Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Πολιτικές κωλομάντρες* δέν έχει μόνο στή Μύκονο, έχει καί στό Παρλαμέντο...(!)

Παραπολιτική

Χαλαρή κουβέντα Σαμαρά με τον υβριστή του


Μια μικρή ανάπαυλα στο καφενείο της Βουλής έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πριν μπει χθες στην Ολομέλεια για να παρακολουθήσει την συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από ένα βαρύ πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός ήρθε στη Βουλή κι αφού πέρασε από το Εντευκτήριο και συνομίλησε για λίγο με τους βουλευτές, κάθισε με τον Δημήτρη Σταμάτη και τον γραμματέα της ΚΟ, Θανάση Μπούρα, τα στελέχη του γραφείου Τύπου του στη Βουλή και τον βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλο.
Πηγή: Newsit.gr
Σχόλιο Παραπολιτικής: Θυμίζω ότι ο Κώστας Μαρκόπουλος είχε αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζοντας τον Αντώνη Σαμαρά «αρχιερέα του ψεύδους και χοροδιδάσκαλο της κωλοτούμπας».
Ο πρωθυπουργός τον αποδέχθηκε πίσω στη Νέα Δημοκρατία κι όλα μέλι-γάλα. Μετά απορούν γιατί ένα κομμάτι των πολιτών αντιδρά ακραία στον κυνισμό των Ελλήνων πολιτικών. Δεν γίνεται να είσαι σοβαρός άνθρωπος και να μην σου προκαλούν εμετό τέτοιες κωλοτούμπες.                                 .......................................................................................................................................................... *Σχόλιο Νέας Μυκόνου : Αυτά είναι ερασιτεχνισμοί! Σέ τά μάς η πολιτική κωλομάντρα εκτελείται α) μέ σάλτο ..."αφ΄υψηλού" από τρείς ταυτοχρόνως (τρόϊκα a la mykonienne!) πού μέχρι τώρα -κρυφά ή φανερά- αλληλοβριζόντανε, β) είναι τριπλής περιστροφής στόν αέρα περί τόν γνωστό άξονα (μέ κατεύθυνση πρός τό άγνωστο πολιτικό κενό τού "τίποτα φρέσκο") καί γ) καί σπουδαιότερο : δέν απαιτεί προστατευτικό δίχτυ -κρινόμενο ως πλεονασματική πολυτέλεια- λόγω τής έλλειψης "πολιτικής βαρύτητας" στό ευρύτερο πεδίο, νήσου Μυκόνου, πρός τό παρόν τουλάχιστον...




  


New York Times : H Ευρώπη σπρώχνει την Ελλάδα στην καταστροφή...

Η εφημερίδα New York Times στο editorial της αναφέρεται στο ζήτημα της Ελλάδας επισημαίνοντας πως παρά τις προειδοποιήσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πως η κοινωνία δεν ...
αντέχει νέα μέτρα, η τρόικα κωφεύει και ζητά περισσότερη λιτότητα και περισσότερες απολύσεις.
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα στο κύριο άρθρο της οι πολίτες, μετά τις περικοπές δημοσίων δαπανών και τις αυξήσεις φόρων, έχουν δει το διαθέσιμο εισόδημά τους να μειώνεται κατά περίπου 40% από το 2008. «Οι περικοπές μείωσαν το έλλειμμα, πλην των τόκων, από 15% που ήταν το 2008 περίπου στο μηδέν φέτος», αναφέρει και συνεχίζει:
«Τα μέτρα λιτότητας έχουν οδηγήσει σε μείωση 25% της εθνικής παραγωγής, σε αύξηση της ανεργίας στο 28% και μεγάλες περικοπές στο σύστημα υγείας και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και στην αύξηση της φτώχειας. Με τη συρρίκνωση της οικονομίας, το χρέος της Ελλάδας έχει αυξηθεί πάνω από 20% σε σχέση με το 2010, όταν και ξεκινούσε το πρόγραμμα διάσωσης της ΕΕ».
«Εν τω μεταξύ η χώρα οδηγείται και στην πολιτική κατάρρευση. Εκατομμύρια ψηφοφόροι έχουν εγκαταλείψει τα δύο κεντρώα κόμματα της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία έχει μια μικρή πλειοψηφία πέντε εδρών στο κοινοβούλιο», αναφέρει στο άρθρο της η New York Times, σημειώνοντας πως το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή «τεντώνει» τον κοινωνικό ιστό, ενώ οι απεργίες και οι διαδηλώσεις είναι καθημερινό φαινόμενο.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της «ενισχύει τις κοινωνικές εντάσεις», επισημαίνει και αναφέρεται στο κλείσιμο της ΕΡΤ και την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, που οδήγησε και την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.
Επιπλέον, τονίζεται στην New York Times, η κυβέρνηση έχει κάνει ελάχιστα για τη μεταρρύθμιση του «κατάφωρα άδικου φορολογικού συστήματος που επιβαρύνει κυρίως μεσαία και λαϊκά στρώματα και αφήνει χωρίς πίεση του πλούσιους και τους διαπλεκόμενους».
«Ίσως ένα πιο προοδευτικό φορολογικό σύστημα και ένας αποτελεσματικότερος φοροεισπρακτικός μηχανισμός να είχε θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο η εμμονή της Ευρώπης για περικοπή δαπανών, απολύσεις και αύξηση της φορολογίας δεν βοηθάει κανένα, αντίθετα σπρώχνει την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής», καταλήγει η New York Times...
tvxs.gr

ΕΡΑ... οπως "κανάλι 15"...





Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της 7ης Νοεμβρίου, η ΕΡΑ εξέπεμψε σήμα για τελευταία φορά, μετά την είσοδο των ΜΑΤ και του αρμόδιου εισαγγελέα, προκειμένου να καταγράψουν τα μηχανήματα εντός του Ραδιομεγάρου και να...
σταματήσουν όλες τις απεργιακές εκπομπές των εργαζομένων, οι οποίοι από την 11/6 λειτουργούσαν μόνοι τους τα προγράμματα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Οι δυνάμεις συνέλαβαν 4 εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους οποίος άφησαν ελεύθερους λίγες ώρες μετά την είσοδο στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής.
Ένα περιστατικό, που θυμίζει την περίπτωση του θρυλικού Καναλιού 15 στους 105 FM, σημαία του αγώνα εναντίον του κρατικού μονοπωλίου και της ελεύθερης ραδιοφωνίας, ιδιοκτησίας του αείμνηστου Ρούσσου Κούνδουρου.
Την 30η Μαρτίου του 1986, κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η δεύτερη εκπομπή του ραδιοσταθμού, στο σπίτι του (επίσης αείμνηστου) Αλέξανδρου Γιώτη, εισβάλλουν στον χώρο όπου ήταν εγκατεστημένα τα μηχανήματα, αστυνομικές δυνάμεις υπό την συνοδεία εισαγγελέα. Από τον αέρα των 105 FM, ακούγονταν οι ασύρματοι της αστυνομίας, ενώ ο ίδιος ο Αλέξανδρος Γιώτης την ώρα των γεγονότων, είπε την ιστορική ατάκα "εκπομπή δεν γίνεται, χωρίς τον Αρκουδέα". Στο στούντιο, εκείνη την ώρα, βρίσκονταν άλλα 10 άτομα, μεταξύ αυτών ο Γιάννης Τζαννετάκος, η Μπήλιω Τσουκαλά και ο συνταγματολόγος Φαίδων Βεγλέρης. Από την επιχείρηση έγιναν συνολικά 17 συλλήψεις, με τους κατηγορούμενους να αθωώνονται δύο χρόνια αργότερα.
Παρόλα αυτά, το Κανάλι 15 συνέχισε τις εκπομπές του, με το μήνυμα του Ρούσσου Κούνδουρου από μικροφώνου, να είναι σαφές: "Θα συνεχίσουμε. Απλώς θα συνεχίσουμε. Παρά την όποια αντίδραση, θα συνεχίσουμε. Σήμερα, αύριο, δεν έχει σημασία. Θα ανακοινωθεί από τον Τύπο η συνέχεια. Προς το παρόν μείνατε στην ακρόασή σας".

Γιώργος Ζ.

Ενα τείχος από ασπίδες και άσπρα κράνη...

Το "τείχος" του αίσχους...

Διμοιρίες των ΜΑΤ, παρατεταγμένες σε δυο σειρές, κρατούν αποκλεισμένη την ΕΡΤ.
Και...
την φίμωσαν, και υψώνουν μπροστά της ενα τείχος καταστολής...

Η φωτογραφία από το "Δρομογράφο"


Γκιόκας: Θα καταψηφίσουμε την Κυβέρνηση...



Άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ...
To KKE θα καταψηφίσει την κυβέρνηση στην αυριανή ψηφοφορία, τόνισε ο βουλευτής του κομματος, Ιωάννης Γκιόκας και έκανε λόγο για ένα χιλιοπαιγμένο έργο.

“Επαναφέρετε ένα δικομματισμό παλαιού τύπου” είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι "καλλιεργεί ψεύτικες ελπίδες στο λαό".

Σκανδαλίδης: Με αναγκάζετε να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης...



«Έχω την εντύπωση ότι η πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τελικά λειτουργεί ως ένας αμοιβαία επωφελής αντιπερισπασμός στο επίπεδο των...
πολιτικών εντυπώσεων», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε, μεταξύ άλλων: «Παίρνετε και σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης μας. Ουσιαστικά, πρόκειται για υφαπαργή, γιατί δεν σας ανήκει, αλλά με αναγκάζετε να τη δώσω.

Γι' αυτό, δεν είναι λευκή επιταγή ούτε προδικάζει την αυριανή μέρα».

Βούτσης: Μόνο με πρόταση μομφής έρχεται ο Σαμαράς στη Βουλή...

"Έπρεπε να κάνουμε την πρόταση μομφής μόνο και μόνο για να έλθει επιτέλους ο κ. Σαμαράς στη Βουλή και να πάρει τις ευθύνες του" λέει στη Real News ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.

Σημειώνει πως «είτε το θέλουν είτε όχι, Σαμαράς και Βενιζέλος θα υποχρεωθούν να πάνε σε πολιτική, δημοκρατική αναμέτρηση». Ξεκαθαρίζει ότι «δεν είναι γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα»...