Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΔΩΡΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντική προσφορά της Δημοτικής Αρχής Μυκόνου στο Κέντρο Υγείας του νησιού, προκειμένου να καλυφθούν ελλείψεις σε άκρως απαραίτητα υλικά καθημερινής χρήσης.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, παρέδωσε στο Ιατρικό, Νοσηλευτικό & Διοικητικό Προσωπικό του Κέντρου Υγείας, υγειονομικό υλικό αξίας 2.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, η δωρεά αφορούσε σε αναλώσιμα υλικά, χαρτικά, γάντια, γάζες, επίδεσμους, χειρουργικά ράμματα, θερμόμετρα, καθετήρες, νεφροειδή, μια τσάντα πρώτων βοηθειών καθώς και δύο πολυμηχανήματα Canon.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι δεν προέκυψε καμία οικονομική επιβάρυνση για τους Δημότες Μυκόνου λόγω της συγκεκριμένης δωρεάς, καθώς τα χρήματα εξασφαλίστηκαν από χορηγία  προς το Δήμο Μυκόνου, του Gumball 3000 Rally που διοργανώθηκε το καλοκαίρι στο νησί.

Financial Times : Η Ελλάδα ολοκλήρωσε επιτυχώς το swap των 30 δισ.



REUTERS/JACKY NAEGELEN
Η Ελλάδα ολοκλήρωσε επιτυχώς την εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων (swap) ύψους 30 δισ. ευρώ με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και την προσέλκυση μακροπρόθεσμων επενδυτών, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times (FT), επικαλούμενοι πηγές που συμμετείχαν στη συναλλαγή.
Όπως δήλωσε μία από τις πηγές, σύμφωνα πάντα με τους FT, το swap ομολόγων «πήγε εξαιρετικά καλά. Η αποδοχή υπερέβη το 80%».
Κατά την ίδια πηγή, οι λεπτομέρειες της συναλλαγής αναμένεται να γίνουν γνωστές την Τετάρτη.
Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι στο swap συμμετείχαν μεταξύ άλλων ελληνικές τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και διεθνείς επενδυτές.
Η ολοκλήρωση του swap, κατά τους FT, αποτελεί σημαντικό βήμα προς την προγραμματισμένη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές στις αρχές του επόμενου έτους.
Οι FT παρατηρούν ότι η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος 12 με 15 δισ., καθώς η χώρα προετοιμάζει την έξοδο της από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.
Όπως συμπληρώνεται στο δημοσίευμα, η δημιουργία αυτού του αποθέματος θα απαιτούσε δύο ή τρεις νέες εκδόσεις ομολόγων πριν από τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο.

28 Νοεμβρίου 2017

Άν πούνε τήν αλήθεια;...

Χαιρέτα μου τον πλάτανο...
Μιράντα Ξαφά
Σέβομαι τους πολιτικούς που λένε στα ίσα τι πιστεύουν, ακόμη κι αν οι απόψεις τους είναι σκληρές, αντιδημοφιλείς και αντιλαϊκές. Τους προτιμώ -έστω κι αν διαφωνώ- από εκείνους που κρύβονται πίσω από παχιά λόγια, βαρύγδουπες εξαγγελίες, ευφημισμούς και μεταμφιέζονται ανάλογα με τις περιστάσεις για να γίνουν αρεστοί στο εκλογικό σώμα.

Ετσι, υποδέχομαι με τη δέουσα προσοχή τις εκτιμήσεις της οικονομολόγου Μιράντας Ξαφά: «Δυστυχώς, είναι αναπόφευκτη η περαιτέρω περικοπή των συντάξεων, διότι δεν είναι δυνατόν οι συντάξεις να τρώνε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του ΑΕΠ», υποστήριξε η συγγραφέας κατά την παρουσίαση του βιβλίου της «Δημόσιο Χρέος» (εκδόσεις Παπαδόπουλος), στη Θεσσαλονίκη.

Πρόσθεσε ότι...

"Τό λέει καί η εφημερίδα"...!

                                                                                                         από topontiki.gr 23/11/2017

Πόσο θα αντέξει ο Μητσοτάκης;

Βουλή: Θα αντέξει ο Μητσοτάκης πρόεδρος της ΝΔ όταν βγαίνει διαρκώς ηττημένος;
του Γιώργου Λακόπουλου

Η συζήτηση για τα βλήματα που θα πήγαιναν στη Σαουδική Αραβία ήταν προφανές ότι θα άφηνε πίσω της ναυάγια. Αν η αντιπολίτευση θεμελίωνε τις κατηγορίες για τον - έτσι κι αλλιώς ευάλωτο - Καμμένο ο Τσίπρας θα είχε πρόβλημα. Αν δεν το κατάφερνε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήταν καλύτερα να μην βρίσκεται στην αίθουσα όταν θα πάρει το λόγο ο Τσίπρας. Πόσο μάλλον να μιλήσει -αντιγράφοντας όσα είχαν πει ήδη ο Άδωνις και ο Βορίδης.
Η απογοήτευση στις γραμμές των βουλευτών της ΝΔ και η βουή από τη βάση του κόμματος δείχνει ότι η ηγεσία Μητσοτάκη όλο και περισσότερο γίνεται βαρίδι. Αυτή η συζήτηση συμπύκνωσε  δυο στοιχεία που χαρακτηρίζουν το δημόσιο λόγο του:
Το ένα είναι η προβληματική της δημόσιας παρουσίας του. Ο λόγος του, οι κινήσεις του, οι αποχρώσεις της φωνής του απέχουν από τα χαρακτηριστικά του επικεφαλής μεγάλου κόμματος και δεν είναι τυχαίο ότι οι οπαδοί της ΝΔ δεν τον θεωρούν φυσικό ηγέτη της παράταξης.
Προφανώς ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει φιλότιμες προσπάθειες να βελτιώσει τη σκηνική παρουσία του. Ενδεχομένως το συζητάει με ειδικούς και προβάρει τις εμφανίσεις του. Αλλά το αποτέλεσμα είναι κατώτερο των προσδοκιών των οπαδών της ΝΔ. Αν δεν του το λένε οι συνεργάτες του, τότε είναι κακοί συνεργάτες. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο.
Το δεύτερο στοιχείο που αφορά το περιερχόμενο των ομιλιών του προέδρου της ΝΔ είναι το βασικό προβλημα...

Μέ 23 - 3 (!) ματαιώθηκε η ανέγερση τού νέου εργοστασίου τής Bosch...

Γιατί η γερμανική Bosch δεν έφτιαξε στη Μαγούλα το καινούργιο εργοστάσιο
s13_2611bosch-xronolog ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
«Πρέπει να αποτρέψουμε το κοινωνικό και περιβαλλοντικό έγκλημα που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν με τη διαδικασία fast track. Με συντονισμένες ενέργειες του λαού της περιοχής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούμε να πετύχουμε τη ματαίωσή του». Αυτό ανέφερε η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ελευσίνας στις 26 Οκτωβρίου 2011, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο κόσμος της Ελευσίνας μπορεί να μην ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του νέου δημάρχου Ελευσίνας Γιώργου Τσουκαλά, αλλά ο στόχος επιτεύχθηκε. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, με 23 ψήφους υπέρ έναντι 3 κατά, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ελευσίνας έκανε δεκτή την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Μαγούλας. Η τροποποίηση αυτή ματαίωνε την ανέγερση εργοστασίου της Bosch Siemens Hausgerate (BSH) σε έκταση 150 στρεμμάτων, πίσω από το Θριάσιο Νοσοκομείο...

H διάταξη για τα συναινετικά διαζύγια στη Βουλή...

εντός της εβδομάδας...


Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που αφορά τα μέτρα θεραπείας των ψυχικά πασχόντων κρατουμένων και στο οποίο -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνεται η διάταξη για την έκδοση συναινετικών διαζυγίων από τους συμβολαιογράφους, θα εισαχθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, γνωστοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Την εβδομάδα αυτή εισάγεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα μέτρα θεραπείας των κρατουμένων, που είναι ψυχικά πάσχοντες. Σε αυτό το νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και άλλες διατάξεις, κρίσιμες για τη λειτουργία του συστήματος της δικαιοσύνης -αναφέρω ένα το οποίο είναι γνωστό σε όλους- τα συναινετικά διαζύγια, τα οποία πλέον δεν θα εκδικάζονται ενώπιον των δικαστηρίων, αλλά θα δίδεται μία λύση μεταξύ των διαδίκων και θα περιβάλλεται αυτή η συμφωνία από συμβολαιογραφικό τύπο, ούτως ώστε να είναι εκτελεστή πράξη» ανέφερε ο υπουργός...

Για τα πραγματικά προβλήματα, βεβαίως βεβαίως, ούτε λόγος...

"Άραγε, ποιους συγκινεί άλλη μια τυφλή σύγκρουση..."...


Χρήσιμα και ενδιαφέροντα ήταν αρκετά από τα συμπεράσματα της συνεδρίασης στη Βουλή για την πώληση των οπλικών συστημάτων στη Σαουδική Αραβία. Ανάλογα με την οπτική του καθενός στα πράγματα, δίνονται και οι σχετικές ερμηνείες. 

Όλα όμως όσα ειπώθηκαν κινήθηκαν δυστυχώς και αυτή τη φορά στη γνωστή σφαίρα της σκανδαλολογίας.

Τα πιο πολλά επιχειρήματα τόσο από τα κυβερνητικά όσο και από τα αντιπολιτευόμενα έδρανα έμοιαζαν με διαγωνισμό για το ποιος από τους δύο είναι λιγότερο ή περισσότερο βρόμικος. Το πεδίο της αντιπαράθεσης παρέπεμπε και πάλι σε βούρκο. Άραγε, ποιους συγκινεί άλλη μια τυφλή σύγκρουση με επικοινωνιακές κορόνες, πέρα από το στενό κομματικό ακροατήριο;