Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Ν. Βούτσης: Καταφύγιο ανηθικότητας οι φορολογικοί παράδεισοι



Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Σε συνέντευξή του στην «Νέα Σελίδα» πρόσθεσε ότι στο ζήτημα αυτό «κάθε πολιτική δύναμη, κάθε πολιτικό πρόσωπο και κάθε πολιτική οικογένεια πρέπει να έχει ξεκάθαρη θέση και στάση. Θέση καταδίκης και στάση μη συμμετοχής».

Καταφύγιο μίας διαχρονικής ανηθικότητας στην πολιτική και την οικονομία είναι οι φορολογικοί παράδεισοι σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.
Σε συνέντευξή του στην «Νέα Σελίδα» πρόσθεσε ότι στο ζήτημα αυτό «κάθε πολιτική δύναμη, κάθε πολιτικό πρόσωπο και κάθε πολιτική οικογένεια πρέπει να έχει ξεκάθαρη θέση και στάση. Θέση καταδίκης και στάση μη συμμετοχής».
Ερωτηθείς για «αγκυλώσεις» της κυβέρνησης ως προς την δράση της Αστυνομίας στην επιβολή του νόμου, ο κ Βούτσης επισημαίνει ότι όλοι οι δείκτες εγκληματικότητας, έχουν βελτιωθεί και η χώρα μας αποτελεί πόλο σταθερότητα και ασφάλειας μέσα σε μια ταραγμένη Ευρώπη.
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για την άδεια στον Κουφοντίνα περιορίζεται να δηλώσει ότι «ο νομικός μας πολιτισμός δεν εφαρμόζεται α λα καρτ»
Ο πρόεδρος της Βουλής εκτιμά ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνητή ένταση στο ζήτημα της ασφάλειας, προτάσσοντας όμως άλλα ως σημαντικά μέτωπα αντιπαράθεσης, όπως, «αυτή την απίστευτη νεοφιλελεύθερη άποψη που ακούσαμε από τη ΔΕΘ, ότι είναι νομοτελειακές οι κοινωνικές ανισότητες».
Σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση...

Ιδιοτελείς κραυγές...

Τάσος Παππάς 
Ηταν αναμενόμενο. Ειπώθηκαν και γράφτηκαν του κόσμου οι ανακρίβειες για τη διήμερη άδεια στον Δ. Κουφοντίνα. Διατυπώθηκαν και δηλητηριώδεις υπαινιγμοί. Παραθέτω συνοπτικά:

► «Εμείς τον συλλάβαμε και κάποιοι τον αφήνουν ελεύθερο» είπε συνδικαλιστής αστυνομικός. Ο Κουφοντίνας δεν συνελήφθη, παραδόθηκε. Δεν αφήνεται ελεύθερος, παίρνει άδεια, την οποία δικαιούται εδώ και αρκετά χρόνια και το αρμόδιο συμβούλιο απέρριπτε τις αιτήσεις του με διάφορα σκεπτικά.

► «Η κυβέρνηση πίεσε το συμβούλιο για να χορηγήσει τη διήμερη άδεια στον Κουφοντίνα». Στο συμβούλιο δεν συμμετέχει κυβερνητικός παράγοντας. Θα πείτε πως υπάρχουν και τα τηλέφωνα. Σωστό. Η πολιτική λογική πάντως λέει ότι η κυβέρνηση, αν μπορούσε να παρέμβει, θα το έκανε για να μη βγει αυτή η απόφαση στην παρούσα φάση, ώστε να μη δοθεί η ευκαιρία στη στριμωγμένη λόγω άλλων ζητημάτων (Αυγενάκης, Paradise Papers, Siemens) αξιωματική αντιπολίτευση να σπεκουλάρει.

► «Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αδιανόητο είναι να μην εφαρμόζεται ένας νόμος, ο οποίος έχει εφαρμοστεί για όλους τους καταδικασμένους για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» (εξαιρείται ο Αλ. Γιωτόπουλος).

► «Μα, άδεια σ’ έναν που έχει καταδικαστεί 11 φορές σε ισόβια; Είναι απαράδεκτο και πρωτοφανές, όχι μόνο για την Ελλάδα». Ο Χριστόδουλος Ξηρός συνεργάστηκε με τις διωκτικές αρχές, παραδέχτηκε τη συμμετοχή του σε πολλά χτυπήματα της οργάνωσης, συνέδεσε τα μέλη της 17Ν με συγκεκριμένες ενέργειες, δένοντας το κατηγορητήριο, καταδικάστηκε έξι φορές σε ισόβια και έπαιρνε κανονικά άδειες (τότε δεν κουνήθηκε φύλλο), μέχρι που παραβίασε τον νόμο (την έβδομη φορά, αν θυμάμαι καλά).

Ο Κουφοντίνας στην απολογία του ανέλαβε την πολιτική ευθύνη συνολικά για τη δράση της «17 Νοέμβρη», δεν έδωσε σύντροφό του και δεν ομολόγησε ποτέ τη συμμετοχή του σε κάποια ενέργεια. Ισοβίτης ο ένας, ισοβίτης κι ο άλλος, με διαφορετική στάση όμως στο δικαστήριο.

Εχουμε κάτι ανάλογο στην Ευρώπη; Εχουμε...

Η μεγάλη επιστροφή...

Επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού ο Κουφοντίνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας επέστρεψε στη φυλακή μετά τη διήμερη άδεια που του δόθηκε από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού.
Συνοδευόμενος από τη σύζυγο του και τον γιο του, Έκτορα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού, λίγο μετά τις 10:30 το πρωί του Σαββάτου -υπενθυμίζεται ότι η άδεια του έληγε στις 12 το μεσημέρι. 
Αρχικά απευθύνθηκε στο αρχειοφυλάκειο των ανδρικών φυλακών για τα διαδικαστικά και από εκεί εστάλη κατευθείαν στις γυναικείες φυλακές όπου και κρατείται.
Λίγο πριν τις 9 το πρωί, ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγήκε από το σπίτι του στον Βαρνάβα και μαζί με τη σύζυγο και τον γιο του επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και έφυγαν, χωρίς να προχωρήσει σε δηλώσεις.
Νωρίτερα, όπως μετέδωσε ο Σκάι, ο Έκτορας Κουφοντίνας είχε πλησιάσει τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το σπίτι της οικογένειας και τους κέρασε γλυκά.
Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια, Δημήτρης Κουφοντίνας βγήκε από τις φυλακές την Πέμπτη και το απόγευμα έφτασε στο σπίτι του, τον Βαρνάβα.
Σημειώνεται ότι πλέον ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει το δικαίωμα σε 60 ημέρες να καταθέσει νέα αίτηση για άδεια, η οποία μπορεί να είναι μεγαλύτερης διάρκειας -εν προκειμένω, τεσσάρων ημερών- που με κάθε αίτηση θα αυξάνονται σταδιακά.
Δημοσιογράφος απευθυνόμενος προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα τον ρώτησε: «Ραντεβού σε 60 ημέρες;» και ο εκείνος απάντησε «ναι».
Ακολουθούν φωτογραφίες :

Η ψύχραιμη φωνή του Γιώργου Μομφεράτου...

Στη συγκυρία των πολεμόχαρων κραυγών όχι προφανώς των συγγενών αλλά όλων όσων με όπλο την κομματική τους ιδιότητα ή την μιντιακή τους δυνατότητα έκφρασης, είναι σημαντική η ψύχραιμη παρέμβαση του Γιώργου Μομφεράτου γιου ενός από τα θύματα της 17 Νοέμβρη.

Η στάση του είχε ξεχωρίσει σε ένα βαθμό  ήδη από τη διάρκεια των συλλήψεων και της δίκης της οργάνωσης. Σήμερα με αφορμή τη χορήγηση της άδειας στον Κουφοντίνα ο κ. Μομφεράτος πλην της σαφέστατης τοποθέτησης του για το ότι εφόσον ισχύει ο Νόμος και ο Κουφοντίνας θα έπαιρνε  κάποια στιγμή άδεια προχώρησε σε μία σημαντική παρατήρηση:

«Ο νομικός μας πολιτισμός λέει ότι κάποια μέρα αυτοί οι άνθρωποι θα βγουν από τη φυλακή και νομίζω ότι είναι σωστό κάποια στιγμή να βγαίνουν οι άνθρωποι από τη φυλακή αλλιώς δεν έχει κανένα λόγο να αναμορφώνονται ιδίως οι ισοβίτες άρα θα βγουν αυτοί οι άνθρωποι από τη φυλακή τι θα γίνει τότε; Δηλαδή αν για δύο μέρες γίνεται πανικός τι θα γίνει όταν βγούνε τελειωτικά από τη φυλακή; Αυτό πρέπει να αναρωτηθούμε, πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι ως κοινωνία για να δεχτούμε ένα τέτοιο γεγονός και νομίζω ότι όταν γίνει αυτό το σημαντικό θα είναι να μη μας ενδιαφέρει, να μη μας αφορά».

Στη συγκεκριμένη συγκυρία των κραυγών, των ψεμμάτων και των διαστεβλώσεων για χάρη μιας μικροπολιτικής αντίληψης αλλά και της απόλυτης υποκρισίας που φτάνει να αμφισβητεί ακόμα και το αν οι νόμοι οφείλουν να εφαρμόζονται για όλους ισότιμα, η παρέμβαση Μομφεράτου ξεχωρίζει όσο κι αν ελάχιστοι την άκουσαν μέσα στην οχλαγωγία...

Αντα Ψαρρά

Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ζητούσε την αποφυλάκιση των χουντικών...

Περί μεγαλόψυχης Δημοκρατίας...
Στο προχθεσινό κύριο άρθρο μας συμπυκνώσαμε την κριτική μας για την αντίδραση του Κυρ. Μητσοτάκη στην απόφαση του αρμοδίου οργάνου να δώσει 48ωρη άδεια στον Δ. Κουφοντίνα, με τον τίτλο «Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, κ. Μητσοτάκη». Δεν το κάναμε τυχαία.

Το 1996 ο πατέρας του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ζητούσε την αποφυλάκιση των χουντικών με το εξής, μεταξύ άλλων, επιχείρημα: «Η Δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει - αυτό είναι παραπάνω από βέβαιο. Οπως επίσης δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Δημοκρατία είναι μεγαλόψυχη και η Δημοκρατία συγχωρεί». Δηλαδή, η Δημοκρατία δεν εκδικείται.

Αν ένα τέτοιο επιχείρημα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αποφυλάκιση των πρωταίτιων του πραξικοπήματος και της δικτατορίας -που έβαλαν τη χώρα για επτά χρόνια στον γύψο, που γέμισαν τις φυλακές και τις εξορίες με δημοκρατικούς πολίτες, που δολοφόνησαν αγωνιστές, που αιματοκύλησαν το Πολυτεχνείο και προκάλεσαν την τραγωδία της Κύπρου με εκατοντάδες νεκρούς- γιατί δεν είναι αρκετό, όχι για αποφυλάκιση, αλλά για 48ωρη άδεια στον Κουφοντίνα;

Ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας για το θέμα στη Βουλή επιχείρησε να απαντήσει στο προαναφερόμενο άρθρο μας με τη φράση:

Τό "ηθικό" καί τό ..."ανήθικο"


Διονύσης Τεμπονέρας σε Κώστα Μπακογιάννη: Δεν ενοχληθήκατε όταν αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος του πατέρα μου

Με μία ανάρτησή του στο Facebook o γιος του Νίκου Τεμπονέρα, που δολοφονήθηκε από τον Γιάννη Καλαμπόκα, απαντάει στην σημερινή συνέντευξη του Κώστα Μπακογιάννη με αφορμή την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. 
Ο Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δήλωσε σοκαρισμένος από την απόφαση για τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. «Είναι ένα σοκ. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα το ζούσα αυτό» είπε.  
«Είναι ένας άνθρωπος που έχει καταδικαστεί για 11 δολοφονίες, για μια σειρά από ληστείες και βομβιστικές ενέργειες. Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει επιδείξει ίχνος μεταμέλειας…. Κάνει ό,τι μπορεί να προσδώσει στις εγκληματικές αυτές ενέργειες ηρωισμούς, να στρατολογήσει μία νέα γενιά τρομοκρατών… Και τώρα λέμε ότι αυτός ο άνθρωπος αυτός δεν είναι πια επικίνδυνος, ότι μπορεί να βγει και να απολαύσει τη ζωή και την ελευθερία που έχει στερήσει από άλλους ανθρώπους;», πρόσθεσε. 
Διερωτήθηκε παράλληλα «γιατί η κυβέρνηση δεν μιλάει ξεκάθαρα» για το θέμα. «Αυτή η κυβέρνηση έχει φωνή και πολλές φορές έχει εκφράσει τη γνώμη της για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Τώρα ο Πρωθυπουργός σιωπά;», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης. 
Στην τοποθέτηση αυτή απάντησε ο γιος του Νίκου Τεμπονέρα, Διονύσης, σημειώνοντας ότι ο Γιάννης Καλαμπόκας που δολοφόνησε τον πατέρα του αποφυλακίστηκε επτά χρόνια μετά τη δολοφονία. 
Η ανάρτηση του Διονύση Τεμπονέρα