Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Η Φώφη στο Ζάππειο...

Από κοντά κι ο Βενιζέλος...
Που έτρεξε να την αγκαλιάσει και να την φιλήσει σταυρωτά. 

(Όσο πιό πολύ εμφανίζεται δίπλα της, τόσο περισσότερο απομακρύνεται ο προσδοκόμενος "επαναπατρισμός" τών ψήφων πού -εξ αιτίας του- "λάκισαν"  από τό Πασόκ...)
Δ.Ν.Α.

Ένα σκίτσο «απάντηση» στους ενόχους...


tvxs.gr   03 Σεπ. 2015

Το παρακάτω σκίτσο έκανε την εμφάνισή του στα social media. 

Δείχνει σαν απάντηση στη στάση της Ευρώπης απέναντι στους χιλιάδες πρόσφυγες πολέμου. 

Η απάντηση : Γιατί οι τζιχαντιστές καταστρέφουν την αρχαία Παλμύρα...

tvxs.gr 03 Σεπ. 2015
Γιατί οι τζιχαντιστές ανατινάζουν τους ναούς στην αρχαία Παλμύρα; Γιατί το Ισλαμικό Κράτος καταστρέφει τα μεγαλύτερα έργα τέχνης της ιστορίας της Συρίας και του Ιράκ; Η απάντηση είναι απλή και τη δίνει η Γαλλο-λιβανέζα αρχαιολόγος Joanne Farchakh στον Independent. Για το κέρδος. 
Στη συνέχεια τα διοχετεύουν στις διεθνείς αγορές, κυρίως μέσω Τουρκίας. Έχουν εξάλλου μεγάλη ζήτηση στους εμπόρους. «Ήδη έργα τέχνης από την αρχαία Παλμύρα πωλούνται στο Λονδίνο» εξηγεί η Farchakh. Αρχαία αντικείμενα από το Ιράκ και τη Συρία κυκλοφορούν σε όλη την Ευρώπη. Το κέρδος για το Ισλαμικό Κράτος είναι τεράστιο. 
Αφού αποσπάσουν τα έργα τέχνης οι τζιχαντιστές ανατινάζουν τα μνημεία καταστρέφοντάς τα ολοσχερώς. Έτσι κρύβουν τις λεηλασίες αφού εξαφανίζουν τα στοιχεία. Μετά την καταστροφή εκ θεμελίων των μνημείων κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι έχει κλαπεί ή τι έχει ταφεί κάτω από τα ερείπια. 
Επιπλέον χρησιμοποιούν τις καταστροφές για την προπαγάνδα τους αλλά και για να αυξήσουν το κέρδος τους. «Η μέθοδός τους έχει αλλάξει από τότε που ξεκίνησαν τις καταστροφές. Στην αρχή ήταν άνθρωποι με σφυριά και σκεπάρνια. Μα αυτό δεν έφερνε παρά λίγα λεπτά δημοσιότητας». 
«Την Παλμύρα. Δεν την καταστρέφουν όλη μαζί, αν και θα μπορούσαν. Στην αρχή ανατίναξαν τον ναό του Βάαλ και τότε όλοι είπαν: ‘Τι κρίμα! Και τώρα τι θα ακολουθήσει; Μήπως ο ναός του Μπελ;’. Και πράγματι ανατίναξαν το ναό του Μπελ » εξηγεί η Joanne Farchakh τονίζοντας ότι πλέον οι τζιχαντιστές «λειτουργούν με τα δεδομένα του θεάματος» και γι’ αυτό λίγο λίγο θα συνεχίσουν μέχρι να καταστρέψουν ολοκληρωτικά την αρχαία Παλμύρα. 
«Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να ανεβάζουν την αξία των εμπορευμάτων τους» τονίζει. Όσο πιο πολύ προβάλλονται οι καταστροφές τόσο πιο ψηλά ανεβαίνουν οι τιμές στην αγορά των αρχαιοκάπηλων. «Κάθε αρχαίο έργο τέχνης κοστίζει δισεκατομμύρια δολάρια» εξηγεί η Farchakh, τονίζοντας ότι οι αρχαιοκάπηλοι είναι πάντα έτοιμοι να τα δώσουν ενισχύοντας οικονομικά το Ισλαμικό Κράτος. 

Γλέζος: "Ο άνθρωπος που βλέπει τα πράγματα μονοδιάστατα είναι Κύκλωπας" - «Άδειασε» Λαφαζάνη...

Μανώλης Γλέζος: Θα ψηφίσω ΚΚΕ, εκτός εάν…

Άδειασμα

tvxs.gr   03 Σεπ. 2015

Όλοι περίμεναν πως ο Μανώλης Γλέζος θα ανακοίνωνε την Πέμπτη τη συνεργασία του με την Λαϊκή Ενότητα. Όμως το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, «άδειασε» τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Όπως σημείωσε τάσσεται υπέρ του ευρώ, αλλά χωρίς μνημόνια και δανειακές συμβάσεις. Αν δεν υπάρξει συμφωνία σε αυτήν την κατεύθυνση με τη Λαϊκή Ενότητα - με την οποία όπως είπε είναι σε συζητήσεις - αν δεν δημιουργηθεί ο ενιαίος αντιμνημονιακός πόλος που επιθυμεί τότε θα ψηφίσει ΚΚΕ.
«Είναι φανερό ότι είμαστε στο ευρώ. Αν πάμε στο εθνικό νόμισμα, τότε με την πρώτη δυσκολία θα τυπώσουμε νόμισμα και θα ανέβει ο πληθωρισμός. Το κοινό νόμισμα είναι ανασταλτικός παράγοντας του πληθωρισμού. Η συμμετοχή μου θα εξαρτηθεί, αφού πρώτα ακουστούν οι απόψεις μου και σεβαστούν την άμεση δημοκρατία. Η συνεισφορά μου είναι ότι ο λαός πρέπει να έρθει στην εξουσία. Αυτό είναι το σύνθημά μου και το δόγμα μου. Περιμένω απ' όλους τους πολιτικούς φορείς τη θέση τους για το συγκεκριμένο ζήτημα», πρόσθεσε.
Σχετικά με το τι θα κάνει στις επικείμενες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου είπε θα επιλέξει ή να ψηφίσει ΚΚΕ ή θα πρέπει να βρεθεί ένα modus vivendi με τη Λαϊκή Ενότητα. «Η υποψηφιότητά μου θα εξαρτηθεί από το εάν θα υπάρξει ένα ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο και εφόσον ακουστούν οι απόψεις μου προς την κατεύθυνση της άμεσης δημοκρατίας. Αν δε γίνει κατορθωτό να δημιουργηθεί ένας πόλος με βάση την αρχή ότι ο λαός αποφασίζει για τα πάντα, εγώ θα ψηφίσω ΚΚΕ παρά τις διαφορές μου» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερώτηση που του έγινε για το αν Αλέξης Τσίπρας, θα έπρεπε να είχε οδηγήσει τη χώρα σε Grexit, μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, απάντησε ότι μερικές φορές το Ζάλογγο ή το Κούγκι, είναι απαραίτητο και ανήκουν στην ιστορία μας.

Aπανθρωπιά... (εμπρός τής γής οι βολεμένοι)

H ανθρωπότητα προχώρησε τόσο πολύ που… χάθηκε

#inhumanity


14:08 | 03 Σεπ. 2015
Τελευταία ανανέωση 18:35 | 03 Σεπ. 2015
tvxs.gr
Η ανθρωπότητα προχώρησε τόσο πολύ που χάθηκε... Αναμφισβήτητα το σχόλιο της ημέρας. Συνοδεύει την πιο δυνατή εικόνα:





Δεν έπρεπε όμως να γίνει σύμβολο. Έπρεπε να κοιμάται ευτυχισμένος στο κρεβάτι του. 
H πραγματικότητα όπως είναι και όπως θα έπρεπε να είναι γράφει η Jenny_Kr στο twitter

Η εικόνα σόκαρε την παγκόσμια κοινότητα.




Τα hashtags #KiyiyaVuranInsanlik και #humanitywashedashore στο twitter κατακλύζονται από σκίτσα και σχόλια για τον Αϊλάν Κουρντί την ώρα που οι κυβερνήσεις της Δύσης είτε κοιτούν αμήχανα, είτε ψάχνουν τρόπους απέλασης των προσφύγων. 

Τσακαλώτος: Εχουμε υποστει μια ήττα...

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ...δεν είναι καλό να το κρύβεις αυτό...
Υπάρχουν περιθώρια να υπάρξουν κι άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες σε ό,τι αφορά το μνημόνιο, τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισημαίνοντας ότι ο κόσμος έχει κουραστεί και θέλει επιχειρήματα.
«Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να πολεμήσεις και...
εντός του μνημονίου, για τα “κόκκινα” δάνεια που το έχουμε “παρκάρει” και υπάρχει μια μάχη μεταξύ πιο αγοραίων λύσεων και του φορέα που προτείνουμε εμείς ή για τις εργασιακές σχέσεις», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος σε δηλώσεις του στον "Real FM".

«Ο χώρος μας έχει πάθει μία ήττα, δεν είναι καλό να το κρύβεις αυτό, μερικά πράγματα που δεν τα εφαρμόσαμε ή δεν μπορέσαμε να τα εφαρμόσουμε. Αυτό θέλει και σκέψη και σχεδιασμό. Θεωρώ ότι ήταν ένα λάθος ότι δεν κάναμε ένα συνέδριο πριν από τις εκλογές, ένας κόσμος να συζητήσει», σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Θεωρώ ότι δεν είμαι εγώ και ο χώρος που αντιπροσωπεύω χώρος των εύκολων λύσεων, ότι πάντα ξέρουμε, πάντα έχουμε δίκιο Χρειάζεται σκέψη, συλλογικότητα και αναστοχασμό και αυτό χρειάζεται τον χρόνο του. Αυτόν τον χρόνο ήθελα εγώ».

Ερωτηθείς τι κυβέρνηση θα προκύψει μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Αν έχω κάτι να παρατηρήσω σε αυτό, είναι ότι ο κόσμος θέλει επιχειρήματα πια, έχει κουραστεί. Το βλέπω στις εκδηλώσεις και τις συνελεύσεις. Ο κόσμος ακούει τους ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν, επιχειρήματα πειστικά όχι ατάκες – σε όλους αρέσουν οι ατάκες, αν είναι αστείες, υπάρχει και η ουσία της πολιτικής».
 

Πανούσης: Ο Τσίπρας είναι λαϊκό παιδί ...

Πανούσης: Ο Τσίπρας είναι λαϊκό παιδί και γοητεύτηκε από τον νάρκισσο Βαρουφάκη - Media...και γοητεύτηκε από τον νάρκισσο Βαρουφάκη...
Βαριά υπονοούμενα κατά του Γιάνη Βαρουφάκη άφησε ο Γιάννης Πανούσης, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι  άνθρωποι που θεωρούν τον εαυτό τους το κέντρο καταλήγουν να κάνουν παιχνίδι με άλλα κέντρα.
Κατά τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Αλέξης Τσίπρας, ως λαϊκό παιδί,  γοητεύτηκε από τον Γιάνη Βαρουφάκη. "Ο κ. Τσίπρας παραμένει ένα παιδί λαϊκό, αυθόρμητο, με την πλάκα του, με το ταλέντο του και εμφανίστηκε ένας τύπος που άρχισε να του λέει για τον Γκάλμπρεϊθ, για τον Στίνγκλιτς, «κοίτα πώς είναι ο κόσμος», κοσμοπολίτικα… Εκεί νομίζω ότι γοητεύτηκε και έχασε τον έλεγχο. Πολλοί του έλεγαν ότι είναι λάθος η επιλογή", είπε χαρακτηριστικά. 
Ο Γ. Πανούσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, και αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομικών, είπε ότι "ήταν φανερό σε πολλούς ότι αυτός ο άνθρωπος έπαιζε διπλά παιχνίδια και έπαιζε για πάρτη του. Το πιστεύω ψυχολογικά, δεν έχω κάποια πληροφορία (σ.σ. ότι έπαιζε για πάρτη του), αλλά γενικώς οι άνθρωποι που είναι τόσο νάρκισσοι, τόσο αλαζόνες, παντογνώστες και θέλουν όλος ο κόσμος να γυρίζει γύρω από αυτούς, είναι το κέντρο. Άρα, αφού είσαι το κέντρο, θα παίξεις παιχνίδι με άλλα κέντρα". 
Αναφερόμενος στις εκλογές, είπε ότι "το άνοιγμα του κ. Τσίπρα θα φανεί τώρα σε πρόσωπα και βέβαια στην Κεντροαριστερά, αλλά έχει σημειολογία σημαντική το ποιους θα βάλει. Αν ανακατέψει την κουτάλα και βάλει τα ίδια πρόσωπα που ήταν σε άλλους ρόλους ή τα ξαδέλφια τους, αυτό θα δείχνει ότι δεν σκοπεύει να κάνει πραγματικά το κεντροαριστερό άνοιγμα που του είχα πει εγώ από τότε.
Νομίζω ότι είναι λάθος σχεδιασμένο το πρόγραμμα, ο κόσμος χρειάζεται την αλήθεια, δεν χρειάζεται τρικ από καμία πλευρά. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η κρίση είναι της Ελλάδας. Δεν είναι κρίση να βγει η Ν.Δ. και να την πληρώσουν οι αριστεροί ούτε να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να την πληρώσουν οι δεξιοί.
Θα ήθελα να είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, διότι είναι πιο φρέσκοι, είναι λιγότερο φθαρμένοι, λιγότερο διεφθαρμένοι και όλα αυτά. Ο λαός θα μοιράσει τις ψήφους και θα δώσει τη δυνατότητα, κατά τη γνώμη μου, ενός μεγάλου συνασπισμού, γιατί αυτό πρέπει να γίνει. Όλα τα άλλα, με τρία κόμματα, ψάχνεις να βρεις ποιοι είναι, τι δουλειά κάνουν, πού συμφωνούν και πού δεν συμφωνούν, είτε είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ είτε είναι πρώτη η Ν.Δ., δεν θα βγει πουθενά.
Να το αντέξει (να αντέξει να κάνει κυβέρνηση με τη Ν.Δ.). Αν η Ν.Δ. πάει λίγο πιο κεντροδεξιά και ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πιο κεντροαριστερά, να συναντηθούν και για 3-4 χρόνια να λύσουν τα προβλήματα των μνημονίων και του κράτους, μετά έχουν 100 χρόνια να μαλώνουν, αλλά η ιστορία θα τους γράψει ως σωτήρες αν κάνουν αυτή τη δουλειά. "
Όσον αφορά στα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Πανούσης είπε ότι "(ο ΣΥΡΙΖΑ) έμπλεξε την πολιτική διακυβέρνηση με την ιδεολογία. Εκεί μέσα μπερδεύτηκε. Αν το δεις συνολικά ήταν αυτό το πήγαινε-έλα ανάμεσα σε ιδεολογίες, ιδεοληψίες, εξαγγελίες, πολιτικά προτάγματα, τσιτάτα κτλ και μια πραγματικότητα που λέει ότι πρέπει να κυβερνήσεις. Δεν σε φώναξαν για να κάνεις συζήτηση. "
Τέλος, κατά τον Γ. Πανούση, θα ήταν θανάσιμο λάθος για την υστεροφημία του  Φώτη Κουβέλη υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ.
topontiki.gr

Συνήγορος του Πολίτη: Μην χρησιμοποιείτε εικόνες παιδιών κατά την προεκλογική εκστρατεία...

Προστασία της εικόνας του παιδιού κατά την προεκλογική περίοδο ζητεί ο Συνήγορος του Πολίτη από τα κόμματα. Προτείνει, συγκεκριμένα, να υπάρξει διακοµµατική συµφωνία για να αποφεύγεται η φωτογράφηση και µαγνητοσκόπηση των...
πολιτικών µε παιδιά, καθώς και η εµφάνιση και συµµετοχή των παιδιών σε πολιτικά µηνύµατα, διαφηµίσεις, αφίσες, προεκλογικές οµιλίες και εκδηλώσεις.

«Πάγια αντίληψη της Αρχής είναι ότι η φροντίδα για το παιδί και τα δικαιώματά του, η οποία οφείλει μεταξύ άλλων να συγκαταλέγεται στις πολιτικές προτεραιότητες, δεν συμπίπτει με τη δημόσια χρήση της εικόνας του, η οποία θα πρέπει να οριοθετείται», τονίζει η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού σε επιστολή της προς τους επικεφαλής των κομμάτων, την οποία κοινοποίησε προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Την επιστολή απέστειλε η κ. Σπανού τον περασμένο Ιανουάριο, πριν από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές και την δημοσιοποίησε σήμερα µε αφορµή την τρέχουσα προεκλογική περίοδο.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, στο πλαίσιο των αρµοδιοτήτων του ως Συνήγορος του Παιδιού, έχει ασχοληθεί εκτενώς µε την παρουσία των παιδιών στα ΜΜΕ και την προστασία της προσωπικότητας, της τιµής και της υπόληψής τους από αυθαίρετες ή παράνοµες επεµβάσεις στην ιδιωτική τους ζωή, σύµφωνα και µε τις επιταγές της ∆ιεθνούς Σύµβασης για τα ∆ικαιώµατα του Παιδιού (άρθρο 16)...

Ξετυλίγεται τό κουβάρι μέ τήν υπόθεση τών όπλων...

Σε μαύρη λίστα των ΗΠΑ το «Haddad 1»


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
 Σε μαύρη λίστα εταιρειών που διακινούν όπλα προς τη Συρία εμφανίζεται καταχωρισμένη η διαχειρίστρια εταιρεία του φορτηγού πλοίου «Haddad 1», το οποίο εντοπίστηκε νότια της Κρήτης φορτωμένο με σφαίρες και όπλα. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Κ», από την 1η Φεβρουαρίου 2015 μέχρι τουλάχιστον την 23η Ιουνίου (ημερομηνία τελευταίας επικαιροποίησης των σχετικών βάσεων δεδομένων), το υπό σημαία Βολιβίας φορτηγό πλοίο εμφανίζεται να ανήκει σε εταιρεία με έδρα την Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά. Η επωνυμία της εταιρείας παραπέμπει ευθέως στο φορτηγό πλοίο «Haddad 1», ενώ στην ίδια ακριβώς διεύθυνση φέρεται να έχει την έδρα της και η διαχειρίστρια εταιρεία του «Haddad 1». Στην πράξη πάντως, καμία από τις δύο εταιρείες δεν βρίσκεται στη δηλωθείσα διεύθυνση στον Πειραιά, όπως προέκυψε από επιτόπια έρευνα.
Σε έκθεση - έρευνα που συνέταξε τον Σεπτέμβριο του 2013 μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τις ΗΠΑ, η διαχειρίστρια και πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Haddad 1» συγκαταλέγεται σε κατάλογο εταιρειών που στη διάρκεια του 2012 πραγματοποίησαν δρομολόγια από το λιμάνι Oktyabrsk της Ουκρανίας προς τα λιμάνια της Συρίας, Tartus, Al Ladaqiyah και Baniyas. Συγκεκριμένα, από τον σχετικό κατάλογο που συνέταξαν οι Αμερικανοί ερευνητές προκύπτει ότι δύο πλοία της εταιρείας κατέπλευσαν στη διάρκεια του 2012 συνολικά εννέα φορές σε λιμάνια της Συρίας, μεταφέροντας πιθανότατα οπλισμό που είχαν φορτώσει από την Οδησσό.
Εξάλλου, όπως επισημαίνεται στη σχετική έρευνα, το αποκαλούμενο και ως «δίκτυο της Οδησσού» είναι υπεύθυνο για διακίνηση όπλων και πυρομαχικών από αμυντικές βιομηχανίες της Ρωσίας και της Ουκρανίας με τελικό προορισμό τη Συρία.
Τα παραπάνω μοιάζουν να ενισχύονται από πληροφορίες προερχόμενες από αξιόπιστες πηγές της «Κ», σύμφωνα με τις οποίες το ρεσάλτο των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού στο «Haddad 1» έγινε έπειτα από πληροφορίες που μετέφεραν στις ελληνικές αρχές αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ. Η ενημέρωση αφορούσε το περιεχόμενο των...

Ντράγκι: Η ΕΚΤ απέτρεψε κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Τις τέσσερις προϋποθέσεις για να μπορέσει η Ελλάδα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), καθώς και το ότι η ΕΚΤ ήταν εκείνη που απέτρεψε την συμμετοχή των καταθετών στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών (bail in), αποκάλυψε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας, κ. Μάριο Ντράγκι.
Απαντώντας σε ερωτήσεις της «Κ», ο κ. Ντράγκι υποστήριξε ότι για να ενταχθεί στο QE η Ελλάδα θα πρέπει επί της ουσίας να αποδείξει ότι εφαρμόζει πιστά το πρόγραμμα. Ειδικότερα, θα πρέπει:
1.   Να έχει επανέλθει το waiver για τα ελληνικά ομόλογα που είναι χαμηλής διαβάθμισης. Δηλαδή, να ξανακάνει αποδεκτά τα εν λόγω ομόλογα η ΕΚΤ ως ενέχυρο για να παρέχει φθηνή ρευστότητα στις τράπεζες. Και αυτό θα συμβεί όταν υλοποιηθούν οι επόμενες δράσεις – ορόσημα του προγράμματος και όταν αποδειχθεί ότι η Ελλάδα έχει την ιδιοκτησία του προγράμματος και το εφαρμόζει με συνέπεια, όπως είπε ο κ. Ντράγκι.

2.   Να μην είναι σε εξέλιξη έλεγχος επί του προγράμματος.

3.   Να μην έχει η ΕΚΤ περισσότερα από το 33% των ελληνικών ομολόγων που είναι διαπραγματεύσιμα. Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα βρίσκεται ακριβώς σε αυτό το όριο.

4.   Να έχει ολοκληρωθεί η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που θα δείχνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος στη διαχείρισή του.
Επίσης, ο κ. Ντράγκι δήλωσε ότι η ΕΚΤ ήταν εκείνη που επέμεινε να μην εφαρμοστεί το bail in στην επερχόμενη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν αντιπαραγωγικό για την οικονομία και θα έπληττε χιλιάδες αποταμιευτές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Κούρεμα» καταθέσεων δεν θα υπάρξει, δήλωσε ο κ. Ντράγκι, αν και παραδέχτηκε ότι η αντίστοιχη θέση της ΕΚΤ για τους ομολογιούχους δεν έγινε αποδεκτή.
kathimerini.gr