Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Νομικά ισχυρό τό ύψος τών προστίμων γιά τήν ανασφάλιστη εργασία...

ΣτΕ:Συνταγματικά τα πρόστιμα για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο

EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συνταγματικά και νόμιμα είναι σύμφωνα με το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ τα βαρύτατα πρόστιμα των 10.549,44 ευρώ που επιβάλλονται για κάθε ανασφάλιστο (αδήλωτο) εργαζόμενο σε μια επιχείρηση.
Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 6-1, καθώς ο σύμβουλος Επικρατείας Ηλίας Μάζος, είχε την άποψη ότι ναι μεν η επιβολή των προστίμων είναι αναγκαίο μέτρο, αλλά το ύψος του «αντίκειται στην αρχή της εν στενή εννοίας αναλογικότητος, λαμβανομένων υπ’ όψιν των συνεπειών της επιβολής του προστίμου σε μικρές επιχειρήσεις».
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, τα πρόστιμα έχουν «υπαγορευθεί από επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι συνίστανται στην αποτελεσματική καταπολέμηση του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας, η οποία αφενός μεν παραβιάζει τα βασικά δικαιώματα των εργαζομένων, με συνέπεια να μεταπίπτει η εργασία από κοινωνικό λειτούργημα σε αντικείμενο εμπορίας, αφετέρου δε στερεί από τα ασφαλιστικά ταμεία, σημαντικά έσοδα, με συνέπεια την αποδυνάμωση του ασφαλιστικού συστήματος, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα... δεν αντίκειται στην προβλεπόμενη από το άρθρο 25 παράγραφος 1 του Συντάγματος αρχή της αναλογικότητος", γιατί "δεν θεσπίζεται κύρωση προδήλως απρόσφορη, ούτε η προβλεπόμενη κύρωση υπερακοντίζει τον επιτακτικό σκοπό δημοσίου συμφέροντος, τον οποίο αποβλέπει να εξυπηρετήσει, δηλαδή την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, δεδομένου ότι με το σοβαρό ύψος του προβλεπόμενου προστίμου επιδιώκεται τόσον ο αυστηρός κολασμός του συγκεκριμένου παραβάτη, όσο και η αποτροπή της παράνομης πρακτικής της αδήλωτης εργασίας από τους λοιπούς εργοδότες».
Κατά συνέπεια τα επίμαχα πρόστιμα δεν μπορεί να θεωρηθούν ως προδήλως δυσανάλογα για την επίτευξη του  σκοπού του δημοσίου συμφέροντος, «εν όψει της σπουδαιότητος του διακυβευόμενου αγαθού της καταπολέμησης του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας, με τις  σοβαρότατες για τους εργαζόμενους, το ασφαλιστικό σύστημα και τα δημόσια έσοδα δυσμενείς συνέπειες».
Το θέμα ανακινήθηκε όταν επιβλήθηκε σε εταιρεία της Μακεδονίας, πρόστιμο ύψους 21.601  ευρώ γιατί δυο εργαζόμενοι στην εταιρεία δεν ήταν ασφαλισμένοι.

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

naftemporiki.gr

Λουκέτο σε έξι περιφερειακές διευθύνσεις του ΣΔΟΕ...

«Λουκέτο» σε έξι περιφερειακές διευθύνσεις του ΣΔΟΕ, μπαίνει από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου με απόφαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών το λουκέτο μπαίνει για την  «εξοικονόμηση πόρων και επίτευξης δημοσιονομικού οφέλους μέσω της επαναξιολόγησης των δομών» της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση Τσακαλώτου:

1. Από τις 28 Σεπτεμβρίου 2017 αναστέλλεται η λειτουργία των εξής Περιφερειακών Υπηρεσιών (και των υπαγόμενων σε αυτές οργανικών μονάδων) της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ:
i) Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίων Ιονίων Νήσων
ii) Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείων Ιονίων Νήσων
iii) Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας
iv) Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Kρήτης
v) Υποδιεύθυνση Κομοτηνής της Π.Δ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Ουσιαστικά το ΣΔΟΕ μένει με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής – Αιγαίου (όπου συγχωνεύονται και οι πρώτες 4 υπηρεσίες που λειοτυργούσαν στην υπόλοιπη Ελλάδα) και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

2. Άμεσα, από την δημοσίευση της απόφασης, αναστέλλεται η λειτουργία της Ειδικής Διεύθυνσης Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ. Οι καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητες της ως άνω Ειδικής Διεύθυνσης Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς ασκούνται εφεξής από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής-Αιγαίου...


topontiki.gr

Κώστας Γεωργάκης : O μοναδικός που αυτοκτόνησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την Χούντα

Genova : πρίν 44 χρόνια στήν piazza Matteotti... 
 Ο άνθρωπος που αυτοκτόνησε για την ελευθερία
1970: Στη Γένοβα της Ιταλίας, ο φοιτητής Κώστας Γεωργάκης αυτοπυρπολείται, κραυγάζοντας 
«VIVA LA GRECIA LIBERA»  
(Ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα), 
σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα.


Τα ξημερώματα της 19ης Σεπτεμβρίου 1970, η ομάδα οδοκαθαριστών που καθάριζε την πλατεία Ματεότι, στη Γένοβα, βρέθηκε μπροστά σε μια εικόνα που έμελλε να αποτελέσει την αρχή της διεθνούς αντίδρασης για τη χούντα στην Ελλάδα. Ένας νέος, τυλιγμένος στις φλόγες, έτρεχε μπροστά από το δικαστικό μέγαρο και φώναζε «Ζήτω η Ελλάδα, κάτω η δικτατορία». Αρνήθηκε την βοήθειά τους και πέθανε εννιά ώρες αργότερα, στο κοντινό νοσοκομείο. Το όνομά του ήταν Κώστας Γεωργάκης και γεννήθηκε, στις 23 Αυγούστου 1948.


Από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε το καθεστώς και τις πρακτικές του. Τρεις μήνες πριν την αυτοκτονία του, αποκάλυψε ανώνυμα σε γενοβέζικο περιοδικό ότι άνθρωποι της Χούντας είχαν παρεισφρύσει στις ελληνικές φοιτητικές οργανώσεις στην Ιταλία. Λίγο καιρό αργότερα, δέχτηκε επίθεση από παρακρατικούς και, παρότι ενεργός φοιτητής, είχε πρόβλημα με την αναβολή της στρατιωτικής του θητείας. Παράλληλα, η οικογένειά του στην Κέρκυρα δεχόταν και αυτή τις πιέσεις του καθεστώτος.

Μέσα σε αυτό το κλίμα τρομοκρατίας, ο Γεωργάκης αποφάσισε πως έπρεπε να γίνει κάτι δραστικό, ώστε να ευαισθητοποιηθεί επιτέλους η Δύση για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Χάρισε το αντιανεμικό του στην αρραβωνιαστικιά του, Ροζάνα, έγραψε μια επιστολή στον πατέρα του και, φορτώνοντας το αυτοκίνητό του με τρία μπουκάλια βενζίνη, ξεκίνησε για την πλατεία Ματεότι.


«Συγχώρεσε με γι' αυτό που έκανα και μην κλάψεις. Ο γιος σου δεν είναι ήρωας. Είναι άνθρωπος, όπως όλοι οι άλλοι, ίσως λίγο πιο φοβισμένος (...) Δεν θέλω να μπείτε σε κίνδυνο από τις πράξεις μου, αλλά δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά, παρά να σκέφτομαι και να ενεργώ σαν ελεύθερο άτομο», γράφει ο ίδιος στο γράμμα του. Η κηδεία του έγινε στην Γένοβα στις 23 Σεπτεμβρίου.

Επικαλούμενη λόγους ασφαλείας και φοβούμενη πως μια τελετή στην μνήμη του θα γινόταν αφορμή για συλλαλητήριο, η Χούντα καθυστέρησε τέσσερις μήνες την επιστροφή της σωρού του. Στις 18 Ιανουαρίου του 1971, μέσα σε άκρα μυστικότητα έφτασε στην ιδιαίτερη πατρίδα του και τελικά θάφτηκε στο Α' δημοτικό Νεκροταφείο. Η θυσία του αναγνωρίστηκε στην Μεταπολίτευση, μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Στην Κέρκυρα υπάρχει πλατεία με το όνομά του και τον αδριάντά του.

Ο Γεωργάκης είναι ο μοναδικός που...

"Φιλονικίαι δύο όνων εις αλλοτρίους αχυρώνας"...! (Μία εκ τών σοφοτέρων παροιμιών τού λαού μας)

Ο Καμμένος ξεφτίλισε τον Άδωνη...
Καμμένος και Άδωνις...για Jaguar, Ντερμπεντέρη και Μαρινάκη (ΒΙΝΤΕΟ)...
Ο Αδωνις, λέει, πως, είναι καλός στην ρητορική. Σήμερα, όμως, "τα βρήκε μπαστούνια", από τον Πάνο Καμμένο, που τον...
έβαλε στην θέση του. 
Το επεισόδιο στην βουλή, άρχισε όταν ο Γεωργιάδης έκανε αναφορά στις φωτογραφίες που είδαν την περασμένη Κυριακή το φως της δημοσιότητας, οι οποίες έδειχναν τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να τοποθετεί σακούλες με ψώνια σε μια Jaguar.

Ο Πάνος Καμμένος απάντησε, πως, το εν λόγω αυτοκίνητο ανήκει στην ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο και πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο που ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε παλιότερα βόλτες, στο πλαίσιο συνεδρίασης του IMO. «Πήρα το αυτοκίνητο για να πάρω μια κούκλα Barbie. Έψαχνα και ένα σκάφος, σαν κι αυτό που κάνατε βόλτες με τον κ. Πρετεντέρη, αλλά δεν βρήκα», είπε μεταξύ άλλων για να του απαντήσει στη συνέχεια ο Άδωνις : «Αν το έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση αυτό, ξέρετε τι θα λέγατε; Κατηγορούσατε την BMW του Βενιζέλου, αλλά τώρα που χρησιμοποιείται από την σημερινή κυβέρνηση δεν λέτε τίποτα».

«Καταλαβαίνω πως πρέπει να υπηρετείται τα αφεντικά σας. Την «Ελληνικός Χρυσός», τον κ. Μαρινάκη, τον κ. Κουρτάκη, πώς πρέπει να παίρνετε το πολιτικό σας μεροκάματο», είπε αμέσως μετά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και συνέχισε: «Εσείς χρησιμοποιούσατε τα μέσα του κράτους για να κάνετε δημόσιες σχέσεις. Εγώ δεν πάω στη Μύκονο. Ούτε κάθομαι σε ξαπλώστρες των δύο χιλιάδων».
«Το φουσκωτό του κ. Πρετεντέρη κοστίζει το 1/10 των χρημάτων του δικού σας σκάφος και κάθεσαι και κάνεις υποδείξεις», είπε στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης, για να του απαντήσει εκ νέου ο Πάνος Καμμένος: «Κάνετε αντιπαράθεση με τιμές σκαφών, όπως κάνουν τα αφεντικά σας τα επιχειρηματικά. Λέγατε για τον πατέρα μου ότι είχε off shore και μετά ο ΣΔΟΕ σε ξεφτίλισε. Πέθανε από τον καημό του. Δεν είπες ένα συγγνώμη. Έλα να το πάρεις το σκάφος. Αυτή η λάσπη θα πληρωθεί. Δύο χρόνια έφαγε το αφεντικό σου ο Κουρτάκης για δυσφήμιση των παιδιών μου. Από εδώ και πέρα θα πληρώνετε με αγωγές».
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ
 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο"