Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Και πάλι «χρυσή» η Κορακάκη


Αννα Κορακάκη  
Η 20χρονη Δραμινή, θα έχει την ευκαιρία να διπλασιάσει τα μετάλλιά της 
 | AP Photo/Hassan Ammar
Η Άννα Κορακάκη, προκρίθηκε πέμπτη από τον προκριματικό γύρο και τα προημιτελικά ωστόσο στον τελικό παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένη και αποδείχθηκε η πιο εύστοχη από τις οκτώ αθλήτριες.
Αντίπαλός της στο τέλος ήταν η Κινέζα Γιανκμί Κιμ, η οποία περιορίστηκε στο ασημένιο μετάλλιο, με τρίτη την Ουκρανή Ολένα Κόστεβιτς.
Η 20χρονη Δραμινή, θα έχει την ευκαιρία να διπλασιάσει τα μετάλλιά της καθώς το Σάββατο αγωνίζεται στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι, αγώνισμα στο οποίο είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
efsyn.gr 

Ο Λιου στέλνει μήνυμα στον Τσακαλώτο…

Μπαράζ συναντήσεων στην Ουάσινγκτον για το ελληνικό χρέος...

Σειρά επαφών, στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ, έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ.Χουλιαράκη, με κυρίαρχο θέμα τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Σήμερα ο...
κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου και όπως έγινε γνωστό από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκε η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.

Ο κ. Λιου τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η Ευρώπη πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμευσή της να θέσει το χρέος της Ελλάδας σε βιώσιμη πορεία, μέσω ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους, η οποία θα πρέπει να υποστηρίζεται από αξιόπιστη ανάπτυξη και δημοσιονομικές προσαρμογές που είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Ο Ευ. Τσακαλώτος είχε επίσης συναντήσεις και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στις 11:05 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) αναμένεται να συνατηθεί με τον Πιέρ Κάρλο Παντοάν, υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας, ενώ θα έχει απόψε γεύμα με τον Γουόλι Αντεγιέμο, υποδιευθυντή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου για Οικονομικά Θέματα.

Αύριο θα συναντηθεί με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν...

Ευρωπαίος Αξιωματούχος: To Βερολίνο κινείται εκτός συμφωνίας Eurogroup

Καρφιά
tvxs.gr 22:19 | 07 Οκτ. 2016
Τελευταία ανανέωση 22:19 | 07 Οκτ. 2016
Στις συζητήσεις που διενεργούνται για το ελληνικό ζήτημα στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ, στην Ουάσινγκτον, έχουν στρέψει την προσοχή τους οι Βρυξέλλες, με μικρές προσδοκίες, ωστόσο, να επιταχυνθεί η επίλυση των εκκρεμοτήτων με το Ταμείο.

«Ο ελέφαντας στο δωμάτιο δεν είναι άλλος από τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα», παραδέχτηκε σήμερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο κοινοτικός αξιωματούχος, εξηγώντας πως η γερμανική στάση βρίσκεται σε απόσταση από την απόφαση του ίδιου του Eurogroup του περασμένου Μαΐου, δημιουργώντας προσκόμματα.
«Είχαμε μία συμφωνία και αυτή αναφέρει ότι η ηγεσία του ΔΝΤ θα είναι σε θέση να ζητήσει από το ΔΣ του Ταμείου να εγκρίνει ένα νέο πρόγραμμα με την Ελλάδα πριν από το τέλος του χρόνου», υπογραμμίζει η ίδια πηγή, επισημαίνοντας ότι για να μπορεί να αποφασίσει το ΔΝΤ για ένα νέο πρόγραμμα έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει «σαφήνεια» σε σχέση με το τι θα γίνει με το ελληνικό χρέος.
Επιπλέον, η ίδια πηγή υπενθύμιζε ότι στην απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου προβλέπεται πως η συζήτηση για το χρέος θα ξεκινήσει μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. «Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε τώρα» ανέφερε η ίδια πηγή, σχολιάζοντας, μάλιστα, ότι όλοι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ήταν παρόντες σε εκείνη τη συνεδρίαση.
Διαβάστε επίσης: Τη Δευτέρα το EuroWorking Group για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ
Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για τη σύνοδο του ΔΝΤ, θα έχει διμερή συνάντηση με την επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την οποία θα τεθούν τα εν λόγω ζητήματα και όπως τονίζει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, στόχος είναι να βρεθεί ένας συμβιβασμός, καθώς ο ρόλος της Επιτροπής είναι αυτός του μεσολαβητή.
Έτερη καλά πληροφορημένη πηγή, την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημείωσε ότι εάν υπάρξει σύντομα η συνειδητοποίηση πως υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ζητήματα αυτήν τη στιγμή για να ανησυχεί η ΕΕ και να υποχωρήσει, τόσο το ΔΝΤ, όσο και η Ευρωζώνη, το Ταμείο θα μπορούσε να μπει στο ελληνικό πρόγραμμα μέσα στον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, εφόσον ολοκληρωθεί εγκαίρως και η δεύτερη αξιολόγηση.
Σε αυτό το ζήτημα, κοινοτική πηγή εκτιμούσε πως θα υπάρχει σημαντική επιτάχυνση, επισημαίνοντας πως το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα ήταν εξαιρετικά εμπροσθοβαρές και είναι λογικό να πήρε τόσο χρόνο η πρώτη αξιολόγηση. «Οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις έχουν υλοποιηθεί. Οι επόμενες αξιολογήσεις έχουν ως επίκεντρο τον έλεγχο της εφαρμογής τους» ανέφερε, προσθέτοντας πως «από δω και πέρα θα είναι πιο εύκολο» το κλείσιμο των αξιολογήσεων.

Κρίσιμο EuroWorking Group για το «πράσινο φως» της δόσης...


Ορατή είναι πλέον η επίτευξη τελικής συμφωνίας στο Eurogroup της Δευτέρας στο Λουξεμβούργο για την εκταμίευση της δόσης ύψους 2,8 δισ.

Ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε στο...
ΑΠΕ-ΜΠΕ πως το πρωί της Δευτέρας θα συγκληθεί τελικά η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup (EuroWorking Group) με σκοπό να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η ίδια πηγή είχε αναφέρει πως το ΕWG θα συγκληθεί μόνο εφόσον οι θεσμοί πιστοποιήσουν πως όλα τα προαπαιτούμενα έχουν ολοκληρωθεί από ελληνικής πλευράς...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γιατί δεν μπορείς να κλέψεις το αγαλματάκι από τη Rolls-Royce


 
To Spirit of Ecstasy είναι το αγαλματάκι που έχουν στο εμπρός μέρος όλες οι Rolls-Royce, στο οποίο φαίνεται μία κοπέλα με φτερά. Από το 2004 και έπειτα όμως, η βρετανική φίρμα τοποθετήσει ένα σύστημα ασφαλείας, το οποίο σε περίπτωση που κάποιος επίδοξος κλέφτης προσπαθήσει να το κλέψει, αυτό «κρύβεται» στο εσωτερικό του αμαξώματος.
kathimerini.gr 

Τα 8 πιο... εξωφρενικά χλιδάτα μπάνια ξενοδοχείων στον κόσμο

| 07 Οκτ. 16 
Παλαιότερα, τα μεγάλα ξενοδοχεία δεν έδιναν ιδιαίτερη έμφαση στον σχεδιασμό των μπάνιων τους. Φυσικά, φρόντιζαν να είναι πολυτελή και καθαρά αλλά μέχρι εκεί. Η μεγαλύτερη έμφαση αποδιδόταν στους υπόλοιπους χώρους των δωματίων.
Πλέον, τα πράγματα έχουν αλλάξει με τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο να έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα εντυπωσιασμού, δημιουργώντας μπάνια τα οποία προσφέρουν πολύ περισσότερα από ασύλληπτη χλιδή. Μιλάμε για μπάνια που αποτελούν τεράστιες εγκαταστάσεις που θυμίζουν ωκεανούς, ενυδρεία ή παλάτια με μάρμαρα και επίχρυσα πλακάκια.
Και αν εντυπωσιάζεστε όταν το δωμάτιο του ξενοδοχείου που κλείσατε έχει χαμάμ και υδρομασάζ, πού θα δείτε αυτά τα «προκλητικά» πολυτελή μπάνια. 
Δείτε παρακάτω τα 8 πιο εντυπωσιακά μπάνια ξενοδοχείων από όλο τον κόσμο, όπως τα ξεχώρισε το Condé Nast Traveler. Οσο για το κόστος διαμονής σε αυτά, σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει μέχρι και τα 20.000 ευρώ τη βραδιά.

Δείτε τα 8 πιο εντυπωσιακά μπάνια ξενοδοχείων από όλο τον κόσμο, όπως τα ξεχώρισε το Condé Nast Traveler:

Mετά από 11 χρόνια, οι Rolling Stones, ηχογραφούν άλμπουμ μέ Blues. Από κοντά κι ο "παλιόφιλος" Έρικ Κλάπτον!...

Οι Rolling Stones επιστρέφουν με νέο άλμπουμ 11 χρόνια μετά
Οι Rolling Stones επιστρέφουν στα μπλουζ και κυκλοφορούν νέο άλμπουμ, 11 χρόνια μετά την τελευταία τους ηχογράφηση.
oi-rolling-stones-epistrefoun-me-neo-almpoum-11-xronia-meta

Το συγκρότημα Rolling Stones ανακοίνωσε σήμερα ότι το νέο άλμπουμ του, το πρώτο που ηχογραφεί σε στούντιο μετά από 11 χρόνια, θα κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει διασκευές μπλουζ τραγουδιών, σε συνεργασία με τον Έρικ Κλάπτον.
Με το άλμπουμ αυτό, που θα τιτλοφορείται Blues & Lonesome, οι Rolling Stones "επιστρέφουν στις ρίζες τους και στο πάθος τους για την μπλουζ που ήταν πάντα στην καρδιά τους", γράφει το συγκρότημα στον επίσημο ιστότοπό του, κάτω από την εικόνα του εξωφύλλου του νέου δίσκου: το πασίγνωστο "έμβλημά" τους, δυο χείλια με τη γλώσσα βγαλμένη έξω.
Ο δίσκος είναι παραγωγής της Polydor Records και θα περιλαμβάνει διασκευές τραγουδιών των Τζίμι Ριντ, Γουίλι Ντίξον, Έντι Τέιλορ και άλλων.
Ο Κλάπτον, που είναι "παλιόφιλος" των Stones, συμμετείχε στην ηχογράφηση δύο τραγουδιών ενώ βρισκόταν σε ένα γειτονικό στούντιο για να ηχογραφήσει το δικό του άλμπουμ. Η ηχογράφηση αυτή έγινε "μέσα σε τρεις ημέρες, τον περασμένο Δεκέμβριο, στα στούντιο British Grove" του Λονδίνου, στην περιοχή δηλαδή απ' όπου ξεκίνησε το συγκρότημα, παίζοντας σε παμπ και μικρές ντισκοτέκ.
thetoc.gr

Tά γατιά, τά ατίθασα...

    ...πώς φοβούνται τή μάσκα πού ετοίμασα!...

Ο τυφώνας Μάθιου στις νοτιοανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών...

Πάνω από 330 οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου

Το «τέρας»


tvxs.gr 07 Οκτ. 2016
Τελευταία ανανέωση 09:19 | 07 Οκτ. 2016
Ο τυφώνας Μάθιου, που πλησιάζει τις νοτιοανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών με καταρρακτώδεις βροχές και ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 225 χλμ/ώρα, κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 339 άτομα στην Αϊτή, τα περισσότερα από τα οποία είναι από ένα παραλιακό χωριό, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους και νεότερα στοιχεία.

Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν επίσης, στη γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία, όταν ο τυφώνας σάρωσε την Καραϊβική την Τρίτη και Τετάρτη.
Ο τυφώνας Μάθιου, ο πρώτος που απειλεί να πλήξει άμεσα τις ΗΠΑ, μετά από δέκα και πλέον χρόνια πλησιάζει στη Φλόριντα τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας).

Η ταχύτητα των ανέμων με την οποία ο τυφώνας πλησιάζει προς τις ακτές των ΗΠΑ στον Ατλαντικό φτάνει στα 215 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με το αρμόδιο εθνικό κέντρο παρακολούθησης της πορείας του, ενώ παρά τη μείωση της έντασης των ανέμων του, η έντασή του παραμένει στην κατηγορία 4.
Οι επιστήμονες προσπαθούν ν' αναλύσουν την πορεία του κι εκτιμούν ότι είτε θα κινηθεί προς το εσωτερικό των ΗΠΑ από τις ακτές της Φλόριντα είτε θα απομακρυνθεί προς τον Ατλαντικό ωκεανό, σήμερα το βράδυ.
Η Φλόριντα στα νοτιοανατολικά των ΗΠΑ ετοιμάζεται να δεχθεί την σφοδρότερη θύελλα των τελευταίων δέκα χρόνων.
Περί τους 3.500 στρατιώτες βρίσκονται στους δρόμους για να βοηθήσουν τους πολίτες, ενώ γύρω στα 2 εκατ. κάτοικοι έχουν λάβει εντολή να απομακρυνθούν από τις εστίες τους. 
Οι γεωργοί στη σημαντική αυτή πολιτεία παραγωγής εσπεριδοειδών σπεύδουν τη συγκομιδή και τις αποστολές παραγγελιών, ενώ προετοιμάζονται για βροχόπτωση που αναμένεται να φτάσει κατά τόπους μέχρι και τα 38 εκατοστά.
Οι Πολιτείες της Φλόριντα, της Τζόρτζια και της Βόρειας και Νότιας Καρολίνας βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του τυφώνα, που αναβαθμίστηκε σε τροπικό κυκλώνα κατηγορίας 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον.
Στις 5:00 μ.μ. χθες (12:00 μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), ο Μάθιου βρισκόταν περίπου 161 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά του Ουέστ Πάλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Τα παιδιά κληρονομούν την εξυπνάδα από τη μαμά, όχι από τον μπαμπά...

Τα γονίδια

tvxs.gr  07 Οκτ. 2016
Σύμφωνα με τον Independent, μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι τα γονίδια της νοημοσύνης μεταφέρονται με το χρωμόσωμα X από την μητέρα.

Η μητέρα είναι εκείνη που καθορίζει πόσο έξυπνα θα είναι τα παιδιά της και όχι ο πατέρας ή, τουλάχιστον αυτό θεωρείται πιθανότερο.
Επιπλέον, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα γονίδια του πατέρα για πιο προηγμένες γνωστικές λειτουργίες πιθανώς, απενεργοποιούνται αυτόματα όταν μεταφέρονται στα παιδιά.
Έρευνες που έγιναν σε γενετικά τροποποιημένα ποντίκια έδειξαν ότι σε όσα από αυτά χορηγήθηκε επιπλέον δόση γονιδίων της μητέρας ανέπτυξαν μεγαλύτερο εγκέφαλο, αλλά μικρό σώμα.
Σε όσα δόθηκαν περισσότερα γονίδια από τον πατέρα, το αποτέλεσμα ήταν μικρότερος εγκέφαλος και μεγαλύτερο σώμα.

Στιγμιότυπο από τό Χαλέπι...

Ηλιοβασίλεμα στο Χαλέπι της Συρίας, όπως διακρίνεται από το τμήμα της πόλης το οποίο ελέγχουν οι αντάρτες.
από naftemporiki.gr

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου


Tvxs Σκίτσο  06 Οκτ. 2016


Ο εισαγγελέας Ι. Αγγελής τοποθετείται στην Αντιτρομοκρατική...

Την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία θα συνδράμει εφεξής ο κ. Ιωάννης Αγγελής, εισαγγελέας Εφετών, ο οποίος είχε έλθει στο προσκήνιο λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.
Σύμφωνα με...
πληροφορίες, απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Άρειου Πάγου τοποθετεί τον κ. Αγγελή στον εισαγγελικό θώκο της Αντιτρομοκρατικής, τον όποιο κατείχε ο κ. Κωνσταντίνος Τζαβέλλας επί τέσσερα συναπτά έτη - καθώς η θητεία του είχε ανανεωθεί για ένα επιπλέον έτος.
Αξίζει να υπενθυμισθεί ότι ο κ. Αγγελής είχε προκαλέσει αίσθηση στον χώρο της Δικαιοσύνης καθώς είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά για τους χειρισμούς που επεφύλαξαν πλείστοι όσοι συνάδελφοί του, δικαστικοί λειτουργοί και ανώτατοι, στην υπόθεση Βγενόπουλου...

Ο Ιωάννης Αγγελής νέος εποπτεύων εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής

Με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης (Αρειος Πάγος) ο εισαγγελέας Εφετών, Ιωάννης Αγγελής, αντικατέστησε τον συνάδελφό του Κωνσταντίνο Τζαβέλλα στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία
Ο κ. Τζαβέλλας επί μια τετραετία ήταν ο εποπτεύων εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ενώ από σήμερα ανέλαβε ο κ. Αγγελής.
kathimerini.gr