Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Είναι ο "πολιτικός αυτoχειριασμός" μορφή πολιτικής ευθανασίας;

"Tά social media -στά χέρια τού επικοινωνιακά ανίδεου- γίνονται δίκοπο δρεπάνι γιά ό,τι υπερασπίζεται..."
Τό "πολιτικό σφάλμα" είναι τό ακόνι πού προσφέρει ο πολιτικός στό δρεπάνι τού "πολιτικού του Θανάτου"
Oι υποψήφιοι δήμαρχοι θά πρέπει, έγκαιρα, νά ελέγξουν τόν αυθορμητισμό  τών εκλογικών "επιτελών" τους, τώρα πού είναι ακόμη νωρίς,  γιατί τό νά χάσει, κανείς, τίς εκλογές από τήν ισχύ ενός  "κραταιού αντιπάλου" είναι σέ τελευταία ανάλυση μιά έντιμη ήττα... Αλλά ελλείψει "κραταιού" νά προσπαθείς ΕΣΥ, o ίδιος, νά τόν "κατασκευάσεις" ισοδυναμεί μέ πολιτική αυτοχειρία. Είπαμε ότι ο Αριστοτέλης θεωρεί τόν άνθρωπο "ζώο πολιτικό". Δέν τόν είπε : "πολιτικό κτήνος"...  

Δημήτρης Ν. Αγγελετάκης

Yπόθεση ΤΤ: Ελεύθερος με βαρύτατους περιοριστικούς όρους ο Δ. Κοντομηνάς

Yπόθεση ΤΤ: Ελεύθερος με βαρύτατους περιοριστικούς όρους ο Δ. Κοντομηνάς



 
 
Εληξε η διάσκεψη για την προφυλάκιση ή μη του επιχειρηματία κ. Δημήτρη Κοντομηνά. H διάσκεψη ξεκίνησε στις 12.30, με την παρουσία των δυο συνηγορων επι δύο ώρες, και τελικά αποφάσισε με ψήφους 2-1 να αφεθεί ελέυθερος με βαρύτατους περιοριστικούς όρους, δηλαδή εγγύηση 5.000.000 ευρώ και παρουσία στο οικείο αστυνομικό τμήμα.    (Το Βήμα Online ) 

Τα σταυρόλεξα ξανανιώνουν κατά δέκα χρόνια τον εγκέφαλο των ηλικιωμένων





Η εξάσκηση του εγκεφάλου ενός ηλικιωμένου με σταυρόλεξα και μαθηματικά ή άλλα κουίζ μπορεί να ξανανιώσει τον εγκέφαλό του έως και δέκα χρόνια, απομακρύνοντας έτσι τα συμπτώματα της άνοιας.




Αυτό προκύπτει από μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη και πιο μακροχρόνια μέχρι σήμερα του είδους της. Με άλλα λόγια, το μυαλό ενός 80χρονου μπορεί να «δουλεύει» όπως ενός 70χρονου, αν έχει προηγηθεί η κατάλληλη άσκησή του.
Και άλλες έρευνες στο παρελθόν έχουν δείξει την αξία μιας τέτοιας νοητικής «γυμναστικής» στην τρίτη ηλικία, είναι όμως η πρώτη φορά που διαπιστώνεται ότι η ωφέλεια για τους ηλικιωμένους είναι δυνατό να εκτείνεται σε τόσο βάθος χρόνου και μάλιστα χωρίς να έχουν καταβάλει στο παρελθόν πολύχρονη προσπάθεια.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς της Βαλτιμόρης Τζορτζ Ρέμποκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Αμερικανικής Γηριατρικής Εταιρίας, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», μελέτησαν επί μία δεκαετία 2.800 άτομα με μέση ηλικία 74 ετών.
Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες, που έκαναν κάποιου είδους άσκηση του εγκεφάλου (η μία ομάδα δεν έκανε τίποτε για λόγους σύγκρισης) με έμφαση στην ταχύτητα και την ικανότητα της σκέψης, καθώς και στην μνήμη. Οι εθελοντές έκαναν μόνο δέκα «συνεδρίες» εγκεφαλικής εξάσκησης, κάθε μία διάρκειας 60 έως 70 λεπτών, σε μια συνολική περίοδο έξι εβδομάδων - και μετά τίποτε άλλο. Σε όλη την υπόλοιπη δεκαετία, κατά τακτικά χρονικά διαστήματα, ελεγχόταν μέσω τεστ η νοητική δεξιότητα των ηλικιωμένων.
Η μελέτη έδειξε ότι, ακόμα και αφού είχαν περάσει δέκα χρόνια, περίπου το 60% των ηλικιωμένων που είχαν κάποτε εξασκηθεί στα σταυρόλεξα, τα κουίζ και σε άλλα παίγνια, ανέφεραν ότι αντιμετώπιζαν λιγότερες δυσκολίες με τις καθημερινές δραστηριότητές τους όπως τα ψώνια και η διαχείριση των οικονομικών τους, ενώ μικρότερο (49%) ήταν το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ όσων ανήκαν στην τέταρτη ομάδα, που δεν είχε κάνει την ίδια νοητική εξάσκηση στο παρελθόν.
Ο Ρέμποκ, ειδικός σε θέματα γήρανσης, δήλωσε «έκπληκτος», καθώς, όπως είπε, «δέκα χρόνια μετά την εξάσκηση του νου, υπήρχαν ενδείξεις ότι οι θετικές επιπτώσεις διαρκούσαν ακόμα».
Προηγούμενες έρευνες έχουν διαπιστώσει χαμηλότερο κίνδυνο Αλτσχάιμερ μεταξύ των ηλικιωμένων που πάνε συχνά στο θέατρο ή σε μουσεία, διαβάζουν βιβλία, χορεύουν και παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια ή κάποιο μουσικό όργανο.

Εμφανίστηκε ο Καραμολέγκος...


Αίσιο τέλος στη απαγωγή.Ένας από τους δράστες της απαγωγής (ζήταγαν λύτρα 2 εκ.) παραδόθηκε στην αστυνομία ενώ εμφανίστηκε και ο Καραμολέγκος ο οποίος είναι καλά στη υγεία του...
 ()
Εντόπισαν το κρησφύγετο από το κινητό τηλέφωνο των δραστών...Η αστυνομία οργάνωσε επιχείρηση απελευθέρωσης του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου καθώς από ένα κινητό τηλέφωνο των δραστών εντόπισε το κρησφύγετο τους.Ο επιχειρηματίας βρίσκεται αυτή την ώρα στο Α.Τ Κερατέας ενώ έχει συλληφθεί ένας από τους απαγωγείς...
 

Αρχισε η συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου...



 Αρχισε η συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου, καθώς πριν από λίγο αποχώρησαν οι δικηγόροι του επιχειρηματία, Δημήτρη Κοντομηνα.
Η απόφαση τoυ Δικαστικού Συμβουλίου για τον επιχειρηματία, πρέπει να είναι ομόφωνη, ή κατα πλειοψηφία...


Süddeutsche Zeitung: «Μετρημένες οι μέρες της τρόικας»...

Αλλαγές στον τρόπο ελέγχου των χωρών σε μνημόνιο επεξεργάζεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σύμφωνα με το γερμανικό τύπο".
Οι τρεις κύριοι με τα μαύρα κουστούμια. Πρόκειται για τους εκπροσώπους της...
ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, που στα μάτια των κατοίκων του χειμασμένου λόγω κρίσης ευρωπαϊκού Νότου θεωρούνται ως οι πραγματικοί υπαίτιοι της οικονομικής μιζέριας. Στο Στρασβούργο έχει ξεκινήσει στο πλαίσιο ειδικής επιτροπής η αξιολόγηση της νομιμοποιητικής βάσης και του ρόλου της τρόικας με τη μετάβαση ενδεχομένως σε ένα διάδοχο μοντέλο (διαβάστε σχετικά εδώ).

Σχετικό το άρθρο στην Süddeutsche Zeitung του Μονάχου. «Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κυκλοφόρησε ένα μήνυμα που θα χαροποιήσει τους πολίτες στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Κύπρο», γράφει ο σχολιαστής της. «Οι μέρες της αμφιλεγόμενης τρόικας (…) είναι μετρημένες». Στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ότμαρ Κάρας, ο οποίος αποκαλύπτει ότι γίνονται σκέψεις για τρεις εναλλακτικές σε σχέση με ένα διάδοχο μοντέλο της τρόικας. «Την εργασία της τρόικας στο μέλλον θα την αναλάβει είτε το ΔΝΤ μόνο του, είτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπής -επίσης μόνη της- είτε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα γίνει κάτι σαν Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο».

Το δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι υπάρχει έκθεση της επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχέδιο της οποίας έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα και η οποία (σ.σ. έκθεση) θα εγκριθεί αύριο. Στην έκθεση περιλαμβάνονται τρόποι για το πώς θα γίνει πιο διαφανής και δημοκρατικός ο δημοσιονομικός έλεγχος. Η σχετική απόφαση για το διάδοχο μοντέλο της τρόικας θα ληφθεί το αργότερο το ερχόμενο φθινόπωρο, κατά τη γερμανική εφημερίδα, όταν η ΕΚΤ αναλάβει την εποπτεία των τραπεζών της ευρωζώνης. Η τελική απόφαση βρίσκεται στη δικαιοδοσία των χωρών του ευρώ, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μόνο προτάσεις μπορεί να κάνει.                

Ιστορικές απαντήσεις από τον Τρισέ για το ποιος πραγματικά έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη


Παραπολιτική

Ανήσυχος και επιφυλακτικός για την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους και κατ’ επέκταση στην τρόικα είχε δηλώσει ήδη από το ξέσπασμά της στην Ελλάδα ο Ζαν – Κλοντ Τρισέ.

Ο πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) τόνισε, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο των ακροάσεων για την έκθεση επί του ρόλου της τρόικας, ότι αρκετά κράτη – μέλη της ευρωζώνης δεν ήταν διατεθειμένα να βοηθήσουν έναν εταίρο τους που αντιμετώπιζε τόσο σοβαρό πρόβλημα.

Η «ρήτρα της μη διάσωσης» (no bailout clause) οδήγησε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, κατά την εκτίμηση του κ. Τρισέ, «να πετάξουν το μπαλάκι στο ΔΝΤ». Ωστόσο, η δημιουργία της τρόικας ήταν, λόγω της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί, ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει, με το ΔΝΤ να εκπροσωπεί τον διεθνή παράγοντα. Εξέφρασε όμως την ελπίδα ότι καθώς κάποια κράτη αρχίζουν να εξέρχονται από το Μνημόνιο, η έννοια της τρόικας δεν θα έχει πλέον νόημα και θα εξαφανιστεί.

(...)

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ, αν και απέφυγε να ονομάσει ποιοι ήθελαν την παρουσία του ΔΝΤ στην τρόικα, άφησε αρκετές διπλωματικές υπόνοιες, όταν τόνισε ότι οι ισχυρές χώρες της ευρωζώνης είχαν φροντίσει να αποδυναμώσουν την οικονομική διακυβέρνηση του κοινού νομίσματος παραβιάζοντας το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Για τον ίδιο, ο ρόλος της ΕΚΤ υπήρξε κρίσιμος για να μη χειροτερεύσει περισσότερο η «μεγαλύτερη κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» και να μην επαναληφθεί η Μεγάλη Ύφεση του 1929. Επανέλαβε δε πάνω από πέντε φορές ότι ήδη από το 2005, οι αποκλίσεις σε θέματα ανταγωνιστικότητας και ελλειμμάτων στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών είχαν τόσο πολύ διευρυνθεί που έπρεπε να αντιμετωπιστούν άμεσα και ότι η Φραγκφούρτη είχε προειδοποιήσει επί αυτών.

Πηγή: Το ΒΗΜΑ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα από εκείνες που προσέφυγαν στην Τρόικα όπου ένα σημαντικό μέρος της κοινής γνώμης πιστεύει δυο πράγματα που δεν ισχύουν:

α) Ότι η χώρα προσέφυγε απευθείας στο ΔΝΤ, εξ' ου και τα «IMF go home».
β) Ότι η χώρα όχι μόνο προσέφυγε στο ΔΝΤ αλλά αυτό έγινε επειδή την κυβέρνησαν «προδότες».

Για όποιον θέλει να ακούσει, ο Τρισέ χθες μίλησε και εξήγησε τι ακριβώς συνέβη κι επανέλαβε για ακόμα μια φορά το προφανές, ότι το ΔΝΤ ήρθε στην Ευρώπη επειδή οι Γερμανοί αλλά και οι Γάλλοι δεν γνώριζαν το πως και κυρίως δεν ήθελαν να βοηθήσουν τις προβληματικές οικονομίες της Ευρωζώνης.

Από εκεί και πέρα, αν κάποιοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν τότε τόσο ισχυρή που κατάφερε να επιβάλει την παρουσία του ΔΝΤ και στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία αλλά και...μεταγενέστερα στην Κύπρο, τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!

Εξάλλου, ακόμα κι αν «προδότες» έβαλαν και την Ιρλανδία στον μηχανισμό κι αν ακόμα το ΔΝΤ έκανε τόσα λάθη όσα τα ελληνικά κόμματα υποστηρίζουν, μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί η Ιρλανδία ήδη κατάφερε να ξεμπερδέψει με το Μνημόνιο και δεν μετανιώνει καθόλου που μπήκε;

Μήπως ψεκάζουν και τους Ιρλανδούς;

"Θάφτηκε" από τα ΜΜΕ η επίθεση με σκ@τ@ εναντίον του Άδωνη Γεωργιάδη;...

Φήμες για 70χρόνη που πέταξε κεσεδάκι με σκ@τ@ στον υπουργό υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, κυκλοφορούν από το πρωί στα social media. Μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαιώνουν...
το περιστατικό με σχετικές αναφορές, τόσο στο Facebook όσο και στο Twitter, συμπληρώνοντας ότι το περιστατικό «θάφτηκε» από το σύνολο των ΜΜΕ! Σημειώνεται ότι η επίθεση στον υπουργό υγείας έγινε κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο "Αγία Όλγα" την ώρα που τα Μέσα μιλούσαν για "μικρής έντασης επεισόδια"!...
enimerosi24.gr
 

«Η Βαλερί ξεκουράζεται», δήλωσε ο Ολάντ



Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Γάλλος πρόεδρος παραδέχθηκε τη σχέση του με τη την ηθοποιό Ζουλί Γκαγιέ.




Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απάντησε λακωνικά ότι «ξεκουράζεται», όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση της υγείας της συντρόφου του, Βαλερί Τριερβελέρ, αρνούμενος ωστόσο να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.
«Ξεκουράζεται και δεν έχω κάποιο άλλο σχόλιο να κάνω», απάντησε ξερά ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα, αφού ρωτήθηκε κατ' επανάληψη για το μέλλον της σχέσης του με τη 48χρονη δημοσιογράφο μετά την αποκάλυψη ότι διατηρούσε δεσμό με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγιέ.
Νωρίτερα ο Ολάντ είχε ρωτηθεί εάν πιστεύει ότι θα πρέπει να καταργηθεί ο ρόλος της «πρώτης κυρίας» της Γαλλίας.
Ο Ολάντ και η Τριερβελέρ, η οποία απασχολεί στο γραφείο της πέντε κρατικούς υπαλλήλους, δεν είναι παντρεμένοι. Διατηρούν δεσμό αφότου ο πρόεδρος χώρισε με τη μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, την πολιτικό Σεγκολέν Ρουαγιάλ.
Ο πρόεδρος δεν έδωσε κάποια σαφή απάντηση για το ρόλο της Τριερβελέρ, λέγοντας μόνο ότι η θέση της «πρώτης κυρίας» είναι μια καθιερωμένη πρακτική και ότι το σημαντικό κατ' αυτόν είναι να στοιχίζει στον φορολογούμενο πολίτη «όσο το δυνατόν λιγότερα».                                                                                                               (Καθημερινή)

Σημ. Ν. Μ. : Είδες ο Φρανσουά! Εμείς μέ τά βρωμομνημόνια έχουμε ζαβλακωθεί, καλά-καλά, καί μείναμε παρασάγγας πίσω, φιλάρα Αιμίλιε...