Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Τό επίκαιρο σκίτσο του...

                                                                 ...Γιάννη Δερμεντζόγλου 
                                                                11 Σεπ. 2018 
                                                                tvxs.gr

Κινέζος γιατρός αγόρασε 700 ακίνητα!!!

Real Estate: Ο Κινέζος που αγόρασε 700 διαμερίσματα στην Αθήνα!
Ξένοι αγοραστές σαρώνουν το ελληνικό real estate. Κινέζος γιατρός αγόρασε 700 ακίνητα, Τούρκος μεγαλοδικηγόρος αποκτά βίλες, ενώ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από Ισραήλ και Μέση Ανατολή. Ανοδικά κινούνται πλέον οι τιμές. Πώς προχωρά η «Χρυσή Βίζα».
Real Estate: Ο Κινέζος που αγόρασε 700 διαμερίσματα στην Αθήνα!
Περίπου 700 διαμερίσματα έχει αγοράσει στην Αθήνα, μέσω κυπριακών εταιρειών, ένας Κινέζος γιατρός, ο οποίος μόνο τον προηγούμενο μήνα υπέγραψε συμβόλαια για περισσότερα από 70 ακίνητα!

Δέν είναι σοβαρά τά συλλαλητήρια στά οποία κάποιοι κατεβάζουν τά βρακιά τους...

Το τέλος των Μακεδονομάχων...

Θυμάμαι σαν τώρα που είχα ανέβει Σαλονίκη για το πρώτο συλλαλητήριο. Με Φραγκούλη Φράγκο μέσα, με Άνθιμο, με Χρυσή Αυγή, όλα κομπλέ. Και ομιλίες στο άγαλμα του Μεγαλέξανδρου και μαντινάδες και καβαλάρηδες και Soros Fuck off και μυξοπαρθένικο φιλελέδικο αθηναϊσμό και Βουκεφάλα και «δεν κρυώνουμε» να ακούγεται στα ηχεία. Και την βεβαιότητα, την απόλυτη βεβαιότητα των διοργανωτών ότι είχε ένα μύριο κόσμο. Κόντρα στην εκτίμηση της αστυνομίας και τη δική μου (γιατί ήμουν εκεί, δεν το είδα από την τηλεόραση όπως κάτι κοτοπουλάκια που παριστάνουν τώρα τους ειδικούς…), ότι πάνω από μια κατοστάρα γιoκ. Και πολλούς λέω!

Αλλά πες ότι εγώ είμαι αόμματος και η αστυνομικοί είναι πληρωμένα σκουλήκια των μπολσεβίκων. Πες ότι εμείς τα υπολογίσαμε λάθος και ότι οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου μίλαγαν τη γλώσσα της αλήθειας. Πες ότι είχε μαζευτεί ένα εκατομμύριο λαός το Γενάρη, για να διαμαρτυρηθεί για τη Μακεδονία και για να υποστηρίξει τα εθνικά δίκαια κόντρα στους προδότες. Αφού λοιπόν τότε είχε επταψήφιο νούμερο συγκεντρωμένων, πώς γίνεται προχθές στο συλλαλητήριο για τη ΔΕΘ ο αριθμός να είναι πενταψήφιος; Δέκα χιλιάδες λέγανε οι πιο ψύχραιμοι, καμιά ενενηντάρα τους υπολόγισαν οι διοργανωτές και κάποιοι δημοσιογράφοι φιλικοί προς το σκοπό τους. Όπως και να έχει το πράγμα όμως, η διαφορά είναι συντριπτική και δεν κρύβεται. Από το μύριο στην κατοσταρού, η διαρροή θα τρόμαζε ακόμη και την ΕΥΑΘ…

Κι εκεί ακριβώς έγκειται το τέλος των Μακεδονομάχων. Ούτε στο καπέλωμά τους από τους συνωμοσιολόγους τύπου “Rothchild go home”, ούτε στην υποταγή τους στο παραεκκλησιαστικό λόμπι, ούτε καν στην σύμπλευσή τους με διάφορους παρανοϊκούς που πετάνε τον κώλο τους έξω...

Γουίλμπουρ Ρος (υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ): «...είναι (ο Τσίπρας), σαφώς, υπέρ της Αμερικής...»

Υπ. Εμπορίου ΗΠΑ: Σαφώς υπέρ της Αμερικής ο Αλ. Τσίπρας - Επόμενο βήμα να «τρέξει» πραγματικά η οικονομία
Το πιο σημαντικό το οποίο μπορεί να κάνει η Ελλάδα, στην επόμενη φάση, είναι η αλλαγή της ψυχολογίας των επιχειρήσεων, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος, αναφερόμενος σε ζητήματα ανάπτυξης.
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ -η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη το πρωί της Τρίτης- επεσήμανε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλα βήματα βγαίνοντας από τα μνημόνια και σημείωσε πως «το επόμενο βήμα είναι να μπει η οικονομία σε πραγματική τροχιά ανάπτυξης».
Ερωτηθείς «τι μήνυμα μετέφερε στο πρωθυπουργό από τον Λευκό Οίκο και τον πρόεδρο Τραμπ» ο κ. Ρος δήλωσε, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Πέρασα αρκετό χρόνο χθες, αλλά και σήμερα μαζί του. Είναι, σαφώς, υπέρ της Αμερικής, όπως κι εμείς υπέρ της Ελλάδας. Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός δεσμός φιλίας. Έφτασε σε μεγάλο βαθμό συμφωνίας με τον πρόεδρο Τραμπ το οποίο είναι, επίσης, πολύ σημαντικό. Ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα είχε συμφωνήσει να κάνουμε με τον κ. Δραγασάκη τον οικονομικό διάλογο εάν δεν επιδιώκαμε στενότερες και πιο σταθερές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες»...

«...εξαγγελίες εντός ορίων...»

Η δύσκολη προσγείωση στον ρεαλισμό του κυβερνάν...
Μετρημένος ήταν ο Τσίπρας στα οικονομικά. Είχε μπροστά του το stop των δανειστών για υπέρβαση των συμφωνηθέντων και περιορίστηκε σε εξαγγελίες εντός ορίων.

Αποτύπωμα ρεαλισμού; Ασφαλώς. Τόσο στο μείζον θέμα της οικονομίας όσο και στα ελληνοαμερικανικά. Προς κακοφανισμόν, πιθανώς, επιφανών του κόμματος, οι οποίοι αδυνατούν να δεχτούν τον αστερόεντα-και ευρωατλαντικό- προσανατολισμό του κυβερνητικού σκάφους.

Αλλά μήπως την ίδια αμηχανία δεν δείχνουν αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλα ζητήματα που άπτονται του κυβερνάν;