Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Σε τεχνική βλάβη αποδίδει τη συντριβή το Κρεμλίνο - Εθνικό πένθος στη Ρωσία για τους 92 νεκρούς του Τουπόλεφ

Ευχές από τή "Νέα Μύκονο"

Η "Νέα Μύκονος" εύχεται σέ όλους τούς φίλους καί τούς αναγνώστες, όπου γής αλλά καί στούς ταξιδευτές τής θάλασσας καί τούς ναυτικούς μας :
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! 
μέ έναν Καινούργιο Χρόνο γεμάτο ΕΛΠΙΔΑ γιά 
ΥΓΕΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ καί ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ!

               ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!                                                                          

Το υπουργείο Οικονομικών αποκαλύπτει το περιεχόμενο της επιστολής στους Θεσμούς

Άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι «η κυβέρνηση δεν δεσμεύθηκε σε τίποτα παραπάνω από όσα έχει συμφωνήσει» και πως η επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου «επαναβεβαιώνει τις υπάρχουσες δεσμεύσεις».
Επιπλέον, επιβεβαιώνει πληροφορίες πως αν υπάρξει και στο μέλλον υπεραπόδοση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί, σε συμφωνία με τους θεσμούς, «σε στοχευμένα μέτρα για την ενδυνάμωση της κοινωνικής προστασίας και/ή για τη μείωση των φορολογικών βαρών, για τη δημιουργία ενός «μαξιλαριού ρευστότητας” (cash buffer) ή/και για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Στην επιστολή διευκρινίζεται επίσης ότι σε περίπτωση που το 2016 δεν υπάρξει το συμφωνηθέν πλεόνασμα (+0,5%) –γεγονός εξαιρετικά απίθανο, όπως σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών–, τότε οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να λάβουν αντισταθμιστικά μέτρα στο πεδίο των δαπανών για τις συντάξεις, για να καλύψουν την διαφορά ανάμεσα στο αποτέλεσμα και τον δημοσιονομικό στόχο του 2016.
Αναλυτικά η άτυπη ενημέρωση του ΥΠΟΙΚ:

Συλλυπητήρια Παυλόπουλου...

για την αεροπορική τραγωδία στο Σότσι...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εξέφρασε τη λύπη του προς τον ρωσικό λαό για...
την συντριβή του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους
 

Με εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς, επικοινώνησε με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα Όλεγκ Μπρεντίχιν (λόγω απουσίας του πρέσβη) και τον παρακάλεσε να διαβιβάσει προς τον Πρόεδρο κ. Πούτιν καθώς και προς τις οικογένειες των θυμάτων τα θερμά του συλλυπητήρια για την αεροπορική τραγωδία στο Σότσι... 

thepressproject.gr

Τσάρλι Τσάπλιν : Αφιέρωμα στήν 39η επέτειο μιάς μεγάλης απουσίας...

Τσάρλι Τσάπλιν: Ο θεμέλιος λίθος της 7ης τέχνης

Tvxs Αφιέρωμα | 25 Δεκ. 2016
Δώστε μου ένα πάρκο, έναν αστυνομικό και ένα όμορφο κορίτσι και σας φτιάχνω μια κωμωδία 

Ο Τσαρλς Σπένσερ Τσάπλιν (16 Απριλίου 1889 - 25 Δεκεμβρίου 1977). Ο κωμικοτραγικός χαρακτήρας Σαρλό με τα φαρδιά παντελόνια, το κοντό μουστάκι, τα τρύπια παπούτσια και το χαρακτηριστικό μπαστούνι, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες και πιο αναγνωρίσιμες μορφές του παγκόσμιου κινηματογράφου. 

Και οι δύο γονείς του Τσάρλι Τσάπλιν ήταν ηθοποιοί, ενώ από την τρυφερή ηλικία των 10 ετών, ο Τσάπλιν αναγκάζεται να επιβιώσει οικονομικά με δικά του μέσα εξαιτίας της απώλειας του πατέρα του και της σοβαρής ασθένειας της μητέρας του. Με όπλο το φυσικό τους ταλέντο, ο Τσάρλι και ο αδερφός του είδαν τη σκηνή ως την καλύτερη ευκαιρία. Το επαγγελματικό ντεμούτο του Τσάπλιν λαμβάνει χώρα ως μέλος μιας ομάδας νεαρών με το όνομα «Τα παλικάρια του Λάνκασάιρ». Η ομάδα γρήγορα κέρδισε το κοινό για τον εξαιρετικό χορό με κλακέτες.

Στην ηλικία των 14 ετών, αρχίζει την καριέρα του ως κωμικός σε βαριετέ, γεγονός που τον οδήγησε στις ΗΠΑ το 1910 ως μέλος του Fred Karno Repertoire Company. Η ανταπόκριση του αμερικανικού κοινού ήταν άμεση, και ειδικά ο ρόλος του σε ένα σκετς με τον τίτλο «Μια νύχτα σε μια αγγλική αίθουσα διασκέδασης» είχε τεράστια απήχηση. Όταν ο θίασος του Fred Karno επέστρεψε στις ΗΠΑ το φθινόπωρο του 1912, του προτείνουν να παίξει σε κινηματογραφικές ταινίες.

Γιά νά διαβάσετε ολόκληρο τό άρθρο τού Tvxs πιέστε : ΕΔΩ

O Tραμπ διορίζει το Λύκο της Wall Street να… φυλάει τα πρόβατα


The Wolf

tvxs.gr | 25 Δεκ. 2016
Ο δισεκατομμυριούχος Aμερικανός επενδυτής Καρλ Άικαν διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ σε ρυθμιστικά θέματα οικονομίας. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε το… Λύκο της Wall Street να φυλάει τα πρόβατα…

Ας ξεκινήσουμε αρχικά με το ποιος είναι ο Άικαν. Δεν είναι άλλος από τον δισεκατομμυριούχο από τον οποίο εμπνεύστηκε ο Όλιβερ Στόουν την διάσημη και… διαφωτιστική ταινία του  «Ο Λύκος της Wall Street».  
Η επιλογή 
Ο Ντόναλντ Τραμπ - μεγιστάνας ο ίδιος - πριν εκλεγεί είχε υποσχεθεί μεταξύ άλλων να «καθαρίσει το βάλτο της Ουάσινγκτον» από τους λομπίστες και τους τραπεζίτες της διεφθαρμένης Wall Street. 
Τώρα ως πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε για προσωπικό του σύμβουλο και ρυθμιστή της οικονομίας των ΗΠΑ, τον 80χρονο Καρλ Άικαν.
Κάποιον δηλαδή που φιγουράρει στους 43 πλουσιότερους ανθρώπους στη λίστα του Forbes, με μετοχές εκατομμυρίων σε πάρα πολλές μεγάλες και… γιγάντιες εταιρείες.
Κάποιον επίσης που είναι μεταξύ άλλων γνωστός - σύμφωνα με τη Liberation - για τις πιέσεις που έχει ασκήσει στην αγορά υπέρ των εταιρειών του.  
Η περιουσία του αγγίζει τα 16.5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ρυθμιστής ένας... απορρυθμιστής
Η ειρωνία, όπως τονίζει η γαλλική εφημερίδα, είναι ότι αυτός ο… πρωταθλητής της απορρύθμισης, τοποθετήθηκε ως ειδικός σύμβουλος για τη… ρύθμιση της αγοράς. Δηλαδή θα ελέγχει αν...

Εθνικό πένθος τη Δευτέρα στη Ρωσία...

Putin
κήρυξε ο Πούτιν...
Ημέρα εθνικού πένθους κήρυξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν την 26η Δεκεμβρίου, στη μνήμη των θυμάτων της συντριβής του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα.
«Αύριο θα είναι ημέρα εθνικού πένθους» είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. Νωρίτερα, οι αρχές είχαν επιβεβαιώσει ότι «δεν έχουν ενδείξεις» ότι υπάρχουν επιζώντες από το δυστύχημα.
Τα αίτια της συντριβής θα ερευνηθούν εξονυχιστικά και οι οικογένειες των θυμάτων θα λάβουν την αναγκαία υποστήριξη, διαβεβαίωσε ο Πούτιν εκφράζοντας και πάλι τα συλλυπητήριά του.
Ο Πούτιν διέταξε νωρίτερα την κυβέρνηση να συγκροτήσει μια επιτροπή ερευνών που θα αναλάβει να καθορίσει τα αίτια της συντριβής. Ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανέθεσε τη διέυθυνση αυτής της επιτροπής στον υπουργό Μεταξορών Μαξίμ Σοκόλοφ, ο οποίος αναμένεται να πάει από σήμερα στην περιοχή του δυστυχήματος.
Το Tu-154 εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 5.27, δύο λεπτά μετά την απογείωσή του με προορισμό τη Λαττάκεια της Συρίας αφού προηγουμένως ανεφοδιάστηκε σε ένα αεροδρόμιο της πόλης Άντλερ, κοντά στο Σότσι...
aixmi.gr

Ζοφερή πρόβλεψη

Στέφανος ΚασιμάτηςΦAΛHPEYΣ
Οτι η Ελλάδα μπορεί να μην τα καταφέρει στο τέλος, ότι μπορεί να βρεθεί εκτός ευρώ και σταδιακά να γλιστρήσει και εκτός Ευρώπης είναι κάτι που πολλοί το φοβούνται, λιγότεροι το πιστεύουν και, από τους τελευταίους, κανείς δεν τολμάει να το πει. Γι’ αυτό πρέπει, λοιπόν, να συγχαρώ τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, ο οποίος με την ευκαιρία συνέντευξής του κατόρθωσε να εκφράσει αυτή την τολμηρή και απαισιόδοξη θέση, έστω και εμμέσως. Δήλωσε, συγκεκριμένα, τη βεβαιότητά του ότι η κληρονομιά που άφησε στη χώρα με τις κυβερνήσεις του ο Κώστας Καραμανλής «θα εκτιμηθεί πολύ περισσότερο αύριο». 
Καταλάβαμε, μας υποχρέωσες... 

  ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

από τήν  Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 
                             kathimerini.gr

Η ιστορία της Χορωδίας του Κόκκινου Στρατού, που μέτρησε 64 απώλειες στην αεροπορική τραγωδία

Η Χορωδία του Κόκκινου Στρατού, περισσότερα από 60 μέλη της οποίας επέβαιναν στο μοιραίο Τουπόλεφ Tu-154 που συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα, αποτελεί ένα σύμβολο για τη Ρωσία και έχει δώσει παραστάσεις παντού στον κόσμο, ακόμη και σε εμπόλεμες ζώνες.
Η Χορωδία Αλεξαντρόφ, στην οποία μετέχουν σχεδόν 200 τραγουδιστές, μουσικοί και χορευτές, ιδρύθηκε το 1928 και έγινε γνωστή στις θριαμβευτικές περιοδείες της με την ονομασία «Χορωδία του Κόκκινου Στρατού». Το ρεπερτόριό της αποτελείται από περισσότερα από 2.000 έργα: από ρωσικά δημοτικά, σοβιετικούς ύμνους, εκκλησιαστική μουσική, μέχρι και μοντέρνα ξένα τραγούδια που συνοδεύονταν από ακροβατικές χορογραφίες.
Η Χορωδία ήταν ένα από τα ελάχιστα καλλιτεχνικά σύνολα που έκανε περιοδείες στο εξωτερικό κατά τη σοβιετική περίοδο. Έδωσε όμως και εκαντοντάδες συναυλίες στην πρώην ΕΣΣΔ και ηχογράφησε δεκάδες δίσκους που παίζονται ακόμη και σήμερα στις γιορτές.
Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου οι καλλιτέχνες ταξίδευαν αδιάκοπα: έδωσαν περισσότερες από 1.500 συναυλίες για τους σοβιετικούς στρατιώτες στις εμπόλεμες ζώνες και σε νοσοκομεία, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο στρατηγός και συνθέτης Αλεξάντρ Αλεξαντρόφ, ο ιδρυτής της, είχε την διεύθυνσή της επί 18 χρόνια και κατόπιν παρέδωσε τη χορωδία στον γιο του, τον Μπόρις που έμεινε επικεφαλής της από το 1946 μέχρι το 1987.
Ο Βαλέρι Χαλίλοφ, ο σημερινός διευθυντής της Χορωδίας Αλεξαντρόφ, βρισκόταν μεταξύ των επιβατών του Tu-154, συνοδεύοντας τους χορωδούς που πήγαιναν στη Συρία για να ψυχαγωγήσουν τους Ρώσους στρατιώτες στην αεροπορική βάση Χμεϊμίμ. Οι ρωσικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή.
Ο Χαλίλοφ «συνεισέφερε σημαντικά στο σύγχρονο πολιτισμό, ως διευθυντής ορχήστρας και συνθέτης», είπε η υφυπουργός Όλγα Γκολόντες χαρακτηρίζοντας τον χαμό του «ανεπανόρθωτη απώλεια».
«Πρόκειται για τεράστια αδικία» σχολίασε από την πλευρά του ο πιανίστας Ντένις Ματσούγιεφ, εκφράζοντας τη λύπη του για τον θάνατο του μαέστρου. «Η Χορωδία Αλεξαντρόφ είναι το επισκεπτήριο της ρωσικής κουλτούρας», υπογράμμισε, μιλώντας στο πρακτορείο Ria-Novosti.
«Πήγαιναν στη Συρία για καλό σκοπό, σε μια αποστολή ειρήνης. Αδυνατούμε να δεχτούμε αυτήν την απώλεια», υπογράμμισε εξάλλου ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. 
 
kathimerini.gr

Η Ελλάδα χρειάζεται κούρεμα χρέους λέει «σοφός» της Μέρκελ...

Πρότεινε μάλιστα πριν ενάμιση χρόνο «να συνδεθούν οι τόκοι με την ανάπτυξη. Εάν δεν υπάρχει δηλαδή ανάπτυξη η Ελλάδα δεν θα πληρώνει, εάν υπάρχει θα τους καταβάλει».
Σύμβουλος Μέρκελ: Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα θα ολοκληρωθούν σε 10-15 χρόνια

«Το 2017 θα είναι μια χρονιά πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ανασφάλειας, διότι...
κανείς δεν γνωρίζει τι θα προκύψει από τις διάφορες εκλογές. Εν τούτοις είμαι αισιόδοξος σε ότι αφορά την Ευρώπη. Και για την Ελλάδα, την Ισπανία αλλά και την Ιταλία, διότι έχουν γίνει ήδη πολλές μεταρρυθμίσεις. Και τα πρώτα αποτελέσματα γίνονται εμφανή. Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και η Ελλάδα αναπτύσσεται και πάλι. Η ανάπτυξη είναι μικρή βέβαια όπως και στην Ιταλία, αλλά υπάρχουν σοβαροί λόγοι οι οποίο συνηγορούν στο ότι η ανάπτυξη της οικονομίας της μπορεί να επιταχυνθεί την επόμενη χρονιά και στη συνέχεια. Η ελπίδα μου είναι ότι αυτή επιτάχυνση θα γίνει πιο γρήγορα από ό,τι αυτή τη στιγμή», λέει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών Μάρτσελ Φράτσερ, ο άτυπος σύμβουλος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, όπως χαρακτηρίζεται από τον γερμανικό Τύπο.

«Η Ελλάδα είναι μια θαυμάσια χώρα την οποία εκτιμώ ιδιαίτερα και σε πολλά θέματα είναι πολύ πλούσια. Σε πολιτισμό, σε ποιότητα ζωής, σε καινοτόμα μυαλά. Η εκτίμησή μου είναι ότι η Ελλάδα έχει κάνει προόδους στις μεταρρυθμίσεις. Δεν θα πρέπει...