Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Ευχές από τούς "Φίλους τού Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου"

Ευχές από τήν "ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ"


Ανακοίνωση τού συνδυασμού "ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" γιά τήν ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΜΥΚΟΝΟΥ

"Καλικαντζαρέοι" καί "Παγανά" εν δράσει!
 ***
Στίς 2.01'μ.μ. σήμερα πήραμε μέ mail τήν παρακάτω ανακοίνωση πού 
-ξερή όπως ήτανε λόγω τού επείγοντος-  
"αναγκασθήκαμε" νά εικονογραφήσουμε  
"εκ τών ενόντων",
μέ ό,τι υλικό βρήκαμε πρόχειρο, 
λόγω -κυρίως- καί τών ημερών 
αλλά καί γιά νά μήν μείνουν μόνοι  
-καί δακτυλοδεικτούμενοι χρονιάρες μέρες- 
όσοι συνάδελφοι λανσάρισαν αυτόν τόν "πρωτοποριακό",
γιά τά δεδομένα τού -πολιτικά-συντηρητικού νησιού μας,  
"Μποστοφέρνοντα νεωτερισμό
τού "εξωραϊσμού"  τών πολιτικών ανακοινώσεων... 
Δ.Ν.Α. 
Ένα είναι τό "κεραμοσκεπές" στή Μύκονο...
*******
TA KAΛΙΚΑΝΤΖΑΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
  ***
 Ακριβώς μόλις είχαμε κλείσει από την πλευρά μας την απερχόμενη δημοτική χρονιά και αποστείλαμε ευχές ήρθε η έκτακτη ενημέρωση.

Εν κρυπτώ και παραβύστω, πραγματοποιήθηκε η επανατοποθέτηση του πρώην διευθυντή της πολεοδομίας κ. Καστορίνη στην θέση του, μια που δεν αναρτήθηκε ούτε στο διαύγεια ως έπρεπε.
Αναρωτιέται κανείς πως και γιατί εν μία νυκτί λειτούργησε η πολεοδομία, μετά από εννέα μήνες και όχι νωρίτερα.
Μετά από συζητήσεις στο Δ.Σ για οριστικό κλείσιμο της υπηρεσίας,
Μετά από αποφάσεις για σύναψη διαδημοτικής σύμβασης με τον δήμο Σύρου,
Μετά από εγκρίσεις αμοιβών νομικών «ειδικών»συνεργατών, για την συγκρότηση του σχεδίου της διαδημοτικής σύμβασης,
Μετά από την απόλυτη βεβαιότητα του δημάρχου εξεφραζόμενη πολλάκις στο Δ.Σ. για την συναίνεση του δήμου Σύρου,
Μετά από τις θρηνώδεις γνωστές κορώνες του δημάρχου, για υποστελέχωση και την «κακή» κυβέρνηση και τέλος,
Μετά από την ταλαιπωρία 9 μηνών των ανθρώπων που από την μια ήθελαν να προωθηθούν τα αιτήματά τους και οι υποθέσεις τους, και από την άλλη των ανθρώπων που ασχολούνται επαγγελματικά με τις οικοδομικές εργασίες που αναμετρήθηκαν με το φάντασμα της ανεργίας.
Ας συμφωνήσουμε και ας αναρωτηθούμε όμως, με κάποια στοιχειώδη στοιχεία «σοβαρότητας»

1). Πόσους υπαλλήλους διαθέτει σήμερα η υπηρεσία της πολεοδομίας;
Η πολεοδομία σήμερα διαθέτει 4 και ενός επιπλέον από την προκήρυξη ΣΟΧ 1/2016 υπαλλήλους και βρίσκεται σε αναμονή πρόσληψης 3 συμβασιούχων μηχανικών! (Αλήθεια πότε η πολεοδομία Μυκόνου είχε περισσότερους υπαλλήλους)
Και πραγματικά αναρωτιέται κανείς ποιές παραπάνω υπηρεσίες θα προσέφεραν οι δύο μηχανικοί από την Σύρο, δύο μέρες την εβδομάδα, από πέντε  και ωσονούπο οκτώ υπαλλήλους που υπηρετούν στην πολεοδομία Μυκόνου πέντε ημέρες εβδομαδιαίως;
2). Επιπρόσθετα, επειδή το ζήτημα της πολεοδομίας είναι από τα πλέον μείζονα ζητήματα του νησιού, αναρωτιέται κανείς πόσο δύσκολο ήταν η ανάθεση παράλληλων καθηκόντων, ακόμα και στους δύο υπαλλήλους του τμήματος προγραμματισμού της τεχνικής υπηρεσίας  προσωρινά, λόγω των επειγουσών αναγκών
3).Γιατί οι ανακλήσεις αδειών των δύο μόνιμων μηχανικών ( η μία έξ αυτών θα επιστρέψει τον Ιανουάριο και η άλλη έχει επιστρέψει τον Σεπτέμβριο), δεν έγιναν τον Απρίλιο, ώστε να μην διακοπεί η λειτουργία της υπηρεσίας;
4). Γιατί καθυστέρησε τόσο καιρό η προκήρυξη (ΣΟΧ 2/2016) των τριών μηχανικών αφού η απόφαση υπ.αρ. 43 του ΔΣ ελήφθη στις 18/3/2016;
5). Γιατί μετακινήθηκε ο κ.Καστορίνης από την πολεοδομία τόσους μήνες, αφού σήμερα επανατοποθετήθηκε Δ/ντής και άρα κρίνεται από την διοίκηση του δήμου κατάλληλος; Τι μεσολάβησε και ενώ ήταν ακατάλληλος πριν από μήνες (αφού μετακινήθηκε στην υπηρεσία καθαριότητας), σήμερα ξαφνικά παρουσιάζεται ενδεδειγμένος για την θέση του Δ/ντή της πολεοδομίας; Αν ήταν πάντα ο προσήκων υπάλληλος γιατί μετακινήθηκε τότε με αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας της υπηρεσίας;
Ποια παραπάνω έκτακτη ανάγκη τελικά πρέπει να υπάρξει, για να αναλάβει πρωτοβουλίες ο πρώτος πολίτης του νησιού;
Συνεκτιμώντας τα παραπάνω, ηλίου φαεινότερον είναι, ότι η πολεοδομία μπορούσε και δεν έπρεπε να αναστείλει ΠΟΤΕ την λειτουργία της.
Τι τελικά συμβαίνει πραγματικά με την πολεοδομία στο νησί;
Ποιός ευθύνεται για την αναστολή της λειτουργίας της πολεοδομίας είναι προφανές!
Το ζήτημα παραμένει όμως παραμένει ένα. Τελικά ήταν ολιγωρία, η γνωστή ασχετοσύνη και ανικανότητα τoυ  δημοτικού παλκοσένικου  και ειδικότερα του δημάρχου ή πολιτική βούληση;
Εχουμε συνηθίσει πια την τακτική της δημοτικής αρχής και ειδικότερα του δημάρχου  να στέλνει μόνο επιστολές και να μεταθέτει  σε άλλους τις ευθύνες και την ενοχή, για όλα τα άλυτα μικρά και μεγάλα προβλήματα του νησιού. Πρέπει, οπωσδήποτε, κάποιοι άλλοι να φταίνε για τη δική του ανικανότητα,οι άνθρωποι, οι συγκυρίες, η περιφέρεια, το κεντρικό κράτος, ο υπουργός, ο πρωθυπουργός και τώρα για την πολεοδομία η κακή  αντιπολίτευση του δήμου Σύρου, που δεν δέχεται να συναινέσει στην δημιουργία της περιβόητης διαδημοτικής σύμβασης για τη παροχή πολεοδομικών υπηρεσιών, λες και ο δήμαρχος της Σύρου δεν έχει την πλειοψηφία του ΔΣ της Σύρου για την λήψη της απόφασης.
Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον πραγματικά να μας γνωστοποιηθεί αν κατά το τελευταίο διάστημα των 9 μηνών, έχουν κατατεθεί και πόσες 48ωρες άδειες καθώς και με ποια  κατά προτεραιότητα «αιτήματα» δημοτών έχει επιληφθεί ο «νέος» διευθυντής της πολεοδομίας Μυκόνου.
Αγιαστούρα και θυμιατά λοιπόν και καλή φώτιση.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!


ΣΑΜΨΟΥΝΗ ΝΤΙΝΑ
ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Δ. Παπαδημητρίου: Mείωση της φορολογίας δεν σημαίνει αυτόματα αύξηση των επενδύσεων

Σήμερα πολλοί θεωρούν ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων αποτελεί τη σωτήρια λύση για την προσέλκυση επενδύσεων, κάτι σαν τη φιλοσοφική λίθο για την ανάπτυξη της οικονομίας. Ομως, η οικονομία ουδεμία σχέση έχει με την αλχημεία. Και η αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας πολιτικής εγείρει ενστάσεις.
Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται για κάποια καινοτόμο ή μαγική συνταγή ικανή να λυτρώσει την ελληνική οικονομία. Αντιθέτως, έχει μακρά προϊστορία που ξεκινά με τα ρεϊγκανόμικς της δεκαετίας του ’80 και τη καμπύλη του Αμερικανού οικονομολόγου Λάφερ σύμφωνα με την οποία η μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων τις παρακινεί σε ανάληψη επενδύσεων που αυξάνουν το ΑΕΠ και αποφέρουν περισσότερα κρατικά έσοδα απ’ αυτά που χάνονται με τη μείωση του συντελεστή. Μία πολύ ωραία θεωρία η οποία δεν επιβεβαιώθηκε, ωστόσο, από τη πραγματικότητα, καθώς παρά την πολιτική εφαρμογή της σε πλήθος οικονομιών, οι ρυθμοί ανάπτυξης σταθερά υποχωρούν τα τελευταία 30 χρόνια, με αποτέλεσμα την τρέχουσα διεθνή επενδυτική άπνοια.
Οπως τονίζει πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ...

Ελευθερία-ασφάλεια: αταίριαστο ζευγάρι;...


Κάθε φορά που έχουμε ένα μαζικό τρομοκρατικό χτύπημα στην Ευρώπη αναζωπυρώνεται η συζήτηση για τα θέματα ασφάλειας.

Οι συντηρητικές δυνάμεις απαιτούν περισσότερη και...
αυστηρότερη αστυνόμευση, επιβολή καθεστώτος έκτακτης ανάγκης και στρατό στους δρόμους, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποθαρρυνθούν οι τρομοκράτες και θα εξαλειφθεί ο κίνδυνος. Δυστυχώς γι’ αυτούς τα γεγονότα δεν τους επιβεβαιώνουν. Το περίμεναν οι Γερμανοί, είχαν πάρει όλα τα μέτρα προστασίας, ωστόσο δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το τρομοκρατικό χτύπημα.

Το γερμανικό κράτος θεωρείται από πολλούς ένα σοβαρό κράτος, θα λέγαμε υποδειγματικό σε θέματα τάξης. Οι παραλυτικές καταστάσεις που επικρατούν σε ορισμένες χώρες του Νότου δεν παρατηρούνται στη Γερμανία. Διαθέτει υψηλού επιπέδου δημόσια διοίκηση και αποτελεσματικούς μηχανισμούς συλλογής πληροφοριών και καταστολής.

Οποτε χρειάστηκε στο παρελθόν, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει σκληρές πρακτικές για να εξουδετερώσει τις ένοπλες ομάδες και τα ακτιβιστικά κινήματα που το αμφισβήτησαν, χωρίς μάλιστα να υπάρξουν ισχυρές αντιστάσεις στη γερμανική κοινωνία για τις ωμές παραβιάσεις των δικαιωμάτων.

Αλλωστε, για τους Γερμανούς η πειθαρχία και η υπακοή στο κράτος είναι παραδοσιακές αξίες. Στο όνομα αυτών των αξιών διαπράχθηκαν εγκλήματα και δικαιολογήθηκαν η μαζική σιωπή, η παθητική υποταγή και η γραφειοκρατική τυπικότητα. Με τους τζιχαντιστές όμως τα πράγματα δεν είναι εύκολα.

Δεν πρόκειται για φανατικούς που υπηρετούν ένα επαναστατικό καθήκον. Ο θιασώτης της ένοπλης ανυπακοής που εμφορείται από μια κοσμική ιδεολογία είναι διαφορετική περίπτωση. Δεν είναι...

Παραμένει σύμμαχος ο Ντράγκι

 ntragki_mario_320458033
Εδώ και εβδομάδες που βρίσκεται σε εξέλιξη η διελκυστίνδα κυβέρνησης-ΔΝΤ-Βερολίνου για το σενάριο των νέων μέτρων πέραν του 2018, ένας εκ των δανειστών δεν… ανοίγει τα χαρτιά του. Την ώρα που...
η Κομισιόν, η Γαλλία και άλλες χώρες τάσσονται στο πλευρό της Ελλάδας ενώ ο γερμανός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «πυροβολεί» σχεδόν καθημερινά την Αθήνα, η ΕΚΤ έχει επί μακρόν παραμείνει αμέτοχη. Αυτό δεν δείχνει μόνο τις ευαίσθητες ισορροπίες στο ευρω-σύστημα, αλλά και τον «δεύτερο ρόλο» που εξ αντικειμένου παίζει η ευρω-τράπεζα όταν μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση. Πάντως, με τον δικό του τρόπο, ο Μάριο Ντράγκι δίδει χείρα βοηθείας στο Μέγαρο Μαξίμου. Και ο τρόπος του είναι… οι αριθμοί, καθώς χθες η ΕΚΤ, στις μακροοικονομικές προβλέψεις για τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης της Ελλάδας για φέτος στο 0,1% και το 2017 στο εντυπωσιακό 2,5% του ΑΕΠ, προεξοφλώντας ότι το 2018 η ανάπτυξη θα ανέβει ακόμη περισσότερο και θα αγγίξει το 3%. Ταυτόχρονα, Η Φρανκφούρτη προβλέπει καλές ειδήσεις και για την ανεργία, καθώς εκτιμά ότι θα μειωθεί από το 23,5% φέτος σε 22% το 2017 για να πέσει στο 20,5% το 2018 και να αποκλιμακωθεί περαιτέρω το 2019 στο 19%.
 matrix24.gr

Παιδιά προσφύγων και Ελλήνων είπαν μαζί κάλαντα...

και τραγούδια σε σχολεία της Θεσσαλονίκης...
Παιδιά προσφύγων και Ελλήνων είπαν μαζί κάλαντα και τραγούδια σε σχολεία της Θεσσαλονίκης [εικόνες]
Για τα παιδιά, η εθνικότητα δεν έχει σημασία. Και οι ημέρες των γιορτών είναι η καλύτερη ευκαιρία για να...
στείλουν αυτό το μήνυμα. Προσφυγόπουλα και Ελληνόπουλα είπαν ελληνικά κάλαντα και παιδικά τραγούδια της Συρίας, σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, και είχαν την ευκαιρία να μάθουν το διαφορετικό.

Μαθητές και καθηγητές του 13ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, μαζί με τα παιδιά της πρώτης τάξης του συστεγαζόμενου 17ου Γενικού Λυκείου, υποδέχτηκαν την Παρασκευή 15 προσφυγόπουλα, ηλικίας 13 έως 15 ετών, από το Κέντρο Φιλοξενίας Fracapor της Σίνδου.

Στην αίθουσα τελετών του σχολείου τα προσφυγόπουλα άκουσαν τα κάλαντα από τη χορωδία του σχολείου, συνοδεία πιάνου και φλάουτου, την οποία διηύθυνε η μουσικός Βασιλική Τουμπέκη, έμαθαν την ιστορία της παράδοσης των καλάντων από την υποδιευθύντρια του σχολείου, Σόνια Κοτσαβαΐδου και τραγούδησαν κι αυτά με τη σειρά τους παιδικά τραγούδια από την πατρίδα τους, τη Συρία.

Ζεστή ήταν όμως η ατμόσφαιρα και στο Δημοτικό Λαγκαδικίων, όπου τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο κέντρο της περιοχής και ήδη φοιτούν στη Δομή Υποδοχής που λειτουργεί στο σχολείο, συμμετείχαν στη σχολική γιορτή των συμμαθητών τους, με πρωτοβουλία της Συντονίστριας Εκπαίδευσης Προσφύγων, Χριστίνας Λούστα. Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και την παράσταση που ανέβασαν οι συμμαθητές τους, ενώ δέχτηκαν με μεγάλη χαρά τα δώρα που τους έστειλε η ΜΚΟ Άρσις.
Τις φωτογραφίες παραχώρησαν στο ΑΠΕ οι διοργανωτές...
 

Η... νοικοκυρά με τους σωματοφύλακες...

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, πήγε για ψώνια στο σουπερμάρκετ, συνοδεία τριών σωματοφυλάκων.
Από κοντά, και η...
γερμανική "Βild" για να καταγράψει το φοβερό γεγονός...
Δείτε την Μέρκελ να ψωνίζει με καροτσάκι βούτυρο, σοκολατάκια και τυρίΔείτε ΦΩΤΟ...

Μαξίμου: Δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών η ανακοίνωση Ντάισελμπλουμ...


Για «δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών» έκαναν λόγο κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την...
ανακοίνωση του επικεφαλής του Eurogroup για την επανέναρξη των συζητήσεων επί των βραχυπρόθεσμών μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.
«Το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμών μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που ανακοίνωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ αποτελεί την αναμενόμενη δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών να στηριχτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και, με το πάγωμα του ΦΠΑ, οι κάτοικοι των νησιών που δέχονται προσφυγικές ροές» ανέφεραν κύκλοι του Μαξίμου σε δηλώσεις τους στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο μόνος που σήμερα δεν χαίρεται είναι ο Μητσοτάκης, ο οποίος έσπευσε να ταυτιστεί και στη Βουλή με τις πιο τιμωρητικές πτέρυγες των δανειστών» πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.
 

ΒΙΝΤΕΟ από την διάσωση των εννέα ναυαγών-ναυτικών στην Ανδρο μέ ελικόπτερο τού Π.Ν....

Μόνο η γέφυρα του πλοίου έχει μείνει έξω από το νερό...

Την δραματική διάσωση των εννέα ναυτικών που επέβαιναν στο φορτηγό πλοίο που προσάραξε τα ξημερώματα στην Άνδρο απεικονίζει ένα βίντεο που...
έδωσε στην δημοσιότητα το Πολεμικό Ναυτικό. Στις δραματικές εικόνες, που αποδεικνύουν ότι οι εννέα άντρες σώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, πριν η μανιασμένη θάλασσα «καταπιεί» ολόκληρο το καράβι, φαίνεται η προσπάθεια των αντρών του Πολεμικού Ναυτικού να τους διασώσουν.

Πέντε μύθοι για την «Άγια Νύχτα»...

Religious hoaxes

tvxs.gr | 24 Δεκ. 2016
Ιφιγένεια Κοντού
Πήρατε έλατο για να στολίσετε; Αστέρι για την κορυφή; Φάτνη να την βάλετε από κάτω... τυλιγμένη με βαμβάκι αντί για χιόνι; Έχετε και τους τρεις μάγους με τα δώρα πάνω στις καμήλες; Ωραία. Είστε κομπλέ. Τι το θέλετε το άρθρο μέρες που είναι...

1. Χριστούγεννα – ήταν όντως στις 25 Δεκεμβρίου;
Πότε γεννήθηκε πράγματι ο Χριστός;
Πού να ξέρουμε; Η ημερομηνία δεν αναγράφεται πουθενά.
Τα Ευαγγέλια δεν δείχνουν ούτε τη μέρα ούτε το μήνα. Αναφέρουν όμως κάποιες διαφωτιστικές λεπτομέρειες  για εκείνη τη νύχτα: «Στην ίδια  εκείνη περιοχή υπήρχαν επίσης ποιμένες που έμεναν στο ύπαιθρο και φύλαγαν με βάρδιες τα ποίμνιά  τους τη νύχτα» [Λουκάς 2:8]. Σύμφωνα με αρχαία συγγράμματα, η σημερινή περίοδος Νοεμβρίου/Δεκεμβρίου αντιστοιχεί στον εβραϊκό μήνα Χισλέβ  που ήταν βροχερός και κρύος. Η δε περίοδος Δεκεμβρίου/Ιανουαρίου στον εβραϊκό μήνα Τεβέθ που έφερνε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια.  Η 25η Δεκεμβρίου ήταν κάπου μεταξύ Χισλέβ και Τεβέθ. Μεταξύ τσουχτερού κρύου, βροχών και χιονοπτώσεων. Παλιόκαιρος. Δεν το συνηθίζουν οι βοσκοί να διανυκτερεύουν στο ύπαιθρο με τέτοιες συνθήκες...
Προφανώς λοιπόν, ο Ιησούς γεννήθηκε κάποια εποχή που δεν έκανε τόσο κρύο, χωρίς να γνωρίζουμε  την ακριβή ημερομηνία αφού κανείς δεν την κατέγραψε.
Τότε γιατί καθιερώθηκε η 25η Δεκεμβρίου; Από πού προέρχεται η ημερομηνία αυτή;
Η «Εγκυκλοπαίδεια των Χριστουγέννων» [The Christmas Encyclopedia] δίνει μια λογική απάντηση:

Χριστουγεννιάτικη ανάσα : Ξεπαγώνουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος οι θεσμοί

Από τά "Φωτογραφήματα" τής Αιμιλίας Καλογεράκη

ΑΙΜΙΛΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ
Η πρώτη. Η εικονιζόμενη Barbara Jatta ποζάρει με καμάρι στο Βατικανό. Η Ιταλίδα ιστορικός τέχνης είναι η πρώτη γυναίκα υπεύθυνη των εξαιρετικά σημαντικών μουσείων του Βατικανού.  
EPA/MUSEI VATICANI

kathimerini.gr

Ο ΔΟΛ και το παιχνίδι της Πολυάννας...


Το παιδικό μυθιστόρημα ‘Η Πολυάννα και το Παιχνίδι της Χαράς’ της Eleanor Harper γαλούχησε γενεές επί γενεών – από την...
εποχή της γιαγιάς μου μέχρι σήμερα. Καλογραμμένο, γλυκούτσικο, νοστιμούτσικο και ροζ - μέσα από τα μάτια της μικρής ηρωίδας της Πολυάννας – μιλούσε για την σαν φιλοσοφία ένα πράμα του παιχνιδιού της χαράς. 
Όταν η μικρή Πολυάννα συναντούσε π.χ. κάποιον που του έλειπε το ένα πόδι, αναφωνούσε χαρωπά: «Πάλι καλά που δεν σας λείπουν και τα δύο πόδια» Ή ήσουν σε αναπηρικό καροτσάκι και σου ‘λεγε «πάλι καλά που έχετε όραση, όσφρηση κι ακοή».
Στην ‘Πολυάννα και το Παιχνίδι της Χαράς’ στους τυφλούς αποθεωνόταν ο μονόφθαλμος. Κι αυτή την σαν φιλοσοφία ένα πράμα μετάγγιζε και στους υπόλοιπους ήρωες του βιβλίου. Μέχρι που η Μικρή της Πόλη έγινε ένα μέγααααλο πολύχρωμο ζαχαρωτό όπου ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς....
Στο ‘εμείς’ τώρα. Αν η μικρή Πολυάννα ερχόταν επίσκεψη στον ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου, θα...

Λόγοι ευγενείας επιβάλλουν : πρίν νά μπούμε σ' ένα δωμάτιο πού βρίσκονται άλλοι ...νά βήχουμε!...

wiselwisel:
“
[vídeo]
”

Τό σκίτσο "δείχνει" Μεϊμαράκη ..."δείχνει" καί ...Βούτση!

Διαβάζω στό naftemporiki.gr :
Μία ξεχωριστή κάρτα από αυτές που συνηθίζουν οι πολιτικοί επέλεξε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για να ευχηθεί εν όψει Χριστουγέννων.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν δίστασε αντί να βάλει τις συνηθισμένες Χριστουγεννιάτικες απεικονίσεις, που στέλνουν όλοι τις μέρες αυτές, να εμπιστευτεί τη δημιουργική φαντασία ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος ήταν εθελοντής στην επικοινωνιακή ομάδα του πρώην προέδρου της Ν.Δ.

Ο Γιάννης Φετάνης, πραγματικά έκλεψε την παράσταση, δημιουργώντας μία κάρτα που απεικονίζει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη με γελοιογραφικά στοιχεία, με σκούφο του Αη Βασίλη να εύχεται «Καλά Χριστούγεννα με χαμόγελα και αισιοδοξία».

Σημείωση "Νέας Μυκόνου": Ο παλιός φίλος Βαγγέλης Μεϊμαράκης -πάντα αγαπητός σέ όλους- μάλλον γιά νά "τιμήσει" καί τόν συμπατριώτη του Νίκο Βούτση (σύντεκνο αλλά καί Πρόεδρο τής Βουλής επίσης) θά πρέπει νά "έδωσε εντολή" στό σκιτσογράφο πού φιλοτέχνησε τήν κάρτα νά στρογγυλέψει, λίγο, τά μάγουλα ούτως ώστε τό σκίτσο νά "φέρνει" καί στούς ΔΥΟ!!! Καλές Γιορτές Βαγγέλη!
Δ.Ν.Α.  

Ψεύτικα τα όπλα των αεροπειρατών...

Μούσκατ: Ρέπλικες τα όπλα των αεροπειρατών

Οι δύο αεροπειρατές παραδόθηκαν στην αστυνομία της Μάλτας.
REUTERS/DARRIN ZAMMIT LUPI

"...είναι λάθος να θεωρείται πως όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι εξ ορισμού ύποπτοι..."

Γιούνκερ: Η επίθεση στο Βερολίνο δεν είναι λόγος να κλείσουν τα σύνορα της Ευρώπης
REUTERS/ERIC VIDAL
Η πολύνεκρη επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου δεν πρέπει να οδηγήσει στο κλείσιμο κάθε οδού που έχουν οι πρόσφυγες προς την Ευρώπη, σημείωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Σε δηλώσεις του στις εφημερίδες του ομίλου Funke Mediengruppe ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι που φεύγουν για να σωθούν από την τρομοκρατία πρέπει να μπορούν να βρίσκουν προστασία στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι είναι λάθος να θεωρείται πως όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι εξ ορισμού ύποπτοι για σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις. Σημείωσε πάντως ότι χρειάζεται καλύτερη «διασυνοριακή συνεργασία» για να βελτιωθεί η ασφάλεια στην Ε.Ε..
Σε ανάρτησή του στο Twitter την Παρασκευή, ο πρώην ηγέτης του ξενοφοβικού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ υποστήριξε ότι «ελεύθερη κίνηση των καλών ανθρώπων σημαίνει επίσης ελεύθερη κίνηση των κακών ανθρώπων. «Να αναμένετε ότι η (συμφωνία) Σένγκεν θα κυριαρχήσει στον διάλογο που θα γίνει στην Ε.Ε. το επόμενο έτος», πρόσθεσε, ενώ σε άλλη ανάρτησή του έγραψε ότι ο χώρος Σένγκεν πιθανόν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, ειδικά εάν ο ύποπτος που σκοτώθηκε στο Μιλάνο είναι πράγματι ο δράστης της τρομοκρατικής ενέργειας της Δευτέρας, καθώς αυτό θα σημαίνει πως κατάφερε να ταξιδέψει ανεμπόδιστα μέσω Γαλλίας έως την Ιταλία μετά την επίθεση.
Γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν χθες ότι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο, ο οποίος έπεσε νεκρός χθες τα ξημερώματα από πυρά Ιταλών αστυνομικών, είχε περάσει από τη Λιόν μέσω του σιδηροδρομικού σταθμού Παρ-Ντιέ από όπου πήρε τρένο για το Σαμπερί την Πέμπτη κι από εκεί άλλο τρένο για το Μιλάνο μέσω Τορίνου.
 
Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016
naftemporiki.gr 
με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Sputnik

Δυο αλήθειες


tvxs.gr | 23 Δεκ. 2016
Αγγελική Σπανού
Οι ουρές των συνταξιούχων στα ΑΤΜ για το επίδομα δείχνουν κοινωνική ανακούφιση για μια μικρή και αναγκαία βοήθεια για την οποία ο Β. Σόιμπλε τιμωρεί και εκδικείται την κυβέρνηση. Όχι, οι ουρές των συνταξιούχων στα ΑΤΜ δείχνουν την εξαθλίωση ενός λαού που έπεσε θύμα μιας ανίκανης κυβέρνησης που θαύμαζε τον Μαδούρο. 

Το επίδομα σωστά δόθηκε στους χαμηλοσυνταξιούχους παρά την περιπέτεια στην οποία μπήκε η ελληνογερμανική συνεννόηση. Λάθος, θα ήταν καλύτερα αν δινόταν με εισοδηματικά κριτήρια και κατά προτεραιότητα σε ανέργους με παιδιά που είναι οι πιο ευάλωτοι της ελληνικής κοινωνίας. 
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης έχει δίκιο που ζητά την παραίτηση του Τόσκα μετά την καταστροφή τριών τρόλει. Μπορεί όμως να έχει άδικο και να είναι εμπαθής αφού δεν έκανε το ίδιο σε προηγούμενα χρόνια όταν καιγόταν η Αθήνα. 
Ο εργαζόμενοι του ΔΟΛ πληρώνουν την σύγκρουση του Συγκροτήματος με την κυβέρνηση που βάζει τις τράπεζες να το οδηγήσουν σε οικονομική ασφυξία ή ο ΔΟΛ πληρώνει την αναλγησία της ιδιοκτησίας του που επιθυμεί να συντηρεί ζημιογόνες εταιρείες με εύκολα δανεικά και χωρίς να βάζει ευρώ από την προσωπική του περιουσία, την οποία δεν θα είχε μεγαλώσει τόσο αν δεν γινόταν εκδότης. Τι από τα δύο ισχύει; 
Η δεύτερη αξιολόγηση δεν κλείνει επειδή η κυβέρνηση κωλυσιεργεί και δεν κάνει αυτά που πρέπει. Υπάρχει και η εκδοχή ότι η αξιολόγηση δεν κλείνει επειδή οι πιστωτές και ειδικά το Βερολίνο τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια της κυβέρνησης Τσίπρα επειδή θεωρούν ότι δεν έχει πια τις δυνάμεις για ακόμη μεγαλύτερη μνημονιακή προσαρμογή ή επειδή δεν δείχνει τη δέουσα υπακοή στα κελεύσματα Σόιμπλε. 
Η χώρα μας σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης και η ελληνική κοινωνία έχει δείξει εντυπωσιακή αλληλεγγύη, ανθρωπιά, αντοχή. Ομως, οι καταυλισμοί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έχουν μετατραπεί σε κολαστήρια, προσβάλλονται βάναυσα τα δικαιώματα και η προσωπικότητα των κατατρεγμένων που φθάνουν εδώ αναζητώντας διέξοδο στην Ευρώπη. 
Οι δεκάδες άσχετες και σε αρκετές περιπτώσεις ρουσφετολογικές τροπολογίες που ψηφίστηκαν με το τελευταίο νομοσχέδιο της χρονιάς (χωροταξικό) στη Βουλή δείχνουν ακόμη μεγαλύτερη καταρράκωση του κοινοβουλευτισμού και την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να αλλάξει σώζοντας έστω τα προσχήματα. Μπορεί, όμως, και να δείχνει μόνο αυτό που λένε όσοι τις ψήφισαν, ανοργανωσιά και την κουλτούρα της τελευταίας στιγμής.
Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που κέρδισε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και μπλέξαμε στα έργα Βαρουφάκη. Αλλά αν πήγαιναν όλα καλά θα κέρδιζε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σε έναν χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα τη μία μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου; 
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κοινωνία ωρίμασε και αποστασιοποιείται από τον λαϊκισμό, αλλά μπορεί και να δείχνουν ότι η κοινωνία απλώς απελπίστηκε από την άνοιξη που δεν ήρθε με την αριστερή διακυβέρνηση που όμως δεν ήταν ακριβώς αριστερή γιατί το μνημόνιο έχει μεγαλύτερη δύναμη από την ιδεολογία. 
Είμαστε τα αξιολύπητα θύματα της κρίσης ή οι μοναδικοί που αποτύχαμε σε ολόκληρη την ευρωζώνη; Αθώοι ή ένοχοι; Καλοί ή κακοί; Και τελικά έχουμε χρεοκοπήσει ή το θέμα μας είναι πώς θα μοιράζουμε καλύτερα τα πρωτογενή πλεονάσματα; Βγαίνουμε από την κρίση ή μήπως μπαίνουμε βαθύτερα; Αυτοί που μιλούν για τον κίνδυνο Grexit είναι ιδιοτελείς καταστροφολόγοι ή ρεαλιστές;
Υπάρχουν τουλάχιστον δυο τρόποι για να αντιληφθεί κανείς τον εαυτό του, τη ζωή και τον κόσμο, υπάρχει και ένας πιο σύνθετος και καθόλου νεοελληνικός που περιέχει τουλάχιστον δυο αλήθειες μαζί, μπορεί να ισχύουν πολλά ταυτόχρονα, αντιφατικές όψεις της ίδιας πραγματικότητας.

Ας πούμε, όταν ο Καμμένος σταυρώνει το αεροσκάφος για να πετάξει με ασφάλεια (και διανέμει την σχετική φωτογραφία) μπορεί να σημαίνει ότι είναι βαθιά θρησκευόμενος ή ότι απευθύνεται σε εκείνους που είχαν πιστέψει ότι «με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε» (Α. Σαμαράς) και παρόλο που δεν τα καταφέραμε δεν έχουν πειστεί ότι πρέπει να ξανασκεφτούν πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος.

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε Τίτλους

21:29 | 23 Δεκ. 2016
Τελευταία ανανέωση 21:35 | 23 Δεκ. 2016
1. Ο Ανίς Αμρί, ο δράστης της φονικής επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών στο Μιλάνο της Ιταλίας. Η γερμανική αστυνομία παρακολουθούσε τον Αμρί επί μήνες με την υποψία ότι σχεδίαζε επίθεση. Ωστόσο, η παρακολούθηση έληξε το Σεπτέμβριο, καθώς δεν είχαν βρεθεί επαρκή στοιχεία σε βάρος του. 

2. Αίσιο τέλος είχε η αεροπειρατεία στη Μάλτα, με την παράδοση των αεροπειρατών και την απελευθέρωση των 118 επιβατών ομήρων. Η αεροπειρατεία σημειώθηκε σε αεροσκάφος που εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη και οδηγήθηκε στο νησί. Οι δύο άνδρες φαίνεται πως είναι υποστηρικτές του πρώην ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και ζητούν πολιτικό άσυλο στη Μάλτα. 
3. Τι ζητούν οι δανειστές με την επιστολή τους στην κυβέρνηση. Αυστηρές δεσμεύσεις, και μάλιστα σε ύφος και τόνους έως και απαξιωτικούς, ζητούν οι δανειστές από την κυβέρνηση προκειμένου να «ξεπαγώσει» η διαδικασία εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Διαβάστε αναλυτικά τι ζητούν. «Η αξιολόγηση θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν φοβόμαστε να διαπραγματευόμαστε ,αλλά δεν θα δίνουμε λευκά χαρτιά, όπως θέλουν κάποιοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός. Διαβάστε επίσης: Ζητείται πολιτική λύση σε ορίζοντα τριμήνου και Τσακαλώτος προς Σόιμπλε: Να φοβάσαι αυτό που εύχεσαι…
4. Τέλος στα σενάρια των εκλογών έβαλε ο πρωθυπουργός από την Καλαμάτα όπου εγκαινίασε το τελευταίο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Μορέας (Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη). «Εκλογές θα γίνουν το 2019», είπε και...