Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Συνάντηση τού Δημάρχου μέ τόν εμπορικό διευθυντή της Sky Express

Συνάντηση με τον εμπορικό διευθυντή της αεροπορικής
εταιρείας Sky Express κύριο Γιώργο Λυδάκη, πραγματοποίησε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση προς τον Δήμαρχο για τις νέες πτήσεις που αναμένονται στη Μύκονο. Η αεροπορική εταιρεία Sky Express, έχει προγραμματίσει και έχει δημοσιεύσει δρομολόγια από και προς Αθήνα και Μύκονο, αλλά και Σαντορίνη από τον Απρίλιο έως και τον Σεπτέμβριο 2016. Η Sky Express, επιχειρεί από το 2005, έχει
πραγματοποιήσει πάνω από 70.000 πτήσεις σε πάνω από 20 προορισμούς εντός της Ελλάδας και έχει λάβει το βραβείο "Fastest Growing Airline" για το 2015. Ο Δήμαρχος προέτρεψε για ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες της εταιρείας,
καθώς και για οικονομικά εισιτήρια και ευχήθηκε καλές πτήσεις.

Xθες αργά το βράδυ συνελήφθη ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης Mυκόνου...

Συνελήφθη ο προϊστάμενος της Πολεοδομικής Υπηρεσίας Μυκόνου





Νέα υπόθεση που σχετίζεται με την υπηρεσία της Πολεοδομίας έρχεται να προκαλέσει αναστάτωση στον Δήμο Μυκόνου, καθώς χθες αργά το βράδυ συνελήφθη από τις Αστυνομικές Αρχές ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης, Αντώνης Καστορίνης για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο ίδιος είχε εκδώσει ένα έγγραφο το οποίο σχετίζονταν με οικοδομικές εργασίες και στο οποίο αναφερόταν ψευδώς ότι έχει πραγματοποιήσει αυτοψία σε συγκεκριμένο χώρο, κάτι το οποίο ουδέποτε έκανε, στον οποίο και πραγματοποιούνταν παρανόμως οικοδομικές εργασίες.
Πιο αναλυτικά χθες το μεσημέρι, η Αστυνομία διαπίστωσε πως ήταν σε εξέλιξη οικοδομικές – χωματουργικές εργασίες σε ακίνητο σε γνωστή περιοχή της Μυκόνου ενώ ίσχυε απόφαση διακοπής κάθε εργασίας από πέρυσι το καλοκαίρι.
Έτσι, λίγο νωρίτερα από τη σύλληψη του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Δόμησης, οι άνδρες της Αστυνομίας είχαν προχωρήσει στη σύλληψη τριών ακόμη ατόμων που υλοποιούσαν τις εργασίες, δηλαδή των εργατών και των χειριστών μηχανημάτων καθώς επίσης και του ιδιοκτήτη των μηχανημάτων έργου.
Με τη διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου κι εστάλη ένα έγγραφο από το Τμήμα Δόμησης, το οποίο ανέφερε πως δινόταν παράταση στις εργασίες διότι πραγματοποιήθηκε αυτοψία από τον πολεοδόμο, κάτι που όπως προαναφέρθηκε δεν έγινε. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα ψευδές έγγραφο, ο προϊστάμενος, αφού συνελήφθη, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, ενώ καθώς η αστυνομική έρευνα για το θέμα είναι σε εξέλιξη, αξίζει να αναφερθεί πως, ο συλληφθείς αναμένεται άμεσα να οδηγηθεί στη Σύρο ενώπιον του Εισαγγελέα.
 
Η επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας το απόγευμα της Τρίτης...

Χοληστερίνη καί "ασυδοσία ιδιωτών" στή Μύκονο...

Ο μύλος τού Πεντάρα...
Ο μύλος τού Πεντάρα ζωγραφισμένος μέ πενάκι σινικής από τόν -αγαπητό φίλο τού πατέρα μου- Γιώργο Ν. Κουσαθανά (Γκιγκίνο) τόν Οκτώβρη τού '49 (10/10/49). Σημερα, πιά, ο μύλος δέν φαίνεται από τό κεντρικό στενό πού ενώνει τό Ματογιάννη μέ τό απάνω Ματογιάννη
Γι αυτό δείτε τον, εδώ, έστω καί "ζωγραφιστό"... 
(μέ κλίκ πάνω στήν εικόνα μεγεθύνεται).
  Δ.Ν.Α.
                         ---
Παίρνοντας υπ' όψιν τά διεθνώς παραδεδεγμένα, στήν Ελλάδα εμφανίζεται τό εξής παράδοξο πολιτικοκοινωνικό φαινόμενο : 
Πάνω από τούς μισούς Έλληνες πού είναι ΚΑΤΑ τής "ιδιωτικής πρωτοβουλίας" δέν είναι, σώνει καί καλά, αριστεροί στήν ιδεολογία
Αντίθετα είναι νομοταγείς πολίτες, πού αντιδρούν ενστικτωδώς, μή έχοντας επιλογή, τρομοκρατημένοι από τόν τρόπο πού αντιλαμβάνονται καί εφαρμόζουν, τίς "ιδιωτικές πρωτοβουλίες τους" διάφορα (σέ αρκετά μεγάλο, πιά, αριθμό) αντικοινωνικά στοιχεία -πραγματικά κοινωνικά τσιμπούρια- πού υποδυόμενοι τούς επιχειρηματίες (καί συνοθούμενοι ανάμεσα στούς νομιμόφρονες τού είδους) απομυζούν τόν πλούτο τής κάθε γειτονιάς (αθροιστικά, όλες οι "γειτονιές", είναι η οικονομία τής χώρας) σέ αγαστή συνεργασία μέ τούς κατά τόπους λαδωμένους ποντικούς (διορισμένους ή μή) πού λυμαίνονται κάθε κύτταρο τής δημόσιας εκλεγμένης ή διορισμένης τοπικής ή άλλης διοίκησης λειτουργώντας πέρα καί έξω από κάθε νομιμότητα
Τό αποτέλεσμα -τών παραπάνω- είναι ότι όπου στήν Ελλάδα ρέει "άφθονο τό χρήμα" -καλή ώρα- καί συντρέχουν, ταυτόχρονα, μερικοί ακόμη παράγοντες ...
...η έννοια τής "ιδιωτικής πρωτοβουλίας" δυσφημείται καί  συγχέεται σέ μεγάλο βαθμό ή καί συμπίπτει, ως έννοια, μέ  τήν "ασυδοσία ορισμένων ιδιωτών"... 
...η ευθύνη τών οποίων -αυτών τών τελευταίων- αποβαίνει αποφασιστική.  
Oυσιαστικά επιχειρούν αναδιανομή τού πλούτου μέ "βίαια" καί οπωσδήποτε δόλια μέσα... 
...μέσα πού αργά ή γρήγορα θά ανοίξουν τόν "ασκό τού Αιόλου". 
Θά ενεργοποιήσουν, μέ άλλα λόγια, τή νομοτέλεια τής "δράσης -αντίδρασης" μέ ό,τι -καί ανάλογα μέ τούς συσχετισμούς- αυτό συνεπάγεται. 
Σέ όσους αδυνατούν νά συλλάβουν καί νά συνειδητοποιήσουν τήν προέκταση καί τήν προβολή αυτών τών ενεργειών, στό όχι πολύ μακρινό μέλλον, άς υπενθυμίσουμε τό προφανές πού έχει δείξει η ζωή καί πολύ γλαφυρά έχει διατυπώσει ένας μεγάλος κοινωνικός αναλυτής. Ότι, δηλ., "η βία είναι η μαμή τής Ιστορίας"...
Γιαλός 1965-66
Γιά νά μήν γράφω πολλά καί ξεχνιέται, μακρυγορώντας, η ουσία τού θέματος, δείτε μερικές φωτογραφίες -όχι πάρα πολύ παλιές- καί σκεφθείτε, μόνοι σας, τίς αθέμιτες επεμβάσεις-παρεμβάσεις πού έχουν γίνει τόσο στό "Mυκονιάτικο τοπίο", όσο καί στόν λεγόμενο "παραδοσιακό οικισμό", χωρίς νά ακουστεί αποτελεσματικό κίχ, "χωρίς ν' ανοίξει μύτη", χωρίς νά γίνει -οποτεδήποτε- μιά ερώτηση στή βουλή.
Δέν είναι εμφανές ότι υπάρχει βιασμός τού τοπίου, ότι είναι χαμένο τό μέτρο, ότι χαθήκαν οι "χρυσοί αριθμοί";
Γιατί, παραδείγματος χάριν, δέν φαίνεται σήμερα από τό στενό τής ΑLFA BANK ο μύλος τού Πεντάρα;
Tελικά, αυξήθηκε η "χοληστερίνη" κανενός -λέμε τώρα- απ' αυτές όλες τίς "δουλειές" ή πήγαν στράφι τόσοι κόποι γιά "μάμ, τσιτσί, κοκό, κακά καί νάνι";...
Δημήτρης Ν. Αγγελετάκης

Μελετήστε, παρακαλώ, τό υπόλοιπο μικρό -πρόχειρο δείγμα- μερικών σκόρπιων φωτογραφιών. 
Τό συμπέρασμα είναι εύκολο...

ΜΥΚΟΝΟΣ : Έσπασε ρεκόρ η συμμετοχή στό χασάπικο τού Γιαλού ανήμερα τών Βαϊων...

Τά χτεσινά, φαντάζομαι, τά μάθατε... 
...πού όλη η Μύκονο χόρευε χασάπικο... 
...γιά τρίτη συνεχόμενη χρονιά...
...κηρύσσοντας -έτσι- καί γιά φέτος...
...ατύπως πλήν σαφώς...
...τήν έναρξη τής καλοκαιρινής σαιζόν...
...τού σωτηρίου τρέχοντος έτους 2016...
...πρωτοστατούντος τού αγαπητού  Ιωάννη Βλασσοπούλου καί τής συζύγου του Άννας, οι οποίοι είχαν καί τό γενικό πρόσταγμα...
(τό"χοροστατούντος" είναι ακριβέστερο αλλά ποιός ανοίγει παρτίδες μέ τό ιερατείο τέτοιες δύσκολες μέρες;!..)
...καί μέ τή συμμετοχή τεραστίου πλήθους καί μήκους σχηματισθείσας αλυσίδας
 -αυθορμήτως προσελθόντων- χορευτών...
...ών αριθμός ουκ έστι!

Συγχαρητήρια πρέπουν σέ όλα τά παιδιά πού πήραν μέρος σ' αυτή τήν ωραία εκδήλωση μαζί μέ τήν προτροπή : 
Kαί τού χρόνου! 
Δ.Ν.Α.

Γιά όσους δέν μπόρεσαν νά απολαύσουν τό θέαμα καί τό ακρόαμα ευτυχώς υπάρχει στό youtube τό σχετικό VIDEO
Δείτε το :

Υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού στο Καστελόριζο

Φωτογραφίες από την επίσκεψη δύο υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού στο Καστελόριζο έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.
Συγκεκριμένα, την Κυριακή 17 Απριλίου και την Παρασκευή 22 Απριλίου, τα υποβρύχια “Αμφιτρίτη” και “Τρίτων” κατέπλευσαν στο Καστελόριζο και αναδύθηκαν προκειμένου η παρουσία τους να γίνει αντιληπτή από τους κατοίκους.
Τα δύο υποβρύχια τύπου 209/1200, ανήκουν σε όσα αναβαθμίστηκαν τα τελευταία χρόνια και ο κατάπλους τους στο Καστελόριζο συνιστά, παράλληλα, και ένα έμμεσο μήνυμα προς την Τουρκία και την κινητικότητά της των τελευταίων εβδομάδων.
kathimerini.gr

Άμα δέ βρέξεις ...μώλο...

...ψάρι δέν τρώς!!!

Αισιοδοξία στις Βρυξέλλες για συμφωνία έως τη Μ. Πέμπτη

Μεγάλη Εβδομάδα
tvxs.gr 20:04 | 25 Απρ. 2016
Εφικτή θεωρείται από τις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η ολοκλήρωση σε τεχνικό επίπεδο της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος εντός των επόμενων δύο ή τριών ημερών με στόχο την πολιτική επικύρωσή της σε έκτακτο Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη. Ωστόσο η εκπρόσωπος της Κομισιόν σημείωσε πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τη διεξαγωγή έκτακτου Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη καθώς “αυτό είναι απόφαση του Γερούν Ντάισελμπλουμ”.

“Οι συζητήσεις για το προληπτικό πακέτο μέτρων βρίσκονται σε εξέλιξη”, ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, σημειώνοντας πως επιδίωξη όλων είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν. "Δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών για την Ελλάδα την Μεγάλη Πέμπτη", δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. "Εργαζόμαστε για συμβεί αυτό", συμπλήρωσε.
Στις Βρυξέλλες διάχυτη είναι η αισιοδοξία πως η αξιολόγηση σε τεχνικό επίπεδο μπορεί να κλείσει μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη, ώστε να υπάρξει στη συνέχεια πολιτική επικύρωσή της στο Eurogroup και ο καθορισμός των επόμενων βημάτων με την ψήφιση των μέτρων, την εκταμίευση της δόσης και την ελάφρυνση του χρέους, μια διαδικασία, που σύμφωνα με τη Deutsche Welle, θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου.
Όπως επισήμαναν την Παρασκευή στο Άμστερνταμ, ο πρόεδρος του Εurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ και ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, τα ανοικτά θέματα έχουν περιοριστεί και εκτιμάται ότι θα «κλείσουν» πολύ σύντομα.
Οι συζητήσεις έχουν επικεντρωθεί στον μηχανισμό εξισορρόπησης για τα προληπτικά μέτρα 3,6 δισ. ευρώ, τα οποία θα εφαρμοστούν αν υπάρξουν αποκλίσεις – και ανάλογα με το μέγεθος τους - από το στόχο του 3,5% του ΑΕΠ το 2018. Το “εφεδρικό πακέτο” - γερμανικής έμπνευσης - το ζήτησε επίμονα το ΔΝΤ προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για το Βερολίνο.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει απορρίψει τη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία, ενώ παράλληλα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, λειτουργώντας ως τροχοπέδη στην ανάκαμψη της οικονομίας και των επενδύσεων.
Όπως γράφει η Deutsche Welle, επειδή και σε άλλες χώρες δεν προβλέπεται νομοθέτηση προληπτικών μέτρων εκτιμάται πως θα βρεθεί μια φόρμουλα χωρίς λεπτομερή αναφορά μέτρων, αλλά θα υπάρχει ένας μηχανισμός που θα ενεργοποιείται αν διαπιστώνεται δημοσιονομική απόκλιση. Το πως και από ποιον θα ενεργοποιείται αυτός ο μηχανισμός είναι ένα από τα θέματα που συζητούνται στην Αθήνα αυτή τη στιγμή μεταξύ του οικονομικού κυβερνητικού επιτελείου και των εκπροσώπων των δανειστών. Κύκλοι της Κομισιόν, τους οποίους επικαλείται το Euro2Day, θεωρούν καλή την ιδέα για θέσπιση ενός αυτόματου «φρένου» δαπανών, με αναλογική συνεισφορά όλων των κωδικών των δαπανών του ελληνικού προϋπολογισμού για την κάλυψη των εφεδρικών μέτρων.Ωστόσο, όπως αναφέρουν, η Kομισιόν εκτιμά ότι τα μέτρα τελικώς δε θα χρειαστούν. 
Σημειώνεται πως ο μηχανισμός εξισορρόπησης εφαρμόστηκε αρχικά από τη Γερμανία, η οποία αργότερα τον προώθησε και στο πανευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Σύμφωνο. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν “κόφτη” που ενεργοποιείται ώστε να μην υπάρχουν δημοσιονομικές αποκλίσεις.
Για παράδειγμα στη Γερμανία υπάρχει σχετικό άρθρο (άρθρο 110) στο σύνταγμα που ορίζει ότι τα έσοδα και τα έξοδα οφείλουν να είναι ισοσκελισμένα. Υπάρχει επίσης άρθρο που προβλέπει ότι το προϊόν των δανείων που συνάπτει η χώρα δεν πρέπει να υπερβαίνει το ύψος των πιστώσεων για επενδύσεις που είναι εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό. Το δεύτερο αυτό άρθρο τροποποιήθηκε το 2009 και ορίζει πλέον ότι το Δημόσιο δεν μπορεί να δανείζεται κατ' έτος ποσά που υπερβαίνουν το 0,35% του ΑΕΠ, αφήνοντας ωστόσο ένα παράθυρο υπέρβασης σε περιπτώσεις έκτακτων συνθηκών ή φυσικών καταστροφών.
Ωστόσο η συνταγματική αυτή κατοχύρωση των «αυτόματων σταθεροποιητών» δεν εμπόδισε την Γερμανία από το 1970 μέχρι σήμερα να παραβεί ευθέως, σε τουλάχιστον 11 περιπτώσεις, τις συνταγματικές της δεσμεύσεις σε ό,τι αφορά την υπερχρέωση.

Παραίτηση Τσακαλώτου «βλέπει» ο γερμανικός Τύπος...

Παραίτηση Τσακαλώτου «βλέπει» ο γερμανικός τύπος - Media

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για παραίτηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απειλεί να...
παραιτηθεί εν μέσω των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, «την ώρα που η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα και η πολιτική κατάσταση στην χώρα επιδεινώνεται».

Επιπλέον, το γερμανικό πρακτορείο NTV υποστηρίζει ότι σύντομα ο Αλέξης Τσίπρας «θα πρέπει ίσως να ψάχνει για νέο υπουργό Οικονομικών καθώς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ‘θέλει’ να παραιτηθεί».
topontiki.gr

Άδωνι λάλησες. Πέρασε έξω... (BINTEO)



Αποβολή του Αδώνιδος από την αίθουσα της Βουλής...
BINTEO
Για "ανάρμοστη συμπεριφορά" κατηγόρησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Νίκος Μανιός τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος...
διέκοψε την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη. Μάλιστα ο κ. Μανιός του είπε να βγει από την αίθουσα για δύο λεπτά για να ηρεμήσει.

«Κύριε Γεωργιάδη σας αποβάλω. Είναι ανάρμοστη η συμπεριφορά σας. Θα με αναγκάσετε να σας βγάλω έξω. Σας παρακαλώ, περάστε έξω. Λαλήσατε, περάστε έξω για δύο λεπτά για να ηρεμήσετε. Γεννάτε συνεχώς εντάσεις. Κανείς άλλος δεν το κάνει αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μανιός.

enikos.gr

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο νέος γραμματέας της ΝΔ...

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο νέος γραμματέας της ΝΔΦαβορί ο Αυγενάκης...
Το απόγευμα (16:00)της Μεγάλης Τετάρτης συνέρχεται σε πρώτη συνεδρίαση  η νέα Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, όπως προέκυψε από το 10ο Συνέδριο με σκοπό να εκλέξει νέο γραμματέα.

Η σύνθεση της «γαλάζιας» Πολιτικής Επιτροπής, σύμφωνα και με τις καταστατικές αλλαγές που υιοθετήθηκαν στο Συνέδριο, απαρτίζεται από 286 μέλη, εκ των οποίων τα 150 εξελέγησαν από τους συνέδρους και τα υπόλοιπα 136 μετέχουν ex officio (βουλευτές, δήμαρχοι και λοιποί αξιωματούχοι).

Αδιαμφισβήτητο φαβορί για τη θέση του γραμματέα θεωρείται ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκης, βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι και ο μοναδικός υποψήφιος.