Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Κλείσιμο αξιολόγησης ακόμη και χωρίς ΔΝΤ «βλέπει» ο οίκος Fitch

Ο οίκος παρατηρεί ότι η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί με το ΔΝΤ στο ότι χρειάζεται ελάφρυνση χρέους, αλλά αντιτίθεται στη θέση του Ταμείου για προληπτική νομοθέτηση μέτρων, τα οποία θα εφαρμοστούν την περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.
EUROKINISSI/Stelios misinas

Την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, «βλέπει» ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch, λόγω των θετικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας, αλλά και της επιθυμίας των Ευρωπαίων πιστωτών να αποφύγουν μία ελληνική πολιτική κρίση κατά τη διάρκεια μιας «γεμάτης» εκλογικής χρονιάς στην Ευρώπη. 

Όπως αναφέρει η Fitch Ratings, οι επαναλαμβανόμενες εντάσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών αντανακλώνται ήδη στην αξιολόγηση της Ελλάδας από τον οίκο, το επίπεδο της οποίας παραμένει στο CCC ή και χαμηλότερα εδώ και δύο χρόνια. Η αξιολόγηση στηρίζεται από την υπόθεση του οίκου ότι η δεύτερη αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος θα ολοκληρωθεί...

Η έκθεση τής Κομισιόν σέ μεγάλη απόκλιση από τίς εκτιμήσεις τού ΔΝΤ!...

Ρελάνς της Κομισιόν κατά ΔΝΤ
Ευθεία ρελάνς κατά του ΔΝΤ κάνει η Κομισιόν με τη δημοσιοποίηση των βελτιωμένων προβλέψεών της για την ελληνική οικονομία - προβλέψεων, που εμφανίζουν μεγάλη απόκλιση από τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις του Ταμείου και, κυρίως, υιοθετούν τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης συνυπολογίζοντας την υπεραπόδοση των εσόδων.
Η έκθεση έρχεται στην τελική και πιο κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση και στον απόηχο της παρέμβασης Γιούνκερ το Σαββατοκύριακο με την οποία ο πρόεδρος της Επιτροπής επέρριψε στο ΔΝΤ την ευθύνη για τις «επισφάλειες» του ελληνικού προγράμματος.
Η δημοσιοποίηση των βελτιωμένων προβλέψεων συμπίπτει με την επίσημη ανακοίνωση της επίσκεψης του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί στην Αθήνα την Τετάρτη. «Οι επιδόσεις της Ελλάδας ξεπέρασαν τις προσδοκίες του προγράμματος», δήλωσε ο Μοσκοβισί ενόψει των συναντήσεων που θα έχει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. 
Σύμφωνα με την έκθεση, η Κομισιόν υπολογίζει το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016...

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα ξεπέρασε τις προσδοκίες...

Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Επίτροπος...


Οι επιδόσεις της Ελλάδας ξεπέρασαν τις προσδοκίες του προγράμματος, ανέφερε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, με αφορμή τη δημοσίευση των χειμερινών προβλέψεων της Κομισιόν.
«Η Ελλάδα επέστρεψε στην ανάπτυξη το 2016, με μεγαλύτερο ρυθμό από ό,τι αναμέναμε» εξήγησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και πρόσθεσε πως για την επόμενη διετία, περιμένουμε ανάπτυξη 2,7% και 3,1%.
Εξήγγειλε ότι έρχεται στην Αθήνα την Τετάρτη για «να παίξει το ρόλο του στο να προχωρήσουμε μπροστά». Όπως είπε θα συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο...

Πώς ο Φώτης Μπόμπολας οδήγησε σε αδιέξοδο το MEGA...

Η κρίση ειλικρίνειας καταθέτοντας στη Βουλή για την ευθύνη των μετόχων...
Φώτης ΜπόμπολαςΜπορεί ο Φώτης Μπόμπολας να εμπαίζει τους εργαζόμενους του MEGA, αλλά όλοι παραδέχονται ότι σε...
μια κρίση ειλικρίνειας πέρυσι τον Αύγουστο καταθέτοντας στην Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια, κομμάτων και ΜΜΕ, ερωτηθείς σχετικά έδειξε τον πραγματικό υπεύθυνο της κατάστασης που έχει περιέλθει το κανάλι! Με την απάντηση του ότι «Υπεύθυνοι για το MEGA είναι οι μέτοχοι του» ο Φώτης Μπόμπολας χωρίς περιστροφές παραδέχθηκε την αλήθεια που όλοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά.
Έτσι λοιπόν κι ενώ από το Μάιο του 2015 αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι μέτοχοι του MEGA σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τις τράπεζες να περιμένουν επι μήνες… και το αρχικό ποσό που είχε υπολογιστεί στα 15 εκ ευρώ, έφθασε στα 22,5 εκ ευρώ… τελικά κανένας από τους μετόχους δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη, με αποτέλεσμα τη σημερινή κατάντια του καναλιού!
Βέβαιως δεν έχουν όλοι οι μέτοχοι την ίδια ευθύνη… Αφού για παράδειγμα για πολλούς μήνες ο Φώτης Μπόμπολας που έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης για το σημερινό «ναυάγιο» του MEGA στην ουσία κορόιδευε… λέγοντας τη μια θα βάλω 3 εκ ευρώ… την άλλη έλεγε θα βάλω 5 εκ ευρώ… και την παραπάνω ότι θα βάλω 5 εκ ευρώ, αλλά θα πάρω πίσω 6! Διότι το MEGA του οποίου ήταν ο βασικός μέτοχος με ποσοστό περίπου 32%, χρωστούσε στην εταιρία παραγωγής ΑΝΩΣΗ της οποίας είναι ιδιοκτήτης 13 εκ ευρώ. Βεβαίως απέφευγε να πει ότι η άλλη του εταιρία ο ΠΗΓΑΣΟΣ που εκδίδει τις εφημεριδες ΕΘΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, καθώς και αθλητικά φύλλα χρωστάει στο MEGA από διαφημίσεις περίπου 5,5 εκ ευρώ!
Κάπως έτσι όμως ο Φώτης Μπόμπολας έπαιζε το παιχνίδι των καθυστερήσεων… οδηγώντας το MEGA στο σημερινό του αδιέξοδο!...

Θυμηθείτε πάλι τη δήλωση :                          
  

  enimerosi24.gr

Το αφορολόγητο στις χώρες Ευρώπης...


Με το θέμα του αφορολογήτου να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, σε ενημερωτικό σημείωμα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), γίνεται μια προσπάθεια να καταγραφεί τι ισχύει στην Ελλάδα και τι στην υπόλοιπη Ευρώπη.
«Η Ελλάδα δεν είναι από τις πιο γενναιόδωρες χώρες της ΕΕ ως προς το αφορολόγητο όριο, αλλά είναι η μόνη σε καθεστώς μνημονίου και η απαίτηση των δανειστών της είναι να μειωθεί», αναφέρει η ΕΣΕΕ.
Το αφορολόγητο στην Ελλάδα είναι 8.636 ευρώ μόνο για μισθωτούς, γεγονός που μεταφράζεται σε έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ για οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά, ποσό που πέφτει σταδιακά στα 1.900 ευρώ για φορολογούμενο χωρίς παιδιά.
Σύμφωνα με την καταγραφή της ΕΣΕΕ : ...

Σουλτς για Grexit...

Όποιος φλερτάρει με το Grexit παίζει με τη διάσπαση της Ευρώπης...
Σουλτς για Grexit: Όποιος φλερτάρει με το Grexit παίζει με τη διάσπαση της Ευρώπης - Media
Ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία της Γερμανίας Μάρτιν Σουλτς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη ζημιά που θα...
προκληθεί στην Ευρώπη σε περίπτωση κατά την οποία ξεκινήσει ένας νέος γύρος συζητήσεων για την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
«Όποιος φλερτάρει με το Grexit παίζει με τη διάσπαση της Ευρώπης. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι προς το συμφέρον του Ντόναλντ Τραμπ ή της Μαρίν Λεπέν, αλλά σίγουρα όχι προς το συμφέρον της Γερμανίας και της Ευρώπης . Αυτό είναι άκρως επικίνδυνο» τονίζει χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του, στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας Die Welt...
topontiki.gr

Διεθνής αμφισβήτηση της θέσης μας στην Ευρωζώνη


 Δεν θα έχει νόημα να κλείσει μια καλή συμφωνία σε πέντε μήνες, πρέπει να κλείσει μία έστω λίγο χειρότερη συμφωνία τώρα – είπε ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, μιλώντας στο London School of Economics, την Πέμπτη. Αν φτάσουμε στον Μάιο ή Ιούνιο χωρίς συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση, η χώρα θα έχει επανεγκλωβιστεί σε έναν τυπικό κύκλο αβεβαιότητας, το τρέχον πρόγραμμα, το γ΄ μνημόνιο, θα είναι νεκρό και η δημόσια συζήτηση θα περιστρέφεται εάν θα υπάρξει δ΄ μνημόνιο – είπε.
Η τοποθέτηση Χουλιαράκη ξεχωρίζει για τον ρεαλισμό και την αίσθηση του κατεπείγοντος που εκπέμπει, εν μέσω κουρνιαχτού δηλώσεων που δείχνουν ότι το πολιτικό σύστημα ζει σε κάποιον άλλο παράλληλο πλανήτη. Εχω υπόψη τους χαλαρούς υπουργούς που χαρωπά καθησυχάζουν «μη χάνεσαι, η ζωή συνεχίζεται και πέραν της ποσοτικής χαλάρωσης, πέραν του Μαρτίου, πέραν του ευρώ...» (το δυστύχημα είναι ότι αυτοί περιφέρονται στο Μαξίμου και... συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό!) μέχρι κορυφαίους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μεγαλοφώνως εύχονται να μην ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ώστε να πέσει η κυβέρνηση – ήτοι, γαία πυρί μιχθήτω, αρκεί να έχουν την ευκαιρία να... ξανασώσουν τη χώρα.
Αν δεν κλείσει τώρα η συμφωνία, το πρόγραμμα θα καταστεί κλινικά νεκρό. Γιατί χωρίς συμφωνία δεν θα μπούμε στο...