Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Οι τρεις σκληρές προκλήσεις που έχει μπροστά του ο Ερντογάν...

 Τι ζητά (πραγματικά) ο Ερντογάν στο Αιγαίο

Τουρκικά μαχητικά παρενοχλούν το ελικόπτερο που μεταφέρει τον έλληνα πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Ερντογάν βάζει στο παιχνίδι του εθνικιστικού βερμπαλισμού ακόμη και την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, και ο επικεφαλής του τουρκικού στρατού Χουλουσί Ακάρ δηλώνει – έστω και για να ανασκευάσει αμέσως μετά – πως Αιγαίο και Κύπρος ανήκουν στην Τουρκία. 
Προφανώς, πρόκειται για εικόνα που δεν συνάδει με την προώθηση της «θετικής ατζέντας» στην οποία συμφώνησαν Αλέξης Τσίπρας και Ταγίπ Ερντογάν στην τελευταία τους συνάντηση στην Άγκυρα. 
Συνάδει όμως με τρεις σκληρές προκλήσεις που έχει μπροστά του ο τούρκος πρόεδρος:

Ενωτική η πρόταση Αντώναρου...

Πρόταση Αντώναρου...
...για «ευρωψηφοδέλτιο ισότιμης συλλογικότητας»...

Να... συσπειρώσει τις εκτός ΝΔ δυνάμεις της Κεντροδεξιάς και να ανακόψει τις «αρχηγικές» τάσεις ορισμένων -όπως η Κατερίνα Παπακώστα ή ο όψιμος «κομματάρχης», Σάββας Τσιτουρίδης- επιχειρεί ο Ευάγγελος Αντώναρος. Γνωρίζοντας ότι η μόνη ελπίδα για έναν εκτός ΝΔ κεντροδεξιό σχηματισμό στις Ευρωεκλογές είναι η προσθήκη δυνάμεων, ο Αντώναρος κατέθεσε μέσω ανάρτησής του στο facebook την πρότασή του για την κατάρτιση ενός ευρωψηφοδελτίου «ισότιμης συλλογικότητας», ενώ δεν παρέλειψε να αποδομήσει την επίσημη ρητορική της ΝΔ, περί «δημοψηφίσματος» στις Ευρωεκλογές.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου έχει ως εξής:

Υπερψηφίστηκε στο Ευρ. Κοινοβούλιο ο τερματισμός της αλλαγής ώρας...

Τέλος η αλλαγή ώρας από το 2021...
Υπερψηφίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο τερματισμός της αλλαγής της ώρας από χειμερινή σε εαρινή από το 2021.

Συγκεκριμένα, με ψήφους 23 υπέρ και 11 κατά, η Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού αποφάσισε ότι...

H ελληνική Ιστορία από τουριστική σκοπιά...


Αξιοσημείωτες λεπτομέρειες πού παίξανε σημαντικό ρόλο στήν εξέλιξη τού Ελληνικού κράτους...

Τι (δεν πρέπει να) ξεχνάμε...
Για να έχει κάποιος αντίληψη που (και σε ποια κατάσταση) βρίσκεται θα πρέπει να γνωρίζει και να μη ξεχνά από που ξεκίνησε. Αυτή η (ιστορική) γνώση σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο προϋποθέτει εκτός πολλών άλλων και κάποια στοιχειώδη γενναιότητα, η οποία μπορεί να φωτίσει τις σκιές του παρελθόντος. Αφού λοιπόν γιορτάζουμε για να μην ξεχνάμε, ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποιες από τις σκιές που σκεπάζουν το ελληνικό κράτος από την απαρχή του. Τηρουμένων των αναλογιών δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα από τότε και ίσως κοιτώντας πίσω μπορέσουμε να δούμε πιο καθαρά το παρόν μας...