Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Πρόσκληση του Πολυτεχνείου : Εκδήλωση για τους Μεταλλωρύχους της Ελλάδας

Μεταλλωρύχοι της Ελλάδας
Ιχνηλατώντας την ταυτότητα τους μέσα απ’ την τέχνη
Σάββατο 2 Ιουνίου, ώρα 19:30
στο Μηχανουργείο
του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου

Συνεχίζουμε τη διερεύνηση του χώρου της μεταλλείας, που ξεκίνησε με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυση της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών, με το δεύτερο μέρος της προσπάθειας σκιαγράφησης της ταυτότητας του μεταλλωρύχου. Μετά τους Μεταλλωρύχους του Κόσμου, αυτήν τη φορά αντικείμενο είναι οι Μεταλλωρύχοι της Ελλάδας. Ο χώρος για την εκδήλωση αυτή δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το Λαύριο, τη μικρή ελλαδική μητρόπολη της μεταλλείας και μεταλλουργίας, με την οποία η Σχολή έχει συνδεθεί άρρηκτα εδώ και αρκετές δεκαετίες. Συνδιοργανωτές και συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, ο Δήμος Λαυρεωτικής και Τοπικοί Φορείς της πόλης...

Δελτίο Τύπου : ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΑΙ ΔΗΛΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                     
  ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ  
ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΑΙ ΔΗΛΟΥ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

Η πολύ καλή συνεργασία Δήμου Μυκόνου και Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων έχει φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή Μυκόνου στηρίζει εμπράκτως τον Πολιτισμό, από την πρώτη μέρα αναλήψεως των καθηκόντων της.
Βασικό πυλώνα του πλάνου στήριξης του Πολιτισμού σε Μύκονο και Δήλο, αποτελεί η στρατηγική συνεργασία του Δήμου Μυκόνου με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.
Ο Δήμος Μυκόνου έχει προβεί στη χρηματοδότηση μιας σειράς έργων και εργασιών τόσο στα Αρχαιολογικά Μουσεία όσο και στους αρχαιολογικούς χώρους της Μυκόνου και της Δήλου. 
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ

Από 4 Ιουνίου αυξάνεται στα 5.000 ευρώ το όριο αναλήψεων...

Capital Controls: Στα 5.000 ευρώ το όριο ανάληψης από τις τράπεζες
Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση της κυβέρνησης 
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Από τη Δευτέρα, 4 Ιουνίου, αυξάνεται στα 5.000 ευρώ το όριο αναλήψεων από τα ATMs. Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπέγραψε ήδη τη σχετική απόφαση, η οποία και οδεύει για δημοσίευση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Με την ίδια απόφαση, επέρχονται και άλλες αλλαγές στους περιορισμούς διακίνησης κεφαλαίων. Οι αλλαγές και το χρονοδιάγραμμα έχουν ως εξής:

«...οι σημερινοί εκδότες δεν ενδιαφέρονται για την ενημέρωση!»

Έρχεται κατάρρευση...
Εφιαλτικό αναμένεται το καλοκαίρι για τις εφημερίδες...
Εφιαλτικές αναμένονται οι επόμενες εβδομάδες για τις εφημεριδες και ειδικά για τα κυριακάτικα φύλλα όσο πλησιάζει το καλοκαίρι! Η ραγδαία πτώση των κυκλοφοριών που φέτος σημείωσε ιστορικά χαμηλά…  

Θα μοιαζει «παιδική χαρά» μπροστά στην κατάρρευση που έρχεται τους επόμενους μήνες, με κορύφωση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο!

Παρόλο όμως που οι αιτίες ειναι γνωστές, όπως και η αποστροφή του κόσμου για τους δημοσιογράφους και τον Τύπο, κανείς δεν συγκινείται για να αλλάξει ή να βελτιώσει το προϊόν του…

Δελτίο Τύπου : Η πρώτη πτήση τής QATAR AIRWAYS στή Μύκονο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                     
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΤΗΣΗ ΤΗΣ QATAR AIRWAYS

Παρουσία του Πρέσβη του Κατάρ στην Ελλάδα κ.   Abdulaziz Al-Naama, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κουκά, της Country Manager της Qatar Airways στην Ελλάδα κ. Theresa Cissell, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ατζαμόγλου, του Αντιδημάρχου κ. Γκέλου, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπρίγγου, των δημοτικών συμβούλων κ. Τόνιας Ανδρόνικου και κ. Αντώνη Κουσαθανά και της περιφερειακής συμβούλου κ. Μαρσούλας Χανιώτη, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και της Fraport.


Με όλες τις τιμές, υπό τους παραδοσιακούς κυκλαδίτικους ρυθμούς και με παραδοσιακούς μυκονιάτικους χορούς, στα πλαίσια της απαράμιλλης μυκονιάτικης φιλοξενίας, πραγματοποιήθηκε στον Αερολιμένα Μυκόνου η υποδοχή της ιστορικής πρώτης πτήσης της Qatar Airways από την Ντόχα, με Έλληνα πιλότο!
Το άνοιγμα στην τεράστια τουριστική αγορά της Ασίας & της Αυστραλίας μέσω της Ντόχα και της Qatar Airways, ανοίγει νέες προοπτικές για το νησί της Μυκόνου.
Πρόκειται για την υλοποίηση μιας άκρως σημαντικής συνεργασίας, η οποία θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του στρατηγικού στόχου της Δημοτικής Αρχής Μυκόνου, για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου.
ΛΙΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ QATAR AIRWAYS ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Aπό τίς ομορφιές τού κόσμου τών φυτών : Ορχιδέα Τίγρης...