Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Καπετανέικα 2018: Η μεγάλη γιορτή της Πάρου για τα καΐκια

ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΣΚΑΡΙΑ ΜΑΣ
Καπετανέικα 2018: Η μεγάλη γιορτή της Πάρου για τα καΐκια -Δείτε τα πανέμορφα ξύλινα της χώρας
Η Φανερωμένη, κατασκευασμένη το 1945 στην Σκιάθο, στον κόλπο της Πάρου.
Η Φανερωμένη, κατασκευασμένη το 1945 στην Σκιάθο, στον κόλπο της Πάρου.


 

Για τρεις μέρες η Πάρος γέμισε από τα πιο όμορφα ξύλινα σκαριά της χώρας χάρη στα «Καπετανέικα» που έγιναν για δεύτερη φορά φέτος.
Ακόμη κι αν ήδη αγαπάς την ιστιοπλοΐα και την ελευθερία που δίνουν οι βόλτες με σκάφη στο Αιγαίο, είναι μεγάλη έκπληξη η επαφή με τα ξύλινα παραδοσιακά πανάδικα, το μεράκι που κρύβει η ιστορία του καθενός τους και κυρίως η τρέλα των ανθρώπων που τα αγαπούν και τα φροντίζουν.
Τα Καπετανέικα, αγώνας επίδειξης ξύλινων ιστιοφόρων, διοργανώθηκαν για δεύτερη χρονιά το τριήμερο 14-16 Σεπτεμβρίου 2018 στη Νάουσα της Πάρου, με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία φέτος. 32 πλεούμενα από όλη την Ελλάδα άνοιξαν το Σάββατο τα πανιά τους στον κόλπο της Πάρου, όλα υπό την κόκκινη σημαία με τον γαλάζιο στρόβιλο των Καπετανέικων...

Το επίκαιρο σκίτσο της ημέρας...

                                                    Όλοι το ξέρουν αυτό...

Η ισχυρότερη εκδοχή γιά τό χρόνo τών εκλογών : Tό Μάη καί τριπλές!...

Γιατί ο Τσίπρας θα πάει σε τριπλές εκλογές...
Όσοι στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν το σενάριο των τριπλών εκλογών τον Μάιο (εθνικές ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές) προβάλλουν το επιχείρημα ότι εάν τον Μάρτιο κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, όπως προγραμματίζεται, οι ΑΝΕΛ θα αποσυρθούν από το κυβερνητικό σχήμα και ταυτοχρόνως θα αποσύρουν και την κοινοβουλευτική υποστήριξή τους από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα μετατραπεί σε κυβέρνηση μειοψηφίας. Ανεξαρτήτως του εάν η ΝΔ καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, μία κυβέρνηση μειοψηφίας δεν μπορεί πολιτικά να φθάσει μέχρι το φθινόπωρο του 2019. Εκτός αυτού έχουν υπέρ τους δύο ακόμα εκλογικού χαρακτήρα επιχειρήματα.

Το πρώτο είναι ότι...