Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Η "Άγρια νήσος τού Νοτίου Ειρηνικού"...

Μέ αφορμή μιά ανακοίνωση πού είδα στό διαδίκτυο...
Υπάρχει κόσμος πού καταπίνει ένσημα τή στιγμή πού όλοι πασχίζουν νά χάσουν κανένα κιλό;
                                                                 ***
Ορισμένοι άνθρωποι άμα τούς ρωτήσεις νά σού πούν, έστω μέ δικά τους λόγια...
-Τί είναι ένσημο...;
...αδυνατώντας νά αντεπεξέλθουν στό δύσκολο αυτό ερώτημα...
...σού απαντάνε :
-Επειδή, εσύ, ξέρεις "τί είναι ένσημο"...
...νομίζεις ότι έτσι γίνεσαι ...αντιδήμαρχος...;;;!!!...


...τέτοια περιστατικά, όμως, δέν είναι απίθανο νά συμβαίνουν -καί συμβαίνουν- σ' ένα νησί τού Νοτίου Ειρηνικού πού ζεί μιά φυλή αγρίων (τόσο αγρίων πού οι Μάου-Μάου τής εποχής τού '50, μπροστά τους, ήσαν διανοούμενοι) καί τά οποία περιστατικά...
...από τή στιγμή πού -μόνο ΕΚΕΙ- συμβαίνουν...
...ουδόλως μάς αφορούν, βεβαίως, βεβαίως...!
                                                                                                        ***
Προσέξτε, παρ' όλα αυτά, τί συμβαίνει, γύρω από αυτό τό -λεπτεπίλεπτης υφής- θέμα...
...ΕΔΩ σέ μάς...
...πού είμαστε στό -περίπου- συμμετρικό σημείο, επί τής γήινης σφαίρας, μέ τήν "Άγρια νήσο τού Νοτίου Ειρηνικού"...
...καί πού, ως εκ διαμέτρου αντίθετα ευρισκόμενοι...
...τεκμαίρεται ότι έχουμε μπόλικο πολιτισμό...
Δ.Ν.Α.

...άς δούμε π.χ. τή σημερινή ανακοίνωση τού Σπύρου Αποστόλου :

"Άκουσα, ότι κάτι παπαγαλάκια διαδίδουν τάχα μου ότι ο Αποστόλου δεν θέλει παράταση της οικοδομής. Αν κάποιοι ανίκανοι, είχαν ακούσει αυτά που τους έλεγε ο Αποστόλου και ο Σύλλογος Μηχανικών, δεν θα συζητούσαμε σήμερα ξανά για την παράταση αυτής της γελοίας Κανονιστικής. Ο Αποστόλου λοιπόν κι ο Σύλλογος Μηχανικών είχαν πει ευθύς εξαρχής 15 Ιουλίου. Όσο για τα παπαγαλάκια να ξέρουν το εξής. Εγώ έμαθα στη ζωή μου, τους εργαζόμενους μου να τους τιμώ και να τους σέβομαι, και είμαι πολύ τυχερός άνθρωπος γιατί με σέβονται και με τιμούν κι αυτοί.. Α, και να μην ξεχάσω ότι η οικογένεια Αποστόλου έχει 72 χρόνια ιστορία στην οικοδομή στον τόπο. 72 χρόνια πληρώνουμε ένσημα στους εργαζόμενους μας μην χρωστώντας ούτε ένα. Εσείς παπαγαλάκια;..."

Γουστάρει ο ανιψιός δήμαρχος να παίξει με την Αθήνα; Δική του είναι, ό,τι θέλει την κάνει!

Eίστε απλώς κομπάρσοι στο όνειρο της Αγίας Οικογένειας
Δεν σας αρέσουν τα καζάνια που τοποθέτησε ο Δήμος στο Σύνταγμα; Και ποιος σας ρώτησε; Βρίσκετε κακόγουστες και πολύ ακριβές τις τσίγκινες ζαρντινιέρες των 500 ευρώ στην Πανεπιστημίου; Λυπάμαι αλλά η γνώμη σας είναι αδιάφορη.
Σας ταλαιπωρεί ο Μεγάλος Περίπατος των Αθηνών; Ε και; Θέλετε να μάθετε σε ποιους..
πήγαν τα 20 εκατ. ευρώ που μοίρασε ο Πέτσας; Συγγνώμη αλλά δεν σας πέφτει λόγος.
Μα είστε πολίτες και έχετε δικαιώματα, θα αντιτείνετε. Από πού και ως πού; Δεν έχετε απολύτως κανένα δικαίωμα, εδώ και έναν χρόνο είστε απλώς κομπάρσοι στο όνειρο της Αγίας Οικογένειας. Η χώρα είναι το θεματικό τους πάρκο, μια μητσοτακική ουτοπία έτοιμη να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία τους.
Θέλει ο Τσώρσιλ Μωυσής να μοιράσει εκατομμύρια στους φίλους του; Με γεια του με χαρά του! Γουστάρει ο ανιψιός δήμαρχος να παίξει με την Αθήνα; Δική του είναι, ό,τι θέλει την κάνει!
Ακολουθήστε λοιπόν το σενάριο και βουλώστε το, δεν είστε πολίτες αλλά υπήκοοι και οι υπήκοοι οφείλουν σεβασμό στον Ηγεμόνα τους. Όταν τα κανάλια σάς λένε ότι ο σιμουλτανέ πρωθυπουργός είναι ο πιο όμορφος γκόμενος όλης της Ελλάδας, είστε υποχρεωμένοι να πλειοδοτείτε «και όλης της γης».
Όταν οι Τατιάνες σας υποδεικνύουν ότι τα κιτς κουρέλια της Μαρέβας είναι το απαύγασμα της καλαισθησίας, εσείς θα πρέπει να τρέξετε να τα αγοράσετε. Και όταν οι άνθρωποι του δημάρχου επιμένουν ότι το κλείσιμο του κέντρου της Αθήνας και οι ψευδοπιπεριές των 350 ευρώ είναι για το καλό σας, οφείλετε να πείτε ευχαριστώ.
Μη ρωτάτε τι μπορεί να κάνει η Αγία Οικογένεια για εσάς, αλλά τι μπορείτε και πρέπει να κάνετε εσείς για την Αγία Οικογένεια. Μάθετε επιτέλους τη θέση σας!

Δημήτρης Τσίρκας (fb)