Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020


Θά μπορούσε νά είναι θεατρικό έργο τού Έντγκαρ Άλαν Πόε :
"Οι γαργάρες τής Άνγκελα Μέρκελ"...
Όπως λέμε : "Τά εγκλήματα τής οδού Μόργκ"...
(THE MURDERS OF THE RUE MORGUE)

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου (04.03.20 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Σημείωση : Τά λόγια προστέθηκαν από τή "Νέα Μύκονο"

Η σάτιρα τής επικαιρότητας...



Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη (04.03.20 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Σε καραντίνα γνωστό μας κρουαζιερόπλοιο στα ελληνικά χωρικά ύδατα...

Σε καραντίνα το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera...
Φτάνει στην Κέρκυρα με 2.000 επιβάτες, οι οποίοι το πρωί ήταν στην Ακρόπολη...

Σε καραντίνα έχει τεθεί το κρουαζιερόπλοιο MSC που φτάνει την Πέμπτη στην Κέρκυρα. Ο εφιάλτης του κορωναϊου, σύμφωνα με το ethnos, χτύπησε νέο κρουαζιερόπλοιο με 2.000 επιβάτες το οποίο μάλιστα βρίσκεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε όλους τους επιβάτες να επιστρέψουν άμεσα στο κρουαζιερόπλοιο και να παραμείνουν σε αυτό καθώς επιβάτης που είχε αποβιβαστεί στη Γένοβα, διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Mirror, οι επιβάτες του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου είναι πλέον εγκλωβισμένοι μέσα σ’ αυτό. Σήμερα το πρωί, όπως δηλώνουν επιβάτες στη Mirror, και ενώ οι εκδρομείς βρίσκονταν στην Ακρόπολη, τους ενημέρωσαν από το κρουαζιερόπλοιο να επιστρέψουν άμεσα καθώς είχε περάσει από τη λίστα των επιβατών του κρούσμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το Marine Traffic το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο είχε πιάσει Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο και είχε ως τελευταίο του σταθμό τον Πειραιά, νωρίς τα ξημερώματα της Τετάρτης...

Ιταλία : Μέ διάταγμα απαγορεύονται οι αγκαλιές (σέ λίγο θά απαγορευτεί καί ο ...λόξυγγας...!)

Η Ιταλία «παγώνει» με διάταγμα αγκαλιές και χειραψίες λόγω κορωνοϊού - Κλείνουν θέατρα και κινηματογράφοι σε όλη τη χώρα

H ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να κλείσει θέατρα και κινηματογράφους και να απαγορεύσει τις δημόσιες εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με διάταγμα που πρόκειται να εκδοθεί σήμερα.
Το διάταγμα, το οπoίο έχει περιέλθει σε γνώση του Reuters, διατάσσει «την αναστολή πάσης φύσεως εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν συγκέντρωση ανθρώπων και δεν επιτρέπουν την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου».
Το ίδιο προσχέδιο του διατάγματος θα καλεί τους Ιταλούς να αποφεύγουν τις αγκαλιές και τις χειραψίες  ώστε να αποτρέψουν κατά τον δυνατόν την περαιτέρω εξάπλωση της δυνητικά θανάσιμης νόσου, η οποία έχει επικεντρωθεί κυρίως στα βόρεια της χώρας.
Πηγή: Reuters

Από : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ