Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Λήξη τής σαιζόν: cloosing πάρτυ, Πέμπτη 25η Σεπτεμβρίου ε.ε.

Λήξη τής σαιζόν
Νά δοξάζομεν τόν Θεόν
Παίρνομεν αναβoλή πρός τό παρόν...
Eίναι θέμα ωρών!
Φοβερόν;

Good Luck I’m Behind 7000 Skeletons
Lukas
After   dancing(next Fabrica)
"Kalinga" sceleton dance










"Τhe four carcasses" ballet group

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                                                               (από "ΤΑ ΝΕΑ")

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ: 23 Σεπτεμβρίου (Τρίτη) 2014 ώρα Ελλάδος 05:29.

H φωτογραφία τραβήχτηκε πρίν 8 ημέρες στίς 15/9/'14
Ισημερία
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Εαρινή Ισημερία,
Ο άξονας της γης ευθυγραμμίζεται παράλληλα και σε ορθή γωνία με τον άξονα του ηλίου, έτσι νύχτα και ημέρα έχουν ίση διάρκεια
Η ισημερία συμβαίνει δύο φορές τον χρόνο, όταν ο άξονας της γης ευθυγραμμίζεται παράλληλα και σε ορθή γωνία με τον άξονα του ηλίου. Στη συγκεκριμένη στιγμή ο Ήλιος βρίσκεται σε ευθεία με το κατακόρυφο ισημερινό της γης, με αποτέλεσμα η νύχτα και η ημέρα να έχουν ίση διάρκεια σε οποιοδήποτε σημείο της γήινης επιφάνειας[1]. Η ισημερία συμβαίνει γύρω στις 20 Μαρτίου και 22 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το σημείο η παρέκκλιση του άξονα της γης είναι μηδενική προς τον ήλιο. Το όνομα ισημερία προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις ίσος και μέρα, ενώ το διεθνές αντίστοιχο όνομα, equinox, προέρχεται από το λατινικό aequus (ίσος) και nox (νύχτα), καθώς κατά την ισημερία, η νύκτα και η ημέρα έχουν περίπου το ίδιο χρονικό μήκος.

Πλους ‘90

  • Photo: Νίκος Δήμου
    Photo: Νίκος Δήμου

Νίκος Δήμου Νίκος Δήμου   
 "ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι επιβάτες παρακαλούνται να κατευθυνθούν ήρεμα προς τους ναυαγοσωστικούς σταθμούς και να φορέσουν τα σωσίβιά τους. Ψυχραιμία. Ουδείς λόγος πανικού. ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν πρόκειται για άσκηση! Επαναλαμβάνω..."
"Άκουσες το μεγάφωνο;"
"Καπετάνιε, είμαστε το πλήρωμα της δεξιάς αντλίας. Το αμπάρι έχει ένα μέτρο νερά! Η σύμβασή μας δεν προβλέπει τέτοιες συνθήκες εργασίας. Θέλουμε ειδικό επίδομα για να μπούμε μέσα!"
"Ρε συ - τρέχα! Έχουν κάνει κατάληψη στο μπαρ και πίνουνε τζάμπα. Πάμε να γίνουμε φέσι;"
"Πιάνει που λες ένα ξερό βολέ ο μεγάλος και..."
"Προχθές στην παραλιακή έγινε χαμός. Είχανε κατέβει κάτι μωρά, να τα πιείς στο ποτήρι. Η λουλουδού ξέμεινε από γαρδένιες!"
"Άκου λέει 'πόθεν έσχες'; Λογαριασμό θα σου δώσω; Δεν υπάρχει προστασία του ιδιωτικού βίου;"
"Ένα μοντελάκι ντε πιές, με πιέτες εβαζέ κάτω, γιακαδάκι με βολάν, μούρλια!"
"ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι επιβάτες να μην ακούνε την παραπληροφόρηση από τα μεγάφωνα. Σας μιλάει τώρα η απεργιακή επιτροπή του πληρώματος. Αυτή τη στιγμή ξεκινάμε στάση εργασίας διεκδικώντας δίκαια αιτήματα. Ζητάμε συμπαράσταση!"
"Λοιπόν, αυτό που συμφέρει είναι ένα diesel turbo. Είναι το πιο οικονομικό!"
ΠΡΟΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΡΙΑΝ ΕΤΑΙΡΙΑΝ ΣΤΟΠ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΠΕΡΓΕΙ ΣΤΟΠ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΟΠ ΕΠΙΒΑΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΠΑΡ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟΚΛΑΜΠ ΣΤΟΠ ΡΗΓΜΑ ΕΙΣ ΔΕΞΙΑΝ ΠΛΕΥΡΑΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΠ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΕΚΠΕΜΨΟΥΜΕ SOS ΛΟΓΩ ΑΠΟΧΗΣ ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΩΝ ΣΤΟΠ ΤΗΛΕΓΡΑΦΩ ΙΔΙΟΧΕΙΡΩΣ Ο ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΟΒΕΡ
"Ρε, κοίτα πως γέρνει το καράβι; Είσαι για τσουλήθρες;"
"Πλοίαρχε, τελειώσαμε τη σύσκεψή μας. Να σας διαβάσουμε τις απόψεις των τριών πολιτικών παρατάξεων που στηρίζουν τον κυβερνήτη;"
"Το πλοίο, ποιος θα το στηρίξει; Οι ναύτες, τι κάνουν;"
"Έρχονται να διατυπώσουν τα αιτήματά τους."
"Κούλα! Κούλα! Που είναι ο μικρός;"
"Κώστα, θα μου πάρεις εκείνο το άρωμα από το duty free;"
"Γιατί να το πληρώσω; Πάμε να κάνουμε κατάληψη κι εκεί. Θα γίνει Πολυτεχνείο!"
"Αιτήματα: Οι λιπαντές θέλουν επίδομα λεκέδων και οι θερμαστές επίδομα θέρμανσης. Ο μάγειρας διεκδικεί επίδομα διαίτης. Οι καμαρότοι επίδομα καμακιού - το καλοκαίρι, με τις τουρίστριες διπλό. Επίσης επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, λόγω του κινδύνου του Aids. Όλοι οι ναύτες ζητούν επίδομα ναυτίας και προσαύξηση μποφόρ. Οι ασυρματιστές απαιτούν επίδομα ακουστικών..."
"Βρε σεις - βουλιάζουμε!"
"Το εργατικό κίνημα δεν πτοείται από κινδυνολογίες και παραπληροφόρηση. Θα προχωρήσει ενωμένο - με την υποστήριξη των επιβατών. Α, ναι - παραλίγο να το ξεχάσω. Έχουν κι αυτοί ένα αίτημα. Να ταξιδεύουν τζάμπα."
"ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΑΣ ΟΜΙΛΕΙ Ο ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ: ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΒΑΡΚΕΣ! ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ"
"Τι φωνάζει ο μ.... ! Πήγαμε στις βάρκες και δεν είχε ψυχή!"
"Σιγά μην πάει ο κόσμος στις βάρκες, επειδή το είπε το μεγάφωνο!
"Ξέρει ο κόσμος - οι βάρκες είναι έτσι κι αλλιώς άχρηστες. Για τα μάτια."
"Τόσα χρόνια λαδώνανε τους ελεγκτές - όχι τους μακαράδες..."
"Εγώ, πάντως, λέω να πάρω μία μικρή BMW – αυτή η μάσκα!"
"Φίλτατε, το μόνον φλέγον θέμα είναι τα εθνικά δίκαια. Πρέπει να αναβιώσει ο Μακεδονικός Αγών. Να εκδιωχθούν οι αλλόθρησκοι εκ της Θράκης και να απελευθερωθούν οι στενάζοντες αδελφοί της Βορείου Ηπείρου!"
"Ορίστε! Δύο Τζόννυ Γουώκερ μπλακ λαίημπελ - δωδεκάρια! Και μία κούτα Κεντ!"
"Πέτρο, πήγα κάτω στην καμπίνα - ο διάδρομος είναι ποτάμι από τα νερά!"
"Να φωνάξουμε τον υδραυλικό!"
"Αμάν! τώρα έσβησαν και τα φώτα!"
"Άλλη ΔΕΗ εδώ!"
"Δεν βλέπω τη μύτη μου! Που πέφτει η σκάλα; Θα σκάσουμε σαν τα ποντίκια!"
"Γιαννάκη! Μαρία! Τα παιδιά - τι έγιναν τα παιδιά;"
"Μαμά, φοβάμαι!"
ΠΡΟΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΝ ΣΤΟΠ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΣΤΟΠ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΟΠ ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟΠ ΗΠΑ ΜΑΣ ΑΓΝΟΟΥΝ ΣΤΟΠ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΠ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΤΕ ΠΛΟΙΟΝ OBEP
"Η απεργιακή επιτροπή ανακοινώνει: Ο αγώνας μας συνεχίζεται, τιτανικός!"
(Πρώτη δημοσίευση: Καθημερινή, 11.2.1990. Μικρές περικοπές).
 protagon

Και κύριε Γεωργιάδη, που θα τα πάτε τα λεφτά;...

Και κύριε Γεωργιάδη, που θα τα πάτε τα λεφτά;Εδώ και τρεις ημέρες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σκούζει από τα φιλικά τηλεοπτικά παράθυρα, πόρτες και ντιβανοκασέλες ότι εάν πέσει η κυβέρνηση και έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ όλοι θα σπεύσουν να πάρουν τα χρήματά τους από τις ελληνικές τράπεζες προκαλώντας χρηματοπιστωτική αστάθεια που θα κατέληγε σε...
ένα καταστροφικό bank run.

Εκτός από την αυταπόδεικτη κινδυνολογία στα όρια του πολιτικού παροξυσμού, πράγμα ουδόλως ασυνήθιστο για τον κ. Γεωργιάδη, υπάρχουν και κάποιες αντικειμενικές αλήθειες, οι οποίες οφείλουν να επισημανθούν.

Αρχικά ο κ. Γεωργιάδης μιλά  πλέον ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της κυβερνώσας παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Και ως τέτοιος οφείλει να ζυγίζει δυο και τρεις φορές τα λεγόμενά του, καθώς εκπροσωπεί ένα ολόκληρο κόμμα που τυγχάνει σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου να κυβερνά τούτου τον τόπο.

Εκτός εάν βέβαια οι βόμβες ναπάλμ για bank run δεν αποτελούν προσωπικές του κρίσεις αλλά επίσημη γραμμή του κόμματός του σε μία συνηθισμένη επιχείρηση τρομοκράτησης του κόσμου, λόγω της δημοσκοπικής καθίζησης της ΝΔ και της δυναμικής που επιδεικνύει βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ. Τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, εκτός από το ότι σε αυτή την περίπτωση αποδεικνύεται ότι το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου παίζει εγκληματικά παιχνίδια με την ελληνική οικονομία επιχειρώντας να «χειραγωγήσει» το εκλογικό σώμα – καταθέτες για μικροκομματικούς και μικροπολιτικούς σκοπούς.

Ωστόσο, αποκλείεται ένας διατελέσας υπουργός και νυν βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος να προβαίνει σε δηλώσεις που...

Karl Aiginger: H πολιτική Σαμαρά οδηγεί στην "παλιά Ελλάδα"...


Την ημέρα που ο Αντώνης Σαμαράς συναντά την Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, η γερμανική εφημερίδα "Handelsblatt" φιλοξενεί ένα άρθρο γνώμης ιδιαίτερα επιθετικό αλλά απολύτως ακριβές κατά του Έλληνα πρωθυπουργού. Όπως διαβάζω στην...
απόδοση του γερμανικού άρθρου, στην εφημερίδα δημοσιεύεται σήμερα ένα άρθρο γνώμης του Διευθυντή του αυστριακού Ινστιτούτου για την Οικονομική Έρευνα (WIFO) Καρλ 'Αιγκινγκερ, με τίτλο «Αυτή είναι η λάθος κατεύθυνση». Ένα βασικό απόσπασμα: (...)Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, έχοντας κατά νου το πολιτικό μέλλον της κυβέρνησής του, ζητεί από τους εταίρους του στην ΕΕ μεγαλύτερα περιθώρια ελιγμών, κυρίως στην φορολογική πολιτική. Ακόμα όμως και οικονομολόγοι με κοινωνικές ευαισθησίες, οι οποίοι θα συναινούσαν σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης των χαμένων εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών, αντιμετωπίζουν με μεγάλη δυσθυμία τα σχέδια του κ. Σαμαρά. Η στρατηγική του κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Αν ο κ. Σαμαράς επιτύχει αυτό που επιθυμεί, θα επικρατήσει η "παλιά Ελλάδα" αντί να τεθούν οι βάσεις της νέας. Σε γενικές γραμμές θα πρέπει οι κορυφαίοι Έλληνες πολιτικοί να αναρωτηθούν πού θα βρίσκεται η χώρα τους το 2030. Σε χώρες χτυπημένες από την κρίση είναι απολύτως απαραίτητο να αναπτυχθεί μία μακροπρόθεσμη πολιτική στρατηγική, η οποία θα εφαρμοστεί και κατά τρόπο αξιόπιστο… Καταρχήν θα πρέπει οι Έλληνες πολιτικοί να λάβουν μία βασική απόφαση: θέλουν να αποκαταστήσουν τα προνόμια και τις δομές προ κρίσης; Ή μήπως να βασιστούν στη νέα γενιά και τις νέες επιχειρήσεις; Η απάντηση θα έπρεπε να είναι αυτονόητη: σε πρώτη γραμμή πρέπει να βρίσκεται η νέα γενιά, της οποίας η εμπιστοσύνη στο μέλλον της Ελλάδας θα πρέπει να τονωθεί. Οι νέοι δεν χρειάζονται μόνο δουλειές, αλλά πρέπει να πιστέψουν ότι η χώρα μπορεί να αναπτύξει μία μελλοντική οικονομική δομή. Μόλις επικρατήσει η βεβαιότητα για αυτά, η Ελλάδα πραγματικά θα έχει ξεπεράσει τα προβλήματά της»...
parapolitiki.com

«Η καρέκλα, πάνω από την πατρίδα»...

  Το tweet του Παπαδημούλη για τον Άδωνι  
Το αιχμηρό "tweet" του Παπαδημούλη για τον Άδωνη...
Τις δηλώσεις Γεωργιάδη («αν πέσει η κυβέρνηση θα πάρουμε τα λεφτά μας από τις τράπεζες») σχολίασε μ' ενα αιχμηρο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Οπως...
εγραψε στο Twitter:

H...υπεύθυνη κυβέρνηση που σπέρνει τον πανικό για την ασφάλεια των τραπεζικών καταθέσεων



Υπολογίζω ότι ο μέσος Έλληνας θα έχει ακούσει τουλάχιστον 2.400 φορές τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να αποθεώνει τον εαυτό του επειδή κατάφερε να αλλάξει το «κλίμα» και την «ψυχολογία» της ελληνικής οικονομίας.

Πριν από μια εβδομάδα, αυτός ο φοβερά υπεύθυνος πολιτικός δήλωσε εκτίμησε δημόσια ότι «αν γίνουν εκλογές και γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση -που δεν θα γίνει-, τότε την αμέσως επόμενη ημέρα θα υπάρξει εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες».

Σήμερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι εάν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «πέσει», τότε θα αποσύρει τα χρήματά του από τις ελληνικές τράπεζες και θα τα μεταφέρει στο εξωτερικό.

Νομίζω ότι μπορείτε να αντιληφθείτε πόσο χαμηλές είναι πια οι πτήσεις της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις.
parapolitiki.com

Λήξη τής σαιζόν : cloosing πάρτυ, Πέμπτη 25η Σεπτεμβρίου ε.ε.

Νά δοξάζομεν τόν Θεόν
Παίρνομεν αναβoλή πρός τό παρόν...
Eίναι θέμα ωρών!
Φοβερόν;

Good Luck I’m Behind 7000 Skeletons
Lukas
After dancing(next Fabrica)
"Kalinga" sceleton dance
"Τhe four carcasses" ballet group
                                         

Το πήρατε το μήνυμα...




Ωπα. Κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο λέει ότι θέλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξή του στη «Real News». Το πήρατε το μήνυμα εκεί στην Κουμουνδούρου; Μην ψάχνετε για...
αντιπρόεδρο, υπάρχει ισχυρή και δοκιμασμένη υποψηφιότητα. Αναζητήστε τα πρόσωπα για τις άλλες υπουργικές καρέκλες. Λιγοστεύουν τα προβλήματά σας.

Τάσος Παππάς