Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας για τις δηλώσεις Ερντογάν...

Θα του απαντήσουν πρόσωπο με πρόσωπο Παυλόπουλος και Τσίπρας...
  Σε πολύ βαρύ κλίμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία ξεκινά σήμερα η διήμερη επίσημη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα. Για την επιδείνωση του κλίματος ευθύνεται προσωπικά ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο ΣΚΑΙ μεταξύ άλλων έθεσε εκ νέου θέμα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάννης, λέγοντας ότι χρειάζεται «επικαιροποίηση».

Η συνέντευξη αυτή και ειδικά τα όσα είπε ο κ. Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης προκάλεσαν ταραχή στην Αθήνα. Είναι ενδεικτικό, πως η κυβέρνηση αισθάνθηκε την υποχρέωση να σηκώσει το γάντι. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε ευθέως στον Τούρκο Πρόεδρο λέγοντας ότι η συνέντευξη Ερντογάν «εγείρει έντονο προβληματισμό και ερωτήματα» ενώ επανέλαβε ότι «ο σεβασμός της συνθήκης της Λωζάνης αποτελεί τον αποκλειστικό και αδιαπραγμάτευτο θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η ειλικρινής συνεργασία των δυο χωρών» και εμμέσως πλην σαφώς χαρακτήρισε τις αναφορές περί αναθεώρησης ως μη εποικοδομητικές.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τις ανησυχίες που είχαν εκφραστεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργικού Επιτελείου σε σχέση με την επίσκεψη Ερντογάν και τις αμφιβολίες ως προς τη χρησιμότητά της...

Εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα...

 ...Έθεσε θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης της Λωζάννης...


Το τουρκικό αίτημα για επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λωζάννης θέτει εκ νέου ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ λίγο πριν από την επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Ο κ. Ερντογάν σημείωσε ότι η Συνθήκη τη Λωζάννης δεν περιβάλει μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την περιοχή και ακριβώς εξαιτίας αυτού πιστεύει ότι χρειάζεται μια επικαιροποίηση...

Νέος κανονισμός λειτουργίας για τους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς



INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ


Τη θέσπιση ενός νέου ρυθμιστικού κανονιστικού πλαισίου για τη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών σηματοδοτεί η δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Β’ 4249/05.12.2017), της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη και της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, για τη λειτουργία των δημοτικών δομών προσχολικής αγωγής, σε συνέχεια του προσφάτως εκδοθέντος π.δ. 99/2017 (141/Α’) για την αδειοδότηση των ως άνω δομών.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, με τον νέο Κανονισμό ρυθμίζεται η λειτουργία των δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και απαιτήσεις. 
Ειδικότερα, οι βασικές ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νέο Κανονισμό σε σχέση με τον παλαιότερο (απόφαση υπ’ αριθμ. 16065/2002, 497/Β’) είναι οι ακόλουθες: 

Σέ υψηλές σφαίρες τό Personnel Management στήν Ιαπωνία...

Γάτα υπαλλήλου της ιαπωνικής εταιρείας ΙΤ Ferray Corp, είναι ξαπλωμένη σε ένα γραφείο στο χώρο εργασίας, στο Τόκιο. Η εταιρεία επιτρέπει στο προσωπικό να φέρνουν τα κατοικίδιά τους στη δουλειά, με στόχο τη μείωση του στρες, την προώθηση του θετικού εργασιακού περιβάλλοντος στο γραφείο και την αύξηση της παραγωγικότητας. 
από naftemporiki.gr

Σ.Α. του ΟΗΕ : Το απόγευμα για Ιερουσαλήμ...

Συνεδριάζει εκτάκτως το Σ.Α. του ΟΗΕ για την Ιερουσαλήμ
REUTERS/ANDREW KELLY
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017
Συνεδριάζει εκτάκτως το απόγευμα το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να συζητήσει για τη μονομερή αναγνώριση από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
Όπως γνωστοποίησε η προεδρία του οργάνου, την οποία ασκεί τον τρέχοντα μήνα η Ιαπωνία, το Συμβούλιο Ασφαλείας θα αρχίσει τη συνεδρίασή του συζητώντας άλλα θέματα περί τις 17:00 (ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια θα εξεταστεί το θέμα της Ιερουσαλήμ.
Το αίτημα να συγκληθεί εκτάκτως το Σ.Α. και να υπάρξει ενημέρωση από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες υποβλήθηκε νωρίτερα από τις διπλωματικές αποστολές οκτώ κρατών μελών του, της Βολιβίας, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Σενεγάλης, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ουρουγουάης.
Με την απόφασή του ο Τραμπ ανέτρεψε την πολιτική που ασκούσαν επί δεκαετίες οι ΗΠΑ, προκαλώντας αγανάκτηση στους Παλαιστίνιους κι αψηφώντας τις προειδοποιήσεις πως θα πυροδοτήσει αναταραχή στη Μέση Ανατολή...

Τι θα συζητήσουν Τσίπρας - Ερντογάν...

Ψηλά στη λίστα το προσφυγικό...


Την ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν στις επαφές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα έφερε στο φως της δημοσιότητας η Hurriyet.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, που επικαλείται πηγές από την Κυβέρνηση της γείτονας, το πρώτο θέμα που θα τεθεί είναι το Αιγαίοι και οι μειονότητες. Στο εν λόγω κομμάτι αναφέρεται πως οι «διαφορές στο Αιγαίο θα κατατεθούν στο τραπέζι», με το δημοσίευμα να αμφισβητήσει εμμέσως πλην σαφώς το μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων αναφέροντας ότι...