Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Ψάχνεται ο Ζάεφ...

Αυστηρά μηνύματα Τσίπρα-Παυλόπουλου σε Ζάεφ...
Αυστηρό μήνυμα προς την ΠΓΔΜ έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος με αφορμή τις δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού περί «Μακεδόνων του Αιγαίου» και διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα, που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων. Την ίδια ώρα, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, έκανε παρέμβαση για το Σκοπιανό, καλώντας την ΠΓΔΜ να τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε τους υψηλούς τόνους, σπεύδοντας όμως να θυμίσει ότι η Συμφωνία αναφέρει ότι η γειτονική χώρα αντί για «Μακεδονία», ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Σλοβένο Πρόεδρο Μπόρουτ Πάχορ, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «και η Σλοβενία, που είναι μία από τις χώρες που αναγνωρίζουν τους γείτονες μας με τη συνταγματική τους ονομασία δηλαδή ως "Μακεδονία", από εδώ και στο εξής θα την αναγνωρίζετε και θα την ονομάζετε ως "Βόρεια Μακεδονία", γιατί για τον ελληνικό λαό αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς η Μακεδονία πέρα από μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας, περιφέρεια της Ελλάδας, είναι και ένα κομμάτι σημαντικό της αρχαίας ελληνικής ιστορίας κι αυτό αναγνωρίζεται πλήρως σε αυτή τη συμφωνία, κάτι το οποίο μας δημιουργεί την αίσθηση ότι έχουμε μια ισορροπημένη συμφωνία και για τις δυο πλευρές».

Για απαράδεκτες δηλώσεις Ζάεφ και για αφωνία Τσίπρα έκανε λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στον απόηχο των προκλητικών δηλώσεων Ζάεφ διεμήνυσε πως «δεν θα δεχτούμε αυθαίρετες ερμηνείες της Συμφωνίας των Πρεσπών».
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Σλοβενίας Μπόρουτ Πάχορ, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως...

Ανοίχτε τόν απορροφητήρα...

Άδωνις Γεωργιάδης: O κλειστός απορροφητήρας...
...και τα σπασμένα νεύρα…
Το καλύτερο – ever , που λένε και οι πιτσιρικάδες- για τον Άδωνι Γεωργιάδη εμφανίσθηκε πρόσφατα στο hysteria.gr. «Είναι σαν τον απορροφητήρα που το κλείνεις και λες: επιτέλους μας ζάλισε…». Έχει κι ένα συμπλήρωμα, αλλά δεν είναι απαραίτητο να το μεταφέρουμε.

Το τελευταίο διάστημα ο αντιπρόεδρος έδειχνε ταυτόχρονα νευρικός, εμφανώς ανήσυχος, αλλά υποτονικός. Ένας περφόρμερ σαν αυτόν άφηνε να περνούν οι ευκαιρίες για παράσταση που δεν έχανε παλιότερα. Π.χ. οι καταλήψεις σχολείων με τη υποκίνηση της Χρυσής Αυγής. Έκανε μια κρύα δήλωση, μόνο και μόνο για να μην λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή: είναι εναντίον των καταλήψεων, αλλά «με ποιο ηθικό ανάστημα θα πουν οι Συριζαίοι τώρα στους μαθητές να μην κάνουν καταλήψεις;» Δηλαδή από αυτή την άποψη είναι και λίγο υπέρ.

Μιντιακή απήχηση μηδέν. Τόσο που αναγκάστηκε ο ίδιος ο Κυριάκος να πει τα ίδια: όχι κλειστά σχολεία, αλλά να μην τα βάλουμε και με τους Χρυσαυγίτες… Πάντως, ενώ το θέμα ήταν βούτυρο στο ψωμί του Γεωργιάδη, αυτός έκανε στην άκρη. Έτσι κι αλλιώς από καιρό έχει κόψει με το μαχαίρι στον Μητσοτάκη ότι προτίθεται να παίξει το ρόλο για τον οποίο τον προόριζε: να τσακώνεται με τον Κασιδιάρη...

"Φίλοι Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου" : Κατασκευή "Καράβας'' γιά μικρούς καί μεγάλους, 8 καί 9 Δεκεμβρίου!

Πειρατικό 2018
Καράβες από προηγούμενα έτη που βρίσκονται 
στη ΚΔΕΠΠΑΜ
Αγαπητοί Φίλοι,
Το σωματείο "Οι Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου" οργανώνει στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2018 και ώρες 11:00-14:00 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ "ΚΑΡΑΒΑΣ'' στην πάντοτε φιλόξενη αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ (1ος όροφος) για μικρούς και μεγάλους.
Οι "ΚΑΡΑΒΕΣ" θα κατασκευαστούν το Σάββατο και το βάψιμό τους θα γίνει την Κυριακή.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Παρακαλείσθε να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα:
6942487224- Ασημίνα Κοντού,
2289027791- ΚΔΕΠΠΑΜ και
6977439832 - Δήμητρα Ναζου, υπεύθυνη εργαστηρίου.
Τα παιδιά κάτω των 9 ετών γίνονται δεκτά μόνο με συνοδεία ενηλίκου.
Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να φέρουν μαζί τους ατομικό ψαλίδι και υγρή κόλλα UHU.
Σας περιμένουμε όλους με πολύ χαρά για να φτιάξουμε και φέτος τις γιορτινές καράβες μας!
Το ΔΣ του Σωματείου ευχαριστεί την ΚΔΕΠΠΑΜ για την φιλοξενία στο χώρο της και την συνεργασία στην κατασκευή της καράβας του 2019!
Ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλές γιορτές!

Εκ του Δ.Σ. του Σωματείου

Πρώτη φωτό : Καράβα "Πειρατικό" του 2018
Δεύτερη φωτό: Καράβες από προηγούμενα έτη που βρίσκονται στη ΚΔΕΠΠΑΜ.
                                                                       *****
Dear friends,
The association of "Friends of Mykonos Folklore Museum" is having its annual workshop on making the traditional Christmas boat of Mykonos called "Karava" ( means "ship"). It will take place in 8 and 9 of December at the always hospitable Kdeppam hall in Matoyianni street (1st floor) from 11 am to 2 pm for children and adults.
The "Karava" will be made on Saturday and they will be painted on Sunday.
The number of participants is limited.

You are kindly requested to sign up by calling:
6942487224 Asimina Kontou,
2289027791- KDEPPAM or
6977439832- Dimitra Nazou workshop's head.
Children under 9 years old must be accompanied by an adult. In any other case, they will not be accepted.
Each participant is kindly requested to bring their own scissors and liquid UHU glue.
We are awaiting all of you with pleasure to make our annual Christmas "Karava"!
The association boarding council would like to thank KDEPPAM for hosting the workshop at its hall and for cooperating in making the 2019 "Karava"!
We wish you Merry Christmas and a happy new year!

From the B.C. of the association

1st photo: 2018's "Karava" called "pirate ship"
2nd photo: Different "karavas" from past years in KDEPPAM.

H σύνθεση τού νέου Δ.Σ. τού σωματείου "Φίλοι τού Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου"

Μετά από την εκλογική διαδικασία, που έλαβε χώρα στις 18/11/2018, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου "Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου" απαρτίζεται από τους εξής:

Πρόεδρος: Δήμητρα Νάζου

Αντιπρόεδρος: Μαριγούλα Αποστόλου

Γενικός Γραμματέας: Γεώργιος Σταμούλης

Ταμίας: Σταματίνα Κοντού

Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Δέσποινα- Μαρία Καρανικήτα- Σταυρακοπούλου

Μέλος: Θεόδωρος Δέδες

Μέλος: Φρασκώ Μαργάρα