Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Μερικά ζώα είναι πιό όμορφα από τά άλλα. Αυτός είναι καί ο λόγος πού οδεύουν πρός εξαφάνιση...

Μία από τίς ομορφότερες, φιλοξενούμενες- "γάτες" σέ χουζούρι...

Δ.Ν.Α.

Η εκστρατεία στά υψώματα τών Εξαρχείων...

Ο στρατός στα Εξάρχεια
Παντελής Μπουκάλας«Ξέρετε τι είναι τα ειλατήρια, κύριε; Εγώ έχω σπουδάσει αρχαιολογία. Εσείς ξέρετε τι είναι τα ειλατήρια;». Τα είπε μια, τα είπε δυο, τα είπε περίπου δέκα απανωτές φορές τα «ειλατήρια» ο αρχαιολόγος μας, για να αποστομώσει τον δημοσιογράφο του καναλιού, που επέμενε να τον ρωτάει για το μέγα εύρημα και μέγιστο εμπόρευμά του, τις «χειρόγραφες επιστολές του Χριστού». Για να θεραπεύσει το πρώτο ψέμα («εδώ οι καλές χειρόγραφες επιστολές του Χριστού, σπεύσατε»), ο αρχαιολόγος-πολιτευτής Κυριάκος Βελόπουλος (γεμάτος αρχαιολόγους - αρχαιοπώλες τελικά εκείνος ο ΛΑΟΣ) δεν δίστασε να αντεπιτεθεί με δεύτερο ψέμα:

Ελληνική πατέντα : Εξαργυρώνω την αναγνωρισιμότητα...

Κ. Παπαϊωάννου
Δημοσιογράφοι πολιτευτές με στολή παραλλαγήςΠαρατηρείται το εξής οξύμωρο: πιο εξαρτημένοι από το πολιτικό σύστημα είναι συχνά οι πιο επώνυμοι δημοσιογράφοι. Αυτοί που θα ανέμενε κανείς, λόγω φήμης και χρήματος, να έχουν ισχύ και να προβάλλουν αντιστάσεις συχνά είναι πιο πρόθυμοι.
Το αν θα γεμίσει η Βουλή Μπογδάνους είναι δικό μας θέμα. Οι επιλογές προσώπων, πάντως, στις πρόσφατες ευρωεκλογές δεν γεννούν πολλή αισιοδοξία.

Κ. Παπαϊωάννου Δημοσιογράφοι πολιτευτές με στολή παραλλαγής Παρατηρείται το εξής οξύμωρο: πιο εξαρτημένοι από το πολιτικό σύστημα είναι συχνά οι πιο επώνυμοι δημοσιογράφοι. Αυτοί που θα ανέμενε κανείς, λόγω φήμης και χρήματος, να έχουν ισχύ και να προβάλλουν αντιστάσεις συχνά είναι πιο πρόθυμοι. Πηγή: www.lifo.gr
ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ 29.6.2019
Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ δημοσιογραφίας και πολιτικής ‒ ίσα ίσα. Είναι όμοροι χώροι και συμβαίνει παλαιόθεν μεταπήδηση δημοσιογράφων στην ενεργό πολιτική. Τα τελευταία χρόνια η είσοδος δημοσιογράφων στα ψηφοδέλτια έχει αυξηθεί θεαματικά. Δεκάδες δημοσιογράφοι πολιτεύτηκαν, πολλοί εκλέχτηκαν βουλευτές και ένας, ο Σταύρος Θεοδωράκης, έγινε ιδρυτής και αρχηγός κόμματος. Φυσικά, αρκετοί ανάμεσά τους πολιτεύονται σοβαρά και με ήθος. Η αναλυτική και κριτική ματιά τους, η καλλιέργεια και ο κοσμοπολιτισμός τους είναι στοιχεία πολύτιμα και αναζωογονητικά για το άνυδρο πολιτικό μας τοπίο. 

Αυτό που προκαλεί ελεεινή εντύπωση είναι οι δημοσιογράφοι που ξεκινούν την προεκλογική τους εκστρατεία πολύ πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητά τους. Ας το πούμε λιγότερο κομψά: τον καιρό που υποδύονταν (συνήθως ανεπιτυχώς) τους ανεξάρτητους δημοσιογράφους είχαν πάρει ήδη κρυφά ναυτικό φυλλάδιο από το κόμμα κι αρμένιζαν με κομματικά πανιά. Δηλαδή, όταν δήλωναν δημοσιογράφοι είχαν κάνει ήδη υπόγεια συμφωνία ή, έστω, προσύμφωνο με την κομματική ηγεσία. 

Τον καιρό που έβγαιναν στο γυαλί και σχολίαζαν και έκαναν μούτες και γκριμάτσες και θύμωναν και ασκούσαν κριτική και απαξίωναν πολιτικούς αντιπάλους και καμώνονταν τους δημοσιογράφους ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ή, άντε, στην καλύτερη περίπτωση, ήθελαν να...