαφής. Ωστόσο, οι νομικοί της σύμβουλοι επιμένουν ότι η μάχη μπορεί να κερδηθεί, καθώς η ΝΔ αρνήθηκε να συναινέσει στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τη στιγμή που νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας επιβάλλει την έκδοση των τηλεοπτικών αδειών. «΄Ετσι, κατέστη μονόδρομος η διενέργεια του διαγωνισμού από την κυβέρνηση», υποστηρίζουν.

Βεβαίως, εκείνο το οποίο αφήνει κατά μέρος η κυβερνητική επιχειρηματολογία είναι το γεγονός ότι η ΝΔ είπε «όχι», επειδή ο υπουργός Επικρατείας αρνήθηκε να εκχωρήσει στο ΕΣΡ την αρμοδιότητα να καθορίσει και τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Ο Νίκος Παππάς ήθελε να κρατήσει για τον εαυτό του το προνόμιο αυτό και, όταν είδε τις αντιδράσεις, το παραχώρησε στη Βουλή -δηλαδή, στην πλειοψηφία της, άρα στον εαυτό του…

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κρίνει, λοιπόν, αν ο νόμος θα εφαρμοστεί ή θα παγώσει…

aixmi.gr

Οι... αχάριστοι!..

Αντα Ψαρρά

Με την αγωνία τους για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα, τη στεναχώρια τους για την ολιγόωρη εμπλοκή με την Cosco και τη χαρά τους για την...
υποχώρηση σε σημεία της κυβέρνησης και του υπουργού Θοδωρή Δρίτσα που προσπάθησε να κάνει ό,τι περισσότερο μπορούσε για να γίνει καλύτερη η συμφωνία, ασχολήθηκαν όλη τη χθεσινή αλλά και τη σημερινή ημέρα πολλοί συνάδελφοι δημοσιογράφοι.

Βέβαια, τους συγκίνησε και το γράμμα της εισαγγελέως Ευτ. Κοτζαμάνη κατά την ώρα της εξόδου της από τον Άρειο Πάγο. Ευσυγκίνητοι και ευαίσθητοι είμαστε πάντα εμείς οι δημοσιογράφοι με τα βάσανα των άλλων!

Είναι όμως απορίας άξιο που δεν βρήκαν οι συνάδελφοι έγκυρων ΜΜΕ να πουν έστω δυο λόγια συμπάθειας για τους απλήρωτους δημοσιογράφους των μεγάλων εφημερίδων και καναλιών ή για την άδικη δέσμευση των λογαριασμών πολλών εκατομμυρίων του Σταύρου Ψυχάρη που στο κάτω κάτω είναι και αφεντικό πολλών από αυτούς.

Συμπαρέσυραν, δε, σε αυτή την επίδειξη αδιαφορίας μετάδοσης της είδησης ακόμα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που απέφυγε τόσο επιδεικτικά να σχολιάσει τη δέσμευση των λογαριασμών ενός εκδότη που στο κάτω κάτω με τη γάτα του τροφοδότησε τόσες επιθέσεις κατά της σημερινής κυβέρνησης, τόσες παραπλανητικές αναφορές και τόσες κίτρινες πληροφορίες που στάθηκαν χρήσιμες στον αντιπολιτευτικό τους οίστρο.

Κι αφού τα έκαναν όλα αυτά οι παραπάνω χαρακτήρισαν κωλοτούμπες τις προσπάθειες του υπουργού Ναυτιλίας, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσουν χαρακτηρισμό σε όσους δεν μετέδωσαν καν την είδηση για το MEGA, τους άλλους ομίλους που δεν πληρώνουν εργαζόμενους και την είδηση για τον εκδότη του ΔΟΛ.

Αυτό πώς χαρακτηρίζεται άραγε;..

Τέσσερις «μικρές» Ευρώπες

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 1923 στις 30-06-2016
Τέσσερις «μικρές» Ευρώπες - Media
Μετά την προκήρυξη του βρετανικού δημοψηφίσματος, και πολύ περισσότερο μετά το αποτέλεσμά του, η Γερμανία είναι υποχρεωμένη να μετρήσει τις πληγές και τις επιλογές της: Η Ευρωπαϊκή Ένωση – με τη μορφή και τον τρόπο που υπήρχε – παύει να είναι γερμανικό «μαγαζί». Αυτή είναι, προφανώς, η μέγιστη συνέπεια του χτυπήματος που έδωσαν οι αγγλοσάξονες στην τρίτη προσπάθεια του Βερολίνου να ελέγξει την Ευρώπη...
 
Η πιο πάνω εκτίμηση ίσως φαντάζει σε κάποιους «πρόωρη». Κάποιοι άλλοι, ωστόσο, εδώ και καιρό είχαν προεξοφλήσει (και υποβοηθήσει, ενδεχομένως) τις διαδικασίες οι οποίες οδηγούν στον κατακερματισμό της Ε.Ε. και κατ’ επέκταση στην υπονόμευση της γερμανικής ηγεμονίας. 
 
Περίπου έναν χρόνο πριν στο «Ποντίκι», (φ. 1.873, στις 16.7.2015) δημοσιεύτηκε ρεπορτάζ με τίτλο «Αργός θάνατος για Ε.Ε. και ευρώ», όπου ανάμεσα σε άλλα παρουσιάστηκε η πρόβλεψη του αμερικανικού ινστιτούτου στρατηγικής πρόβλεψης Stratfor για το μέλλον της Ε.Ε. την επόμενη δεκαετία. Προέβλεπαν (ή, αν προτιμάτε, προειδοποιούσαν) τους Γερμανούς οι Αμερικανοί:
 
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να επιβιώσει, με κάποιον τρόπο, όμως σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο θα κυριαρχούν, πρωτίστως, οι διμερείς ή οι περιορισμένης έκτασης πολυμερείς σχέσεις, οι οποίες δεν θα καλύπτουν ευρύ φάσμα, ενώ δεν θα είναι δεσμευτικές. (...) Ορισμένες χώρες είναι πιθανό να διατηρήσουν μια κάποια ιδιότητα μέλους σε μια ριζικά αλλαγμένη Ε.Ε., όμως δεν θα είναι αυτό που θα σφραγίζει την ταυτότητα της Ευρώπης».
 
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του αμερικανικού ινστιτούτου για την επόμενη δεκαετία, μέχρι το 2025 δεν θα έχουμε μία, αλλά τέσσερις ενώσεις στην Ευρώπη, με μια χαλαρή μεταξύ τους διασύνδεση. Δηλαδή θα πρόκειται, πάντα σύμφωνα με τους συντάκτες του Stratfor, για οικονομικές και πολιτικές ζώνες οι οποίες θα διατηρούν μεν δεσμούς μεταξύ τους, ωστόσο αυτοί θα είναι πολύ πιο χαλαροί από ό,τι σήμερα στο πλαίσιο της Ε.Ε. και της ζώνης του ευρώ.
 
Σε αυτήν τη μελλοντική Ευρώπη, σύμφωνα με τις προβλέψεις (και τις επιθυμίες) των Αμερικανών, θα υπονομευθεί η πολιτική ηγεμονία της Γερμανίας, με την πριμοδότηση από την Ουάσιγκτον της ισχύος της Πολωνίας στα ανατολικά, της Βρετανίας στα δυτικά, της Γαλλίας και της Ιταλίας στον Νότο. 
 
Επιβεβαίωση
 
Αυτά λέγανε από τότε οι Αμερικανοί και οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων εταίρων στην Ε.Ε. τους επιβεβαίωσαν απολύτως αμέσως μετά τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος. Πριν από τη σύνοδο κορυφής για να γίνει η αποτίμηση των συνεπειών του βρετανικού δημοψηφίσματος οργανώθηκαν τέσσερις περιφερειακές συναντήσεις υπουργών και υψηλών αξιωματούχων, γεγονός που προέβαλε την εικόνα της διαίρεσης και των αντιτιθέμενων συμφερόντων που αδυνατεί πλέον να διαχειριστεί η γερμανική ηγεσία. 
 
Οι εν λόγω συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε:

Επίθεση Ραμσάουερ σε φωτορεπόρτερ: «Μην με αγγίζεις βρομιάρη Έλληνα!»...


Έλληνες φωτορεπόρτερ δέχτηκε ρατσιστική φραστική επίθεση από τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας, τον Βαυαρό χριστιανοκοινωνιστή Πέτερ Ραμσάουερ, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη...
χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως  αναφέρει η "Αυγή", κατά τη στιγμή της φωτογράφησης του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τον Αλέξη Τσίπρα, ο φωτογράφος έσπρωξε τον πρώην υπουργό, ο οποίος του επιτέθηκε, στα γερμανικά αλλά και τα αγγλικά, λέγοντάς του: «Μη με αγγίζεις βρομιάρη Έλληνα!».

Άμεση ήταν η αντίδραση αξιωματούχων του πρωθυπουργικού γραφείου, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε Γερμανούς διπλωμάτες, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μπροστά στο περιστατικό.

Ο Γερμανός πρώην υπουργός αργότερα αρνιόταν το περιστατικό, υποστηρίζοντας πως η επαφή με τον Έλληνα φωτογράφο του προκάλεσε... μώλωπες. Πάντως, το περιστατικό επιβεβαίωσε ο επίσημος φωτογράφος του Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ, ενώ μέλη της συνοδείας του αντικαγκελάριου ζήτησαν κατ’ ιδίαν συγγνώμη από τον Έλληνα φωτογράφο.

tvxs.gr

Ποιος είναι ο... εξαγνιστής, που βρίζει τους Έλληνες...

Ο Πέτερ Ραμσάουερ είναι ο Χριστιανοκοινωνιστής Βαυαρός που υπερέβη κάθε όριο και αποκάλεσε Έλληνα φωτορεπόρτερ, που τον ακούμπησε κατά λάθος, "βρωμιάρη Έλληνα"!

Ποιος όμως...
είναι ο 62χρονος Πέτερ Ραμσάουερ; Συχνά αυτοπροσδιορίζεται ως ο... "ποιμένας" του "εξαγνισμού" της γερμανικής γλώσσας από οποιοδήποτε αγγλικό κατάλοιπο και ως επί σειρά ετών υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, κατά την δεύτερη διακυβέρνηση της Μέρκελ, έθεσε προτεραιότητά του τον "εξαγνισμό" των Γερμανών με την αφαίρεση από τις οδικές πινακίδες, για παράδειγμα του "Stop" κλπ.

Ο Ραμσάουερ είναι γνωστός για τα ανθελληνικά του αισθήματα και όχι μόνο... μάλλον και για τα αντιβρετανικά του αισθήματα και για τα αντιπολωνικά του αισθήματα, αφού το 1991 είχε καταψηφίσει την οριστική συνθήκη καθορισμού των γερμανοπολωνικών συνόρων, που είχαν έτσι από την λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και καθορίστηκαν από την Δυτική Γερμανία και τους συμμάχους.

Εκείνος είχε μάλλον αντίθετη άποψη αφού μάλλον δεν θυμόταν ότι οι Ναζί είχαν χάσει τον πόλεμο που είχαν προκαλέσει και προφανώς, μαζί είχαν χάσει και τα εδάφη που είχαν καταλάβει...

Ο Ραμσάουερ δεν είναι κάποιο μέγα πολιτικό πρόσωπο της Γερμανίας, ωστόσο λειτουργεί συνήθως ως το "δεξί εξτρέμ¨ της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Δύο φορές, το 2012 και το 2015, μας κάλεσε να βγούμε από την Ευρωζώνη... Το 2015 μάλιστα, ως ο επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών της "Bundestag" είχε καλέσει και πάλι την Ελλάδα να βγει από το ευρώ με άρθρο του στην Bild, καταψήφισε το πρόγραμμα διασωσής μας, δηλώνοντας μάλιστα ότι θα ήταν κάθετα αντίθετος πλέον σε κάθε παροχής βοήθειας προς τους Έλληνες...

Οι πολιτικές του παρεμβάσεις στην πλειονότητά τους είναι ασήμαντες αν εξαιρέσουμε το πάθος "ανωτερότητας" της γλώσσας και της φυλής του που φαίνεται να τον διακατέχει...Με τους Γάλλους τα είχε βάλει ως υπουργός Μεταφορών, γιατί επέλεξαν να προκρίνουν μία επιχειρηματική συνεργασία γαλλικής εταιρείας με αμερικανική κι όχι με τη πασίγνωστη στην Ελλάδα, για την "γερμανική αγνότητα"... Siemens!..


thepressroom.gr