Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Χειροπέδες στο Νικολά Σαρκοζί...

Αποτέλεσμα εικόνας για sarkozi
Χειροπέδες στον άλλοτε πρόεδρο της χώρας Νικολά Σαρκοζί, για την υπόθεση χρηματοδότησης εκστρατείας του από το καθεστώς Καντάφι, το 2007, πέρασε η γαλλική αστυνομία. 

Οπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ο Σαρκοζί κρατείται από τις αστυνομικές αρχές της Ναντέρ σε σχέση με την έρευνα για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας από το καθεστώς Καντάφι το 2007.

Οι αποκαλύψεις είχαν γίνει το 2012 . Εγγραφο της λιβυκής κυβέρνησης που χρονολογείται από το 2006, φέρει την υπογραφή του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών της Λιβύης Μούσα Κούσα και κάνει λόγο για συμφωνία Τρίπολης  να προσφέρει στην προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί το ποσό των 50 εκατ. ευρώ.

Είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας ανακρίνεται γι’ αυτό θέμα μετά τη δικαστική έρευνα που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2013. Η κράτησή του μπορεί να διαρκέσει 48 ώρες.

iefimerida.gr

Έτσι γίνονται -όχι μόνο- ενημερωτικές στροφές αλλά καί δημοσιογραφικές πιρουέτες...

Η εφημερίδα «Εθνος» κατάπιε τη Novartis...

Περίεργο, πολύ περίεργο: τις τελευταίες ημέρες το «Εθνος» δεν αναφέρεται καν στο σκάνδαλο της Novartis! 
Την Κυριακή δεν είχε τίποτε (εκτός και αν το έβαλε στο TV Εθνος και μας ξέφυγε), τη Δευτέρα το πέρασε ξώφαλτσα μέσα σε ένα άλλο, άσχετο, ρεπορτάζ και σήμερα δεν αφιερώνει ούτε μονόστηλο. Προφανώς τα ρεπορτάζ των άλλων εφημερίδων (ακόμα κι εκείνων που θεωρούν πως πρόκειται για σκευωρία) προέρχονται από άλλον πλανήτη.

Το περίεργο είναι που στις 26 Φεβρουαρίου η εφημερίδα δημοσίευε δημοσκόπηση που έλεγε ότι το 66% των πολιτών θεωρεί πως αποτελεί σκάνδαλο η υπόθεση Novartis...