Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Κρίσιμη η αυριανή διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας


Τηλεοπτικές άδειες: Απόρριψη των προσφυγών των καναλιών πρότεινε ο εισηγητής του ΣτΕ
Κρίσιμη αναμένεται η αυριανή, δεύτερη κατά σειρά, διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς οι ανώτατοι δικαστικοί πρόκειται να αποφανθούν για το πρώτο στάδιο που αφορά θέματα παραδεκτού των προσφυγών, προκειμένου να μπορέσει το δικαστήριο να εισέλθει στην ουσία των κρινόμενων θεμάτων.
Τα τυπικά αυτά θέματα, απασχόλησαν χθες, Τετάρτη, επί τέσσερις και πλέον ώρες τη διάσκεψη της Ολομέλειας του ανώτατου δικαστηρίου, καθώς το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο, πριν αποφανθεί για το αν είναι συνταγματικός η όχι ο νόμος Παππά, να κρίνει αν οι προσφυγές των καναλιών δεν πάσχουν νομικά και να τις κάνει δεκτές ή να τις απορρίψει.
Αν συμβεί το δεύτερο, απορριφθούν οι προσφυγές, τότε το δικαστήριο δεν θα προχωρήσει και δεν θα κρίνει την ουσία της υπόθεσης, δηλαδή δεν θα αποφανθεί για τη συνταγματικότητα ή την αντισυνταγματικότητα του νόμου.
Σε αντίθετη περίπτωση, τότε και αύριο δεν αποκλείεται να αρχίσει η διάσκεψη να ασχολείται με τα μείζονα θέματα αντισυνταγματικότητας που έχουν τεθεί, για τις αρμοδιότητες του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου αλλά και τον περιορισμό των τηλεοπτικών αδειών σε τέσσερις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη χθεσινή διάσκεψη, ο εισηγητής της υπόθεσης κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου πρότεινε την απόρριψη των προσφυγών, θέμα που θα απασχολήσει και αύριο τους ανώτατους δικαστικούς. Πληροφορίες πάντως ανέφεραν ότι κατά τη χθεσινή διάσκεψη σημειώθηκε ένταση μεταξύ του εισηγητή και μελών του δικαστηρίου.
Σε κάθε περίπτωση, αν το δικαστήριο μπει στην ουσία των θεμάτων που έχουν τεθεί με τις προσφυγές για αντισυνταγματικές πτυχές του νόμου Παππά, ενδέχεται οι διασκέψεις να είναι περισσότερες από δύο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, το θέμα της συνταγματικότητας θα κριθεί εκ νέου στις 13 Ιανουαρίου οπότε και θα εκδικαστεί στο ΣτΕ νέο πακέτο προσφυγών.
kathimerini.gr

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ                                                                                          
Μύκονος, 13-10-2016
                                         
                                                                    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ο Δήμος Μυκόνου και η Sea Medical Health Clinic σας ενημερώνουν πως η δωρεάν εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας σε όλες τις γυναίκες της Μυκόνου κ των γειτονικών νησιών, λόγω της μεγάλης συμμετοχής παρατείνεται έως τις 05 Νοεμβρίου 2016.

Για ραντεβού παρακαλώ καλέστε στο 22890 27350

                            ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
                                                                               
                                        
                         
                                                                                                                                                                 

               

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ
Η σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Μυκόνου για την δημιουργία κοινωνικού φαρμακείου, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού η υποβολή πρότασης που είχε καταθέσει ο Δήμος μας σε συνεργασία με τον φορέα «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών», εντάχθηκε για χρηματοδότηση από τον Περιφερειάρχη, στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014- 2020» με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.
Το πρόγραμμα  παρουσιάστηκε αναλυτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Λάμπρο Παναγιωτακόπουλο και κατόπιν της υπ’ αριθμ. 109/30.06.2016 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, υποβλήθηκε η πρόταση που εγκρίθηκε.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, δηλώνει ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, αφού για άλλη μία φορά επισφραγίζεται η αγαστή συνεργασία με την  Περιφέρεια, η οποία υιοθετεί τις ολοκληρωμένες προτάσεις και τις πρωτοβουλίες του Δήμου.
Το κοινωνικό φαρμακείο θα παρέχει σε τουλάχιστον 100 άτομα μηνιαίως δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, σε κατάλληλο χώρο, που θα παραχωρήσει ο Δήμος Μυκόνου. Για το σκοπό αυτό θα προσληφθεί ένας φαρμακοποιός και ένας κοινωνικός λειτουργός και σύντομα θα ανακοινωθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος.
Η λειτουργία του θα αρχίσει την 01.12.2016 και θα διαρκέσει για τρία χρόνια.


ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Εδώ είναι ακόμα Βαλκάνια;



Μπορεί να μην ξέρουμε ακόμα ποιοι είναι αλλά ζουν ανάμεσα μας άνθρωποι που δεν διστάζουν να βάλουν βόμβα στην πολυκατοικία που διαμένει ανώτατη δικαστικός, ακόμα κι αν αυτή βρίσκεται σε μια από τις πλέον πολυσύχναστες οδούς της Αθήνας.

Όταν διάβασα την παραπάνω είδηση, το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ένα πρόσφατο editorial του Αλέξη Παπαχελά περί του κινδύνου ουκρανοποίησης της χώρας:
Θα προκύψει, λοιπόν, ένα καλύτερο, υγιέστερο κατεστημένο; Φοβούμαι ότι μπορεί να φτάσουν, ακόμη και οι σημερινοί κυβερνώντες, να νοσταλγήσουν κάποια στιγμή το... παλιό, τη δοκιμασμένη διαπλοκή περασμένων εποχών, που ήταν (τουλάχιστον) προβλέψιμη και είχε και κανένα-δύο δικούς της κανόνες. Το νεοπλουτίστικο Φαρ Ουέστ του 2000 μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματικό, με καουμπόηδες, πιστόλια και άγριους τσακωμούς σε σαλούν... Θα το γευθεί αυτό σύντομα η παρέα των αριστερών ακτιβιστών που γκρέμισε ένα κομμάτι του κατεστημένου και τώρα θέλει να δημιουργήσει το δικό της. 
Το ερώτημα είναι πού βρίσκεται και γιατί κρύβεται ό,τι έχει απομείνει από το μη κρατικοδίαιτο, δυναμικό, υγιές κατεστημένο της χώρας. Η αλήθεια; Έχει τρομάξει και έχει πάρει τα βουνά. Ορισμένοι έφυγαν για άλλες χώρες, άλλοι θέλουν να μην τους πιάνει κανένα ραντάρ. Αν όμως δεν παίξουν τον ρόλο τους, η χώρα θα περάσει στα χέρια πειρατών, φανατικών λειτουργών της Δικαιοσύνης με ιδιόμορφες ατζέντες, συμμοριών κάθε είδους και θα αρχίσει να ουκρανοποιείται ταχύτατα. Χρειάζονται αναχώματα, και μέσα στην ίδια την Αριστερά, για να αποτραπεί αυτή η μοιραία εξέλιξη.
Δεν είναι μόνο η χθεσινή έκρηξη. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι τον τελευταίο καιρό λαμβάνει χώρα ένα ωμό ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ διαφόρων ομάδων εξουσίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που παρακολουθούμε μια τέτοια σύγκρουση, είναι ίσως όμως η πρώτη φορά που συζητάμε τόσο πολύ για τα έργα και τις ημέρες διαφόρων δικαστικών λειτουργών, χωρίς να μπορούμε ως πολίτες να αξιολογήσουμε αν υπάρχει μόνο καπνός ή και φωτιά.
Η ομαλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών προϋποθέτει τη διαρκή εγρήγορση των πολιτών και τη στοιχειώδη συνεννόηση μεταξύ των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων. Όσο οι δυο αυτές προϋποθέσει δεν πληρούνται, τόσο η βαλκανική ψυχή της χώρας θα ξυπνά και θα κατασπαράζει την ευρωπαϊκή... 

13.10.16
parapolitiki.com

Aναταράξεις στούς Ρεπουμπλικάνους : Σύγκρουση του Ντόναλντ Τραμπ με ηγετικούς κύκλους του κόμματος...

Η κρίση της υποψηφιότητας Τραμπ γίνεται κρίση των Ρεπουμπλικανών

Κινδυνεύει η πλειοψηφία τους σε Γερουσία και Βουλή
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 12:22

REUTERS/MIKE SEGAR
Οι ηγετικοί κύκλοι των Ρεπουμπλικάνων κατά τις τελευταίες ημέρες έχουν αντιληφθεί ότι οι πιθανότητες εκλογής του κ. Τραμπ στο Λευκό Οίκο έχουν μειωθεί αισθητά, ενώ η Χίλαρι Κλίντον παγιοποιεί τη διαφορά της στις παναμερικανικές δημοσκοπήσεις.
Η δημοσιοποίηση του βίντεο της προηγούμενης Παρασκευής , με τους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ για τις γυναίκες και οι αντιδράσεις που προκάλεσε, πυροδότησαν σοβαρή πολιτική κρίση στο συντηρητικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ενεργοποιώντας την αρνητική πολιτική δυναμική που είχε συσσωρευτεί από την έναρξη των προκριματικών κύκλων για την τελική επιλογή του προεδρικού υποψηφίου του κόμματος.
Οι ηγετικοί κύκλοι των Ρεπουμπλικάνων κατά τις τελευταίες ημέρες έχουν αντιληφθεί ότι οι πιθανότητες εκλογής του κ. Τραμπ στο Λευκό Οίκο έχουν μειωθεί αισθητά, ενώ η Χίλαρι Κλίντον παγιοποιεί τη διαφορά της στις παναμερικανικές δημοσκοπήσεις. Παράλληλα, είναι αρκετοί οι Ρεπουμπλικάνοι που αξιολογώντας την κατάσταση αρνητικής δημοτικότητας που εδραιώνεται γύρω από το κόμμα, πιστεύουν ότι έχει τεθεί επίσης σε μεγάλο κίνδυνο η διατήρηση του πλειοψηφικού ελέγχου του κόμματος στα δύο σώματα του Κογκρέσου.
Η κατάσταση επιδεινώνεται απρόβλεπτα από την πολιτική σύγκρουση του Ντόναλντ Τραμπ με ηγετικούς κύκλους του κόμματος, όπως, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν. Ο τελευταίος, παρά το γεγονός ότι για λόγους πολιτικής τακτικής δεν απέσυρε τη δημόσια υποστήριξή του στην προεδρική υποψηφιότητα του κ. Τραμπ, γνωστοποίησε ότι δε θα συμμετέχει στην προεκλογική του εκστρατεία, ενώ δε θα υποστηρίζει τις θέσεις του. Παράλληλα, παρότρυνε όσα από τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων ανήκουν στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και δεν επιθυμούν να υποστηρίξουν τον κ. Τραμπ να μην το πράξουν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στη Φλόριντα τόνισε ότι ο κ. Ράιαν κι άλλες ηγετικές προσωπικότητες του κόμματος δεν του έδωσαν συγχαρητήρια για την παρουσία του στην τηλεοπτική αναμέτρηση της Κυριακής με τη Χίλαρι Κλίντον, προκαλώντας τη συμπάθεια των υποστηρικτών του που τον παρακολουθούσαν. «Εδώ υπάρχει ολόκληρο ζήτημα. Υπάρχει θέμα και θα το ανακαλύψουμε. Πάντα ανακαλύπτω πράγματα και καταστάσεις. Εδώ εξελίσσεται μια ολέθρια σκευωρία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τραμπ.
Ωστόσο, υπάρχουν στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όπως, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ που δηλώνουν ότι παρά την απέχθεια που αισθάνονται για τα σχόλια του κ. Τραμπ, τελικά θα τον ψηφίσουν επειδή επιθυμούν να δουν το διορισμό συντηρητικών δικαστών στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

naftemporiki.gr 

Σημείωση: Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Ν.Μ."

Δάσκαλος παραδοσιακών χορών θά "χορεύει" γιά εννιά χρόνια στή φυλακή...

Ρόδος: Κάθειρξη 9 ετών σε δάσκαλο για αποπλάνηση ανήλικης μαθήτριάς του

Σε κάθειρξη 9 ετών καταδικάστηκε, από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Κω, 63χρονος δάσκαλος παραδοσιακών χορών για αποπλάνηση ανήλικου κοριτσιού, που ήταν μαθήτρια του.
Η σύλληψη του 63χρονου, έγινε στις 12 Μαρτίου 2012 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου έπειτα από καταγγελία της οικογένειας της ανήλικης. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, μία μέρα πριν, το απόγευμα, ο 63χρονος αφού οδήγησε με το αυτοκίνητο την τότε 15χρονη ανήλικη σε ερημική τοποθεσία στον Αρχάγγελο της Ρόδου, την αποπλάνησε και την εξανάγκασε σε ασελγείς πράξεις.
Επιπλέον στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο 63χρονος τις τελευταίες δυο εβδομάδες πριν τη σύλληψή του, είχε προβεί και άλλες φορές σε παρόμοιες πράξεις σε βάρος της ίδιας ανήλικης.
Ο δράστης παρέδιδε, στο πνευματικό κέντρο του χωριού, μαθήματα χορού σε νεαρά άτομα, ηλικίας 12 έως 19 ετών, μεταξύ των οποίων και η ανήλικη παθούσα.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
kathimerini.gr 

Σημείωση : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Ν.Μ."

Απώλεια : «Έφυγε» ο νομπελίστας του θεάτρου Ντάριο Φο

tvxs.gr 10:39 | 13 Οκτ. 2016
Τελευταία ανανέωση 11:26 | 13 Οκτ. 2016
Πέθανε ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και λογοτέχνης Ντάριο Φο, βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1997, σε ηλικία 90 ετών. «Έφυγε» μετά από σοβαρή πνευμονία.
Ο Ντάριο Φο ήταν Ιταλός θεατρικός συγγραφέας, ευθυμογράφος, ηθοποιός, θεατρικός σκηνοθέτης και συνθέτης. Ο Φο είχε βραβευτεί με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1997 για το πολύχρονο έργο του.

Η ζωή του μεγάλου του ευρωπαϊκού θεάτρου
Ο Φο γεννήθηκε στο Λεγκιούνο-Σαντζιάνο, στην επαρχία του Βαρέζε, κοντά στην ανατολική πλευρά της Λάγκο Ματζιόρε. Ο πατέρας του Φελίτσε ήταν διευθυντής των ιταλικών σιδηροδρόμων και η οικογένεια άλλαζε συχνά κατοικία λόγω των μεταθέσεων του. Ο Φελίτσε ήταν επίσης ερασιτέχνης ηθοποιός και σοσιαλιστής. Ο Ντάριο έμαθε την τέχνη της διήγησης απ' την γιαγιά του και από Λομβαρδούς ψαράδες και φυσητές γυαλιού...

Βάλανε βόμβα στα Εξάρχεια... (στο κτίριο κατοικεί εισαγγελέας Εφετών)

Εκρηξη βόμβας κοντά στο σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη
Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε δέκα λεπτά πριν από τις 11 το βράδυ στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια, κοντά στο σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη
ekriksi-bombas-sto-bibliopwleio-eleutheri-skepsi-sta-eksarxeia

| upd:
Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε δέκα λεπτά πριν από τις 11 το βράδυ στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια, κοντά στο σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη.
Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στις 22.22' στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο οποίος προειδοποιούσε για την έκρηξη εντός 30 λεπτών και μάλιστα, τόνισε ότι «δεν είναι φάρσα».

Αμέσως μετά το τηλεφώνημα, η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 22.50 και σύμφωνα με την αστυνομία είχε μέτρια ένταση, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο και την τζαμαρία του βιβλιοπωλείου «Ελεύθερη Σκέψη».
Αρχικά θεωρήθηκε πως στόχος της έκρηξης ήταν το βιβλιοπωλείο.
Ωστόσο στο ίδιο κτίριο κατοικεί η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη που απασχόλησε πρόσφατα την επικαιρότητα.  Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα  μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας.
Αργά τη νύχτα ο δικηγόρος της κ.Τσατάνη, Θέμης Σοφός, δήλωσε ότι η έκρηξη έγινε «στην είσοδο της οικίας της εισαγγελέως». Όπως πρόσθεσε, η κ.Τσατάνη είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων για την ασφάλειά της, αλλά η Πολιτεία είχε μειώσει τη φρούρηση. Μάλιστα, εκκρεμεί ένταση της εισαγγελέως στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ. 

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη είχε χειριστεί την υπόθεση Βγενόπουλου, η οποία κατέληξε τότε στο αρχείο, γεγονός που είχε προκαλέσει την αντίδραση της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, που άσκησε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση εις βάρος της κυρίας Τσατάνη.
thetoc.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ



Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα
Νοτίου Αιγαίου 2014-2020

       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                           
Κοινωνικό Φαρμακείο στη Μύκονο, με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014- 2020”
Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την δημιουργία δομών ενίσχυσης του δικτύου παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προς του νησιώτες, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος με απόφασή του, ενέταξε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014- 2020» τη δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Μυκόνου, προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 126.360 ευρώ, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο εντάσσεται στο δίκτυο παροχής βασικών αγαθών προς το μέρος του τοπικού πληθυσμού που δεν μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες του. Απώτερος στόχος είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας  και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Η συγκεκριμένη δομή θα παρέχει σε τουλάχιστον 100 ωφελούμενα άτομα και μια φορά τον μήνα,  δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα. Ωφελούμενοι είναι άτομα και νοικοκυριά που  βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, είτε στερούνται ασφαλιστικής κάλυψης, τα οποία θα επιλέγονται βάσει συγκεκριμένων οικονομικο-κοινωνικών κριτηρίων.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο θα στεγαστεί στο Δημοτικό Κατάστημα στο Γυαλό Μυκόνου – Ακτή Καμπάνη και θα στελεχωθεί από ένα φαρμακοποιό και κοινωνικό λειτουργό ή βοηθό φαρμακοποιού. Θα διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής και μέτρησης της απόδοσής του,  το οποίο θα διασυνδεθεί με το Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης ωφελουμένων, το οποίο θα λειτουργήσει κεντρικά, στο Υπουργείο Εργασίας, Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, ώστε από τα στατιστικά στοιχεία που θα προκύπτουν θα ελέγχεται η αποτελεσματικότητα και η απόδοση της λειτουργίας της δομής.
Η Πράξη εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας “Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης  - Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο”. Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 126.360 ευρώ και καλύπτει την λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου για την τριετία από 01/12/2016 έως 30/11/2019.
 Ερμούπολη, 12 Οκτωβρίου 2016
Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου
Περιφέρεια Ν. Αιγαίου


12 Oκτώβρη 1944 : Απελευθέρωση της Αθήνας...

Στιγμιότυπο από την τελετή έπαρσης της σημαίας για την επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην Ακρόπολη
naftemporiki.gr
Η καθιερωμένη τελετή έπαρσης της σημαίας στην Ακρόπολη έλαβε χώρα και φέτος για τα 72 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τα γερμανικά στρατεύματα, που έγινε στις 12 Οκτωβρίου 1944, όταν ο τελευταίος γερμανός στρατιώτης υπέστειλε την σβάστικα από τον ιερό Βράχο και τα γερμανικά στρατεύματα αποχώρησαν από την πρωτεύουσα.
Με αφορμή την επέτειο της Απελευθέρωσης της Αθήνας, γίνεται κάθε χρόνο η αναπαράσταση της τελετής έπαρσης της σημαίας της Απελευθέρωσης στον ιστό της Ακρόπολης.

«Ο μεγάλος φόρος αίματος που πλήρωσε η Ελλάδα καθώς και η αδιαμφισβήτητη συνεισφορά της στην αντιφασιστική νίκη, έδεσε την πορεία της χώρας με τη δημοκρατική Ευρώπη», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην τελετή για την 72η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Όπως υπογράμμισε, το μήνυμα εκείνης της ημέρας παραμένει επίκαιρο στη σημερινή, δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, εσωτερική και διεθνή.
«Την ίδια αλληλεγγύη, και πάλι με πράξεις και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, επέδειξε η πόλη και ο δήμος στους χιλιάδες πρόσφυγες και στη διαχείριση του μεταναστευτικού», ανέφερε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας την έναρξη μαθημάτων για τα παιδιά των προσφύγων. «Οι πολίτες αποδεικνύουν καθημερινά, με ωριμότητα, ότι η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη μπορούν να υπερισχύσουν της άγνοιας και της μισαλλοδοξίας», σημείωσε.

Η τελετή έγινε παρουσία του υπ. Παιδείας Νίκου Φίλη, του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.

από tanea.gr

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Tvxs Σκίτσο 07:27 | 12 Οκτ. 2016

ΣτΕ: Μάχη επιχειρημάτων για...

 ...το σύννομο των προσφυγών των καναλιών
Επί τέσσερις και πλέον ώρες διήρκεσε η πρώτη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα η μη του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 30 ανώτατοι δικαστικοί που μετείχαν στην Ολομέλεια με πρόεδρο τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου κ. Νίκο Σακελλαρίου ασχολήθηκαν με κρίσιμα θέματα που σχετίζονται με το αν οι προσφυγές των καναλιών πρέπει να γίνουν δεκτές η όχι προκειμένου το δικαστήριο να εισέλθει στην ουσία των θεμάτων που έχουν τεθεί σχετικά με την συνταγματικότητα ή μη του επίμαχου νόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανώτατοι δικαστικοί κατά την πρώτη διάσκεψη της Ολομέλειας, που υπήρξε πολύωρη, αξιολόγησαν και απασχολήθηκαν με τα θέματα που αφορούν το παραδεκτό των προσφυγών, δηλαδή αν οι προσφυγές των καναλιών είναι απολύτως σύννομες και σωστές.

Τα εκ πρώτης όψεως τυπικά αυτά θέματα, σύμφωνα με εκτιμήσεις...

Έχει καταλάβει κανείς… πού ζει ο Βενιζέλος;..

Για έναν άνθρωπο με τις σπουδές και τη κουλτούρα του Ευάγγελου Βενιζέλου, είναι εύλογο να δυσκολεύεται να...
αυτοπεριοριστεί… Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πάλαι ποτέ συγκυβερνήτης του Αντώνη Σαμαρά, έγραψε πάλι ένα μακροσκελές κομμάτι στα social media, αυτή τη φορά με τις θέσεις του για το όριο ηλικίας των δικαστικών λειτουργών.
Όπως και σε μια σειρά από άλλα θέματα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει άδικο. Μόνο που… Κανείς σχεδόν δεν υπολογίζει πλέον αυτά που λέει. Επειδή, λίγοι τα διαβάζουν, μιας και είναι μακροσκελή. Και, ακόμη περισσότερο, επειδή, αδικώντας τον εαυτό του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξελίχτηκε τα τελευταία χρόνια στον πιο “τοξικό” Έλληνα πολιτικό.
Έχει λοιπόν μια αξία η παρακάτω απορία: Οι συνεργάτες του, δεν του το εξηγούν; Οι πολιτικοί φίλοι του; Όλοι εκείνοι που πίστεψαν κάποτε σε εκείνον και την όποια υπεραξία του προσωπικού πολιτικού κεφαλαίου του;
Είναι κρίμα. Πραγματικά, είναι κρίμα… Ο πολιτικός Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει να μην καταλαβαίνει… πού ζει. Σε ποιά Ελλάδα. Σε ποιά κοινωνία. Σε ποιά συγκυρία...

ysterografa.gr

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου (12.10.16)

                                                                                                                                       από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (12.10.16)