Πρώτον, καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το γαύρο. Στη συνέχεια, τον αλατίζουμε και τον αφήνουμε να στραγγίσει σε σουρωτήρι.
Κατόπιν, βάζουμε στη λαμαρίνα λαδόκολλα, αλευρώνουμε το γαύρο και τον απλώνουμε. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 250 βαθμούς στον αέρα.
Οι επιλογές για να το συνδυάσεις είναι αμέτρητες. Δοκίμασε όμως να τον συνοδέψεις με μπρόκολο. Του πάει πολύ!
Απλό, λιτό και απέριττο. Χωρίς να λερώνουμε την κουζίνα μας από λάδια που πιτσιλάνε όταν τηγανίζουμε, και δεν μυρίζει τηγανίλα το σπίτι μας!
Και το κυριότερο τρώμε υγιεινά χωρίς τύψεις.