Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Κοινοβουλευτικός τραγέλαφος

Ομιλίες αγωνιώδους αναζήτησης άλλοθι από υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο των προαπαιτούμενων. Για δικαίωση της πολιτικής τους μίλησαν οι εκπρόσωποι ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει κίνδυνος για τα δημόσια αγαθά παραδέχθηκε ο Ε.Τσακαλώτος.
Μακης Βορίδης:  Εύγε! Μπράβο με μία πράξη κάνατε αυτό που ούτε εγώ ο αφοσιωμένος δεν μπορούσα να φανταστώ. Ξεπεράσατε τα όνειρα κάθε φιλελεύθερου διανοούμενου
Γιώργος Σταθάκης (Υπ.Οικονομίας): Άρα θα το ψηφίσετε;
Μάκης Βορίδης: Όχι γιατί μας ξεπερνά. Δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε.

                                                                                                     ***
Είναι σίγουρο ότι κανένας ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ του Σεπτέμβρη (πόσο μάλλον του Γενάρη) δεν είχε στο μυαλό του λίγο πριν την κάλπη ότι θα καταγράφονταν αυτός ο διάλογος στα πρακτικά της Βουλής και θα αφορούσε μάλιστα τις ιδιωτικοποιήσεις. Όπως ακριβώς αυτές προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίζεται την Κυριακή (22/5).

Μόνο που αυτή είναι  η …τραγελαφική εικόνα συνολικά της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής που συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο. Τα προβλεπόμενα έδωσαν το δικαίωμα σε αυτούς που «έχωσαν» την χώρα στο μνημονιακό αδιέξοδο (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ) να …μιλάνε,  ενώ οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναζητούσαν εναγωνίως να βρουν άλλοθι για αυτό που πρόκειται να ψηφίσουν.

Τον σχετικό ρυθμό έδωσαν οι υπουργοί της κυβέρνησης:

«Θα κλάψω αν πουλήσω μια μετοχή της ΔΕΗ αλλά καλύτερα από το να πουλήσω υδροηλεκτρικό εργοστάσιο» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, υποστηρίζοντας πως  στο παρελθόν «είχα πέσει κι εγώ στην παγίδα να καταγγέλλω». Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου υπάρχει κίνδυνος ιδιωτικοποίησης ακόμη και των βασικότερων οικονομικών αγαθών αναφέροντας: «υπάρχει κίνδυνος για τα δημόσια αγαθά; Ναι υπάρχει κίνδυνος» αλλά «προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε να μην υπάρχει εμπορευματοποίηση αυτών των αγαθών». Αναγνώρισε παράλληλα ότι αυτό είναι κάτι που απασχολεί και τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος εξίσωσε στην δική του ομιλία την κριτική που ασκείται από Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ με τις αντιδράσεις των κοινωνικών κινημάτων. Όπως είπε...

Εντολή Μέρκελ σε Σόιμπλε να κλείσει το θέμα της Ελλάδας...

Εντολή Μέρκελ σε Σόιμπλε να κλείσει το θέμα της ΕλλάδαςΤην εντολή να κλείσει την διαμάχη με την Ελλάδα για περαιτέρω οικονομική βοήθεια γρήγορα και αθόρυβα και μάλιστα με τους δικούς της όρους...
έλαβε από την Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sueddeutsche Zeitung».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο τιτλοφορείται «Η εντολή της Μέρκελ - η ελληνική υποχρέωση του Σόιμπλε», η κυρία Μέρκελ θέλει μέχρι τη συνάντηση της G7 στην Ιαπωνία την ερχόμενη εβδομάδα να έχει λυθεί η διαμάχη για την Ελλάδα.

«Δεν θέλει να ακούσει άλλες νουθεσίες από τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, δεν θέλει Σύνοδο Κορυφής για το ευρώ, η οποία θα ήταν απαραίτητη αν δεν υπάρξει συμφωνία», επισημαίνει η εφημερίδα και τονίζει ότι, επιπλέον, η Καγκελάριος χρειάζεται μια συμφωνία ώστε να μην επιβαρύνει περαιτέρω με το θέμα «Ελλάδα» την ήδη αναστατωμένη (με τα θέματα της AfD, των προσφύγων και τελευταία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων) Κοινοβουλευτική Ομάδα CDU/CSU.

«Για αυτό ο Σόιμπλε πρέπει την Τρίτη (στο Eurogroup) να φέρει αποτέλεσμα. Εργάζεται στην κατεύθυνση ώστε οι εταίροι να μπορούν τότε να πουν ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε όλους τους όρους που είναι απαραίτητοι για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου. Οι χώρες του ευρώ θα μπορούσαν τότε να εκταμιεύσουν με βάση το πρόγραμμα βοήθεια δισεκατομμυρίων και η ελληνική κρίση θα εξαφανιζόταν από τα πρωτοσέλιδα», αναφέρει η συντάκτρια και μεταφέρει χαρακτηριστική δήλωση στελέχους της γερμανικής κυβέρνησης: «Όποιος έρθει τώρα και πει ότι το ΔΝΤ δεν τελικά θα συμμετάσχει ή ότι πρέπει να ελαφρύνουμε το χρέος της Αθήνας, θέτει την Κ.Ο. ενώπιον μιας κρίσης αντοχής». Η CDU/CSU και η Βουλή δεν πρέπει να χρειαστεί να ασχοληθούν με την Ελλάδα. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή την οποία δεν πρέπει να παραβιάσει ο Σόιμπλε, τονίζεται.

Όπως εξηγεί η εφημερίδα, τα προγράμματα στο ΔΝΤ δεν αποφασίζονται από οικονομολόγους ούτε από την Γενική Διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά από το Εκτελεστικό Συμβούλιο που αποτελείται από τα κράτη-μέλη του Ταμείου. Η πλειοψηφία βρίσκεται, εάν ενωθούν, στους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς.

«Αν καταφέρει ο Σόιμπλε την Τρίτη να κλείσει τη διαμάχη για την Ελλάδα, η Μέρκελ θα μπορούσε, λίγες μέρες αργότερα, στην G7, πιο εύκολα, να υποχρεώσει τον Πρόεδρο Ομπάμα να χρησιμοποιήσει την κοινή πλειοψηφία», αναφέρεται και επισημαίνεται ακόμη ότι ο κ. Σόιμπλε έχει προετοιμάσει το έδαφος για αυτό καθώς συναντήθηκε στο περιθώριο της συνάντησης G7 των υπουργών Οικονομικών στην Ιαπωνία με την Κριστίν Λαγκάρντ...

«Έχουμε πάρει πολλά από τους Έλληνες και έχουμε δώσει λίγα»...


Το εγκώμιο των Ελλήνων αποφάσισε να πλέξει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος, τασσόμενος υπέρ της άμεσης μείωσης του ελληνικού χρέους...
αναλώθηκε σε κορόνες περί επιστροφής της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας στη γαλλική Le Monde, δήλωσε «έχουμε πάρει πολλά, τους έχουμε δώσει λίγα» και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για τη μείωση του ελληνικού χρέους για τις προσεχείς δεκαετίες και όχι μόνο έως το 2018.

«Εάν μειώναμε το ελληνικό χρέος τώρα δεν θα είχε καμία χρησιμότητα για τη χώρα, δεδομένου ότι δεν υποχρεούται να αποπληρώσει τίποτα τα επόμενα χρόνια. Θα ήταν όμως η αναγνώριση της συλλογικής προσπάθειας που έχει καταβληθεί από τους Έλληνες. Τους έχουμε πάρει πολλά, τους έχουμε δώσει λίγα. Θα πρέπει τουλάχιστον να τους επιστρέψουμε την αξιοπρέπειά τους», είπε ο πρόεδρος και πρόσθεσε: «'Εχω πάντα υποστηρίξει ότι θα πρέπει να γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Πάλεψα κατά της ιδέας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και το ενιαίο νόμισμα. Είμαστε εντελώς κοντά για μια νέα συμφωνία για το πρόγραμμα προσαρμογής και επικροτώ τις προσπάθειες των Ελλήνων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ.

Τοποθετήθηκε, ακόμη, και για την κοινωνική αναταραχή στη Γαλλία με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο και έκανε μια σύγκριση με την Ελλάδα λέγοντας «δεν μπορώ να φανταστώ ποια θα ήταν η αντίδραση (με διαδηλώσεις) σε Παρίσι και Μασσαλία, εάν η Γαλλία έπρεπε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις σαν αυτές που επιβλήθηκαν στους Έλληνες. Τη στιγμή μάλιστα που η εργασιακή μεταρρύθμιση που επιθυμεί να επιβάλει η κυβέρνηση είναι το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε»...

efsyn.gr

Αντιπαράθεση Π. Πολάκη - Μ. Βορίδη στη Βουλή...

Αντιπαράθεση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη...
για το ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώθηκε στη Βουλή το Σάββατο, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στο Ταμείο και υποστήριξε πως «έχετε βάλει συνδιαχειριστές τους ξένους σε όλο τον δημόσιο πλούτο». «Αυτό», συνέχισε, «το ζήτησαν από τον Παπανδρέου που είχε έλλειμμα 17,5 δισ. και την πλάτη στον τοίχο και δεν τους το έδωσε. Το ζήτησαν από τον Παπαδήμο για να του κάνουν το PSI, το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους που έγινε ποτέ στον κόσμο. Δεν τους το έδωσε. Το ζήτησαν από τον Σαμαρά με τα 7 δισ. Δεν τους το έδωσε. Όμως για τα 5,6 δισ. ο Τσάβες της Μεσογείου, ο οραματιστής του Τσε Γκεβάρα, ο κομπανιέρος του Μαδούρο, ο κληρονόμος του Άρη Βελουχιώτη, ο Αριστερός Πρωθυπουργός το έδωσε».

Αμέσως διαμαρτυρήθηκε η πρ. γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που του είπε ότι «παραχαράσσει την ιστορία». «Με συγχωρείτε, ο Πολάκης και ο Σπίρτζης έχουν τον Βελουχιώτη στο γραφείο τους, όχι εγώ», της απάντησε ο κ. Βορίδης.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης απάντησε στον βουλευτή της Ν.Δ. ότι...

Η αναφορά του Βορίδη στον Βελουχιώτη και η αντίδραση της Παπαρήγα (βίντεο)

Ειρωνίες από τον φασίστα Βορίδη, κατά Αρη Βελουχιώτη...

Βορίδης: Ο Τσίπρας δίνει όσα δεν έδωσαν Παπανδρέου, Παπαδήμος και Σαμαράς

Αντέδρασε η Αλέκα Παπαρήγα...

ΒΙΝΤΕΟ...

Το "ψυχοπαίδι" του δικτάτορα Παπαδόπουλου Μάκης Βορίδης έκανε διάφορους γελοίους και ανιστόρητους συσχετισμούς του Άρη Βελουχιώτη με...

τον πρωθυπουργό και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αντέδρασε αμέσως η Αλέκα Παπαρήγα κι εκείνος συνέχισε στο ίδιο μοτίβο λέγοντας πως "Τον Άρη Βελουχιώτη ο κ. Πολάκης και ο κ. Σπίρτζης τον έχουν στο γραφείο τους."

Δείτε το βίντεο: 

 

4Ο ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ - Σκαριά που αντέχουν στο χρόνο

Σκαριά που αντέχουν στο χρόνο

Εχουν «γράψει» πολλά ναυτικά μίλια στη θάλασσα, ταξίδεψαν με μπουνάτσα και μποφόρ στα κύματα και αποτελούν ένα πολύτιμο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ναυτοσύνης.

Το τσερνικοπέραμα «Σελήνη» είναι ένα από τα παλαιότερα σκαριά που εμφανίζονται στο Ναυτικό Σαλόνι, καθώς κατασκευάστηκε το 1937 από τον Γιώργο Ψαρρό, έναν τεχνίτη που έχει γράψει τη δική του ιστορία στη ναυπήγηση

Σκαριά για τη σκληρή δουλειά στη θάλασσα, για ταξίδια και αναψυχή, που αντέχουν στον χρόνο και επέζησαν από τη φθορά αλλά και από την απόσυρση...
Καραβόσκαρα και τρεχαντήρια, γρι-γρι, λίμπερτι και περάματα, που διατηρούν την παραδοσιακή ναυπήγηση, παρουσιάζονται αυτές τις ημέρες στο λιμάνι του Πόρου και μαζί τους οι πανέμορφες βάρκες που υπάρχουν στο όμορφο νησί του Σαρωνικού.
Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών διοργανώνει το 4ο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών σε συνεργασία με τον Δήμο Πόρου και το Λιμενικό Ταμείο.
Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από κοντά τα ξύλινα χειροποίητα σκαριά ως αψευδή μαρτυρία στην εξέλιξη της ελληνικής ναυτικής ιστορίας.
«Δεν μας ακούει κανείς»
«Στο Ναυτικό Σαλόνι μετέχουν 17 μεγάλα σκάφη και 17 μικρότερα βαρκάκια. Είναι δεμένα στο λιμάνι και...

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

                                                                                                                   από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" (21.05.16)

Η Παράξενη Αυτοβιογραφία του Νίκολα Τέσλα

Tvxs Πρόσωπο 17:05 | 20 Μάιος. 2016
Επιστήμονας, εφευρέτης, οραματιστής, ανθρωπιστής, εκκεντρικός, φιλόσοφος, προφήτης… Μια αινιγματική και παρεξηγημένη μορφή, που παραμένει ο μύθος και το αρχέτυπο όλων των επιστημόνων του 20ουαιώνα. Ο Τέσλα δεν ήταν μόνον ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες και εφευρέτες της εποχής του, ήταν στη κυριολεξία ο «Προμηθέας» του ηλεκτρισμού και ο άνθρωπος που «ανακάλυψε» τον 20ο αιώνα. Ήταν ένας πρωτοπόρος, που με την ευαισθησία ενός ποιητή ξεκλείδωσε τα μυστικά της Φύσης και τα χάρισε στην ανθρωπότητα. Ένας ονειροπόλος που τόλμησε με τη σκέψη του ν’ αγγίξει τα άστρα.
  
Συνοψίζοντας, η προσφορά του Νίκολα Τέσλα στην πρόοδο και στον εξηλεκτρισμό της ανθρωπότητας είναι τεράστια. Χωρίς αυτόν το μεγάλο επιστήμονα κι εφευρέτη δεν θα υπήρχε εναλλασσόμενο ρεύμα στο σπίτι σας, το φως της λάμπας δεν θα είχε νικήσει το σκοτάδι και δεν θα λειτουργούσαν ο υπολογιστής, η καφετιέρα και όλες οι οικιακές συσκευές σας. Του χρωστάμε περισσότερες από 700 εφευρέσεις, ορισμένες εκ των οποίων έθεσαν τα θεμέλια του σύγχρονου κόσμου:
Εναλλασσόμενο ρεύμα, επαγωγικοί κινητήρες, πολυφασικό σύστημα, ρεύματα υψηλής συχνότητας, ηλεκτρικός ταλαντωτής, πηνίο Τέσλα, λάμπες φθορισμού, ακτινογραφία (Τεσλόγραμμα), ηλεκτροθεραπεία, τηλεκατεύθυνση, αυτοματισμός, ραδιόφωνο, ασύρματη μεταφορά ενέργειας, τηλεγεωδυναμική, προωθητικοί κινητήρες, ραντάρ, ηλεκτρομαγνητική προστασία…
Το βιβλίο «Οι Εφευρέσεις Μου» περιλαμβάνει την παράξενη αυτοβιογραφία του Νίκολα Τέσλα, καθώς και σημαντικά κείμενα του εφευρέτη, γραμμένα πριν από έναν αιώνα, στα οποία ο Τέσλα προέβλεπε τρόπους για την επίλυση του ενεργειακού προβλήματος της ανθρωπότητας. 
Από το Φεβρουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 1919 ο Τέσλα δημοσίευσε μια σειρά από αυτοβιογραφικά κείμενα στο περιοδικό Electrical Experimenter, με τον τίτλο Οι Εφευρέσεις μου (My Inventions), που είδε την κυκλοφορία του να εκτοξεύεται. 
Τα κείμενα αυτά τα αναδημοσιεύονται στο πρώτο μέρος αυτού του βιβλίου, που αφού εξαντλήθηκε πριν χρόνια επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πύρινος Κόσμος.

Εξώδικο στο Πρώτο Θέμα από τη Σία Αναγνωστοπούλου



tvxs.gr 20:54 | 20 Μάιος. 2016
Με εξώδικο, όπως είχε προαναγγείλει, απάντησε η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου στο «Πρώτο Θέμα», για δημοσίευμα της εφημερίδας που αναφερόταν σε διορισμό του αδερφού της σε θέση του Δημοσίου.

Με το εξώδικο η Σία Αναγνωστοπούλου ζητά από την εφημερίδα να δημοσιεύσει κείμενο αποκατάστασης, ενώ σε δήλωσή της αναφέρει:
«Την Πέμπτη 19/5 επιδόθηκε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με τον νόμο, εξώδικη πρόσκληση για την αποκατάσταση της προσβολής από το συκοφαντικό και μειωτικό για το άτομό μου δημοσίευμα του φύλλου της 15/5/2016. Με την εξώδικη πρόσκληση τάσσεται προθεσμία 10 ημερών για την άρση της προσβολής σύμφωνα με το κείμενο αποκατάστασης που εμπεριέχεται σε αυτή.
Η αναπληρώτρια υπουργός παιδείας
Σία Αναγνωστοπούλου
»

Επιθετικό σχέδιο για το χρέος από το ΔΝΤ: Πάγωμα πληρωμών έως το 2040

Το Σχέδιο

tvxs.gr 14:27 | 20 Μάιος. 2016
Ριζική λύση για το χρέος, με πάγωμα κάθε πληρωμής έως το 2040, επιμήκυνση έως το 2080 και σταθερά επιτόκια 1,5% ζητά το ΔΝΤ από τους ευρωπαίους, σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει το Bloomberg.

Την πρόταση θα καταθέσει, επισήμως, όπως αναμενόταν στο Eurogroup της Τρίτης, ενώ το Ταμείο προειδοποιεί πως εάν δεν υιοθετηθούν ριζικά μέτρα ελάφρυνσης το ελληνικό χρέος θα εκτοξευθεί στο 293,8% έως το 2060.
Στο ίδιο έγγραφο, δε, το Ταμείο κρούει νέο συναγερμό για τις τράπεζες εκτιμώντας ότι υπάρχει πιθανότητα να χρειαστούν επιπλέον 20 δις ευρώ γιατην ενίσχυσή τους.

Αξιοσημείωτη είναι και η εκτίμηση του Ταμείου ότι τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις θα είναι ελάχιστα και δεν θα ξεπεράσουν τα 5 δις εκατομμύρια ευρώ έως το 2020.

Αναλυτικά, το σχέδιο του ΔΝΤ με βάση το Bloomberg προβλέπει:
  • Πάγωμα όλων των πληρωμών κεφαλαίου και τόκων όλων των ευρωπαϊκών δανείων προς την Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι το 2040.
  • Επιμήκυνση της περιόδου χάριτος στις αποπληρωμές δανείων του EFSF έως και κατά 17 χρόνια, για τα δάνεια του ESM έως και 6 χρόνια και για τα διμερή διακρατικά δάνεια κατά 20 χρόνια.
  • Παράταση της λήξης όλων των ευρωπαϊκών δανείων έως το 2080.
  • Μείωση των επιτοκίων των δανείων EFSF/ESM με ανώτατο πλαφόν το 1,5% τουλάχιστον μέχρι το 2045.
  • Μείωση των επιτοκίων και των διμερών, διακρατικών δανείων που χορηγήθηκαν στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος διάσωσης, με απάλειψητο spread των 50 μονάδων βάσης που επιβάλλεται πάνω από το Euribor
  • Οι προτάσεις του Ταμείου γίνονται πάνω στο βασικό σενάριο ότι η Ελλάδα θα πετύχει και θα διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2030.

H Κομισιόν ενισχύει την Ελλάδα...

Την άμεση εκταμίευση του ποσού των 56 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα ενέκρινε η Κομισιόν, προκειμένου με αυτά τα χρήματα να...
βελτιωθούν το συντομότερο δυνατόν οι συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας και τα hot spots. Το συγκεκριμένο κονδύλι θα προέλθει από το χαρτοφυλάκιο του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο τελευταίος, σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε πως «η Ελλάδα γίνεται ο μεγαλύτερος δικαιούχος πόρων από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα για τη μετανάστευση και την ασφάλεια».

Το προηγούμενο διάστημα, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ είχε επισημάνει τις ελλείψεις σε διάφορες εγκαταστάσεις προσφύγων, αναφέροντας στην έκθεσή του πως απαιτείται η άμεση διόρθωσή τους, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί...
 

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ

Πρόσφατα, ο Δήμος Μυκόνου, μετά και από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετείχε στην πρόσκληση της Emirates Airlines στις Ινδίες και συγκεκριμένα στην Βομβάη για προώθηση της Ελλάδας ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο στην Ινδική αγορά.
Το Signature Travel ως στενός συνεργάτης της Emirates Airlines στην Ελλάδα σε συνεργασία με την ΜΤC Group οργάνωσε το ταξίδι καλώντας δήμους και εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε μεταξύ άλλων από την Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής Μυκόνου Τόνια Ανδρόνικου και την Μαρία Αλιφραγκή (managing director του Signature travel). Οργανώθηκαν αρκετές συναντήσεις με τα κορυφαία media, τον τύπο καθώς και luxyry travel magazines της Ινδίας.
Το ενδιαφέρον των media και του τύπου ήταν μεγάλο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η ζήτηση και η ανάγκη επόμενης συνάντησης στην Ελλάδα προκειμένου να...

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης
Ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης

  
 
Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του στους ανακριτές κατά της διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη και Χριστόφορο Μάρκου ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος 3,2 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, που φέρεται να έλαβε για την υπογραφή σύμβασης του ιδρύματος με την εταιρία «Hospitalia International».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται,υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα είναι νόμιμα και φορολογημένα.
Συγκεκριμένα, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του, Γεωργία, που επίσης απολογήθηκε σήμερα, φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι τα ποσά που έχουν εντοπιστεί από τις αρχές δεν αντιστοιχούν σε αυτά που αναφέρονται στο κατηγορητήριο καθώς και ότι προέρχονται από την
οικογενειακή περιουσία της Γεωργίας Μαρτίνη.  
Μάλιστα, επικαλέσθηκαν ότι μέρος των χρημάτων αποτελούσε αμοιβή του δικηγόρου Αθήνας, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση.
Διαφορετική ποινική μεταχείριση επιφύλαξαν οι δικαστές για τη σύζυγό του, Γεωργία Μαρτίνη, που επίσης απολογήθηκε σήμερα. Η κατηγορούμενη για την ίδια αξιόποινη πράξη, αφού αρνήθηκε την εμπλοκή της στην υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους:
- καταβολή εγγύησης ύψους 600.000 ευρώ
- απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
- υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δύο φορές το μήνα. 
tanea.gr