Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΥΚΟΝΟΥ (ΚΕΠΟΜ)

Τα φιλέτα των αεροδρομίων μας σε γερμανικά και άλλα χέρια

- Στο Γερμανικό Δημόσιο και στα αναμενώμενα ιδιωτικά συμφέροντα
τα Ελληνικά Αεροδρόμια
- Σκανδαλώδης η "παραχώρηση", όσο και η επί χρόνια εγκατάλειψη
του κερδοφόρου αεροδρομίου Μυκόνου
Σε εξευτελιστική τιμή " παραχωρούνται" από το ΤΑΙΠΕΔ  στην  ελληνογερμανική κοινοπραξία  FRAPORT -SLENTEL τα περιφερειακά ελληνικά αεροδρόμια για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους! Κατά την συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Μυκόνου στις 27 Νοεμβρίου 2014, το θέμα ήρθε στο τραπέζι μετά από αίτηση της ΚΕΠΟΜ. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου Άννα Καμμή και Δημήτρης Ρουσουνέλος  παρουσίασαν στοιχεία που αφορούν σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια   και σε αυτό της Μυκόνου και ανέπτυξαν τους λόγους για τους οποίους θεωρούν  ότι  αυτή  η  εξέλιξη θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στην Εθνική, όσο και στην τοπική οικονομία και ότι υπονομεύει την εθνική μας κυριαρχία".
Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. το κλίμα δυσαρέσκιας ήταν εμφανές από όλες τις πλευρές.
...
Περισσότερα στοιχεία και στατιστικά αποκαλυπτικά του εγκλήματος που συντελείται χρόνια τώρα στο νησί μας διαβάστε εδώ:
http://kepom.wordpress.com/2014/12/02/aerodromia-2/

Νέο πρόστιμο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη διαχείριση αποβλήτων στην Ελλάδα


2.12.14


Την επιβολή χρηματικών κυρώσεων στην Ελλάδα αποφάσισε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, κρίνοντας ότι η χώρα δεν έχει εφαρμόσει προηγούμενη απόφασή του από το 2005 με την οποία διαπιστώθηκε ότι υπήρξε παράβαση των υποχρεώσεων με βάση την κοινοτική οδηγία «περί των στερεών αποβλήτων».

Tο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε την επιβολή ενός κατ' αποκοπήν ποσού 10 εκατ. ευρώ αλλά και μέχρι την πλήρη εκτέλεση της απόφασης του 2005 χρηματικής ποινής της οποίας το ποσό θα εξαρτάται από την πρόοδο στην -εκ μέρους της Ελλάδας- εκτέλεση της απόφασης αυτής και το οποίο θα ανέλθει, ελλείψει τέτοιας προόδου, σε 14 και πλέον εκατ. ευρώ ανά εξάμηνο καθυστέρησης.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ του Έθνους.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια σπουδαία εθνική επιτυχία για την οποία θα έπρεπε να είμαστε όλοι περήφανοι. Άντε με το καλό να ξεφορτωθούμε την Τρόικα, να γράψουμε κι άλλες τέτοιες χρυσές σελίδες στην Ιστορία μας.
 
parapolitiki.com