Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Πλήθος απειλητικών μηνυμάτων σέ βουλευτές...

Εκατοντάδες απειλές σε τηλέφωνα πολιτικών που στηρίζουν τη Συμφωνία των ΠρεσπώνΘανάσης Παπαχριστόπουλος «Θα βρεις το κεφάλι σου σε χαντάκι», «Θα σε σκοτώσουμε», μερικά από τα μηνύματα που λαμβάνουν ανεξάρτητοι βουλευτές και βουλευτές των ΑΝΕΛ που τάσσονται υπέρ της θετικής ψήφου στο ελληνικό Κοινοβούλιο.


Εκατοντάδες απειλές δέχονται το τελευταίο διάστημα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο news24/7, βουλευτές που είναι ανεξάρτητοι ή προέρχονται από τους ΑΝΕΛ και έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ορισμένοι δε εξ αυτών ότι θα παράσχουν και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
«Θα βρεις το κεφάλι σου σε χαντάκι», «Θα σε σκοτώσουμε», «Μην το τολμήσεις θα μαρτυρήσεις», είναι μερικά από τα μηνύματα που έχουν δεχτεί βουλευτές που μερικοί από αυτούς μίλησαν στο news24/7!
«Δεν μπορώ ούτε να κάνω τη δουλειά μου, έχω σβήσει πάνω από 200 μηνύματα και έχω και άλλα, αλλά δεν τους φοβάμαι» δηλώνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
Και άλλοι βουλευτές που δέχτηκαν απειλητικά μηνύματα φέρονται αποφασισμένοι να...

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου γιά τίς απειλές...

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης απειλητικά μηνύματα που φέρονται να δέχονται βουλευτές για να μην ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών
Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου
Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης απειλητικά μηνύματα που φέρονται να δέχονται βουλευτές για να μην ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών
Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου με αφορμή αναρτήσεις των ιστοσελίδων documento και news247, σύμφωνα με τις οποίες, βουλευτές των ΑΝΕΛ αλλά και ανεξάρτητοι δέχονται απειλητικά μηνύματα για να μην δώσουν την ψήφο τους στην συμφωνία των Πρεσπών. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί στο πλαίσιο της έρευνας, που θα διενεργήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών, να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων.
Σύμφωνα με το documentο στέλεχος της μεγαλύτερης νομαρχιακής οργάνωσης της ΝΔ φέρεται να ζητεί από τους παραλήπτες  μηνύματος που αποστέλλεται να απειλούν τους βουλευτές ώστε να μην στηρίξουν την συμφωνία, ενώ παραθέτει τα ονόματα και τα τηλέφωνα των βουλευτών που φέρονται ότι θα  ψηφίσουν θετικά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το επίμαχο μήνυμα αναφέρει: «Στέλνουμε μήνυμα ή παίρνουμε τηλέφωνο σε αυτούς που φαίνονται πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση που θα προδώσει την Μακεδονία μας. Τους λέμε ότι αυτό δεν θα ξεχαστεί. Να μην τολμήσουν να προδώσουν την Μακεδονία». Το  news247 υποστηρίζει πως βουλευτές έχουν δεχτεί μηνύματα μερικά  από τα οποία αναφέρουν: «Θα βρεις το κεφάλι σου σε χαντάκι», «Θα σε σκοτώσουμε», «Μην το τολμήσεις θα μαρτυρήσεις».
12/01/2019
 
από  newsbeast.gr

Η ανάρτηση τού Ευ. Αντώναρου γιά τά κρούσματα απειλητικών και εκφοβιστικών μηνυμάτων...

Ευ. Αντώναρος: Η ελευθερία της γνώμης...

...δεν επιτρέπεται ούτε να απειλείται ούτε να εκβιάζεται...
Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρώην κυβερνητικός Εκπρόσωπος επί κυβέρνησης Καραμανλή, αναφέρεται στις προσπάθειες εκφοβισμού από στελέχη της ΝΔ σε βουλευτές των ΑΝΕΛ. Από χτες το βράδυ στελέχη της ΝΔ καλούν σε μαζική αποστολή απειλητικών και εκφοβιστικών μηνυμάτων σε βουλευτές των ΑΝΕΛ σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

"Η ελευθερία της γνώμης δεν επιτρέπεται σε μια ευνομούμενη δημοκρατία ούτε να απειλείται ούτε να εκβιάζεται. Όποιος...

Τό συνδικαλιστικό όργανο τών εισαγγελέων -επιτέλους- απαντά στόν Άδωνη...

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος απαντά στον Άδωνη Γεωργιάδη...
Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος απαντά στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αδ. Γεωργιάδη, στη Βουλή, ο οποίος ανέφερε ότι...
«ο κάθε εισαγγελέας διαφθοράς είναι και πολιτικό πρόσωπο».

Ειδικότερα, σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει αρχικά ότι «η χρησιμοποίηση της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της ως πολιτικής διελκυστίνδας στο πεδίο πολιτικών επιδιώξεων, δεν βλάπτει μόνο τους δημοκρατικούς θεσμούς αλλά και εκείνους που μετέρχονται τις μεθόδους αυτές, διότι έτσι επιδεικνύουν τουλάχιστον άγνοια, αν όχι ασέβεια στη συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της διάκρισης των λειτουργιών».
Παράλληλα, συνεχίζει η Ένωση:

Πολιτικές εκδηλώσεις : "Ω, γλυκύ μου chair..."

                                       Ανοιχτή πρόσκληση-πολιτική εκτίμηση
                                                                                         
"Ω, γλυκύ μου chair..."
 
Η αποχώρηση Καμμένου από τήν κυβέρνηση είχε τόσο μεγάλη επιτυχία ώστε θά επαναληφθεί τήν άλλη εβδομάδα στόν ίδιο χώρο, τήν ίδια μέρα καί ώρα.

         (από τή "Νέα Μύκονο")


      Δ.Ν.Α.

Η "σούμα" τής επίσκεψης...

Ο απολογισμός...
  Στο πλαίσιο ενός απολογισμού της επίσκεψης της στην Αθήνα η κ. Μέρκελ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να μείνει σε μεταρρυθμιστική τροχιά. Μιλώντας σε δημοσιογράφους γερμανικών μέσων λίγο πριν την αναχώρησή της από την Ελλάδα παραδέχτηκε ότι πολλοί Έλληνες «έχουν κουραστεί από τις πολλές μεταρρυθμίσεις». Σε όλες όμως τις συνομιλίες είτε με τους πολιτικούς, είτε με εκπροσώπους της οικονομίας, είτε με τους μαθητές της Γερμανικής Σχόλης επεσήμανε ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι σημειώθηκαν πρόοδοι. Όπως δήλωσε με έμφαση, μόνο με επιπλέον μεταρρυθμίσεις θα επιτευχθεί ανάπτυξη της οικονομίας και η μείωση της ανεργίας.

Αναφερόμενη στο μεταναστευτικό η καγκελάριος τόνισε ότι...

Τό επίκαιρο σατιρικό σκίτσο...

                                                                      ...τού ΚΥΡ (11-1-2019)


Ο βόρειος μαγνητικός πόλος της Γης επιταχύνει...

Ασυνήθιστα γρήγορα κινείται ο βόρειος μαγνητικός πόλος της Γης
Ασυνήθιστα γρήγορα κινείται ο βόρειος μαγνητικός πόλος της Γης
Οι επιστήμονες έχουν ξαφνιαστεί από την ασυνήθιστα γρήγορη μετακίνηση του βορείου μαγνητικού πόλου, ο οποίος απομακρύνεται συνεχώς από τον Καναδά, κινούμενος ολοένα ανατολικότερα προς τη Σιβηρία. Ενώ το 1900 βρισκόταν κάπου στην ξηρά του ανατολικού Καναδά, σήμερα πια βρίσκεται κάπου στον Αρκτικό Ωκεανό, αρκετά χιλιόμετρα βόρεια του γεωγραφικού βορείου πόλου (οι δύο πόλοι δεν ταυτίζονται).
Η κίνηση του βορείου μαγνητικού πόλου, η οποία οφείλεται στις μετακινήσεις του λιωμένου σιδήρου στον καυτό πυρήνα της Γης, είναι τόσο γρήγορη, που οι ειδικοί στον γεωμαγνητισμό από όλο τον κόσμο αναγκάζονται να προχωρήσουν εσπευσμένα σε κάτι ασυνήθιστο: στην αναθεώρηση του Παγκόσμιου Μαγνητικού Μοντέλου στις 15 Ιανουαρίου.
Το εν λόγω Μοντέλο περιγράφει...

Ο Άδωνις έβαλε πιπέρι στο στόμα τού Κυριάκου...

Άδωνις Γεωργιάδης: Δυνάστης του Κυριάκου...
  ... ή το σκοτεινό πρόσωπο του Νεομητσοτακισμού;...
Η τελευταία πράξη καπελώματος -ή ακύρωσης- του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Άδωνι Γεωργιάδη παίχθηκε την Τετάρτη στη Βουλή. Ο αντιπρόεδρος της της ΝΔ ανήγγειλε από το βήμα ότι το διαβόητο  άρθρο 86 του Συντάγματος «είναι μια χαρά, δεν χρήζει καμίας αναθεώρησης». Και  ότι η ΝΔ θα το εφαρμόσει ως έχει κατά των αντιπάλων της -και «δεν θα γλυτώσει κανένας».  
Κανείς δεν τον διέψευσε. Η ΝΔ είμαι εγώ. Η επίσημη θέση Μητσοτάκη υπέρ αλλαγής του- για την οποία υπερηφανεύεται ότι έχει καταθέσει πρόταση από το 2006-  πάει στο καλάθι των αχρήστων από τον αντιπρόεδρο.  
Στην ίδια συνεδρίαση ο Άδωνις εμφάνισε τη ΝΔ με θέσεις που δεν ξέραμε ότι είχε. Όπως π.χ. η  κατάργηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς, η θέσπιση… ιδιώνυμων αδικημάτων στο Σύνταγμα και η διαβεβαίωση ότι… δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis- ούτε για τους γιατρούς.  
Άλλες θέσεις διατύπωνε ως τώρα ο Μητσοτάκης. Ποτέ δεν είπε ότι δικαστική απόφαση καθιστά τον Φρουζή «τον εντιμότερο των Ελλήνων», ούτε πως για τη Νovartis απλώς μια έρευνα γίνεται για τις σχέσεις με τους γιατρούς -οι οποίοι πάντως  αθωώνονται μέχρι στιγμής από τα δικαστήρια. Τα αντίθετα έχει πει.  
Αλλά από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος του του έβαλε πιπέρι στο στόμα.  Άραγε τώρα θα αλλάξει γραμμή, όπως έκανε και σε άλλα θέματα, από το Σκοπιανό, τη συγκέντρωση των «Μένουμε Ευρώπη», τα «μακεδονικά» συλλαλητήρια, «ως το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλλου;

Δικαιώθηκε ο ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος...

Δικαίωση για τον Κ. Αγγελόπουλο: "Πλήρως ικανός να εκτιμήσει τα συμφέροντά του"

Δικαίωση για τον Κ. Αγγελόπουλο: "Πλήρως ικανός να εκτιμήσει τα συμφέροντά του"
Ποιους λόγους "είδε" το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, καταλήγοντας ότι ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είναι πλήρως ικανός να ασχοληθεί με τις υποθέσεις του. Η πρωτοδίκης που χειρίστηκε την υπόθεση, καταρρίπτει όλους τους ισχυρισμούς των υιών Αγγελόπουλων. Με το σκεπτικό ότι ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος «είναι πλήρως ικανός να εκτιμήσει τα συμφέροντά του και να επιμεληθεί των υποθέσεων του», το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, απέρριψε τις αιτήσεις των υιών του Παναγιώτη και Γιωργο, με αντικείμενο την υποβολή προσώπου σε καθεστώς πλήρους δικαστικής συμπαράστασης. Το δικαστήριο έκρινε πως...