Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ηγετική παρέμβαση Παπανδρέου στις πολιτικές εξελίξεις

ima44443ges.jpeg

Οι περιστάσεις επιβάλλουν σε όλους μας, σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να μιλήσουμε με καθαρό λόγο.
Η χώρα μας σήμερα βρίσκεται ξανά στην δίνη μιας κρίσης.
Κρίση αξιοπιστίας. Κρίση που καλλιεργεί νέα ερωτηματικά στους εταίρους μας.
Δεν θα έπρεπε...

Είναι κρίση που επαναφέρει συζητήσεις στις διεθνείς αγορές για Grexit και χρεοκοπία.
Η κρίση αυτή, απειλεί να υπονομεύσει την ανεπανάληπτη προσπάθεια που έκανε ο Ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια.
Και αυτό, είναι και άδικο και απαράδεκτο.
Γιατί η χώρα μας, με θυσίες, κόπο και προσπάθειες που ξεκίνησαν από τις αρχές του 2010, κατάφερε να κάνει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στην ιστορία των χωρών του ΟΟΣΑ, αλλά και να πρωτεύσει – από τότε – σε ρυθμό μεταρρυθμίσεων.

Όμως, όπως λέω πάντα, τα ελλείμματα που περιορίσαμε δραστικά, δεν ήταν παρά το σύμπτωμα μιας βαθύτερης κρίσης.
Κρίση Δημοκρατίας.
Κρίση ενός πελατειακού συστήματος. Ενός κράτους και ενός οικονομικού, μιντιακού και πολιτικού κατεστημένου, που πολλαπλασίαζε αδικίες αντί να προωθεί αξίες, στήριζε τον παρασιτισμό αντί της παραγωγικής Ελλάδας, σπαταλούσε ή επέτρεπε κάποιοι να ιδιοποιούνται πόρους και χρήματα του Ελληνικού λαού αντί να τα διαχειρίζεται με διαφάνεια υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Επένδυε στην διατήρηση της εξουσίας, αντί της υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας μας.
Κρίση ενός πελατειακού συστήματος, που διατηρούσε την εξουσία κρατώντας τον Έλληνα και την Ελληνίδα όμηρους μέσα από εξαρτήσεις και δουλείες. Ενός συστήματος που και σήμερα θέλει συνειδήσεις εξαγορασμένες ή φοβισμένες από τις κατεστημένες δυνάμεις της χώρας.

Αυτές οι δυνάμεις και οι δομές που επέβαλαν, αποτέλεσαν και αποτελούν το εμπόδιο για να πάει η χώρα μπροστά, να ανθίσουν οι υγιείς πρωτοβουλίες, να αξιοποιηθεί ο ανθρώπινος και φυσικός της πλούτος για το κοινό καλό. Να αναδείξει ό,τι καλύτερο διαθέτει ο Ελληνισμός.
Αυτές οι δυνάμεις, οι πρακτικές και οι δομές, έφεραν τα ελλείμματα και τελικά την εξάρτηση.
Αυτές ευθύνονται που μας οδήγησαν να έχουμε την ανάγκη ενός μνημονίου, που πράγματι, αποτελεί μια επώδυνη μετάβαση.

Και οι εταίροι μας έχουν σημαντικές ευθύνες, για το γεγονός ότι, το κόστος αυτής της μετάβασης ήταν και είναι τόσο οδυνηρό.
Αλλά όσο και εάν θέλουμε να ασκήσουμε δικαιολογημένη κριτική στους εταίρους μας ή στην δύναμη των διεθνών αγορών, ευθύνη δικιά μας ήταν και είναι να κάνουμε την Ελλάδα ισχυρή.
Να στέκεται στα δικά της πόδια, με τις δικές της δυνάμεις, ώστε να μην είναι εξαρτημένη και εκτεθειμένη στις βουλήσεις των διεθνών αγορών ή τις υπερβολικές απαιτήσεις των εταίρων.

Η ηγεσία της κυβέρνησης – αφού η κυβέρνηση ούτε συνεδριάζει, ούτε αποφασίζει, έκανε τις επιλογές της και ανακοίνωσε τις αποφάσεις της. Αποφάσεις, που ήρθαν σαν φυσική συνέχεια των επιλογών επί τη βάση των οποίων διαπραγματεύτηκε με τους εταίρους μας, αυτήν την τελευταία περίοδο, αλλά και της συνολικότερης στάσης της, που ουσιαστικά συνιστά αποδοχή δύο αδιέξοδων παραγόντων:

Τρέχαν σαν τα ποντίκια…

Πανικός από τους καπνούς, που πλημμύρισαν όλους τους χώρους στη Βουλή…

Δεν ήταν και μικρό πράγμα. Οι καπνοί που ξεπετάγονταν από παντού, δημιούργησαν την αίσθηση ότι τους την ‘πεσαν.

Στην Βουλή έσπευσαν πυροσβέστες και…
αντιμετώπισαν γρήγορα τον κίνδυνο που είχε προκληθεί από ένα μηχάνημα, που τροφοδοτούσε με ηλεκτρισμό το κανάλι της Βουλής που βρίσκεται στο υπόγειο…
 

Πριν παίξει η συνέντευξη Μητσοτάκη…

έπιασε η φωτιά…

Μα κι αυτοί εκεί στο κανάλι της Βουλής, τι κάνουν! Δεν έχουν ακούσει τίποτα περί Μητσοτάκη (τον παίζουν από το πρωί ως το βράδυ, καθημερινά).

Ως που έπιασε η φωτιά…
Η συνέντευξη την…
ώρα αυτή πάντως παίζεται κανονικά. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να αποτρέψουν τον κίνδυνο, να πέσει το σύστημα και το κανάλι στο υπόγειο της Βουλής, λειτουργεί κανονικά…
 

Βρέθηκε ο παπαγάλος...

του Salon de Bricolage...

Το περίφημο «μυστικό δείπνο» δεν υπήρξε ποτέ, όπως δεν υπήρξαν και οι – ακόμη πιο... «μυστικές» - φωτογραφίες. Υπήρξε όμως ο...
πληροφοριοδότης ή, κατά το κοινώς λεγόμενον, «παπαγάλος». Και εντοπίστηκε. Εντοπίστηκε στα πέριξ του Salon de Bricolage, του Κολωνακίου και του τηλεοπτικο-δημοσιογραφικού γίγνεσθαι.


Για την ακρίβεια δεν ήταν καν «παπαγάλος». Ηταν «παπαγαλίνα»: Μια γνωστή, γνωστότατη κυρία της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, με μακρά εμπειρία στο πολιτικό – ενίοτε και παρασκηνιακό πολιτικό – ρεπορτάζ, η οποία εμπνεύσθηκε (;), διακίνησε και προώθησε τις δήθεν «έγκυρες» και «αποκλειστικές» πληροφορίες για το υποτιθέμενο δείπνο του Αλέξη Τσίπρα με τις κυρίες Μαριάννα Λάτση και Γιάννα Αγγελοπούλου στο πριβέ κλαμπ του Κολωνακίου. Το γνωστό... μη δείπνο, που ουδέποτε έγινε, πανταχόθεν διαψεύστηκε, αλλά έγραψε μια από τις πιο προβοκατόρικες σελίδες στο πολιτικό και δημοσιογραφικό τοπίο της τελευταίας περιόδου.

Η εν λόγω «παπαγαλίνα», λοιπόν, εφηύρε το δείπνο επικαλούμενη «έγκυρους» - πιο... «έγκυρους» δεν γίνεται – «αυτόπτες μάρτυρες». Το γεγονός ότι σε κάθε αφήγησή της οι «μάρτυρες» άλλαζαν, μικρή σημασία έχει. Τη μία φορά ήταν γένους αρσενικού, την άλλη γένους θηλυκού, αλλά το δια ταύτα ήταν πάντοτε το ίδιο: Συνταρακτική συνεύρεση στα... άδυτα του Bricolage, οι «τρεις» συνέφαγαν και «συνωμότησαν» και, επ' αυτού, πλην των... έγκυρων μαρτυριών υπήρχαν και τεκμήρια.

Η «παπαγαλίνα» προωθούσε το προβοκατόρικο παραμύθι της και πίεζε τους συνομιλητές της να το γράψουν και να το δημοσιοποιήσουν.

Και επέμενε η «παπαγαλίνα», και προωθούσε το προβοκατόρικο παραμύθι της και πίεζε τους συνομιλητές της να το γράψουν και να το δημοσιοποιήσουν, διότι ουδεμία αμφιβολία – έλεγε - υπήρχε περί του δείπνου.

Η πρώτη που «τσίμπησε» ήταν η ιστοσελίδα iefimerida: Με πηχαίους τίτλους και άφθονη σάλτσα. Τί κι αν έπεσαν βροχή οι διαψεύσεις, τί κι αν υπήρξαν ευθείες προκλήσεις από τους δήθεν συμμετέχοντες να κατατεθούν τα τεκμήρια, η «παπαγαλίνα» και οι δέκτες των πληροφοριών της επέμεναν: Το δείπνο έγινε και υπήρχαν και φωτογραφίες. Μέχρι που τσίμπησε και ο – συχνά πληθωρικός – αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος και εκτόξευσε τη λάσπη στον ανεμιστήρα από το ίδιο το βήμα της Βουλής.

Γιατί μία έμπειρη κυρία της τηλεδημοσιογραφίας επέλεξε να διοχετεύσει τόσο προβοκατόρικα και άτεχνα τόσο οφθαλμοφανή ψεύδη;

Η οργισμένη διάψευση που ακολούθησε από την κυρία Μαριάννα Λάτση και το νέο μπαράζ καταγγελιών από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδήγησε σε αλλεπάλληλες... κωλοτούμπες τον κ. Κουκουλόπουλο. Η «παπαγαλίνα», όμως, ουδεμία εξήγηση και απολογία ένοιωσε την ανάγκη να δώσει. Εμεινε στη σκιά και επέμεινε στα σκαιά ψεύδη της.

Γιατί άραγε; Γιατί μία έμπειρη κυρία της τηλεδημοσιογραφίας επέλεξε να διοχετεύσει τόσο προβοκατόρικα και άτεχνα τόσο οφθαλμοφανή ψεύδη; Μήπως για να εξυπηρετήσει ειδικά και επείγοντα πολιτικά συμφέροντα σε μια θυελλώδη και άκρως ευαίσθητη πολιτική περίοδο; Μήπως για να εξυπηρετήσει άλλου τύπου συμφέροντα; 'Η μήπως απλώς επειδή... μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι;..

thetoc.gr

Ποιον κοροϊδεύουν;...

Η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου για τις πολιτικές εξελίξεις, περιέχει εκτός άλλων μια συγκεκριμένη πρόταση για...
τον τρόπο που θα μπορούσε να εκλέξει αυτή η Βουλή τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παραθέτω το συγκεκριμένο απόσπασμα: (...)Μπροστά στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης, οδηγηθήκαμε ακόμα και σε αλλαγή Πρωθυπουργού, ο οποίος είχε εκλεγεί με το 44% του Ελληνικού λαού. Αλλά η ηγεσία της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε άλλα σχέδια, που δεν αφορούσαν την εθνική προσπάθεια και την επιδίωξη συναινέσεων και προκάλεσε τις διπλές εκλογές του 2012, που παρ’ ολίγον να οδηγήσουν τη χώρα σε χρεοκοπία.  Δηλαδή, σε ό,τι προσπαθούσαμε με νύχια και με δόντια να αποφύγουμε - χάριν επιδιώξεων που δεν είχαν καμία σχέση με το εθνικό συμφέρον. Το μήνυμα είναι σαφές: καθήκον μας είναι, να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν τα ίδια λάθη - τουλάχιστον στο βαθμό που μας αναλογεί. Με αυτά τα δεδομένα, Όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου, οφείλουν άμεσα, χωρίς δεύτερες σκέψεις, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να διαμορφωθεί περιβάλλον ευρύτερων συναινέσεων. Η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και να καταστεί δυνατή, η συγκρότηση μιας κυβέρνησης...(...)
Τα πράγματα είναι απλά. Στο όνομα της εθνικής συναίνεσης, κάποτε έκανε πίσω ο πρωθυπουργός του 44%, μπας και σοβαρευτεί ο σημερινός πρωθυπουργός του 22,8% στις πρόσφατες Ευρωεκλογές. Σήμερα όλοι δείχνουν πρόθυμοι να μείνουν δεμένοι στις καρέκλες τους μέχρι να βυθιστεί ο Τιτανικός. Γιατί κανείς δεν συζητά σήμερα ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Μήπως γιατί δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να βρεθούν οι 180; Μήπως γιατί όλο αυτό δεν αποτελεί τίποτα άλλο από μια αστεία απόδραση τύπου Καραμανλή του 2009; Ποιον κοροϊδεύουν;...
parapolitiki.com

O θάνατος του Tύπου...

Μην βάζετε στοίχημα ότι πέθανε...oι προφητείες διαψεύδονται...

Ο Τύπος εκδικείται, εκεί ακριβώς που εντοπιζόταν η ισχυρότερη αδυναμία του: είναι...
«μονοδιάστατος» δεν μπορείς να δεις «συνδέσμους» (links) να πας σε μεγαλύτερο βάθος όταν διαβάζεις ένα άρθρο...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Στάθη Χαϊκάλη πατήστε εδώ
 

Κατώτεροι των περιστάσεων (και των αξιωμάτων τους)…

Ξεκατίνιασμα το πρωί στο MEGA, των δύο εκπροσώπων (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ)…

Βίντεο...

Η αντιπαράθεση του κ. Σκουρλέτη και της κυρίας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου ήταν επιπέδου κομμωτηρίου.

Και χειρών αδίκων ήρξατο – δυστυχώς – ο πρώτος.

Που το βρήκε, κοτζάμ εκπρόσωπος, το…
«αχ, χρυσή μου».

Και βεβαίως, η άλλη του απάντησε – δεν είχε δυσκολία σ’ αυτό - «χρυσή μου να πεις τη μάνα σου».

Αλέξη, να το χαίρεσαι το παλικάρι… 

Αντίγραφα…

Αν κρίνουμε από το σουλούπι των «πρωτοκλασάτων» της πρώτης σειράς, το ΠΑΣΟΚ μεταμορφώνεται σταδιακά σε...
κόμμα αντιγράφων του Ευάγγελου του Βενιζέλου...

από τή στήλη 
"ΦΑΛΗΡΕΥΣ"
 τής Καθημερινής

Μπαράκ, εμείς είμαστε τέλειοι

11.12.14


Η κοινή γνώμη των ΗΠΑ συγκλονίζεται τις τελευταίες μέρες από τις αποκαλύψεις για τον δρόμο των σκληρών βασανιστηρίων που επέλεξε η CIA μετά τη 11η Σεπτεμβρίου του 2001, με τον Μπαράκ Ομπάμα να παίρνει επίσημα θέση.

Στη δήλωση του, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Κανένα έθνος δεν είναι τέλειο. Όμως μία από τις δυνάμεις που καθιστούν την Αμερική ξεχωριστή είναι η διάθεση μας να αντιμετωπίσουμε ανοιχτά το παρελθόν μας, να αντικρίσουμε τις ατέλειες μας, να αλλάξουμε και να γίνουμε καλύτεροι».

Ευτυχώς εμείς δεν έχουμε τέτοιους μειοδότες πολιτικούς. Ποιος θα τολμήσει να πει ότι δεν είμαστε τέλειοι; Ποιος θα τολμήσει να αρνηθεί την ανωτερότητα μας έναντι κάθε άλλου λαού; Ποιος τολμά να τα βάλει με τον θεό της Ελλάδας;

Εμείς το παρελθόν μας το αντιμετωπίσαμε μια χαρά και καταλήξαμε στο ότι δεν κάναμε κανένα λάθος ποτέ. Εμείς δεν είμαστε...Αμερικανάκια.
parapolitiki.com

Δήλωση-βόμβα



Στέλεχος ΔΝΤ: Επρεπε να είχαμε διαγράψει το χρέος από το 2010
Στην εκτίμηση ότι η διαγραφή του ελληνικού χρέους θα έπρεπε να είχε γίνει το 2010, προέβη η πρώην αναπληρώτρια διευθυντής του τμήματος Ευρώπης του ΔΝΤ, Σούζαν Σάντλερ, σε σημερινή συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».
imf«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα έπρεπε να είχε επιμείνει αμέσως, από το καλοκαίρι του 2010, στη διακοπή από την Αθήνα της αποπληρωμής παλιού χρέους και στη διαπραγμάτευση με όλους τους δανειστές μιας διαγραφής χρέους», τονίζει η κ. Σάντλερ.
Επιπλέον εφιστά την προσοχή καθώς, όπως σημειώνει, το κλίμα στις αγορές μπορεί να αναστραφεί απότομα, και επιρρίπτει ευθύνες στο ΔΝΤ ότι υπέκυψε το 2010 σε πολιτικές πιέσεις και παρασύρθηκε σε ένα πρόγραμμα βοήθειας, εγκαταλείποντας τους κανόνες του.
Αυτό, σύμφωνα με την ίδια, έγινε τη στιγμή που όλοι γνώριζαν πως οι προβλέψεις για την Ελλάδα ήταν υπερβολικά αισιόδοξες.
«Τι νόημα έχει να εξοφλούνται οι μεγάλες τράπεζες και αντί αυτού να επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι», διερωτάται σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Σούζαν Σάντλερ, συμπληρώνοντας πως μια γρήγορη διαγραφή χρέους θα αποσαφήνιζε νωρίτερα την κατάσταση, ενώ η μακρά καθυστέρηση που υπήρξε επιβάρυνε ακόμη περισσότερο την άθλια οικονομική κατάσταση της Ελλάδα και απέτυχε να εμποδίσει την μετάδοση της κρίσης σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Τέλος η πρώην αναπληρώτρια διευθυντής του ΔΝΤ εκφράζει τις αμφιβολίες για το εάν η Αθήνα θα μπορέσει να σηκώσει μακροπρόθεσμα το υπέρογκο χρέος της, καθώς για να γίνει κάτι τέτοιο η χώρα θα πρέπει να έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και πλεονάσματα, και μάλιστα για πολλά χρόνια.
 Πηγή: ΑΜΠΕ 
matrix24.gr

Την καταβολή μιζών στην Ελλάδα παραδέχεται η Rheinmetall

TΑΣΟΣ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ
 Για πρώτη φορά μια γερμανική αμυντική βιομηχανία παραδέχεται την καταβολή μιζών για να προωθήσει συμβόλαιό της στο εξωτερικό και μάλιστα στην Ελλάδα. Οπως έγινε γνωστό στην «Κ» και τη Sueddeutsche Zeitung από πηγές της εισαγγελίας της Βρέμης και κύκλους της εταιρείας, η εταιρεία Rheinmetall Defenece Electronics, θυγατρική της εταιρείας του Ντίσελντορφ Rheinmetall AG, προχώρησε σε συμβιβασμό με την εισαγγελία της Βρέμης στην υπόθεση της πώλησης στην Ελλάδα των αντιαεροπορικών συστημάτων Asrad (ύψος σύμβασης 150 εκατ. ευρώ) αποδεχόμενη πληρωμές μιζών από τον αντιπρόσωπό της Πάνο Ευσταθίου ύψους 10 εκατομμυρίων. Για την παραδοχή αυτή θα πληρώσει πρόστιμο 300.000 ευρώ, το περιθώριο κέρδους που η εισαγγελία θεωρεί ότι αποκόμισε 36,7 εκατ. και 6,4 εκατ. σε φόρους επειδή τα ποσά των δωροδοκιών είχαν δηλωθεί ως έξοδα επί των πωλήσεων, κάτι που δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια. Συνολικά, η εταιρεία θα πληρώσει για τις «μίζες» στο συμβόλαιο αυτό 43 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Αρμιν Πάπεργκερ είπε σε δηλώσεις του στη σημερινή έκδοση της Sueddeutsche Zeitung ότι «στη Rheinmetall κάναμε λάθη και αναλαμβάνουμε την ευθύνη… Στο μέλλον θα προτιμήσουμε να μην πάρουμε ένα συμβόλαιο παρά να προχωρήσουμε σε αμφίβολης νομιμότητας πληρωμές».

Οι δηλώσεις του Πάπεργκερ έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς προΐσταται της Ενωσης των Γερμανών παραγωγών αμυντικού υλικού. Μελλοντικές παραγγελίες της εταιρείας θα μπορούσαν, είπε, να υλοποιούνται μέσω εντολών της γερμανικής κυβέρνησης για λογαριασμό ξένου εντολέα όπως έγινε πρόσφατα με τα πυρομαχικά των αρμάτων (αξίας 52 εκατ. ευρώ) ΛΕΟ-2 για λογαριασμό του ελληνικού στρατού.

Ο συμβιβασμός της εισαγγελίας με την εταιρεία που συνέβαλε με εσωτερική έρευνα δικηγορικού γραφείου του Βερολίνου στη διαλεύκανση της υπόθεσης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποινικές υποθέσεις εναντίον στελεχών της, για τα ίδια πραγματικά περιστατικά. Εξαίρεση αποτελούν δύο στελέχη της, που πήραν χρήματα πίσω από τον Ελληνα αντιπρόσωπο. Ενας από αυτούς, πρώην υπεύθυνος της γερμανικής εταιρείας στην Αθήνα, πήρε 176.000 ευρώ.

Στον ανακριτή

Εν τω μεταξύ, χθες, εμφανίσθηκαν στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή οκτώ κατηγορούμενοι της άλλης γερμανικής εταιρείας ηλεκτρονικών, της STN ΑΤΛΑΣ και πήραν προθεσμία να απολογηθούν στις 20/1/2015. Παράλληλα ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας, Ράινερ Σοντόβσκι, απαντώντας στον πράσινο βουλευτή Χανς Κρίστιαν Στρέμπελε, επιβεβαίωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή τις δικαστικές εμπλοκές των γερμανικών εταιρειών στην Ελλάδα αναφέροντας τις διαδικασίες στη Βρέμη εναντίον της Rheinmetall και της Atlas. Ωστόσο «δεν θεωρεί ότι έχει δοθεί αφορμή να τους στερήσει από τις άδειες εξαγωγής αμυντικού υλικού» ούτε και από συμβόλαια με τον γερμανικό στρατό. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μαλλής ζητεί από τις δύο εταιρείες να καταβάλουν αποζημίωση για ζημιά του Δημοσίου ύψους 38 εκατ. ευρώ.
kathimerini.gr

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                                                                                   "TANEA "

Η υπέρμετρη γελοιότητα δεν αποτελεί λόγο διαγραφής βουλευτή;

11.12.14


Μιας και δεν είμαι ικανοποιημένος από το επίπεδο των σατιρικών εκπομπών της χώρας, παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες την «απεργία πείνας» του σπουδαίου βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη.
Δεν μπορώ να πω, έχω γελάσει αρκετά, αν και το θέμα προσφέρεται κυρίως για δάκρυα. Δεν μου κάνει εντύπωση ότι οι δημοσιογράφοι σπεύδουν να προσφέρουν δημοσιότητα σε μια τόσο εμφανώς γελοία ενέργεια.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν έχω διαβάσει πουθενά κάποιο αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου κυρίου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο όταν παραβιάζουν την κομματική γραμμή διαγράφονται βουλευτές σε αυτή τη χώρα; Η γελοιότητα δεν αποτελεί έναν καλό λόγο απομάκρυνσης κάποιου από ένα κόμμα;

Δεν νιώθουν την ανάγκη στην Κουμουνδούρου να μας απαλλάξουν από αυτόν τον τύπο;
parapolitiki.com

Ο Κουκουλόπουλος ξεφτιλίστηκε βάσει σχεδίου ή για να περάσει η ώρα;

11.12.14


Μετά την «απεργία πείνας» του Γιάννη Μιχελογιαννάκη, το δεύτερο πιο γελοίο ζήτημα των τελευταίων ημερών ήταν ο ανένδοτος στη διαπλοκή που κήρυξε ο τιτανοτεράστιος ο Πάρις ο Κουκουλόπουλος.

Ο σπουδαίος υπουργός της λαοφιλούς κυβέρνησης δήλωσε ότι υπάρχουν φωτογραφίες από μια συνάντηση Τσίπρα-Μαριάννας Λάτση-Γιάννας Αγγελοπούλου, τις οποίες και ο ίδιος σκοπεύει να δώσει στη δημοσιότητα.

Τελικά, απολύτως τίποτα δεν συνέβη, εκτός του ότι στενός συνομιλητής του Ευάγγελου Βενιζέλου συκοφάντησε και εξόργισε ένα σημαντικό τμήμα των οικονομικών συμφερόντων της χώρας. Αναρωτιέμαι ειλικρινά αν υπήρχε κάποιο βαθύτερο σχέδιο πίσω από όλη αυτή τη γελοιότητα ή αν πρόκειται για αγνή, ανόθευτη βλακεία.
parapolitiki.com

Νέες καταδίκες της Ελλάδας...

...για «εξευτελιστική» συμπεριφορά απέναντι σε μετανάστες

Νέες καταδίκες της Ελλάδας για «εξευτελιστική» συμπεριφορά απέναντι σε μετανάστες
Με απόφαση του την Πέμπτη, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα, για παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης, με βάση το οποίο απαγορεύεται η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, στην περίπτωση του ιρανού υπηκόου Α.Κ., που συνελήφθη μόλις έφθασε στην Ελλάδα, στις 13 Νοεμβρίου 2010, κρατήθηκε στους συνοριακούς σταθμούς του Σουφλίου, των Φερρών και της Αλεξανδρούπολης για έξι μήνες και κατόπιν απελευθερώθηκε, χωρίς η αίτηση για χορήγηση ασύλου που είχε υποβάλει να γίνει δεκτή από τις Αρχές.

Στην προσφυγή του, ο Α.Κ υποστήριξε ότι εκκρεμεί ακόμη η προσφυγή κατά του Διοικητικού Εφετείου για την απόρριψη της αίτησης χορήγησης ασύλου, από τις 25 Απριλίου 2011, καθώς και ότι κρατήθηκε επί ένα εξάμηνο χωρίς δίκη, απελευθερώθηκε δύο μέρες πριν λήξει η προθεσμία με προσωρινή άδεια παραμονής και υποχρεώθηκε να ζήσει άστεγος, σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης.

Το Δικαστήριο τον δικαίωσε, καταδικάζοντας την Ελλάδα για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση και την υποχρέωσε να του καταβάλει 6.500 ευρώ, ως αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Με άλλη του απόφαση, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία και την ασφάλεια, καθώς και για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση στην περίπτωση του Ιρακινού Χουσεΐν Μοχάμαντ, ο οποίος όταν συνελήφθη για παράνομη είσοδο, στις 15 Νοεμβρίου 2010 στο Σουφλί, ήταν μόλις επτά ετών.

Ύστερα από τη διακρίβωση της πραγματικής ημερομηνίας γέννησης του, καθ' όσον από αξιωματικό της Frontex υποστηρίχθηκε εσφαλμένα ότι είχε γεννηθεί το 1990, μεταφέρθηκε στο κέντρο κράτησης ανηλίκων στο Σουφλί και του δόθηκε προθεσμία 30 ημερών για να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να πάει στη Γερμανία όπου, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Χ. Μοχάμαντ, τον περίμενε ένας αδελφός του.

Εξετάζοντας την προσφυγή του, το Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία και την ασφάλεια, για παραβίαση του δικαιώματος σε μια πραγματική προσφυγή, καθώς και για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, υποχρεώνοντάς την να καταβάλει στον Χουσεΐν Μοχάμαντ 8.500 ευρώ, ως αποζημίωση για μη χρηματική ζημιά. 
tanea.gr

Νέο «κραχ» στο Χρηματιστήριο: Πτώση άνω του 7%

Νέο «κραχ» στο Χρηματιστήριο: Πτώση άνω του 7%
  
Μεγάλες απώλειες άνω του 7% καταγράφει το Χρηματιστήριο και την Πέμπτη, καθώς πλησιάζει η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Την ανασφάλεια των επενδυτών που προχωρούν σε μαζικές πωλήσεις ενισχύει η κορύφωση της πολιτικής αντιπαράθεσης που από σκοπιμότητα ή επιπολαιότητα αλλά σίγουρα επικίνδυνα επαναφέρει στο προσκήνιο όρους όπως grexit, χρεοκοπία κτλ.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται σταθεροποιητικά στην περιοχή του 8,7%.

Στη 16.45 ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνοντας στις 822,631 μονάδες καταγράφοντας πτώση 7,95%.

Η αξία συναλλαγών ήταν στα 145,59 εκατ. ευρώ.

Με ελαφρά πτώση κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 0,22% καταγράφοντας απώλειες 14,41 μονάδων για να διαμορφωθεί κατά την έναρξη της συνεδρίασης στις 6.485,63 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο βασικός δείκτης Dax άνοιξε με ελαφρά πτώση 0,3% και διαμορφώθηκε στις 9.770,66 μονάδες. Ο δείκτης MDax υποχώρησε κατά 0,50% στις 16.556,24 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 0,06% με απώλειες 2,58 μονάδων, για να διαμορφωθεί στις 4.225,33 μονάδες.

Με πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο βασικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,89% με απώλειες 155,18 μονάδων για να κλείσει στις 17.257,40 μονάδες.

Άνοδο 0,0972% εμφανίζει το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, διαμορφούμενο στο 1,2460 δολάριο ΗΠΑ. Επίσης άνοδο εμφανίζει το ευρώ έναντι της βρετανικής λίρας, κατά 0,1832%, διαμορφούμενο σε 0,7935 στερλίνες.

Έναντι του γεν, το ευρωπαϊκό νόμισμα σημειώνει κέρδη 0,1734% στα 147,2150 γεν. Τέλος, έναντι του ελβετικού νομίσματος το ευρώ καταγράφει πτώση -0,1323% στα 1,2019 φράγκα.
tanea.gr

ΕΣΗΕΑ: Καταγγέλουμε την εργοδοσία του «newsbeast.gr» και «news.gr»...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την εργοδοσία των υπό κοινό έλεγχο διαδικτυακών μέσων «newsbeast.gr» και «news.gr», ιδιοκτησίας Χρήστου Κοπελούζου, για τις παντελώς αναίτιες, άδικες και παράνομες απολύσεις δώδεκα συναδέλφων μας.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει απερίφραστα ότι θα σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό των απολυμένων συναδέλφων μας στον δίκαιο αγώνα τους για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και την κατοχύρωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων που τόσο βάναυσα καταπάτησε η εργοδοσία υποχρεώνοντας τους να εργάζονται ως μισθωτοί και να αμείβονται με μπλοκάκι.

Οι πρακτικές αυτές δεν θα περάσουν. Ο εργασιακός μεσαίωνας στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης κάποτε θα πρέπει να τελειώσει. Για τον λόγο αυτό θα απευθυνθούμε στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας ώστε να παρέμβουν αμέσως και αποφασιστικά στο μείζον θέμα, που δυστυχώς για άλλη μια φορά προέκυψε...

typologies.gr

Ένα τηλεφώνημα στο Νίκο Αναστασιάδη

10.12.14

Δεν θεωρώ ότι υπάρχει ρεαλιστικός κίνδυνος εξόδους της χώρας από την Ευρωζώνη αλλά παράλληλα δεν πιστεύω ότι αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα.

Θα πρότεινα στους κ.κ Σαμαρά και Τσίπρα να τηλεφωνήσουν στο προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας και να συνομιλήσουν με τον έτερο Έλληνα ηγέτη που είδε τη χώρα του να βιώνει τα αδιέξοδα μιας δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης.

Πιστεύω ότι ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει πολλά χρήσιμα να τους πει και για το πώς είναι όταν δεν σου βγαίνει τίποτα κατά τη διαπραγμάτευση αλλά και για το τι πρέπει να κάνεις μετά για να ανακτήσεις την εμπιστοσύνη των συνομιλητών σου.

Μετά το τέλος του τηλεφωνήματος, ας αναλογιστούν ότι οι Ελλαδίτες δεν είναι το ίδιο ψύχραιμοι με τους Κυπρίους. 

parapolitiki.com