Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Λατέρνα, φτώχεια και φοροδιαφυγή

Σωκράτης ΤσιχλιάςΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΣΙΧΛΙΑΣ
 Τ​​ο πρόβλημα δεν είναι καινούργιο, δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ η ευθύνη, αλλά ενός παντελώς φαύλου και πελατειακού πολιτικού συστήματος. Τα νέα στοιχεία για τη φορολογία εισοδήματος επιβεβαιώνουν απλώς ότι και η τωρινή κυβέρνηση δεν θέλει ή δεν μπορεί, το ίδιο κάνει, να αλλάξει το τοπίο. Μόλις το 3% των 8,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων αυτής της χώρας πληρώσαν το 2015 το 42% του συνολικού φόρου εισοδήματος.
Πρόκειται για 267 χιλιάδες πολίτες που δηλώσαν εισόδημα άνω των 30 χιλιάδων ευρώ τον χρόνο, δηλαδή περίπου 2.500 τον μήνα. Σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ του Π. Χατζηνικολάου στην «Καθημερινή», αυτούς τους «πλούσιους» σχεδιάζει να φορολογήσει επιπλέον η κυβέρνηση ώστε να μπορέσει να μειώσει τους φόρους σε χαμηλότερα εισοδήματα... Η άφρων πρακτική υπερφορολόγησης των κορόιδων, αντί της πάταξης της φοροδιαφυγής, συνεχίζεται. Οι υποσχέσεις για δικαιοσύνη και ισονομία πάνε περίπατο, ενώ το βάρος που φορτώνεται σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που ακόμη έχουν και θέλουν να πληρώνουν φόρους, γίνεται εξοντωτικό.
Υπάρχουν τρία νούμερα στα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες, που βγάζουν τη γλώσσα σε κάθε πιθανότητα ανάκαμψης: α) 1.176.000 πολίτες δεν κατέβαλαν κανένα φόρο το περασμένο έτος. β) 1.300.000 δήλωσαν εισοδήματα έως 1.000 ευρώ. γ) 4.000.000 φορολογούμενοι δήλωσαν εισόδημα έως 5.000 ευρώ! Υπάρχουν άραγε 6,5 εκατομμύρια άποροι στη χώρα; Φτώχεια και φοροδιαφυγή...
Για να επιζήσει η πατρίδα μας, απαιτείται διακομματική εθνική στρατηγική για δραστική πάταξη της φοροδιαφυγής, τώρα! Επίσης, κατεπείγουσα δημιουργία προϋποθέσεων για μια έκρηξη επενδύσεων κάθε τύπου και με κάθε θυσία. Αυτή τη στιγμή η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης· εάν δεν πληρώσουν όσοι μπορούν και εάν δεν δημιουργηθούν αμέσως θέσεις εργασίας, θα καταρρεύσουμε σύντομα. Ούτε τα Ταμεία θα αντέξουν ούτε ο προϋπολογισμός θα μπορεί να υποστηρίξει στοιχειωδώς τις λειτουργίες του κράτους. Δυστυχώς ο πρωθυπουργός πολιτεύεται κατά την παράδοση, επιχειρεί να εγκαταστήσει το κόμμα του στο κράτος και νομοθετεί έτσι ώστε να επιβιώσει εκλογικά εάν στραβώσουν τα πράγματα. Αναρωτιέμαι εάν αναρωτιέται σε ποια Ελλάδα θα ρητορεύει στο μέλλον.
   
από τήν Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αλλαγή στρατηγικής απέναντι στην Αθήνα εξετάζει το Βερολίνο...

Ανγκελα Μέρκελ

Η Γερμανία φέρεται να εξετάζει τη χαλάρωση των όρων του ελληνικού προγράμματος, προκειμένου η Αθήνα να μπορέσει να διαχειριστεί καλύτερα την προσφυγική κρίση, η...
οποία δημιουργεί έντονες πιέσεις σε Αθήνα και Βερολίνο. 

Σύμφωνα με το «Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο» (Redaktions Netzwerk Deutschland), το οποίο επικαλείται ηγετικούς κύκλους των Χριστιανοδημοκρατών, το Βερολίνο δεν επιθυμεί πλέον να εξετάζονται ξεχωριστά τα ζητήματα του ελληνικού προγράμματος και η προσφυγική κρίση. Ωστόσο, η Ελλάδα μπορεί ωστόσο να ελπίζει σε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, για παράδειγμα στις επικείμενες διαβουλεύσεις του Eurogroup, μόνο αν καταβάλλει περισσότερες προσπάθειες στην διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.

Την ίδια στιγμή στους στόχους της Γερμανίδας καγκελαρίου είναι να αυξηθεί η πίεση προς τους Ευρωπαίους εταίρους έτσι ώστε να επιδείξουν περισσότερη αλληλεγγύη έναντι της Ελλάδας και ταυτόχρονα να υπάρξουν απτά αποτελέσματα στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό στις 7 Μαρτίου.

Πηγή: Deutsche Welle

Ηλίαση...



«Η Τασία ξαναχτύπησε», «Πηγαίνετε να λιαστείτε, είπε στην Ε. Χριστοφιλοπούλου», έγραφαν με συνεχείς αναρτήσεις τα έγκυρα sites, διαστρεβλώνοντας...
ξανά κατά τον προσφιλή τους τρόπο την αληθινή «εικόνα».

Με αφορμή μια επερώτηση της Ε. Χριστοφιλοπούλου για τους πρόσφυγες και την προσπάθεια της αρμόδιας υπουργού να απαντήσει, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άρχισε να φωνάζει αγανακτισμένη σε σημείο που ανάγκασε την προεδρεύουσα στη Βουλή να παρέμβει για να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Σε πολύ υψηλό τόνο τότε η βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενη στην Τ. Χριστοδουλοπούλου που την παρότρυνε να ησυχάσει για να ακούσει την απάντηση φώναξε: «Να πάω έξω να λιαστώ;». Και τότε φυσικά ήρθε η απάντηση: «Πηγαίνετε να λιαστείτε γιατί ίσως σας χρειάζεται», ενώ στη συνέχεια η Τ. Χριστοδουλοπούλου στηλίτευσε τις απαράδεκτες εκφράσεις που χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως το προσφυγικό. «Αυτό έχετε καταλάβει, κυρία μου, ότι το προσφυγικό συνίσταται στο ότι οι πρόσφυγες λιάζονται», συμπλήρωσε η Τ. Χριστοδουλοπούλου. 

Η «πολυφωνική» ενημέρωση φυσικά σύσσωμη κουνάει και πάλι το δάχτυλο στην πρώην υπουργό Μετανάστευσης διότι αυτό επιτάσσει η... ενημέρωση.

Efsyn.gr

Να σου κι ο Αλαβάνος…

Αλαβάνος: Λάθος επιλογή μου ο Τσίπρας

Απόπειρες επαναπροσέγγισης με τον Λαφαζάνη…

Ο Αλέκος Αλαβάνος επαναδραστηριοποιείται. Μάλιστα συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. 

Εκτός από την εγγύτητα των απόψεών τους για την...
έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, τους συνδέει μια αμοιβαία εκτίμηση μετά από πολύχρονη γνωριμία και συναγωνιστικότητα από την εποχή της πτώσης της χούντας, παρά τη διαφορά των χαρακτήρων τους. Φαίνεται ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ τους για την δράσεις που πρέπει να υπάρξουν για την εναλλακτική λύση που προτείνουν. 

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης Ακόμα ο Αλαβάνος υπήρξε ομιλητής, μαζί με τον καθηγητή Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, σε εκδήλωση της ΛΑΕ στις Σέρρες. Δύο στελέχη του Σχεδίου Β, ο Γραμματέας του Τάσος Σταυρόπουλος και η Κατερίνα Καστρίτη συμμετέχουν ήδη στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΛΑΕ. 

Ενδιαφέρον προκάλεσαν προχτές οι πέντε προτάσεις του πρώην Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό, που στηρίζονται σε μια άλλη φιλοσοφία, και περιλαμβάνουν την ανάγκη η Ελλάδα να κινηθεί σε διεθνές επίπεδο ώστε η κατάπαυση του πυρός στη Συρία να συνοδευτεί από άμεσα μέτρα για τη δημιουργία ασφαλών ζωνών στη χώρα αυτή ώστε να ανακοπεί η ροή του προσφυγικού ποταμιού στην ίδια την πηγή του. Ή η πρόταση, αντί το ΝΑΤΟ να εμπλακεί στη θαλάσσια συνοριακή ζώνη Ελλάδας Τουρκίας με ενδεχόμενες επικίνδυνες περιπλοκές, αν θέλει να βοηθήσει, ας ενεργοποιηθεί εντός συνόρων Τουρκίας, πριν τα γυναικόπαιδα επιβιβασθούν στα σαπιοκάραβα για το Αιγαίο.

Οι μπράβοι δεν λυπούνται...

Οι μπράβοι δεν λυπούνται - Media
Θα ήταν ωφέλιμη μια βόλτα των κυβερνητικών επιτελών στις «ταπεινές» πιάτσες των τοκογλύφων. Να δουν πως τα «αφεντικά» συνεννοούνται και δίνουν τις οδηγίες στα «παιδιά» που εξασφαλίζουν τις εισπράξεις: « Αυτόν, στο γύψο για να του φύγει η μαγκιά, τον άλλο που καίγεται,  στο περίμενε για να πέσει στο παρακάλι, από τον δείνα να πάρουμε τα ρέστα του και βλέπουμε»…
Ο πρωθυπουργός και οι επιτελείς της «αριστερής» του κυβέρνησης, αν είχαν μια αμυδρή έστω εικόνα και αίσθηση της λειτουργίας του υποκόσμου θα κατανοούσαν ότι δεν έχουν να ελπίζουν σε τίποτε περιμένοντας τα «παιδιά» της τρόικας (κουαρτέτου) που έχουν αναλάβει την αξιολόγηση. Θα είχαν συνειδητοποιήσει ότι αυτά τα παιδιά και τα ευυπόληπτα αφεντικά τους έχουν χρησιμοποιήσει όλες τις πρακτικές των κοινών τοκογλύφων και των μπράβων  της πιάτσας σε βάρος της χώρας. Θα γνώριζαν πια ότι τα αφεντικά και οι μπράβοι τους δεν δείχνουν έλεος, δεν λυπούνται.
Ο πρωθυπουργός και η «αριστερή» του κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι δανειστές και οι μπράβοι τους μεταχειρίζονται επ ακριβώς τις δοκιμασμένες πρακτικές του υποκόσμου:
Έβαλαν τη χώρα και την «αριστερή» της κυβέρνηση στο γύψο (κάπιταλ κοντρόλ, πιστωτική ασφυξία) «για να της φύγει η (τζάμπα) μαγκιά της άγνοιας και της υπεροψίας»
Έχουν τη χώρα που καίγεται για ρευστότητα στο περίμενε για να πέσει στο παρακάλι
Βλέπουν και εκμεταλλεύονται το γενικότερο  πολιτικό οικονομικό κοινωνικό χάλι της χώρας και ετοιμάζονται για μια ακόμη (τελική;) έφοδο για να μαζέψουν τα ρέστα…
Αν η κυβέρνηση της «αριστεράς» του Αλέξη Τσίπρα είχε μια επαφή με την πραγματική ζωή θα καταλάβαινε ότι δεν έχει να περιμένει κανένα έλεος από τους δανειστές – τοκογλύφους και τους  «γιάπηδες» μπράβους τους που όλο έρχονται και όλο καθυστερούν  να έρθουν για να αξιολογήσουν. Εχουν τη χώρα και την κυβέρνησή της στον πιστωτικό γύψο και στο περίμενε μέχρι να φτάσει η στιγμή ελάχιστα πριν την ασφυξία.  Τότε θα βουτήξουν τα ρέστα και θα επιτρέψουν μια ανάσα…
Αν η κυβέρνηση της «αριστεράς» του κύριου Τσίπρα δεν έτρεφε ψευδαισθήσεις θα γνώριζε ότι τα  αφεντικά και οι μπράβοι τους  αξιοποιούν (αν δεν δημιουργούν) πρόσθετα προβλήματα στη χώρα γιατί με αυτόν τον τρόπο εντείνουν την αδυναμία της. Και η αδυναμία δεν είναι λόγος για να μην γίνουν οι εισπράξεις. Ακριβώς το αντίθετο, είναι η ώρα του μεγάλου πλιάτσικου.

Σ αυτήν ακριβώς τη στιγμή βρισκόμαστε τώρα: ...