Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Koιλιόδουλοι λωποδύταροι 4Χ4...

Υποκλινόμενος στούς αγαπητούς φίλους μου...

...καί απολογούμενος γιά όσες περιπτώσεις, κατά καιρούς, δέν συμφωνούμε απολύτως, οφείλω νά πώ ότι ως άνθρωπος πού, κατά δύναμιν, προσπαθώ νά καταλάβω τόν κόσμο μέσα στόν οποίο ζώ καί, συνάμα, επιχειρώντας νά τεκμηριώνω μέ τή λογική τίς απόψεις μου,  
"αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν ορισμένες αρχές τής ηθικής καί τού δικαίου, οι οποίες άν δέν ισχύουν γιά όλους ανεξαιρέτως, αλλά ισχύουν κατά περίπτωση, τότε δέν ισχύουν γιά κανέναν".       
                            ----------                                            Μέ τήν ευκαιρία νά σημειώσω ότι τά διαδικτυακά "blogs" δέν είναι δημοσιογραφικά όργανα αλλά απλοί ηλεκτρονικοί "πίνακες ανακοινώσεων" τού κατόχου τους. Οι έχοντες διαφορετική θεώρηση γιά τήν "αποστολή καί τόν προορισμό" αυτών τών πινάκων -καί εφ'όσον επιμένουν νά τείνουν αναφανδόν πρός τήν δημοσιογραφική εξιδανίκευση αυτών τών "αναρτήρων"- άς θυμηθούν τήν Οργουελική άποψη γύρω απ' τό επίμαχο θέμα :
 «Δημοσιογραφία είναι νά δημοσιεύεις αυτά πού ο άλλος δέν θέλει νά δημοσιευθούν. 
Ο,τιδήποτε άλλο, εκτός απ'αυτό, είναι δημόσιες σχέσεις». 
Όπως καί τό παρόν...   
 Δημήτρης Ν. Αγγελετάκης

Άγρια κόντρα Κωνσταντοπούλου-Ρήγα για τα υποβρύχια...


Άγρια κόντρα Κωνσταντοπούλου-Ρήγα για τα υποβρύχια
Μετωπική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης με αφορμή την δικογραφία που...
διαβιβάστηκε στην Βουλή για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων. Τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου όσο και ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ κ. Π. Ρήγας εξαπέλυσαν σφοδρά πυρά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά κατά της βουλευτού της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, κάνοντας λόγο για «μυθεύματα» και «πυροτεχνήματα» δίχως καμία νομική βάση, ενώ εκείνη από την πλευρά της έθεσε θέμα παραίτησης του υπουργού Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης και επανέναρξης των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής.
Την ίδια στιγμή σύγχυση επικράτησε με αφορμή την αναφορά του κ. Αθανασίου ότι η δικογραφία έφτασε στην Βουλή 2 ή 3 Ιουνίου, ενώ από το πρωτόκολλο φαίνεται ότι κατατέθηκε στις 4 Ιουνίου, την ημέρα που έληξαν οι εργασίας της β΄ τακτικής συνόδου της Βουλής. Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε λίγο αργότερα πως ισχύει ό,τι αναφέρεται στο πρωτόκολλο της ειδικής γραμματείας του Προέδρου της Βουλής. Μάλιστα προκλήθηκε το εξής περιστατικό. Ο κ. Αθανασίου ζήτησε τον λόγο και πριν προλάβει να μιλήσει, η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε: «Μην μας πείτε ότι εκ παραδρομής αναφερθήκατε για 2 ή 3 Ιουνίου…». Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως έλαβε ένα sms που τον ενημέρωνε ότι προκλήθηκε σύγχυση σε σχέση με τις ημερομηνίες που ανέφερε και έτσι διευκρίνισε πως ισχύει ό,τι αναφέρεται στο πρωτόκολλο της Βουλής. Όπως είπε στις 30 Μαίου 2014 οι δικογραφίες που είχαν φτάσει στο υπουργείο και έπρεπε να διαβιβαστούν στην Βουλή παραδόθηκαν από μέρους του στην αρμόδια υπάλληλο, η οποία θα τα έστελνε «από βδομάδα». «Αν η γραμματεία της Βουλής τα έχει πρωτοκολλήσει την Τετάρτη (4.6.14) ισχύει αυτό. Τι σημασία και τι αξία έχει άλλωστε; Το συμφέρον του Βενιζέλου και της κυβέρνησης θα ήταν να μην κλείσει η Βουλή για να αποκαλυφθείτε», τόνισε ο κ. Αθανασίου.

Κωνσταντοπούλου: Αυτά είναι λόγος παραίτησης Αθανασίου-κυβέρνησης
Η κυρία Κωνσταντοπούλου η οποία απέστειλε στους εισαγγελείς τα πρακτικά της συζήτησης επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής (Δεκέμβριος 2013) τόνισε ότι...

Ρήγας

Από τό "Αναγνωστικό" τής παλιάς πρώτης Δημοτικού. Ζωή δέν έχει. Έχει, όμως, Έλλη, Άννα, Βασδέκη καί Γκίκα! Όχι Χαρδούβελη... σκέτο Γκίκα... καί τόν "σκάνταλο" τόν ξυλοσχίστη Ρήγα...

ΥΠΟΙΚ: Υποβάλετε εντός προθεσμίας τη φορολογική σας δήλωση...

Το υπουργείο Οικονομικών πήρε θέση στις φήμες για παράταση της προθεσμίας φορολογικών δηλώσεων, τονίζοντας πως θα...
πρέπει οι φορολογούμενοι να την υποβάλουν μέχρι τις 30 Ιουνίου.
         
Να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις εντός των υπαρχουσών προθεσμιών, δηλαδή έως τις 30 Ιουνίου κάλεσε τους πολίτες το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Με την ανακοίνωση αυτή, ωστόσο, δεν διαψεύδονται οι φήμες για παράταση υποβολής δηλώσεων. Αυτό που θέλει να πετύχει το οικονομικό επιτελείο είναι η εκγρήγορση των φορολογουμένων, προκειμένου να υποβληθεί το μεγαλύτερο μέρος των δηλώσεων μέχρι το τέλος Ιουνίου.

«Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 3 εκατομμύρια δηλώσεις και εκκρεμούν ακόμη περίπου 2,8 εκατομμύρια» αναφέρει το υπουργείο...
efsyn.gr

Μια Ελλάδα με ακόμα μεγαλύτερες ανισότητες αναδύεται μέσα από την κρίση


     Παραπολιτική

Μεγαλύτερη πίεση έχουν δεχτεί τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού στην Ελλάδα απ’ ό,τι τα πλουσιότερα κατά τη διάρκεια της κρίσης, σύμφωνα με ειδική μελέτη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) σχετικά με τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Από τα στοιχεία του Οργανισμού προκύπτει ότι το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών το 2011 σε σχέση με το 2010 μειώθηκε συνολικά κατά 20%. Ωστόσο, έχει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι μέσα σ’ ένα χρόνο το φτωχότερο 10% του πληθυσμού έχασε περίπου το 33% του εισοδήματός του, όταν το πλουσιότερο 10% της ελληνικής κοινωνίας απώλεσε σχεδόν το 13% του εισοδήματός του.

Μάλιστα, η εισοδηματική ανισότητα στην Ελλάδα διευρύνθηκε κατά 3% το 2011 σε σύγκριση με το 2010, όταν στο σύνολο των χωρών του ΟΟΣΑ παρέμεινε στάσιμη.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, την ώρα που γίνεται ξανά μια αναδιανομή του (όποιου) πλούτου υπέρ των λίγων και εις βάρος των πολλών, η Κεντροαριστερά θεωρεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η Αριστερά και ότι λύση για τη χώρα αποτελούν οι διάφοροι Μπίστηδες και Λοβέρδοι.

Δεν καταλαβαίνουν ότι με ακριβώς αυτή τη στρατηγική «χαρίζουν» τους περισσότερους από τους αδικημένους Έλληνες στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δυστυχώς και κάποιους απ'αυτούς στη Χρυσή Αυγή. Όλοι στο τέλος της τέλος της μέρας κρινόμαστε από τις μάχες που επιλέγουμε να δώσουμε...

«Μεγάλο βήμα η τροποποίηση οδηγίας για τη φοροδιαφυγή»

Χαρδούβελης: Ικανοποιημένη η κυβέρνηση από την ελληνική προεδρία
«Μεγάλο βήμα η τροποποίηση οδηγίας για τη φοροδιαφυγή» Την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για τα αποτελέσματα της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Πιστεύουμε ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία για τις μητρικές και θυγατρικές εταιρίες, και την τροποποίηση της Οδηγίας, η οποία θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της φοροαποφυγής – κάτι πολύ σημαντικό για την ΕΕ - και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ολοκληρώνουμε την Προεδρία μας με αυτό το θέμα», είπε χαρακτηριστικά.

Μετά τη συμφωνία για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης των Τραπεζών το επόμενο μεγάλο βήμα για την ελληνική Προεδρία θα αποτελέσει η συμφωνία για την τροποποίηση της οδηγίας που αφορά τις μητρικές και τις θυγατρικές εταιρείες ώστε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, σημείωσε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών.

«Η Λιθουανία είναι άλλο ένα σημαντικό θέμα προς συζήτηση αλλά δεν αναμένονται εκπλήξεις. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Λιθουανία θα ενταχθεί στην Ευρωζώνη από 1ης Ιανουαρίου, γεγονός που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα», σημείωσε ο κ. Χαρδούβελης.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και σε άλλα μακροοικονομικά ζητήματα, όπως «η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, η έκθεση για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, ορισμένες συστάσεις οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής κτλ.»

«Όλα αυτά είναι στο πρόγραμμα, αλλά το σημαντικότερο είναι το πρώτο ζήτημα που ανέφερα, και ελπίζω ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία προς μεγάλη ικανοποίηση όλων», κατέληξε. 
newsbeast.gr

Αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ από 1η Ιουλίου

Στην Εφορία οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί με το χαράτσι

Αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας για το κλιμάκιο κατανάλωσης 0- 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και μειώσεις στα εμπορικά τιμολόγια (για καταστήματα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλπ) αναμένονται από 1ης Ιουλίου σε εφαρμογή των προβλέψεων του μνημονίου για κατάργηση των εσωτερικών επιδοτήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ.


Αντίθετα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθ. Ζερβός, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της επιχείρησης, δεν πρόκειται να αλλάξουν τα αγροτικά τιμολόγια, ούτε το νυχτερινό οικιακό. Ο κ. Ζερβός δεν προσδιόρισε το ύψος των αυξομειώσεων στα τιμολόγια, είπε ωστόσο ότι το χρηματικό αποτέλεσμα για τη ΔΕΗ θα είναι ουδέτερο.

Κύκλοι της ΔΕΗ τόνιζαν ακόμη ότι...

Ούτε ο Πουλίδης δέν έκανε τέτοια...

Υποκλινόμενος στούς αγαπητούς φίλους μου...

...καί απολογούμενος γιά όσες περιπτώσεις, κατά καιρούς, δέν συμφωνούμε απολύτως, οφείλω νά πώ ότι ως άνθρωπος πού, κατά δύναμιν, προσπαθώ νά καταλάβω τόν κόσμο μέσα στόν οποίο ζώ καί, συνάμα, επιχειρώντας νά τεκμηριώνω μέ τή λογική τίς απόψεις μου,  
"αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν ορισμένες αρχές τής ηθικής καί τού δικαίου, οι οποίες άν δέν ισχύουν γιά όλους ανεξαιρέτως, αλλά ισχύουν κατά περίπτωση, τότε δέν ισχύουν γιά κανέναν".       
                            ----------                                                      Μέ τήν ευκαιρία νά σημειώσω ότι τά διαδικτυακά "blogs" δέν είναι δημοσιογραφικά όργανα αλλά απλοί ηλεκτρονικοί "πίνακες ανακοινώσεων" τών κατόχων τους. Οι έχοντες διαφορετική θεώρηση γιά τήν "αποστολή καί τόν προορισμό" αυτών τών πινάκων -καί εφ'όσον επιμένουν νά τείνουν, αναφανδόν, πρός τήν δημοσιογραφική εξιδανίκευση αυτών τών "αναρτήρων"- άς θυμηθούν τήν Οργουελική άποψη γύρω απ' τό επίμαχο θέμα :

 «Δημοσιογραφία είναι νά δημοσιεύεις αυτά πού ο 
άλλος δέν θέλει νά δημοσιευθούν. 
Ο,τιδήποτε άλλο, εκτός απ'αυτό, είναι δημόσιες σχέσεις». 
Όπως καί τό παρόν...  
Δημήτρης Ν. Αγγελετάκης

Ο κατά Σωκράτη ορισμός του μορφωμένου ανθρώπου

arxaia
Όταν ρωτήσανε τον Σωκράτη να τους δώσει τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου,
Δεν ανέφερε τίποτε για την συσσώρευση γνώσεων. «Η μόρφωση είπε, είναι θέμα συμπεριφοράς…
Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους;

1. Πρώτα απ’όλους αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις , αντί να ελέγχονται από αυτές…
2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα & λογική..
3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές..
4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα..
5. Αυτούς που ελέγχουν τις απολαύσεις τους..
6. Αυτούς που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες & τις αποτυχίες τους..
7. Τελικά αυτούς που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και την δόξα τους…»

 Δημοσιεύθηκε από

Επιστροφή υψηλού συμβολισμού

Στην Ελλάδα επιστρέφουν οι 10.600 αρχαιότητες, που ανασκάφηκαν από τα κατοχικά στρατεύματα και μεταφέρθηκαν στη Γερμανία από τον Ιούνιο ώς τον Δεκέμβριο του 1941
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
AΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ. Στην Ελλάδα επιστρέφουν χιλιάδες θραύσματα αγγείων, λίθινα αντικείμενα, οστεολογικό υλικό και άλλα ευρήματα αρχαιολογικών ανασκαφών, τα οποία μεταφέρθηκαν στη Γερμανία στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η επίσημη τελετή επιστροφής των 10.600 αρχαιοτήτων, που ανασκάφηκαν από τα κατοχικά στρατεύματα από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο του 1941, πραγματοποιήθηκε προχθές στο Pfahlbau Museum, στο κρατίδιο της Βάδης - Βυρτεμβέργης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι εκπρόσωποι τόσο της ελληνικής όσο και της γερμανικής πλευράς, υπογράμμισαν την ανάγκη συνεργασίας για τον επαναπατρισμό των παρανόμως εξαχθέντων αρχαιοτήτων. Παράλληλα, η γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Μαρία Βλαζάκη - Ανδρεαδάκη, τόνισε πως η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών καταβάλλει τιτάνια προσπάθεια για την καταγραφή των πολιτιστικών αγαθών, που κλάπηκαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας στη διάρκεια της Κατοχής, έτσι ώστε να ζητηθεί η επιστροφή τους.

Σε χαιρετισμό του, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας, αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς και τις μακρές κοινές πνευματικές πορείες των δύο χωρών, απευθύνοντας έκκληση για την αποκατάσταση της ακεραιότητας των μνημείων και την επανένωση των πολιτιστικών αγαθών. Οι αρχαιότητες θα μεταφερθούν αρχικά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για τεκμηρίωση και στη συνέχεια στις χωρικά αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων ανά την Ελλάδα.
kathimerini.gr

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Ομολογία Τραπεζίτη

Ελλάδα, το θύμα του οικονομικού δολοφόνου

«Μπορούμε να εξολοθρεύσουμε ολόκληρα έθνη», δηλώνει στο ντοκιμαντέρ «Master of the Universe» για το τηλεοπτικό κανάλι, ARTE, ο Γερμανός πρώην τραπεζίτης, Ράινερ Φος. Ο ίδιος ανέφερε ότι η Ελλάδα δέχθηκε εκβιαστικές πιέσεις από το διεθνές τραπεζικό σύστημα.
«Αυτές (σ.σ: οι τράπεζες) μεταχειρίστηκαν όλα τα κόλπα του εγχώριου και διεθνούς δικαίου για να χειριστούν τα ελληνικά δάνεια και να δέσουν τη χώρα: Ενώ το ελληνικό κράτος αν είχε να κάνει με δάνεια που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο θα μπορούσε να πει "αντί για 10.000 ευρώ σας δίνω τώρα μόνο 4.000", με το διεθνές δίκαιο τα πράγματα είναι αλλιώς. Όταν οι επενδυτές έχουν στα χέρια τους δάνεια που διέπονται από το διεθνές δίκαιο, έχουν δικαίωμα για βέτο», δήλωσε και συνέχισε λέγοντας ότι «άσκησαν ασφυκτική πίεση στην Ελλάδα λέγοντας "ή μας τα πληρώνετε όλα ή σας αφήνουμε να τιναχτείτε στον αέρα". Εκείνη υποχώρησε και τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα νίκησαν».
«Είναι τόση η δύναμη που αποκτάς (σ.σ.: ως τραπεζίτης) και η αίσθηση ότι μπορείς να αλλάξεις τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, ώστε...

Κλήση σε όχημα...

... της αστυνομίας!...

Κλήση πάνω σε παρμπρίζ αστυνομικού οχήματος δεν έχουμε ξαναδεί. Ο αστυνομικός έκοψε κανονικά την κλήση και την εναπόθεσε πάνω στο παρμπρίζ όπως συνηθίζεται.

Το...
παράνομα παρκαρισμένο όχημα της αστυνομίας βρισκόταν στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, ελάχιστα μόλις μέτρα από το Αστυνομικό Μέγαρο και παρεμπόδιζε την κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων σε έναν από τους κεντρικότερους εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Ο αστυνομικός εκτέλεσε το καθήκον του και βεβαίωσε κλήση -χωρίς να κάνει καμία εξαίρεση- στον παραβάτη συνάδελφό του...
aplita.gr


Όπως η γάτα το σκ@τό της...


Τη μια ήθελαν να αποφύγουν τη διερεύνηση καταγγελίας για μίζα. Την άλλη να μεταθέσουν τη συζήτηση για τις επαφές με τους "Κασιδιάρηδες". Τώρα να αποφύγουν τη δικογραφία που έδειχνε "ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες" για το θέμα των ναυπηγείων.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ανέστειλαν εσπευσμένα τις εργασίες της Βουλής. Μιας Βουλής την οποία...
ο ίδιος ο πρωθυπουργός απαξιώνει συστηματικά εδώ και δύο χρόνια. Ίσως επειδή, παρακάμπτοντάς την, απαξιώνοντάς την και εξευτελίζοντάς την διαρκώς, σιχαίνεται πλέον και ο ίδιος να τη βλέπει.

Οι αφελείς αυτοί, που σήμερα κυβερνούν, νομίζουν ότι, σκεπάζοντας τις ποινικές ή άλλες ευθύνες διαφόρων δικών τους από την κοινή θέα όπως η γάτα το σκατό της, μπορούν να τις απαλείψουν από τη λαϊκή συνείδηση. Τις απαντήσεις τις έχουν ήδη λάβει κατ’ επανάληψη στην κάλπη. Θα τις λάβουν ακόμη πιο ηχηρά στις επόμενες εκλογές.

Αγνοούν, προφανώς, μια απλή αλήθεια: ό,τι δεν διερευνήθηκε, ό,τι δεν τιμωρήθηκε, τους ζημίωσε περισσότερο ακόμη και από μια κανονική καταδίκη. Η ηθική τους απαξίωση είναι βαρύτερη από την πολιτική.

Όμως αυτοί εδώ, έντρομοι, ένοχοι και μαθημένοι να αθωώνουν προκαταβολικά...

Εξώδικο κατά Βαρβιτσιώτη από την Ομοσπονδία Λιμενικών...

Απάντηση στην παρακράτηση μέρους του μισθού τους...

Με εξώδικο εναντίον του υπουργού Ναυτιλίας απαντούν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών στην παρακράτηση μέρους του μισθού τους.

Στην εξώδικη διαμαρτυρία ζητούν...
την επιστροφή σε κάθε ένα από τα στελέχη του λιμενικού σώματος, για το χρονικό διάστημα από 1-8-2012 έως σήμερα, της διαφοράς των αποδοχών που προκύπτει από την παράνομη εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4093/2012 που αφορά τις περικοπές στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας.

Απαιτούν ακόμη την άμεση επαναφορά από 1-8-2014 στο μισθολόγιο που ίσχυε για το προσωπικό του λιμενικού σώματος πριν την ψήφιση και σε ισχύ των ανωτέρω αντισυνταγματικών και ανίσχυρων διατάξεων...
newsbeast.gr

Τράπεζα Πειραιώς: Ιστορικής σημασίας οι λάθος εκτιμήσεις του ΔΝΤ το 2010...


peiraios11
 Στα τέλη του 2010 τοποθετεί το σημείο που το πρόβλημα του χρέους της Ελλάδας μετατρέπεται σε μείζον ευρωπαϊκό ζήτημα, η Τρ. Πειραιώς, η οποία στην ανάλυση του μηνός Ιουνίου που υπογράφει ο επικεφαλής οικονομολόγος, Ηλίας Λέκκος, τονίζει μεταξύ άλλων ότι τα λάθη που έγιναν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρέχουν στην Ελλάδα σημαντικά ...
περιθώρια διαπραγμάτευσης. Η στιγμή που καθόρισε όλες τις μετέπειτα εξελίξεις είναι η αναθεώρηση του χρέους του 2009 από τη Eurostat στα τέλη του 2010 από το 115% στο 127%. Σύμφωνα με την Πειραιώς, στην πρώτη έκθεση του ΔΝΤ το Μάιο του 2010 και ιδιαίτερα του Σεπτεμβρίου 2010, η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ήταν θέμα ήσσονος σημασίας.
Ξεκινώντας από τα επίπεδα του 115%, κορυφώνονταν το 2013 στο 144% και στη συνέχεια ο συνδυασμός υψηλής ανάπτυξης, πληθωρισμού και πρωτογενών πλεονασμάτων θα οδηγούσε σε αποκλιμάκωση στα επίπεδα του 111% το 2020.
Η καθοριστική στιγμή όμως η οποία θέτει το θέμα της βιωσιμότητας ως καίριο ζήτημα στο ελληνικό πρόγραμμα και τελικά καθορίζει όλες τις μετέπειτα εξελίξεις είναι η αναθεώρηση του χρέους του 2009 από τη Eurostat στα τέλη του 2010 από το 115% στο 127%.
Από τότε ξεκίνησε και το μεγάλο ζήτημα του χρέους, καθώς η πορεία του ελληνικού χρέους εισέρχεται σε μη βιώσιμα επίπεδα και οι αποφάσεις για τη μείωση των επιτοκίων στον επίσημο τομέα και για το κούρεμα του χρέους μέσω PSI καθίσταται αναπόφευκτη.

matrix24.gr

Και δεύτερη δικογραφία κατά Βενιζέλου στη Βουλή...



Και δεύτερη δικογραφία κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, πέρα από εκείνη που αφορά στην υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως αναφέρει το...
Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δεύτερη δικογραφία αφορά στην υπόθεση της τράπεζας Proton Bank που σχηματίστηκε μετά από αναφορά του δημοσιογράφου Δημήτρη Γεωργακόπουλου.

Ποινικές δικογραφίες επίσης στάλθηκαν στη Βουλή και αφορούν:

-Τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση και Γιώργο Κουτρουμάνη, μετά από μήνυση πολίτη, καθώς και τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, κατόπιν ανώνυμων καταγγελιών.

real.gr

Όταν η Βουλτεψη "ξέσκιζε" τον Βενιζέλο ...


...για τα υποβρύχια! ...
Ολοι ακούσατε την παρέμβαση της Σοφίας Βουλτεψη για το σκανδαλο που ανέκυψε με την δικογραφία κατα Βενιζέλου – Παπακωνσταντινου για τα υποβρύχια. Υποστήριξε οτι το θεμα ειναι "ανύπαρκτο"!
Δείτε τι έγραφε, όμως, η ίδια, πριν...
από  δυο χρόνια:

Μαζί με τη χώρα «έσωσαν» και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Έχω την υποψία πως μέσα στο μπαράζ των αλλεπάλληλων «σωτηριών» της χώρας, μας έχει διαφύγει ο… σωσμός των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Σωτήρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος (ως υπουργός Άμυνας) επί μήνες πανηγύριζε (το 2010) για τη… σωτήρια συμφωνία που ο ίδιος «διαπραγματεύτηκε» και έφερε σε πέρας, αναλαμβάνοντας, βέβαια, ένα σωρό δεσμεύσεις, οι οποίες εξαφανίστηκαν από την ειδησεογραφία.

Η υπόθεση των Ναυπηγείων αποτελεί μια ακόμη πολύ οδυνηρή χάντρα στο κομπολόι των…
διαπραγματευτικών ικανοτήτων του μετέπειτα «τσάρου» και σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που μάλιστα επιδιώκει και την πρωτιά.

Πλέον είναι δύσκολο να διακρίνουμε ποιος (μεταξύ Παπανδρέου και Βενιζέλου) είναι ο πρωταθλητής σ’ αυτήν την πρωτοφανή σκυταλοδρομία, στη διάρκεια της οποίας πηγαίναμε από σωσμό σε σωσμό.

Ειδικά στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, από τον πολύ… σωσμό, οι νέοι ιδιοκτήτες ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα...

Δύο μέτρα και δύο σταθμά...

 Οταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, αρθρογράφησε παλαιότερα υπέρ της επιστροφής στη δραχμή, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη απάντησε ότι ...
θεωρεί φασισμό να παίρνει κανείς την άποψη που ένας άνθρωπος έχει εκφράσει σε παλαιότερο χρόνο και να τη φέρνει σε νεότερο χρόνο. «Δεν είπε και κάτι περίεργο ο άνθρωπος», δήλωσε.
Μήπως να τα πει αυτά και στους επικοινωνιακούς εγκεφάλους του Μαξίμου που ξεψαχνίζουν παλιότερες και νεότερες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για να επιτεθούν στην Κουμουνδούρου και έχουν αναγάγει σε μείζον θέμα τις απόψεις ορισμένων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ευρώ;
Β.ΣΑΜ.