Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Repubblica για Gucci στην Ακρόπολη: Η Ιστορία της Ελλάδας δεν πωλείται

tvxs.gr | 15 Φεβ. 2017 
Στην απόφαση να απορριφθεί το αίτημα του οίκου μόδας Gucci, στην πρόταση για επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη, αφιερώνει σήμερα άρθρο της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Ο δημοσιογράφος Έττορε Λιβίνι αναφέρεται στην κατάληξη της όλης υπόθεσης και υπογραμμίζει: «Η απάντηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ήταν κατηγορηματική, 'η αξία και ο χαρακτήρας της Ακρόπολης δεν είναι συμβατά με ένα γεγονός αυτού του είδους'. Τέλος. 'Δεν χρειαζόμαστε διαφήμιση', επέμεινε ο Δημήτρης Παντερμαλής, διευθυντής του θαυμάσιου μουσείου όπου φιλοξενούνται τα ευρήματα από το αέτωμα του Παρθενώνα και οι Καρυάτιδες. Ο συμβολισμός του μνημείου θα μειωθεί με το να χρησιμοποιηθεί μόνον ως "φόντο" για μία επίδειξη μόδας. Φτωχοί, δηλαδή, αλλά όχι τόσο, ώστε να πουλήσουν την ψυχή της χώρας. Ο οίκος Gucci έθεσε το αίτημά του, θυμίζοντας ότι το 1951 οι κίονες και τα μάρμαρα του Παρθενώνα είχαν μετατραπεί σε σκηνή για επίδειξη μόδας του Christian Dior. Ήταν άλλες εποχές, όμως. Τώρα η επιτροπή, αμετακίνητη, είπε όχι».
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Ιταλός δημοσιογράφος υπενθυμίζει ότι «στο παρελθόν τα μάρμαρα του Παρθενώνα έτυχαν εκμετάλλευσης για διαφημίσεις της Coca Cola, της Lufthansa και της Verizon, που μετέτρεψε τους κίονες σε τηλεφωνικούς θαλάμους και για φωτογράφηση της Τζένιφερ Λόπεζ, η οποία δεν είχε λάβει την άδεια του ΚΑΣ».

«Αλλά η Ιστορία (και η αξιοπρέπεια) της Ελλάδας δεν πωλούνται. Ούτε σήμερα, που το κράτος βρίσκεται σχεδόν σε χρεοκοπία», τονίζει, τέλος, η La Repubblica.

Αποκάλυψη: Η έκθεση Μπλανσάρ προς Τόμσεν για τα λάθη του ΔΝΤ στην Ελλάδα από το 2010


Το - πολλαπλώς ομολογημένο και αποδεδειγμένο - λάθος του ΔΝΤ στην Ελλάδα αποκαλύπτεται με τον πλέον επίσημο τρόπο πια, επτά χρόνια μετά το πρώτο Μνημόνιο και το αποτυχημένο σχέδιο Τόμσεν για ασφυκτική λιτότητα.
Την αποτυχία ήρθε να πιστοποιήσει ο ίδιος ο τότε επικεφαλής του Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ μέσα από την έκθεση που είχε συντάξει στις 4 Μαΐου του 2010 για την Ελλάδα και απευθυνόταν στον Πολ Τόμσεν.
Στην έκθεση, που διέρρευσε τώρα μέσω twitter, ο Ολιβιέ Μπλανσάρ προειδοποιούσε ότι το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης εμπεριέχει πολύ σοβαρούς κινδύνους εξαιτίας του ασφυκτικού επιπέδου δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτεί και ότι μπορεί γρήγορα να ξεφύγει από την πορεία του, ακόμη και αν υπάρξει πλήρης συμμόρφωση.
 Το έγγραφο παρουσιάσθηκε στα τέλη Ιανουαρίου...

NSA και FBI κατά Τραμπ: Συνεχείς οι επαφές στελεχών του με τους Ρώσους



Νέες αποκαλύψεις για επαφές στελεχών και συνεργατών του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με υψηλόβαθμα στελέχη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, καθ’ όλη τη χρονιά που προηγήθηκε των αμερικανικών εκλογών φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι New York Times. Την ίδια ώρα, ήδη στο εσωτερικό των ΗΠΑ γίνονται σχόλια για πολιτικό σκάνδαλο, μεγαλύτερο και από το Γουοτεργκέιτ που είχε ρίξει τον Ρίτσαρντ Νίξον. 
Οι New York Times στο δημοσίευμα τους επικαλούνται τέσσερις νυν και πρώην Αμερικανούς αξιωματούχους, σύμφωνα με τους οποίους οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας έχουν στα χέρια τους υποκλαπείσες συνομιλίες των στελεχών του Τραμπ με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες περίπου την ίδια περίοδο που γινόταν ο εντοπισμός των στοιχείων για τη ρωσική εμπλοκή στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία, το 2016. Την ίδια επίσης περίοδο είχαν γίνει και οι υποκλοπές των email από τα στελέχη της εκστρατείας των Δημοκρατικών...

Οι ειδήσεις (τής Τρίτης14 Φεβ.) που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους



1. Το τελικό σχέδιο συμφωνίας: Τι δίνουν οι δανειστές, τι ζητα η Αθήνα. Το μήνυμα που κομίζει ο Μοσκοβισί, η στροφή της Μέρκελ, οι όροι του Ντράγκι. 
2. Συμφωνία χωρίς «ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα» είναι ο στόχος της Αθήνας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο. «Η αξιολόγηση του προγράμματος της Ελλάδας δεν θα έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα για το προσεχές Eurogroup στις Βρυξέλλες», δήλωσε από την πλευρά του ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
3. Αρένα έγινε το εφετείο στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Χρυσαυγίτης ρώτησε την Μάγδα Φύσσα «Που είναι ώρα ο Παύλος;». Αντιδράσεις για τη στάση της αστυνομίας, δηλώσεις των κομμάτων.
4. Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα από την ΑΕΠΙ στην λακωνική ανακοίνωση που ανάρτησε στη σελίδα της στο fb μετά το σάλο αντιδράσεων για το σκάνδαλο που έφερε στο φως το Tvxs.gr. Επιστολή έστειλε σήμερα ο Σταύρος Ξαρχάκος στον πρωθυπουργό, ζητώντας του να αναλάβει προσωπικά πρωτοβουλία για την εξυγίανση της.
5. Τη δέσμευσή του πως ως πρωθυπουργός θα προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, μετέφερε σε Γερμανούς επιχειρηματίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
6. Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ στον Γιάννο Παπαντωνίου και στη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου, από τον Άρειο Πάγο για την ανακριβή δήλωση Πόθεν Έσχες. 
7. Εμπνευσμένη από τον Ντόναλτ Τραμπ η νέα ταινία του Λαρς φον Τρίερ, «The House That Jack Built» που παρακολουθεί έναν κατά συρροή δολοφόνο.
8. Προβληματικές οι 6 στις 10 δηλώσεις πόθεν έσχες των βουλευτών. 
9. Πως ο Άγιος Βαλεντίνος κέρδισε ερωτευμένους και... ειδωλολάτρες. 
10. Κεν Λόουτς: «Σταθείτε στο πλευρό των λαών» προέτρεψε τους κινηματογραφιστές και τα «έψαλε» στις κυβερνήσεις.
* Σκίτσο του Αρκά.

To τελικό σχέδιο συμφωνίας: Τι δίνουν οι δανειστές - τι ζητά η Αθήνα



Νικόλ Λειβαδάρη

Η συμφωνία της «προεκλογικής ανακωχής» Αθήνας και δανειστών περνά πλέον στις πολιτικές αποφάσεις του άξονα Βρυξελλών - Βερολίνου και Φραγκφούρτης, οι προσωπικές στρατηγικές Σόιμπλε και Τόμσεν παρακάμπτονται διακριτικά μεν, εμφανώς δε από το τρίγωνο Μέρκελ, Ντράγκι και Γιούνκερ και η ελληνική κυβέρνηση καλείται να κάνει το τελικό βήμα προς τον «ρεαλιστικό» ή «προωθητικό» συμβιβασμό.

Τι κομίζει ο Μοσκοβισί
Την τελική μορφή του σχεδίου αυτού του συμβιβασμού κομίζει αύριο στην Αθήνα ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, μαζί με ένα «δώρο» κι ένα δίλημμα: Το «δώρο» είναι η,  δεδηλωμένη ήδη, ανοιχτή στήριξη της Κομισιόν στις ελληνικές θέσεις κόντρα στις σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ. Το δίλημμα είναι ότι αυτή η στήριξη τελεί υπό την αίρεση της άμεσης αποδοχής από την Αθήνα της προτεινόμενης συμφωνίας και της εγκατάλειψης κάθε σκέψης για παράταση της διαπραγμάτευσης έως το καλοκαίρι και, πολύ περισσότερο, έως τις γερμανικές εκλογές του Σεπτέμβρη.
Το δε περιεχόμενο της συμφωνίας βασίζεται στην αποδοχή...

Die Welt: Τυχόν Grexit θα είχε τεράστιες συνέπειες στην Ευρωζώνη...

Για αβέβαιο οικονομικά μέλλον της Ευρώπης κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Die Welt αναφέροντας ότι εδώ και...
δέκα χρόνια όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν να επιδείξουν ξανά ανάπτυξη της οικονομίας τους, ωστόσο όπως σημειώνει το κλίμα είναι ομιχλώδες και οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι, ιδίως για τη γερμανική οικονομία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιλά για «ταραγμένα νερά» σε σχέση με τη οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη. Η Κομισιόν δεν επέλεξε τυχαία αυτήν την έκφραση ως τίτλο της χειμερινής πρόγνωσης για την ευρωπαϊκή οικονομία, όπως σημειώνει η συντηρητική γερμανική εφημερίδα.

Αναφερόμενη στους κινδύνους εκτιμά ότι υπερτερούν παρά τις θετικές προβλέψεις. «Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στα αμερικανικά συμφέροντα. Στην Ευρώπη, οι λαϊκιστές από τα δεξιά και τα αριστερά καταλαμβάνουν την εξουσία. Γίνεται και πάλι λόγος για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Οι Βρετανοί θέλουν να βγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με δύο λόγια, υφίστανται τεράστιοι κίνδυνοι για την εξέλιξη της ευρωπαϊκής οικονομίας» σημειώνεται στο άρθρο.

Γι' αυτό και τίθεται το ερώτημα σε ποιο θεμέλιο μπορεί να βασιστεί η ευρωπαϊκή οικονομική ανάπτυξη.

Η εφημερίδα κάνει μια εκτενή αναφορά στην οικονομική κατάσταση της Ιταλίας και της Γαλλίας και αναφερόμενη στην Ελλάδα γράφει: «επίσης επαπειλείται και μια νέα έξαρση της ελληνικής κρίσης. Δεδομένης της διαμάχης μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Ευρωπαίων για περαιτέρω μέτρα λιτότητας και ελάφρυνση του χρέους υφίσταται η πιθανότητα να βγουν οι Έλληνες από την Ευρωζώνη. Τυχόν Grexit όμως θα μπορούσε να έχει τεράστιες συνέπειες στην Ευρωζώνη».

Ασαφές είναι ποιες θα είναι οι συνέπειες στην Ευρώπη από μια πιθανή πολιτική προστατευτισμού από την ΗΠΑ. Ιδίως τη Γερμανία θα επηρέαζε πολύ μια τέτοια πολιτική, ως εξαγωγικό έθνος. Το επιβεβαιώνουν και οι Βρυξέλλες: Οι εμπορικοί φραγμοί συνιστούν «σοβαρό καθοδικό κίνδυνο» για τη γερμανική οικονομία....
 

“Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα”...

DIGEA-MEGA...
Αποτέλεσμα εικόνας για DIGEA-MEGA
Ο παραλογισμός συνεχίζεται στην ελληνική τηλεόραση. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του...
διαγωνισμού και κήρυξαν το νόμο 4339/2015 αντισυνταγματικό ως προς τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων χορήγησης των αδειών από το ΕΣΡ στη ΓΓΕΕ κατά την πρώτη του εφαρμογή. Στην απόφαση 95/2017 της Ολομέλειας του ΣτΕ σημειώνονται δύο βασικές αρχές για την κατάσταση στην ελληνική τηλεόραση.

-Μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2016 ουδείς τηλεοπτικός σταθμός έχει δικαιώμα εκπομπής από τη στιγμή που δεν χορήγηση την (αντισυνταγματική) παράταση ο υπουργός Ν. Παππάς. Με αυτό το δεδομένα αν ένας πολίτης πάει στην εισαγγελία και ζητήσει εφαρμογή της απόφασης καταθέτοντας μήνυση, η ΕΕΤΤ θα πρέπει να κατεβάσει το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών όλης της χώρας

-Αρμόδια Αρχή για τη Ραδιοτηλεόραση, άρα και για τις άδειες, άρα και και το σήμα που μεταδίδουν είναι το ΕΣΡ. Στην απόφαση δεν υπάρχει καμία αναφορά στο δικαιώμα εταιρείας να μπορεί να επηρεάζει τη μετάδοση του σήματος ενός σταθμού, όπως συμβαίνει με την περίπτωση της Digea έναντι του MEGA.

Με αυτά τα δεδομένα, είναι απορίας άξιο, πως δημοσίως και με τη μορφή non paper, για λόγους ανταγωνισμού,  όπως είπε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής, με ποιο νομικό έρεισμα θα υποβαθμίσει το σήμα του MEGA η  Digea, από τη στιγμή που αρμόδια Αρχή για τη Ραδιοτηλεόραση είναι το ΕΣΡ και τα κανάλια που μεταδίδει η Digea δεν έχουν νόμιμη λειτουργία.
Ο λαός λέει: “Δυο γάϊδαροι μαλώνανε στον ίδιο αχυρώνα”...

typologies.gr

Χωρίς δηλώσεις έληξε η συνάντηση Μητσοτάκη-Σόιμπλε...

η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει δημοσιονομικά μέτρα
Αποτέλεσμα εικόνας για Συνάντηση Μητσοτάκη Σόιμπλε
Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η 70λεπτη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο γραφείο του δεύτερου, στο...
υπουργείο Οικονομικών, στο Βερολίνο.

Ακολουθεί γεύμα εργασίας του Μητσοτάκη με γερμανούς επιχειρηματίες.

Στην Πειραιώς αποτιμούν μέχρι τώρα θετικά τις επαφές του κ. Μητσοτάκη στη γερμανική πρωτεύουσα, ενώ επαναφέρουν την ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες, τονίζοντας πως θα είναι η νίκη της λογικής απέναντι στον λαϊκισμό.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για δύο σενάρια: είτε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, είτε «θα σέρνεται η Ελλάδα και θα πλησιάζει απειλητικά ο Ιούνιος και ο Ιούλιος».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο νέων μέτρων, από την Πειραιώς ξεκαθαρίζουν πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει δημοσιονομικά μέτρα.

Σχολιάζοντας δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ περί δραχμής, επισημαίνουν το γεγονός ότι ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ούτε κάποιος άλλος στην κυβέρνηση έσπευσαν να τις αποδοκιμάσουν.

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν πως η κατάσταση όπως διαμορφώνεται στο γερμανικό κοινοβούλιο δεν είναι εύκολη για την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «μεγάλη καχυποψία». 

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «τώρα είναι αρκετοί που λένε πως οι εκλογές θα ήταν η λύση για το πρόβλημα», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «υπερφορολογεί ό,τι κινείται» και «καθυστερεί τα πάντα χωρίς να κάνει τίποτα».

  in.gr

ΟΧΙ και από την Κονιόρδου…

«Η Ακρόπολη είναι το μνημείο των μνημείων»…
Η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, μιλώντας στο δελτίο της ΕΡΤ, είπε πως συμφωνεί με την γνωμοδότηση του κεντρικού αρχαιολογικού συμβουλίου, που…
είπε «όχι» στο αίτημα του οίκου Gucci, να κάνει επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη.

Ο Παρθενώνας είναι σύμβολο πολιτισμού, είναι το μνημείο των μνημείων και οφείλουμε να το προστατεύουμε, πρόσθεσε η υπουργός Πολιτισμού…