Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Το σκίτσο του Soloup...


Η Κομισιόν στέλνει τις ευχές της στην Ελλάδα...

...από τη σελίδα της στο twitter και το Instagram
Με ένα γλυκό μήνυμα στα social media, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ευχήθηκε στην Ελλάδα και στους Έλληνες για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση γιορτάζει τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης και η Ελλάδα την Εθνική Επέτειο του 1821.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ξέχασε λοιπόν την εθνική επέτειο της Ελλάδας και μέσα από τη σελίδα της στο twitter και το Instagram, ανέβασε μία πολύ συγκινητική φωτογραφία με έναν τσολιά και ένα μικρό παιδάκι και την υπέροχη συνάντησή τους...

 

Το επίσημο γεύμα των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων στη Ρώμη. ΦΩΤΟ...

ΦΩΤΟ...

Δείτε φωτογραφίες από το επίσημο γεύμα των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων στη Ρώμη...




Πηγή φωτο: Γ.Τ. Πρωθυπουργού | Andrea Bonetti

enimerosi24.gr

Δεν νοείται Ελλάδα εκτός Ευρώπης...

τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος...


Ο Π. Παυλόπουλος με αφορμή την σημερινή Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε ότι: «έχουμε το δικαίωμα να υπενθυμίζουμε στους Εταίρους μας ότι οι Πρόγονοί μας, λίγο πριν την έναρξη της Εθνεγερσίας, απηύθυναν έκκληση υπέρ της Ελευθερίας των Ελλήνων προς τους Λαούς της Ευρώπης. Αυτό και μόνον αρκεί για να καταδείξει πόσο η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι διαχρονικώς προσανατολισμένοι με συνέπεια προς το Ευρωπαϊκό Όραμα».

«Η Ελλάδα, έχει αποφασίσει να ανήκει οριστικά και αμετάκλητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Η Ελλάδα δεν νοείται εκτός Ευρώπης αλλά και η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι αυτό για το οποίο ιδρύθηκε χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της» και κατέληξε λέγοντας ότι: «Έτσι πορευόμαστε -με την συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων ενωμένη προς την κατεύθυνση αυτή- τον ευρωπαϊκό μας δρόμο, χωρίς αμφιβολία ή σκεπτικισμό, πρωτοστατώντας και στον κοινό αγώνα για να ξαναβρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τις ιδρυτικές της ρίζες, πάνω στις οποίες μπορεί και πρέπει να εξελιχθεί κατά τον προορισμό της»... 
thepressproject.gr 

από

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή...

Τίθεται σε ισχύ η θερινή ώρα
http://avgi.gr/documents/10179/0/%CE%A1%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%99+%CE%A9%CE%A1%CE%91+114/38a84f6e-5fe4-4ab0-a6c5-38da43ea082c?t=1490457885155&imageThumbnail=3Μια ώρα λιγότερου... ύπνου αύριο Κυριακή 26 Μαρτίου, καθώς τίθεται σε ισχύ η θερινή ώρα.

Συγκεκριμένα, στις...

3 τα ξημερώματα τα ρολόγια θα πρέπει να γυρίσουν μια ώρα μπροστά και να δείξουν 4.

Η επιστροφή στη χειμερινή ώρα θα γίνει και πάλι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου...

avgi.gr

Υπογράφηκε από τους 27 η Διακήρυξη της Ρώμης...

Το κείμενο της Διακήρυξης της Ρώμης
Στην επετειακή Σύνοδο της Ρώμης, υπεγράφη από τους 27 Ευρωπαίους ηγέτες η Διακήρυξη της Ρώμης.
Οι 27 απέστειλαν μήνυμα ενότητας σε όλη την Ευρώπη. αλλά την ίδια στιγμή υπέγραψαν μια Διακήρυξη που κατοχυρώνει την αρχή μίας Ένωσης πολλών ταχυτήτων.
Το κείμενο της Διακήρυξης της Ρώμης:

Να γιατί οι Γερμανοί έχουν τόσο κακή φήμη...

Σήκωσε το γάντι ο Γκάμπριελ για τις δηλώσεις Σόιμπλε...
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, απάντησε στον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τον επέκρινε το πρωί για...
τις δηλώσεις που έκανε υπέρ μίας μεγαλύτερης βοήθειας της Γερμανίας στην Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο Γκάμπριελ απάντησε το απόγευμα, δηλώνοντας ότι «οι δαπάνες ασφαλώς δεν βοηθούν από μόνες τους, αλλά ούτε και η λιτότητα».

«Εάν δεν μπορείς να επικροτήσεις τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, χωρίς να σε μαλώνει ο υπουργός Οικονομικών του CDU (σ.σ.: ο Σόιμπλε), τότε είναι σαφές γιατί οι Γερμανοί έχουν μία τόσο κακή φήμη στην ΕΕ», δήλωσε ο Γκάμπριελ στη γερμανική εφημερίδα Bild, όπως σημειώνει το Bloomberg...

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου

tvxs.gr 24/3/2017