Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

"Μόνο εάν οι πολίτες αντιληφθούν τι έρχεται..., μόνο τότε θα βγούμε όλοι όρθιοι από αυτή την κρίση και όχι μόνο οι ισχυροί..."

Κυβερνητικό όνειρο, κοινωνικός εφιάλτης...
Τα κατάφεραν. Μετά από 4,5 χρόνια παραγωγής και διασποράς fake news, με τον λαϊκισμό σε πρωτοφανή επίπεδα και εκμεταλλευόμενοι τον «κλειστό» ακόμη ΣΥΡΙΖΑ και την ανικανότητα του να επικοινωνήσει ορθώς και πλήρως το έργο του στους πολίτες, η Νέα Δημοκρατία, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, τα κατάφερε. Έγινε ξανά κυβέρνηση (άλλωστε εξουσία δεν έπαψε ποτέ να είναι).

Από τους πρώτους κιόλας μήνες, ο λύκος ή καλύτερα τα πεινασμένα κοράκια, μας έδειξαν τα δόντια τους. Αύξηση μετακλητών υπαλλήλων, παρά τις καταγγελίες της ΝΔ για τους υπαλλήλους κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΕΡΤ, ΑΠΕ) στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, διορισμοί φίλων και κομματικών στελεχών ως διοικητές νοσοκομείων, ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει την περίπτωση του κ. Πατέρα, ο οποίος αποκάλυψε ότι κατέλαβε τη θέση ως αντάλλαγμα της στήριξης που παρείχε στη ΝΔ μετά από συμφωνία που σύναψε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τοποθέτηση στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ ενός ιδιοκτήτη εταιρείας security, χωρίς πτυχίο και δίχως να πληροί τα τυπικά προσόντα, παροχή ασυλίας σε τραπεζικά στελέχη και επιστροφή ποσών άνω του ενός δις σε οικονομικούς παραβάτες, μείωση όλων των κοινωνικών επιδομάτων (πλην του ΚΕΑ), κοινωνικό μέρισμα μόνο σε 300.000 πολίτες ενώ το προηγούμενο έτος το έλαβαν 3.700.000, κατάργηση σημαντικών διατάξεων προστασίας των εργαζομένων, όπως η κατάργηση αιτιολόγησης της απόλυσης.

Φυσικά, δεν άργησε να φανεί και το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ στο θέμα του Μακεδονικού και του Προσφυγικού, στα οποία βασίστηκε όλη η προεκλογική της καμπάνια...