Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Παπανδρέου: Η Δημοκρατία είναι αιχμάλωτη από συμφέροντα...

crimenet.gr
Με τη λέξη-σύνθημα ΠΑΜΕ, ξεκίνησε την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου, ανακοινώνοντας την ίδρυση του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών».

Από την αρχή της ομιλίας του ο...
πρώην πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα του νέου κόμματος, τονίζοντας ότι στη βάση των αρχών του είναι ο ανθρωπισμός, η δέσμευση για ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Μας εμπνέουν τόνισε οι αξίες του πολιτικού φιλελευθερισμού. Οι πολίτες πρέπει να ελέγχουν την εξουσία, να υπερισχύσει η ισχύς του δικαίου και όχι το δίκαιο του ισχυρού.

Μας εμπνέουν, είπε, οι αρχές του σοσιαλισμού και η πίστη μας στη Δικαιοσύνη και οι αξίες της οικολογίας.

Θέλουμε να εκφράσουμε πολιτικά, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, μια κοινωνική συμμαχία της δικαιοσύνης και της δημιουργίας. Αυτή τη συμμαχία πρέπει να σφυρηλατήσουμε.

Αναφέρθηκε στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη και ειδικότερα στην πτυχή της εθνικής απελευθέρωσης, για να τονίσει ότι σήμερα, το 2015, καθώς ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει, υπάρχει ένας νέος αγώνας για την απελευθέρωση της δημοκρατίας αυτή τη φορά, της δημοκρατίας που είναι αιχμάλωτη από οικονομικά και μιντιακά συμφέροντα τα οποία υποστηρίζονται από ένα πελατειακό κράτος.

Μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ παραιτήθηκε και συντάσσεται με το κόμμα Παπανδρέου...



Ο Θόδωρος Τσίκας υποστηρίζει ότι το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού έχει «νεωτεριστικές ιδέες και καινοτόμες επιλογές».
Άλλο ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος παραιτήθηκε από το κίνημα προκειμένου να ...
ενταχθεί στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Πρόκειται για τον Θόδωρο Τσίκα, ο οποίος στη δήλωσή του σημειώνει ότι το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού με «νεωτεριστικές ιδέες και καινοτόμες επιλογές» θα μπορέσει να εκφράσει τις νέες ανάγκες και προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας, στη μετά-Μνημόνιο περίοδο.

Η δήλωσή του έχει ως εξής:

Η Ελλάδα χρειάζεται νέο πολιτικό σκηνικό

Η χώρα μας χρειάζεται ένα νέο πολιτικό σκηνικό, που θα μπορεί να εκφράσει τις νέες ανάγκες και προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας, στη μετά-Μνημόνιο περίοδο.

Ένα νέο πολιτικό σύστημα που θα εκπροσωπήσει τις κοινωνικές δυνάμεις και τους πολίτες, που κατανοούν ότι η οριστική ήττα των πάσης φύσεως παλαιοκομματικών αντιλήψεων και των πάσης προελεύσεως λαϊκιστικών πρακτικών αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την υπέρβαση των αδιεξόδων.

Μια ανασύνθεση του πολιτικού τοπίου είναι αναγκαία για να προωθηθούν μεγάλες τομές και βαθιές μεταρρυθμίσεις, που θα καταπολεμούν τις αιτίες που μας οδήγησαν σε επώδυνες αλλά αναγκαίες επιλογές τα τελευταία χρόνια. Για μια ριζική αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας, για πλήρη ανακατανομή πόρων και εξουσιών, για αναπροσαρμογή συνηθειών και νοοτροπιών του παρελθόντος.

Πιστεύω ότι, με νεωτεριστικές ιδέες και καινοτόμες επιλογές, το πολιτικό σχήμα που συγκροτείται με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, θα μπορέσει να συμβάλει αποφασιστικά σε αυτήν την κατεύθυνση.

Γι’ αυτούς τους λόγους, υπέβαλα την παραίτηση μου από μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και γνωστοποίησα την αποχώρηση μου από το κόμμα.

Επίσημη πρώτη για το «Κίνημα - Δημοκρατών Σοσιαλιστών» του Παπανδρέου (Φωτο)...

Eμβλημα του νέου κόμματος ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο - «Το κίνημα φουντώνει το κίνημα νικά να πεσει η δεξιά» φωνάζουν οι οπαδοί του - Την ιδρυτική διακήρυξη υπογράφουν 252 άτομα, μεταξύ των οποίων οι: ...Φίλιππος Πετσάλνικος, Μιχάλης Καρχιμάκης, Νίκος Παπανδρέου, Μαριλένα Κοππά

Πλήθος κόσμου το απόγευμα του Σαββάτου στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, στο Μουσείο Μπενάκη. Η αιθουσα που θα γίνει η παρουσίαση εχει κατακλυστεί απο τους φίλους του νέου κόμματος που ονομάζεται «Κίνημα - Δημοκρατών Σοσιαλιστών».



Με συνθήματα όπως «το κίνημα φουντώνει το κίνημα νικά να πεσει η δεξιά», «Γιωργο, προχωρά, σε θελει όλη χώρα» και «Γιώργο, μαζί θα γράψουμε ιστορία» οι οπαδοί του νέου κόμματος ζέσταιναν την ατμόσφαιρα περιμένοντας να ξεκινήσει η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου.

Πολλά είναι και τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δίνουν το παρών στο νέο εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς στο Μουσείο Μπενάκη βρίσκονται ήδη ο Θάνος Μωραΐτης, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο Αντρέας Φούρας, ο Γιάννης Διαμαντίδης, ο Γρηγόρης Βιώτης, ο Συμεών Κεδίκογλου, ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο Μανώλης Στρατάκης, η στενή συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, που μόλις χθες παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου την ιδρυτική δήλωση του νέου κόμματός του με ονομασία «Κίνημα - Δημοκρατών Σοσιαλιστών» και έμβλημα ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο.

Την ιδρυτική δήλωση υπογράφουν 252 άτομα μεταξύ των οποίων είναι οι Φίλιππος Πετσάλνικος, Μιχάλης Καρχιμάκης, Νίκος Παπανδρέου, Μαριλένα Κοππά και άλλοι.

«Δεν ιδρύουμε ένα κόμμα, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος»

Σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει ότι «ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου» και προσθέτει πως «ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες».

Συμπληρώνει, δε, πως «συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό».

Από τους νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρώτοι στο «πάμε» -τη λέξη με την οποία κλείνει την πρώτη του επιστολή ο Γιώργος Παπανδρέου- απάντησαν ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος θα είναι και ο ένας εκ των εκπροσώπων του νέου κόμματος και αναμένεται να είναι υποψήφιος στη Λάρισα, ο Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος κατά πληροφορίες θα πολιτευθεί στην Αθήνα, και ο Συμεών Κεδίκογλου για την Εύβοια.



























Υγιείς δυνάμεις εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου...



Παραιτήθηκε από μέλος ο νεαρός αντιδήμαρχος Άγγ. Δημητρόπουλος...
Στελέχη που φέρνουν αέρα ανανέωσης, νέο ήθος και καινοτόμες αντιλήψεις, που έχουν δοκιμαστεί στους κοινωνικούς αγώνες και σε συνθήκες πραγματική κάλπης (κι όχι κομματικού …
σωλήνα), όπως ο 28χρονος αντιδήμαρχος Ηλιούπολης Άγγγελος Δημητρόπουλος, εγκαταλείπουν το φθαρμένο και ξεπεσμένο κομματικό απομεινάρι του Βενιζέλου και συντάσσονται στη νέα δυναμική Κινηματική πρωτοβουλία του Γίωργου Παπανδρέου, για την πρόοδο και την μεταρρύθμιση σε πλαίσια δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ολόκληρη η δήλωση αποχώρησης του Άγγελου Δημητρόπουλου από το ΠΑΣΟΚ:

Το 2004 γράφτηκα μέλος στο ΠΑΣΟΚ, όντας μαθητής ακόμα, για να στηρίξω τον Γιώργο Παπανδρέου στις εκλογές ανάδειξής του ως Προέδρου του Κινήματος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο πολιτικός που στα μάτια ενός 17χρονου φάνταζε ως ο μόνος που του έδινε το ΟΡΑΜΑ της πραγματικής ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ σε όλα τα επίπεδα.

Από τότε και ως σήμερα, έδωσα μάχες απ’όπου μπορούσα, χωρίς ποτέ να αρνηθώ τις ΑΞΙΕΣ μου, στα εύκολα και στα δύσκολα.

Σήμερα, ήρθε η στιγμή να κάνω ένα βήμα παραπάνω.

Αποχωρώ από το ΠΑΣΟΚ. Το κάνω με βάρος καρδιάς αλλά με πλήρη συνείδηση. Προχωρώ σε αυτό το βήμα γιατί δεν μπορώ να ανεχτώ πια να βρίσκομαι σε ένα κόμμα που δέχεται να είναι ουρά των «Μπαλτάκων».

Δεν μπορώ να είμαι σε ένα κόμμα που δεν τολμά να βάλει ούτε ένα προοδευτικό πρόταγμα στη διακυβέρνηση της χώρας, τη στιγμή που από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κρινόταν η πλειοψηφία στη Βουλή.

Δεν μπορώ να είμαι σε ένα κόμμα του οποίου ο Πρόεδρος χαρακτηρίζει δεκάδες νέους «τσογλάνια» επειδή απλώς βρέθηκαν σε ένα πολιτικό συμπόσιο που συμμετείχαν ακόμα και νομπελίστες.

Αφήνω το ΠΑΣΟΚ και ακολουθώ τον Γιώργο Παπανδρέου στο νέο αυτό ξεκίνημα, στο χτίσιμο ενός νέου Κινήματος με στόχο τη μετάβαση στη ΜΕΤΑΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΕΛΛΛΑΔΑ.

Πάντα πιστός στο ΟΡΑΜΑ για πραγματική ΑΛΛΑΓΗ, για μια Ελλάδα Δικαιοσύνης και Δημιουργίας.
dimitropoulos
smartpost.gr

Το σήμα και η επίσημη σελίδα του Κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου στο Facebook...



Για να αρθεί κάθε παρεξήγηση μετά το χθεσινό τρολάρισμα περί Κινήματος Αλλαγής, πριν από λίγο βγήκε στον αέρα η επίσημη σελίδα του νέου κόμματος υπό τον Γιώργο Παπανδρέου στο Facebook.

Μπορείτε να τη δείτε εδώ
H ...
επίσημη σελίδα με ολόκληρη την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος είναι διαθέσιμη στο: www.tokinima.gr

Η ομιλία θα μεταδοθεί σε live streaming μέσα από τη σελίδα του Γιώργου Παπανδρέου.
 

Ολόκληρη η διακήρυξη του Κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου...


Στη σελίδα του κόμματος στο Διαδίκτυο αναρτήθηκε πριν από λίγο ολόκληρη η διακήρυξη του Κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος και καλεί τους πολίτες να την υπογράψουν ηλεκτρονικά.

Nα η ...
αιχμηρή έναρξη του:

Το 1974, μετά την εθνική τραγωδία της Κύπρου και την κατάρρευση της δικτατορίας, λαϊκή απαίτηση έγινε η απελευθέρωση της Ελλάδας. Όραμα του λαού μας, να απεξαρτηθούμε από τη «ρίζα της συμφοράς»: την εξάρτησή μας από ξένες δυνάμεις που ήθελαν κυβερνήσεις πιόνια, δημοκρατίες ελεγχόμενες και λαούς υποταγμένους. Η απεξάρτησή μας αποτελούσε όρο και ελάχιστη προϋπόθεση για να εδραιωθεί η λαϊκή κυριαρχία αλλά και να πραγματοποιηθεί η κοινωνική δικαιοσύνη.

Σήμερα, το 2015, o κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει.

Απαίτηση των Ελλήνων πολιτών, είναι η απελευθέρωσή μας από μια νέα εξάρτηση, που έχει τη ρίζα της στην αιχμαλωσία των δημοκρατικών μας θεσμών. Αιχμαλωσία από μηχανισμούς ενός οικονομικού, πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου, που υπηρετείται από ένα πελατειακό σύστημα διακυβέρνησης.

Παρά τα μεγάλα επιτεύγματα των προοδευτικών κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, πελατειακές δομές, αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές, επιβιώνουν, διαχέονται και κυριαρχούν. Αυτές ευθύνονται για την υπονόμευση των δημοκρατικών λειτουργιών, την περιθωριοποίηση του πολίτη από την πολιτική, την εξάρτηση της αυτοδιοίκησης από ένα συγκεντρωτικό κράτος, τη γιγάντωση των κοινωνικών ανισοτήτων, τη στρεβλή ανάπτυξη και τελικά, τη σπατάλη του πλούτου και των δυνάμεων του Ελληνικού λαού.

Οι στρεβλώσεις και οι εξαρτήσεις αυτές, αντί να αντιμετωπιστούν δημιουργώντας ένα κράτος δικαίου, ενισχύθηκαν συνειδητά από συντηρητικές κυβερνήσεις. Ο τρόπος διακυβέρνησης της χώρας από τη συντήρηση μας κατέστησε ευάλωτους στη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση και έκθετους όσον αφορά στην εκπλήρωση των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων. Πέραν του ότι παρέδωσε ελλείμματα και χρέη, υπονόμευσε τη διεθνή μας αξιοπιστία και οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα μιας νέας εθνικής τραγωδίας, στο φάσμα μιας χρεοκοπίας, και την κοινωνία σε μια σκληρή δοκιμασία.

Σήμερα, η απαίτηση των Ελλήνων πολιτών για απελευθέρωση από τα δεσμά αυτού του πελατειακού συστήματος μπορεί και πρέπει να μετασχηματιστεί σε ένα κίνημα αξιών...

parapolitiki.com

Σημείωση Ν.Μ. :  
H επίσημη σελίδα με ολόκληρη την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος είναι διαθέσιμη στο: www.tokinima.gr

Δείτε απευθείας την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου..



Δείτε ΕΔΩ την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Μουσείο Μπενάκη, όπου ...
ανακοινώνει την ίδρυση του νέου κόμματος το οποίο θα ονομάζεται "Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών".

Βαρυχειμωνιά…

Δε μας έφτανε η παγωμένη Πρωτοχρονιά, από τη Δευτέρα θα ‘χουμε χιόνια, ακόμη και στο Σύνταγμα.

Το…
νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται από το Μόσκοβο και θα φέρει ψυχρές μάζες αέρα, χιόνια, που θα φτάσουν μέχρι τα πεδινά, κατεβάζοντας το θερμόμετρο σε θερμοκρασίες που σε πολλές περιοχές θα είναι πολύ κάτω από το 0…

Όπως ο πατέρας του...

Κάρολος Μπρούσαλης

Την Ένωση Κέντρου την ίδρυσε ο Γεώργιος Παπανδρέου, το 1961, με συνιδρυτή της τον Σοφοκλή Βενιζέλο (γιο του Ελευθέριου). Στα 1963 (Οκτώβριο), πήρε τις εκλογές, διέλυσε τη Βουλή και...
τις ξαναπήρε πανηγυρικά το 1964 (16 Φεβρουαρίου), με τον Σοφοκλή Βενιζέλο να έχει πεθάνει μερικές μέρες πριν από τη μεγάλη νίκη, με 53%. Τότε, πολλές κοινωνικές ομάδες οργάνωναν πορείες ως το Καστρί (όπου ο Γέρος κατοικούσε), διεκδικώντας επίλυση των αιτημάτων τους. Στην επιθεώρηση «Άλλος για το Καστρί» της χρονιάς εκείνης, ο Ανδρέας Παπανδρέου εμφανιζόταν διεκδικητής του κόμματος: Ένα νούμερο της επιθεώρησης υποτίθεται ότι ζωντάνευε διάλογο ανάμεσα στον πατέρα και τον γιο. Ο Γεώργιος ρωτούσε:

«Επιτέλους, πες μου τι θέλεις» κι ο Ανδρέας απαντούσε:
«Να γίνω πρωθυπουργός».
«Εντάξει», συμφωνούσε ο γηραιός πατέρας: «Μόλις παραιτηθώ».
«Και πότε θα γίνει αυτό;», ξαναρωτούσε ο Ανδρέας, για να πάρει την απάντηση:
«Ε, σε δυο-τρεις χιλιάδες χρόνια».

Όταν έπεσε η χούντα, αρχηγός της Ένωσης Κέντρου βρέθηκε ο Γεώργιος Μαύρος που συμμάχησε με άλλους και κατέβηκε στις εκλογές ως «Ένωση Κέντρου – Νέες Δυνάμεις». Κι ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ. Έπεσαν τότε οι μεσάζοντες που ζητούσαν από τον Ανδρέα «να μη διασπάσει τις δημοκρατικές δυνάμεις» (κομψά κι όχι με τον τρόπο των σημερινών εναντίον του Γιώργου). Δεν τον έπεισαν. Η ΕΚ-ΝΔ πήρε 20,42% και το ΠΑΣΟΚ 13,58%. Ο Κώστα Μητρόπουλος δημοσίευσε τότε μια γελοιογραφία στα Νέα, στην οποία ο Λαός, μπροστά σ’ έναν μαυροπίνακα όπου ήταν γραμμένη η πράξη «20,42 + 13,58 = 34%», έκανε μάθημα ενότητας στους Ανδρέα Παπανδρέου και Γεώργιο Μαύρο. Έτσι κι αλλιώς, τις εκλογές τις είχε πάρει η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή (με 54%).

Γνωστή η συνέχεια:

Ο Καραμανλής κέρδισε και τις εκλογές της 20ής Νοεμβρίου 1977, με 41,84%, ενώ η Ένωση Κέντρου (ΕΔΗΚ, πια) συρρικνώθηκε στο 11,95%. Το νεαρό ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στο 25,34%. Ο Γεώργιος Μαύρος αρχικά ανεξαρτητοποιήθηκε κι έπειτα, με τις πια περιώνυμες επιστολές «Γιώργο μου», «Ανδρέα μου», προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ που θριάμβευσε στις εκλογές του 1981 (48%).

Ο «διασπαστής της Ένωσης Κέντρου» Ανδρέας Παπανδρέου (αυτός που «διέσπασε το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του») κυριάρχησε στην πολιτική ζωή του τόπου ως τον θάνατό του, το 1996. Με το «διασπαστικό» ΠΑΣΟΚ, να αποδεικνύεται και στην πράξη ότι ουδεμία σχέση είχε (ως πρόγραμμα, φιλοσοφία και διακυβέρνηση) με την Ένωση Κέντρου.

Οπότε, μάλλον είναι αστείο, σήμερα, να κατηγορείται ο Γιώργος Παπανδρέου ως «διασπαστής του κόμματος που ο πατέρας του ίδρυσε». Στ’ αχνάρια του πατέρα του βαδίζει. Το τι θα πράξει και τι θα καταφέρει, θα φανεί στον δρόμο. Έχει, όμως, κάθε δικαίωμα να δημιουργήσει νέο κόμμα, ειδικά, όταν απέναντί του βρίσκεται το συνονθύλευμα του Ευάγγελου Βενιζέλου που, καθ’ ομολογία του αρχηγού του, στόχο έχει «να βγει τρίτο κόμμα».

Απλά, άλλο ο Ανδρέας κι εντελώς άλλο ο Γιώργος...

Έχει πόνο…

ο απεγκλωβισμός από την πολιτική που βιώνουμε σήμερα…

Μπορεί να φτάσει ο κόμπος στο χτένι; «Μπορεί», είπε ο Σταύρος Λυγερός στο Action24 κι έκανε δύο ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις για τα διλλήματα που βάζουν, ενόψει των εκλογών, τα δύο μεγάλα κόμματα.

H ΝΔ λέει, πως φάγαμε το ψάρι κι έμεινε μόνο η ουρά. Λίγα μέτρα μας έμειναν, να βγούμε από το τούνελ. Πράγμα που δεν είναι αλήθεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη λέει, αφήστε με να διαπραγματευτώ εγώ με τον τρόπο που ξέρω και θα σας απαλλάξω από αυτό που ζείτε σήμερα.

Και στο σημείο αυτό ο δημοσιογράφος υπογράμμισε, πως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί: Ο απεγκλωβισμός απ’ αυτήν την πολιτική που βιώνουμε σήμερα, έχει πόνο.

Δεν είναι τόσο απλό πράγμα, όσο θέλουν να το παρουσιάζουν…
 

"Βούρκος" ο Μητσοτάκης…

Τι έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς (που σήμερα δεν συνομιλεί με "υβριστές") για τον επίτιμο...

Δεν θα συμμετάσχει σε τηλεοπτικό debate ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Στην...
Πρωτοχρονιάτικη πίττα της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε πως "διάλογο με υβριστές δεν κάνω και την πολιτική αθλιότητα δεν πρόκειται ποτέ να την νομιμοποιήσω”, απαντώντας έτσι αρνητικά στο σχετικό αίτημα για τη διεξαγωγή τηλεοπτικού διαλόγου, με τους προέδρους των άλλων κομμάτων. Δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζεται με τέτοιο σκληρό τρόπο στους πολιτικούς του αντιπάλους. Πριν από 21 χρόνια απευθυνόμενος στον τότε Πρωθυπουργό, και πρόεδρο της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στις 7 Οκτωβρίου 1993, είχε δηλώσει πως “πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του τόπου πρωθυπουργός και βούρκος γίνονται το ίδιο πρόσωπο".

 typologies.gr

Φυλλοροεί το ΠΑΣΟΚ το Βενιζέλου…

Αύριο στις 5.30 το απόγευμα, η ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος, από τον Παπανδρέου…

Το όνομα δεν έχει ακόμη διαρρεύσει. Ο Χασαπόπουλος είπε – αυτό που λένε κι όλοι οι δημοσιογράφοι, που μέχρι τώρα κάλυπταν ΠΑΣΟΚ – πως στον τίτλο του ονόματος θα υπάρχει η λέξη κίνημα.

Οι Φίλιππος Σαχινίδης και Γιώργος Πεταλωτής θα είναι οι εκπρόσωποι του κόμματος και αναφέρθηκε και σε πολλά άλλα πρόσωπα που ακολουθούν τον Γιώργο Παπανδρέου (Ξυνίδης, Κεδίκογλου, Μωραίτης, Πετσάλνικος, Καρχιμάκης κ.α).

Ο Βενιζέλος την είπε την… σοφία του. Όσοι ακολουθούν τον Παπανδρέου, δεν είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές ΠΑΣΟΚ.

Τι έχουμε να ακούσουμε!..

Παραίτηση Γ. Καρχιμάκη από το ΠΑΣΟΚ...


... αργά το απόγευμα της Παρασκευής ο Γιώργος Καρχιμάκης έγινε το πρώτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που υπέβαλλε την παραίτησή του, προκειμένου να συνταχθεί με το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού.
«Μετά την ανατροπή του εκλεγμένου πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, υπήρξε η απόλυτη ενσωμάτωση του ΠΑΣΟΚ σε συντηρητικές πολιτικές. Ταυτόχρονα, ένα κίνημα μετατράπηκε, σε ενός ανδρός Αρχή», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο κ. Καρχιμάκης και πρόσθεσε:
«Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή, πέραν της παραίτησης από τα όργανα του κόμματος που υπηρέτησα με συνέπεια επί 40 χρόνια, από το 1974, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο μόνος τρόπος να εμπνεύσουμε πάλι τον κόσμο, να δώσουμε όραμα χειροπιαστό και πραγματοποιήσιμο, είναι να συγκρουστούμε με όποια κέντρα αποτέλεσαν και αποτελούν τροχοπέδη για την Ελλάδα της ελπίδας.
Δυστυχώς, τις συγκρούσεις αυτές, η σημερινή ηγετική ομάδα, ούτε ήταν ούτε είναι διατεθειμένη να τις κάνει.
Ήρθε η ώρα να ΠΑΜΕ μπροστά».
από kathimerini.gr