Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Σύψας: Τρέμουμε την επιστροφή των νέων από τις διακοπές

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020


Σύψας: Τρέμουμε την επιστροφή των νέων από τις διακοπές
«Έχουμε πόλεμο, ο οποίος γενικά δεν πάει καλά τις τελευταίες ημέρες, με την έννοια ότι έχουμε αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού», είπε σήμερα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής είπε πώς ένα από τα βασικά.. προβλήματα που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς είναι η επιστροφή των εκδρομέων. «Πραγματικά τρέμουμε την επιστροφή των παραθεριστών και ειδικά των νέων ατόμων». Η συμβουλή του για όσους γυρίζουν από τις διακοπές τους είναι για τουλάχιστον 7 μέρες να μην έρχονται σε επαφή με την οικογένειά τους και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και να φορούν μάσκα, αν έχουν μέσα στο σπίτι ευπαθή άτομα, όπως γιαγιάδες και παππούδες.

KAΘΗΜΕΡΙΝΗ (!!!) "αδειάζει" Μητσοτάκη...

«Μεγαλοπρεπές άδειασμα» στον Μητσοτάκη...
...στο πρωτοσέλιδο της «Καθημερινής»...

Ένα «μεγαλοπρεπές άδειασμα» στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το χθεσινό του διάγγελμα επιφύλαξε στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η «ναυαρχίδα» του κεντροδεξιού Τύπου, η εφημερίδα «Καθημερινή».

Συγκεκριμένα, σε άρθρο της στο πρωτοσέλιδο με τίτλο «Και άλλος αιφνιδιασμός» που υπογράφει ο Κώστας Ιορδανίδης, διαψεύδονται τα λεγόμενα Μητσοτάκη περί «ανύπαρκτων σεισμικών ερευνών», καθώς αναφέρεται ότι το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis «έχει ποντίσει εδώ και ημέρες καλώδια» και «διεξάγει έρευνες, παρά την περί του αντιθέτου εκτιμήσεις των Αθηνών».

Στη συνέχεια, μάλιστα, οι αντιδράσεις κρίνονται «μάλλον ήπιες, καθ’ όσον αφορά την τουρκική συμπεριφορά».

«Το ουσιώδες, όμως, είναι ότι η θαλάσσια ζώνη του Καστελλορίζου, Στρογγύλης, Ρόδου χαρακτηρίζεται πλέον από εταίρους μας “αμφισβητούμενη περιοχή”», αναφέρεται στο δημοσίευμα.



Σε άλλο σημείο του άρθρου τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ξεκάθαρα, καθώς γίνεται παραδοχή ότι η «εμπειρία των τελευταίων σαράντα και πλέον ετών» έχει δείξει ότι το κύριο μέλημα του διαλόγου μετά από μια κρίση ήταν «η διαχείριση της κοινής γνώμης, προκειμένου να πεισθεί ότι η Ελλάς εξασφάλισε πλεονεκτήματα».

«Η εμπειρία των τελευταίων σαράντα και πλέον ετών ελληνοτουρκικής εντάσεως στο Αιγαίο διαμόρφωσε τη βεβαιότητα ότι την όποια κρίση διαδέχεται διάλογος Αθηνών και Αγκύρας. Κύριο μέλημα σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν η διαχείριση της κοινής γνώμης, προκειμένου να πεισθεί ότι η Ελλάς εξασφάλισε πλεονεκτήματα. Εάν αυτό όντως συνέβαινε είναι άλλη ιστορία», σημειώνεται χαρακτηριστικά...