Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

...και γλεντάνε στη Μύκονο...!

Ναι, η Δικαιοσύνη δεν έχει αλλάξει


To Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε και το δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή, υπόθεση που γίνει σύμβολο για όλη την Ευρώπη. Ο εισαγγελέας της έδρας Γ. Γεράκης, που υποστήριξε στην πρότασή του ότι δεν αποδείχθηκε θεμελιωτικό γεγονός και δεν προσκομίστηκε νέο στοιχείο, κρύφτηκε πίσω από μια δικονομική τυπολατρία για να αποφύγει την ουσία.
Σύμφωνα με το δικαστήριο δεν έχει αλλάξει τίποτα. Και πράγματι στην ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει αλλάξει τίποτε που να δικαιολογεί κάτι διαφορετικό. Ίσως να είχαν άλλη μεταχείριση αν ήταν έμποροι ναρκωτικών, αν είχαν εμπλακεί σε τραπεζικό σκάνδαλο, αν ήταν διεφθαρμένοι πολιτικοί, αν είχαν καταχραστεί δημόσιο χρήμα, αν είχαν δολοφονήσει εν ψυχρώ αντιφασίστα. Ή αν εμπλεκόταν με την υπόθεση Siemens, για την οποία ο ίδιος «τυπολάτρης» εισαγγελέας είχε ξεχάσει να μεταφράσει το σχετικό βούλευμα και διώκεται πειθαρχικά…
Η ουσία δεν βρίσκεται στο διάτρητο αποδεικτικό υλικό αλλά στην επιδεικτική σκληρότητα  που μαρτυρά ότι η υπόθεση έχει ιδεολογικοποιηθεί ως μάχη του «κράτους της Δεξιάς» εναντίον της Αριστεράς εν συνόλω. Ο υποτιμητικός τρόπος που απευθύνθηκε η έδρα στους κατηγορούμενους, οι παρωχημένες εκφράσεις όπως η  «αντικοινωνικη συμπεριφορά» τους, η απαξίωση της Προέδρου για τη διδακτορική διατριβή της Ηριάννας, οι φράσεις του Εισαγγελέα που έμοιαζαν να απαντούν στο Σ. Κοντονή, είναι συμπτώματα απονομής δικαίου «μαύρων εποχών».
Το κλίμα έχει φορτιστεί επικίνδυνα από μια πολιτική και κοινωνική τάξη που νιώθει να απειλείται και ενεργοποιεί ένστικτα «βαθέως κράτους». Είμαστε σε μια "κόκκινη ζώνη" και υπό την έννοια αυτή, τόσο η βία όσο και οι ακραίες αντιδράσεις για την απόφαση, εκτός από κατακριτέες είναι και προβληματικές καθώς εξυπηρετούν το διχαστικό αφήγημα που καλλιεργείται από την άλλη πλευρά.
Η συνταγή πάντως αν θέλεις να κυκλοφορείς ελεύθερος είναι να έχεις συνήγορο τον Μάκη Βορίδη. Ρωτήστε τους κατηγορούμενους του σκανδάλου Energa- Hellas Power που κόστισαν 152 εκατομμύρια στον ελληνικό λαό, επέστρεψαν μόλις 2,5 και γλεντάνε στη Μύκονο. Αυτή είναι δικαιοσύνη!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο" καί είναι φράση τού κειμένου.

Ξεκινά η συνάντηση Τσίπρα-Τραμπ στον Λευκό Οίκο...



Μία ώρα έχει προγραμματιστεί να διαρκέσουν οι συνομιλίες που θα έχουν η ελληνική και η αμερικανική αντιπροσωπεία στον Λευκό Οίκο. 
Οι συζητήσεις θα γίνουν σε επίπεδο 1+10 (δηλαδή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ συνοδευόμενος από 10 συνεργάτες του και από ελληνικής πλευράς ο πρωθυπουργός Τσίπρας πλαισιωμένος από 10 υπουργούς και συμβούλους) και θα ξεκινήσουν στις 19:30 ώρα Ελλάδος (τοπική ώρα 12:30).

Η συνάντηση Τσίπρα - Τραμπ θα ξεκινήσει στις 19:00 οπότε προγραμματίζεται η επίσημη υποδοχή του πρωθυπουργού από τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο κ. Τσίπρας θα υπογράψει στο βιβλίο επισκεπτών και οι δύο άντρες θα μεταβούν στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου όπου θα έχουν χειραψία μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. 

Στις 19:10 ώρα Ελλάδος θα ξεκινήσει η κατ’ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Περίπου στις 19:30 αναμένεται να ξεκινήσει γεύμα εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση 1+10.


Aπό πλευράς ΗΠΑ στις διευρυμένες συνομιλίες θα συμμετέχουν:

- Ρεχ Τίλλερσον, υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ
- Στήβεν Μνούτσιν, υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ
- Γουίλμπουρ Ρος, υπουργός Εμπορίου ΗΠΑ
- Τζον Κέλι, προσωπάρχης προέδρου ΗΠΑ
- στρατηγός Χέρμπερτ-Ρέινολντ ΜακΜάστερ, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας ΗΠΑ
- Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός προέδρου Τραμπ, βοηθός και ανώτερος σύμβουλος προέδρου
- Ντίνα Πάουελ, αναπληρώτρια National Security Council των ΗΠΑ
- Γκάρι Κον, επικεφαλής οικονομικού επιτελείου προέδρου ΗΠΑ
-Τζέφρι Πάιατ, πρεσβευτής ΗΠΑ στην Αθήνα
- Φιόνα Χιλλ, βοηθός προέδρου ΗΠΑ, υπεύθυνη για ευρωπαϊκές και ρωσικές υποθέσεις.

 
Από ελληνικής πλευράς τον κ. Τσίπρα θα πλαισιώνουν στις συνομιλίες:

-Νίκος Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών
- Δημήτρης Παπαδημητρίου, υπουργός Οικονομίας
- Νίκος Παππάς, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής
- Πάνος Καμμένος, υπουργός Εθνικής Άμυνας
- Χάρης Λαλάκος, πρεσβευτής Ελλάδος στην Ουάσιγκτον
- Μαρία Θεοδώρου, πρώτη γραμματέας πρεσβείας Ελλάδος στην Ουάσιγκτον
- Βαγγέλης Καλπαδάκης, διπλωματικός σύμβουλος πρωθυπουργού
- Παναγιώτης Παυλόπουλος,γραφείο πρωθυπουργού, υπεύθυνος διεθνών θεμάτων
- Δανάη Μπαδογιάννη, ειδική σύμβουλος για ευρωπαϊκές και διεθνείς σχέσεις
- Δημήτρης Καραμάρης, ειδικός σύμβουλος πρωθυπουργού.

Στις 20:30 προγραμματίζονται να γίνουν κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ...

...Δημοσιογραφία νά σού πετύχει...!

  Ο Τσίπρας... μονόστηλο...
 






Ενα μικρό μονόστηλο στο πρωτοσέλιδό της αφιέρωσε η ομογενειακή εφημερίδα 
«Εθνικός Κήρυξ» στην επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Φαίνεται από το χθεσινό της φύλλο πως η σύνταξη της εφημερίδας θεωρεί ως σημαντικότερο ζήτημα για τα ελληνικά συμφέροντα το 
«κάλεσμα των New York Times στον Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα πυρηνικά από την Τουρκία».

«Θόλωσε» το δημοσιογραφικό κριτήριο των ιθυνόντων του Κήρυκα λόγω της εμφανούς υποστήριξής της ιστορικής εφημερίδας στον Κυριάκο Μητσοτάκη;...

  efsyn.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος δικός μας

Στο σφυρί η έπαυλη του Αντώνη Λυμπέρη στο Κεφαλάρι...


Στο σφυρί βγαίνει την Τετάρτη η έπαυλη της οικογένειας του πρωην πανίσχυρου εκδότη Αντώνη Λυμπέρη στο Κεφαλάρι. Τα χρέη Λυμπέρη σε τράπεζες, ελληνικό δημόσιο και ιδιώτες ξεπερνούν τα δεκατρία εκατομμύρια ευρώ ενώ η τιμή εκκίνησης για την κατοικία αγγίζει τα τεσσεράμιση εκατομμύρια.
Στον κατάλογο των οφειλετών, όπως γράφει ο Διονύσης Θανάσουλας στο mononews, συμπεριλαμβάνονται δύο τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, το ΙΚΑ Αθηνών, η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων, η ΔΟΥ Κηφισιάς καθώς και ο πρώην συνεργάτης του, Παύλος Εμμανουήλ.
Τα συνολικά χρέη του πρώην ισχυρού αφεντκού των Εκδόσεων Λυμπέρη φτάνουν τα δεκατρία εκατομμύρια τετρακόσιες εφτά χιλιάδες τριακόσια οχτώ ευρώ (13.407.308) και την ερχόμενη Τετάρτη το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου θα πλειστηριάσει την διόρωφη έπαυλη στο Κεφαλάρι. 
Θυμίζουμε την δικα­στική από­φαση - σταθμό, περυσι τον Αύγουστο, με την οποία η «ALPHA EDITIONS AE», διά­δο­χος εται­ρεία της εται­ρείας «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ» υπο­χρε­ώθηκε να κατα­βά­λει στους συντά­κτες και τους απα­σχο­λού­με­νους στο δια­φη­μι­στικό τμήμα των περιο­δι­κών της εται­ρείας τις δεδου­λευ­μέ­νες απο­δο­χές, που “είχε παρα­λεί­ψει” να τους κατα­βά­λει η «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» για το διά­στημα πριν την αιφ­νι­δια­στική δια­κοπή της δρα­στη­ριό­τη­τάς της, δηλαδή από το καλο­καίρι μέχρι και το Νοέμ­βριο του 2012 μαζί με την ανα­λο­γία Δώρου Χριστουγέννων.(διαβάστε ΕΔΩ)

zoornalistas.blogspot

Όλες οι ανατροπές στο νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας...

...για την αφαίρεση διπλώματος και τα όρια ταχύτητας...


Πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων, αλλά και αύξηση των ορίων ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς προβλέπει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Το νομοσχέδιο για τον νέο ΚΟΚ, που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, θα προβλέπει την επιβολή ενός προστίμου βάσης, το οποίο θα αυξάνεται στη συνέχεια με βάση τα οικονομικά στοιχεία του παραβάτη που θα αντλούνται μέσω του συστήματος ΤΑΧΙS, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.
Πιο αναλυτικά ο νέος ΚΟΚ θα προβλέπει:

Τσίπρας: Η Ελλάδα χρειάζεται τις αμερικανικές επενδύσεις...

Η Ελλάδα χρειάζεται τις αμερικανικές επενδύσεις, όχι μόνο γιατί είναι σημαντικές για την ανάκαμψη της χώρας, αλλά και για τις προσπάθειές της να μπει σε μια νέα εποχή, με μόνιμη ανάπτυξη, επισήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια ομιλίας του στο δείπνο των ελληνοαμερικανικών οργανώσεων American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA) και American Hellenic Institute (AHI).

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι έχει παρουσιαστεί «μια τέλεια ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής γεωστρατηγικής συνεργασίας».

«Είμαστε πολύ κοντά στο να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα και είναι αναγκαίο για εμάς στο τέλος του 2018 να μπορούμε με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης να έχουμε τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για να επουλώσουμε τις πληγές της κρίσης» πρόσθεσε.

Στην αρχή της εκδήλωσης ανακοινώθηκε ότι το ετήσιο συνέδριο των AHEPA θα διεξαχθεί στην Ελλάδα το 2021...

Πηγή: ΑΜΠΕ

Από χθες η ελληνική κοινωνία μπορεί να κοιμάται ήσυχη!

Σε αντίθεση με τις θεμελιώδεις ελευθερίες...
Από χθες η ελληνική κοινωνία μπορεί να κοιμάται ήσυχη! Δύο από τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζει, η Ηριάννα και ο Περικλής, βρίσκονται και πάλι στο κελί τους. «Επικίνδυνους» για την κοινωνία τούς έκρινε το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας και απέρριψε το αίτημά τους για αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους μέχρι το Εφετείο, αναστέλλοντας στην πράξη αυτό που αιώνες τώρα οι φιλελεύθερες κοινωνίες έχουν κατακτήσει: το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι η κατηγορούσα αρχή να αποδείξει στο δικαστήριο την ενοχή πέρα από κάθε λογική αμφιβολία και με τρόπο τελεσίδικο.

Οι δικαστές δεν είδαν κανένα από τα στιβαρά επιχειρήματα της υπεράσπισης, δεν άκουσαν κανέναν από τους σχεδόν τριακόσιους επιφανείς επιστήμονες που αμφισβητούν...

Όλες οι επισκέψεις Ελλήνων Πρωθυπουργών στον Λευκό Οίκο...

Από τον Κωνσταντίνο Τσαλδάρη στον Αλέξη Τσίπρα... Δείτε βίντεο και φωτογραφίες...


Εδώ και λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στις ΗΠΑ και διευθετούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες της κρίσιμης συνάντησής του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Κάθε επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι σημαντική με τις ιστορίες που τις συνοδεύουν, να παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που πέρασε το κατώφλι του Λευκού Οίκου ήταν ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης. Ήταν τον Δεκέμβριο του 1946. Ενώ η Ελλάδα σπαράσσεται από τον εμφύλιο, ο τότε Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Τσαλδάρης γίνεται δεκτός από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Χάρι Τρούμαν. Ο Κ. Τσαλδάρης ζητά στρατιωτική και οικονομική ενίσχυση από τις ΗΠΑ. Προκαλεί το αμερικανικό ενδιαφέρον που εκφράζεται, λίγους μήνες αργότερα, στις 12 Μαρτίου 1947 με το περιβόητο «Δόγμα Τρούμαν».
 
Έπειτα από 15 χρόνια τη σκυτάλη των επισκέψεων παίρνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Το αξιοσημείωτο εκείνης της επίσκεψης; Ο Καραμανλής είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που έγινε δεκτός από τον περίφημο, JFK, τον Τζον Κένεντι. Βάσει των τότε αναφορών στα αμερικανικά ΜΜΕ, οι Αμερικανοί εντός του Λευκού Οίκου έλεγαν...

Νίκος Καραχάλιος: Ο άνθρωπος που πάτησε τον κάλο του Μητσοτάκη



Toυ Γ. Λακόπουλου

“Αγαπητέ μου Κυριάκο…”.  
Εντάξει,  η επιστολή δεν ήταν “καθώς πρέπει”, αν μιλάμε για πρωτόκολλο, για  τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Σύμφωνοι, υπήρξε  αύρα ειρωνείας στις διατυπώσεις της.  Αλλά  όσα έγγραψε στον  πρόεδρό της ΝΔ ο Νίκος Καραχάλιος ήταν η αλήθεια. Τι πιο ευπρόσδεκτο για το  κόμμα που υπογράφει διαρκώς “συμφωνίες αλήθειας”; 
Αν   έχουν βάση οι πληροφορίες ότι η αντίδραση του Κυριάκου ήταν “θα με αποκαλείς «κύριε πρόεδρε”,  όσα επισημαίνει ο Καραχάλιος  επιβεβαιώθηκαν αμέσως.  Στη σημερινή ΝΔ  το ζητούμενο είναι ο τύπος, όχι η ουσία.  Σε ένα γράμμα μάλλον χρήσιμο για τον ίδιο πρωτίστως, ο  πρόεδρος της ΝΔ  αντέδρασε σαν να του πάτησαν τον κάλο -αν επιτρέπεται αυτή η έκφραση για πρόεδρο.
Ο Νίκος Καραχάλιος δεν είναι κάποιος μακρινός συγγενής της ΝΔ.  Για πέντε χρόνια  διαμόρφωνε -επιτυχημένα- τη  στρατηγική της. Είναι φίλος του Καραμανλή και του Μεϊμαράκη. Και  είναι  τύπος που κινείται στην πιάτσα, ξέρει πρόσωπα και πράγματα. Παρακολουθεί το κόμμα με το ενδιαφέρον κάποιου που  έχει διαχειριστεί τις  εσωτερικές ιδιαιτερότητες του χώρου.
Η επιστολή του στον “ αγαπητό του Κυριάκο” θα μπορούσε να είναι  αφορμή για μια παράλληλη σχέση του προέδρου της ΝΔ που θα του επέτρεπε να τεστάρει  την απόδοση της πολυπληθούς επικοινωνιακής ομάδας του. Ο Καραχάλιος του μίλησε όπως όταν συμβούλευε το 2008 τους υπουργούς της ΝΔ να μην τα βάζουν με τους μπλόγκερς. Δηλαδή από τη σκοπιά του μέλλοντος. Έστω με δηκτικό ύφος για  κάποια πρόσωπα.
Ο Μητσοτάκης διάβασε   την επιστολή πολύ επιδερμικά -αν τη διάβασε- και “ενοχλήθηκε” κατά την διατύπωση που συνηθίζει και αντέδρασε επιθετικά.  Φυσικά πέταξε στο καλάθι την επιστολή.  Ο αποστολέας μάλλον μειδίασε: στην Πειραιώς όταν τα νέα δεν είναι καλά αποκεφαλίζουν τον αγγελιαφόρο...