Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Την «αναισθητοποίηση» της Ευρώπης απέναντι στους πρόσφυγες, καταδίκασε ο Πάπας...

Πάπας Φραγκίσκος: Καταδικάζει την «αναίσθητη συνείδηση» της Ευρώπης για τους πρόσφυγες
Την αναισθητοποίηση της Ευρώπης απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες καταδίκασε χθες, Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών, ο πάπας Φραγκίσκος. Η Μεσόγειος και το Αιγαίο «έχουν μετατραπεί σε ένα ακόρεστο κοιμητήριο, απεικονίζοντας την αναίσθητη και αναισθητοποιημένη συνείδησή μας», σημείωσε ο Ποντίφικας μετά την ακολουθία για την Μεγάλη Παρασκευή.
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επέκρινε το κλείσιμο των συνόρων απέναντι στο κύμα αυτό των προσφύγων και των μεταναστών και επανέλαβε την έκκλησή του προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποδέχονται με αξιοπρέπεια τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ζητούν άσυλο και τους μετανάστες.
«Τίμιε Σταυρέ του Χριστού σε βλέπουμε σήμερα στα πρόσωπα των παιδιών, των γυναικών και των ανθρώπων που εξαντλημένοι και τρομοκρατημένοι φεύγουν για να γλιτώσουν από τους πολέμους και τη βία και βρίσκουν συχνά μόνον τον θάνατο και τόσους Πιλάτους που νίπτουν τας χείρας τους», σημείωσε.
Αναφερόμενος επίσης στις επιθέσεις των τζιχαντιστών στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή αλλά και στην καρδιά της Ευρώπης, ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε «τον φονταμενταλισμό και την τρομοκρατία» αυτών που «βεβηλώνουν το όνομα του Θεού και το χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν την ανήκουστη βία που ασκούν».
«Αυτοί που τροφοδοτούν το καμίνι των πολέμων με το αίμα αθώων αδελφών είναι αυτοί που πωλούν τα όπλα», κατήγγειλε επίσης ο Ποντίφικας, ενώ αναφέρθηκε και στις διώξεις που υφίστανται οι χριστιανοί καταδικάζοντας την «άνανδρη σιωπή» του κόσμου «για τις αδελφές και τους αδελφούς μας που σκοτώνονται, καίγονται ζωντανοί, σφαγιάζονται και αποκεφαλίζονται από βάρβαρα ξίφη».
Ο Ποντίφικας καταδίκασε επίσης έντονα την παιδεραστία στον κλήρο «τίμιε Σταυρέ του Χριστού σε βλέπουμε επίσης σήμερα στους άπιστους ιερείς που αντί να αφαιρούν από τους εαυτούς τους τις μάταιες φιλοδοξίες τους αφαιρούν ακόμη και από τους αθώους την αξιοπρέπειά τους», υπογράμμισε.
 

Γυρίστε τα ρολόγια... ...και αφήστε τα εκεί για πάντα!...

Γυρίστε τα ρολόγια και αφήστε τα εκεί για πάντα! - Κεντρική Εικόνα/Video

Τα ξημερώματα της Κυριακής θα γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα μπροστά ώστε να ξημερώνει αργότερα και να νυχτώνει αργότερα. Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι θα...
ξεκινάμε την ημέρα μας μία ώρα νωρίτερα, κάτι που για πολλούς δεν ακούγεται ιδιαίτερα ελκυστικό.

Η βρετανική εφημερίδα The Telegraph, αντιθέτως, προτείνει τον Οκτώβριο να μην ξαναγυρίσουμε τα ρολόγια πίσω. Όπως σημειώνει, σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Βρετανία, ασκούνται πιέσεις να υιοθετηθεί η θερινή ώρα σε μόνιμη βάση, επεκτείνοντας σταθερά τις ώρες φωτός το απόγευμα.

Οι υπέρμαχοι αυτής της άποψης προβάλλουν μια σειρά από επιχειρήματα που αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματα που έχει για την οικονομία, τον τουρισμό, ακόμη και τον αθλητισμό η πρωινή έγερση κατά μία ώρα νωρίτερα και η παράταση της μέρας το απόγευμα.    
Για νά δείτε τά επιχειρήματα που αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματα :

Ρωσία: Κανείς δεν τρέφει αυταπάτες...

Ρωσία: «Κανείς δεν τρέφει αυταπάτες ότι είναι πιθανή μια συμμαχία με τις ΗΠΑ»

ότι είναι πιθανή μια συμμαχία με τις ΗΠΑ...
Το Κρεμλίνο σημείωσε σήμερα πως "κανείς δεν τρέφει αυταπάτες" ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια...
συμμαχία κατά της τρομοκρατίας μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, ή με άλλες δυτικές χώρες, μετέδωσε σήμερα το RIA Novosti.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προέβει σε αυτή τη δήλωση, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης στη Μόσχα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Τζον Κέρι είχε συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς και συνάντηση με τον πρόεδρο Πούτιν στο Κρεμλίνο.