Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Ολοκληρώνονται τα έργα στο Αεροδρόμιο της Μυκόνου

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΜΥΚΟΝΟΥ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εργασίες πλήρους ανακατασκευής του διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης στο αεροδρόμιο Μυκόνου.
Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις της εταιρίας Fraport, το αεροδρόμιο θα παραδοθεί κανονικά προς χρήση στο επιβατηγό κοινό, την 30η του μηνός Νοεμβρίου.
Η επιφάνεια του διαδρόμου αντικαταστάθηκε από ένα νέο στρώμα ασφάλτου, υψηλής αντοχής, στο οποίο θα υπάρχουν οι απαραίτητες σημάνσεις, σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις πιστοποίησης του EASA (European Aviation Safety Agency).

Ο Δήμος Μυκόνου επιβλέπει στενά τις εργασίες στον αερολιμένα Μυκόνου, ώστε το 2018, να βρει το νησί με έναν ολοκαίνουριο διάδρομο που θα είναι ασφαλής, συμβατός βάσει των διεθνών προτύπων και ικανός να υποστηρίξει την προβλεπόμενη επιβατική κίνηση για τα επόμενα τουλάχιστον 20 χρόνια.
Σε αυτά τα πλαίσια, επισκέφθηκε το αεροδρόμιο Μυκόνου ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο κα Ειρήνη Γρυπάρη και τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο του Π.Α.Κ.Ο «Γ.Αξιώτης» κ. Δημήτρη Κοντιζά, οι οποίοι και διαπίστωσαν τη σημαντική πρόοδο των εργασιών. 

Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής ενημερώθηκαν πλήρως από τους τοπικούς επικεφαλής της Fraport και της Intrakat κ. Ευστράτιου και κα Μουτεβέλη αντίστοιχα. 

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Το ξεχασμένο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου

Όταν μια υπόθεση αργεί δεκαοκτώ χρόνια να βρει τη δικαίωσή της
Το ξεχασμένο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου 
του Χρήστου Ξανθάκη
Καθόμουνα χτες Κυριακή και διάβαζα τις εφημερίδες. Και ξεκοκάλιζα τις εφημερίδες κατά την παλιά μου συνήθεια από τότε που ο κυριακάτικος Τύπος βασίλευε στα media όλης της χώρας. 

Πέρασαν, βεβαίως, από τότε χρόνια και ζαμάνια και πέρασαν επίσης άνθρωποι και ανθρωπάκια από τις σελίδες των πάλαι ποτέ παχουλών φύλλων. Ανθρωπάκια σαν αυτά που βρήκαν το σθένος να γράψουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες λέξεις για τη Σαουδική Αραβία και τα βλήματα αλλά τους διέφυγε εντελώς το άλλο το στόρι με τους 36 κατηγορούμενους και το Χρηματιστήριο. Υπηρετικό προσωπικό του άλλοτε κραταιού Σημιτιστάν, με ρίζες βεβαίως στην ανανεωτική αριστερά και στις παραφυάδες της. Για το ξεκάρφωμα…
Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη στο στόρι με τη Σαουδική Αραβία και αμφιβάλλω κι αν το γνωρίζει κανείς εξ ολοκλήρου. Έχω δε την εντύπωση ότι τη απουσία Μανούσων και Πάμπερς που πιτσικάρουνε, δεν θα βγει εύκολα λαγός από αυτή την περίπτωση. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία, γι’ αυτό είμαστε όλοι επιφυλακτικοί και όλες επιφυλακτικές. Κάτσε και θα δούμε. Ενώ με την άλλη υπόθεση, την υπόθεση του Χρηματιστηρίου και της μάνας του Χοσέ που δεν έχασε ποτέ, τα κουκιά είναι μετρημένα. Περί κλοπής επρόκειτο και μάλιστα της κλοπής του αιώνος. Όπου μερικές χιλιάδες άνθρωποι μαδήσανε την Ελλάδα ολόκληρη!
Και δεν θα βρισκόταν ούτε ένας ένοχος, αν δεν είχε κινηθεί ο Άρειος Πάγος για τους 36 κατηγορούμενους...

Το επίκαιρο σκίτσο...

Πλοίο του έτους 2017 το «Θωρηκτό της νίκης»

Lloyd's List: «Πλοίο του έτους 2017» το θωρηκτό Αβέρωφ
Το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ»,το «Θωρηκτό της νίκης», το μοναδικό «εν ζωή», πολεμικό πλοίο που συμμετείχε ενεργά στους δύο παγκοσμίους πολέμους, χωρίς να γνωρίσει την ήττα επιλέχθηκε από τη Lloyd'sList να βραβευθεί με το βραβείο «Πλοίο του έτους 2017», για τα επιτεύγματά του και την προσφορά του στο Έθνος.
Στην ετήσια τελετή απονομής των ελληνικών ναυτιλιακών βραβείων 2017 της Lloyd's List παρέστη ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

kathimerini.gr

"...θα φύγει «σακατεμένος» από τη Βουλή;"


Δευτέρα 27-11-17: Ποιος θα φύγει «σακατεμένος» από τη Βουλή;

Toυ Γ. Λακόπουλου
Τα συμφραζόμενα της ετερόκλιτης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι γνωστά. Ο Αλεξης Τσίπρας  επέλεξε να συνεργαστεί με τον Καμμένο διακρίνοντας ότι με τις άλλες επιλογές που έχει στη διάθεσή του αργά ή γρήγορα θα τον έριχναν. Φορτώθηκε όσα συνοδεύουν τον σημερινό υπουργό Άμυνας που παραμένει βαρίδι σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, αλλα τουλάχιστον στην αρχική εκτίμηση δεν διαψεύσθηκε ως τώρα.
Επί της ουσίας αύτη η σύμπραξη θα κριθεί από τους πολίτες της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης την παραμονή των επομένων εκλογών. Αν κλείσει εκεί ο Τσίπρας  αυτή τη συνεργασία, θα δείξει ότι έχει κάνει έναν βαρύ, αλλά αποτελεσματικό ελιγμό. Έτσι θα πάει στις εκλογές  χωρίς την προοπτική νέας συνεργασίας, αλλά με τον απολογισμό που του εξασφάλισε η κυβερνητική σταθερότητα ως τώρα. Αν διαφανεί ότι θα τριτώσει το …κακό, το τίμημα στη κάλπη θα είναι βαρύ αυτή τη φορά. Θα δείξει…
Η Δευτέρα 27-11-17 είναι μια κρίσιμη μέρα για τις πολιτικές εξελίξεις. Ύστερα από δυόμιση χρόνια πολιτικής κυριαρχίας του σημερινού Πρωθυπουργού ένα στοιχείο που δεν πρέπει να υποτιμηθεί είναι ότι δεν τον βαρύνει οικονομικό σκάνδαλο. Είναι άτρωτος σε αυτό το επίπεδο,  έχοντας μάλιστα απέναντι το έναν αντίπαλο με σκελετούς στις ντουλάπες του...

Σε θέσεις μάχης οι πολιτικοί αρχηγοί...

Σε θέσης μάχης βρίσκονται κυβέρνηση και αντιπολίτευση ενόψει της συζήτησης της επερώτησης της ΝΔ στον Πάνο Καμμένο για την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης, με συνέντευξή του στο ΑΠΕ, παρείχε κάλυψη στον Πάνο Καμμένο, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση απαντάει τη Δευτέρα με έναν από τους κορυφαίους υπουργούς της, τον κ. Καμμένο» και ότι «η κυβέρνηση έχει εν συνόλω την ευθύνη για την υπόθεση».

Την ίδια ώρα ο υπουργός Άμυνας με ανάρτηση του στο twitter κάνει λόγο για «αδίστακτους» και επικαλούμενος δημοσίευμα ιστοσελίδας υποστηρίζει ότι η διαρροή εγγράφου του υπουργείου Εξωτερικών έγινε σε συνεργασία με καταζητούμενο Έλληνα πράκτορα που έχει προσχωρήσει στις τάξεις των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο πρωθυπουργός από τη μεριά του, αναμένεται κατά την αυριανή συζήτηση που θα ξεκινήσει στις 13:00, να υποστηρίξει πως η αντιπολίτευση επιχειρεί να συμψηφίσει την υπόθεση με τις υποθέσεις του δικού της, όπως θα τονίζει, «αμαρτωλού» παρελθόντος, στις οποίες προβλέπονταν αποδεδειγμένα μίζες σε πολιτικά και υπηρεσιακά πρόσωπα...

Ο ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία εκατοντάδων προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε στην Αθήνα, μια σειρά από σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, με πρωτοβουλία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και κύριο θέμα, τον αρχαιολογικό θησαυρό των Κυκλάδων.

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, στη Ρωμαϊκή Αγορά και το Φετιχιέ Τζαμί,  παρουσιάστηκε ο πολυτελής κατάλογος της Έκθεσης ''VANITY - Ιστορίες κοσμημάτων από τις Κυκλάδες'', η οποία φιλοξενούνταν μέχρι πρόσφατα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου και η οποία στο εξής θα ''ταξιδεύει'' σε όλο τον κόσμο, μέσω της πρωτότυπης έντυπης έκδοσης.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στο Βυζαντικό & Χριστιανικό Μουσείο, πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου ''Το Αρχαιολογικό Έργο στις Κυκλάδες'', στο οποίο συμμετείχε ως βασικός ομιλητής ο Δήμαρχος Μυκόνου, ενώ ακολούθησαν τα εγκαίνια της Αρχαιολογικής Έκθεσης με την επωνυμία ''Κυκλαδικά Στιγμιότυπα''.

H Ελενα Ακρίτα για τον Αμβρόσιο Καλαβρύτων...

Οι Αμβρόσιοι αυτού του κόσμου
Γράφει η Ελενα Ακρίτα*

Ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων βρίσκεται στην επικαιρότητα πιο συχνά από τις κυρίες των πρωινάδικων καθώς έχει πλέον αναγάγει το κήρυγμα μίσους σε (ψευδο)επιστήμη. Μισεί τους πάντες, υβρίζει τους πάντες, καταριέται τους πάντες. Με την εκδικητικότητα αυτόκλητου τιμωρού που ουδεμία σχέση έχει με την αγάπη που διδάσκει ο Ιησούς Χριστός, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων προτρέπει το ποίμνιό του σε πράξεις βίας και εξευτελισμού κατά των «αμαρτωλών» συνανθρώπων τους. Ετσι όπως ο ίδιος ορίζει την αμαρτία, εννοείται αυτό.
Στις 15 Μαρτίου του 2018 ο Αμβρόσιος θα κάτσει στο σκαμνί ύστερα από τη μήνυση.. 9 ομοφυλόφιλων συμπολιτών μας την οποία έκανε δεκτή ο Εισαγγελέας με βάση το άρθρο 1 του αντιρατσιστικού νόμου 4285/2014 αλλά και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.
Τι είπε ο «Αγιος Πατέρας» με μια καρδιά πλημμυρισμένη από αγάπη;