Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ομιλία Α.Φιορεντίνου στην Πλατεία της Άνω Μεράς 14.5.2014

(video mykonspreess)

“Ό εύκολος δρόμος είναι να αποχωρείς, να υποχωρείς, να παραιτείσαι από τις αξίες σου, να σκύψεις το κεφάλι  και να συμβιβαστείς. Ο εύκολος δρόμος είναι αυτός που αν τον επιλέξεις, θα είσαι για πάντα εξαρτημένος, θα το χρωστάς σε όλη σου του Ζωή. Εγώ δεν χρωστάω σε κανέναν.Και δεν πρόκειται να γίνω λαθρεπιβάτης της ιστορίας. Έτσι πορεύτηκα πάντοτε, χωρίς να συμβιβαστώ, χωρίς να σκύψω το κεφάλι όποιο κι αν ήταν το κόστος. Έτσι προχώρησα, σε αντίθεση με τους πρωτοεμφανιζόμενους πολιτευτές, που βιάζονται να δώσουν τα διαπιστευτήρια της υποταγής του σε ένα παρωχημένο σύστημα αξιών.
Ακούσαμε έστω και καθυστερημένα - 15 μέρες πριν τις εκλογές- την Φωνή τους και δεν ακούσαμε τίποτα, καμία αναφορά σε τίποτα. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι δεν ειπώθηκε λέξη για τον φόνο. Και αναρωτιέμαι ή όλοι εμείς έχουμε πάθει σοκ αμνησίας, ή αυτοί προέρχονται από παρθενογένεση. Καμία κουβέντα για το περιβόητο οικονομικό σκάνδαλο στον Δήμου μας. Γιατί δεν μας λέτε δημόσια την άποψή σας γι’ αυτό; Και προκαλώ απαντήστε μας: Γιατί η Μύκονος δεν έχει υποβάλει καμία πρόταση, κανένα έργο προς ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ στην περιφέρεια και έχει μηδέν απορροφητικότητα Ευρωπαικών χρημάτων, όταν στην Σαντορίνη υλοποιούνται έργα της τάξεως των 40 εκατομμυρίων ευρώ; Και εσείς κ.Περιφερειακέ σύμβουλε γιατί δεν βοηθάτε προς αυτή την κατεύθυνση;
Πέστε μας για την ανικανότητα της τωρινής διοίκησης, της ατσαλάκωτης Δημαρχεύουσας και άλλων που εντάσσονται στον συνδυασμό σας. Πέστε μας για τον υπό διάλυση δήμο μας, για την βρωμιά και τα σκουπίδια που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, για το οτι θα πούμε το νερό νεράκι. Γιατί η κα Δημαρχεύουσα, δεν μας έχει δημοσιοποιήσει ακόμη τον οικονομικό απολογισμό του 2013 και σήμερα η Μύκονος είναι ένα νησί γεμάτο σκιές και σκοτεινές γωνίες, στην διαχείρηση των οικονομικών της;
Γιατί μας τα κρύβετε; Εξηγήμαστε μας κα Δημαρχεύουσα, τι  κάνατε τα τέλη καθαριότητος και ηλεκτροφωτισμού του 2013; Εισπράξατε από όλους μας -μέσω των λογαριασμό της ΔΕΗ- το 2013, 2.700.000 ευρώ ως τέλος για την καθαριότητα και τον φωτισμό του νησιού. Ξοδέψατε 900.000 ευρώ για την πληρωμή της δαπάνης φωτισμού στην ΔΕΗ και 320.000 στις αμοιβές του προσωπικού καθαριότητος. Τι κάνατε το 1.500.000 που υπολείπεται;
Υπάρχει άραγε στα ταμεία του Δήμου; Και αν υπάρχει...

Οριστική διαγραφή του Κεδίκογλου από την ΕΣΗΕΑ...

Οριστικά διέγραψε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της ΕΣΗΕΑ, με ψήφους 3-2, τον Σίμο Κεδίκογλου από τα μητρώα της Ένωσης Συντακτών.

Η απόφαση για...
οριστική διαγραφή του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ελήφθη, καθώς ήταν από εκείνους που συναίνεσαν για το λουκέτο στην ΕΡΤ την 11η Ιουνίου του 2013, καθώς και για όσα είχε αναφέρει για τους εργαζόμενους στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

«Το ΔΠΣ κάνει ομόφωνα τυπικά δεκτή την από 06.09.13 έφεση του κ. Σίμου Κεδίκογλου.

Με ψήφους 3 έναντι 2 κρίνει πειθαρχικά ελεγκτέο τον κ. Σίμο Κεδίκογλου, για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ και δ’ του Καταστατικού της ΕΣΗΕΑ, του άρθρου 1, παρ. α’, β’, δ’ και του άρθρου 6, παρ. α’ του Κώδικα Δεοντολογίας, απορρίπτοντας ως προς την ουσία της την κρινόμενη έφεση και επικυρώνοντας την εκκαλούμενη υπ’ αριθμ. 17/2013 απόφαση του ΠΠΣ. Η μειοψηφία τον έκρινε πειθαρχικά μη ελεγκτέο.

Ως προς την ποινή, με ψήφους 3έναντι 2 διατηρήθηκε η ποινή της οριστικής διαγραφής από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ, την οποία επέβαλε η προσβαλλόμενη απόφαση. Η μειοψηφία πρότεινε την ποινή της ανάκλησης στην τάξη»...
newsbeast.gr

Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Μπάμπη Αγγουράκη...

 Γιώργος Μαρίνος :"Διέθεσε τη ζωή του για τα συμφέροντα του λαού"...

Σε κλίμα βαθύτατης συγκίνησης και οδύνης, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τα μέλη του ΠΓ και της ΚΕ του κόμματος, καθώς και πλήθος κόσμου παρευρέθησαν στην...
πολιτική κηδεία του στελέχους και ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη στο Κοιμητήριο Καισαριανής.

«Αποχαιρετούμε τον σύντροφο Μπάμπη ο οποίος από τα νεανικά του χρόνια ως στέλεχος της ΚΝΕ μέχρι την ύστατη στιγμή διέθεσε τη ζωή του, τη δράση του στην υπηρεσία του ΚΚΕ για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, του λαού μας, για την υπόθεση του σοσιαλισμού», είπε στον επικήδειο λόγο του, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος.

Ο κ. Μαρίνος αναφέρθηκε στην αγωνιστική δράση...

"Τελειώνουν" τον Βενιζέλο...

...οι ίδιοι του οι βουλευτές!...

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έβαλε μπροστά για ακόμα μία φορά τον εγωισμό του λέγοντας ότι αν η...
Ελιά δεν τα πάει καλά στις εκλογές θα πάει ο ίδιος στον Κάρολο Παπούλια για να πει ότι αποχωρεί. Η κίνηση αυτή έχει δημιουργήσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετοί βουλευτές και πολλά στελέχη του κόμματος που ανοίγουν την πόρτα της εξόδου στον υπουργό Εξωτερικών αφού θεωρούν ότι η παραίτησή του θα είναι λύτρωση για το κόμμα και για τους ίδιους...
parapolitika.gr

ΕΠΙΚΑΙΡΟ… ΠΩΣ ΒΓΗΚΕ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΦΡΑΣΗ «Η ΜΑΪΜΟΥ ΤΟΥ ΚΩΛΕΤΤΗ»

Ioannis Kolettis.JPG
Καμιά φορά τον ενοχλητικό, σε ελαφρύ βαθμό, τον αποκαλούμε "Μαϊμού του Κωλέττη"
Η ιστορία τής φράσης, λοιπόν, είναι η εξής:
Ένας φίλος του Κωλέττη του έφερε μία μαϊμού από το εξωτερικό. Ο Κωλέττης την αγαπούσε πολύ και αυτή του ανταπέδιδε την συμπάθεια. Τα θύματα της όμως ήταν οι επισκέπτες του  Ηπειρώτη. Τους έπαιρνε και έκρυβε τα γάντια, τα καπέλα, τα μπαστούνια. Κι έτσι έβλεπε κανείς το θέαμα στο σαλόνι του Κωλέττη, να τρέχουν να μαζεύουν τα πράγματα, όταν εμφανιζόταν η μαϊμού, που κυκλοφορούσε ελεύθερα σ' όλα τα διαμερίσματα.
Μια φορά, μάλιστα έκανε και ζημιά, βάζοντας μέσα σε καπέλο και σε παλτό, δύο αναμμένα τσιμπούκια.
Ερώτηση: γιατί ο Κωλέττης την άφηνε ελεύθερη? εε? γιατί?
Ποιός όμως ήταν ο Κωλέττης; ήταν Έλληνας πολιτικός την εποχή της Επανάστασης του 1821 αλλά,
ο Ευάγγελος Κοροβίνης στο γνωστό βιβλίο του "Η Νεοελληνική Φαυλοκρατία", εκδόσεις Αρμός, 5η έκδοση, (2008) - σελίδα 24…
τον χαρακτηρίζει με τα μελανότερα χρώματα, επειδή θεωρεί ότι ο Ιωάννης Κωλέττης εισήγαγε τη φαυλοκρατία στο Ελληνικό πολιτικό σύστημα, δεδομένου μάλιστα ότι υπήρξε ο πρώτος Έλληνας πολιτικός, ο οποίος διαχειριζόμενος τα κοινά απέκτησε μεγάλη περιουσία (630.000 χιλιάδες δραχμές)
και …"Ο Κωλέττης μέχρι αργά το απόγευμα ασχολείτο με τη διεκπεραίωση ρουσφετιών πρώτα στην κατοικία του και μετά στην έδρα της κυβερνήσεως. Στη διάρκεια των υπηρεσιακών συσκέψεων που επακολουθούσαν συνήθως κοιμόταν, ενώ απουσίαζε συστηματικά από τις συνεδριάσεις της Βουλής".
Ο Στρατηγός Μακρυγιάννης γράφει στα Απομνημονεύματά Κεφάλαιο 4ο σελίδα 137-138…
…σχετικά με απόπειρα δολοφονίας κατά του Οδυσσέα Ανδρούτσου το 1822 και άλλες ραδιουργίες κατά του Ανδρούτσου την ίδια περίοδο: "Σ' αυτά όλα έφταιγε ο Κωλέττης. Από τον Αλή Πασσά - ήταν γιατρός του Μουχτάρπασια - γνώριζε τον Δυσσέα τι νου είχε, ήταν ο καλύτερος απ' όλους τους άλλους στρατιωτικούς. Δεν μπορούσε να τον παίξη αυτόν ο Κωλέττης. Κι ήθελε να τον βγάλη από τη μέση και να κάμη τους δικούς του σκοπούς. Ο Κωλέττης είναι από τους Καλαρρύτες. Όταν χαλάστηκαν οι Καλαρρύτες από τους Τούρκους πέρασε από το Γώγο κι αλλουνούς αρχηγούς της δυτικής Ελλάδος και πήρε συστατικά εις την Κυβέρνησιν ότι γνωρίζαμε αυτόν και τον κάναμε αντιπρόσωπό μας. Οι Πελοποννήσιοι και οι άλλοι άμαθοι και άπραγοι στα πολιτικά, τότε αυτός, πανούργος, ενώθη με τους ξεκλησμένους ανθρώπους κι έπαιξε την πατρίδα όπως ήταν η όρεξή του. Μαθητής των Τούρκων και κατεξοχή του τυράγνου Αλήπασσα, τέτοια φώτα σαν εκείνου θα δώση εις την πατρίδα και τέτοια έργα να 'νεργήση. Όταν κιντυνεύη η πατρίς, αυτός κατατρέχει τους άξιους ανθρώπους, τους κατατρέχει αυτός και οι φίλοι του, οπούναι Αργειοπαγίτες."

Το γελοίον της «Νέας Ελλάδας»



Photo: Κ. Τσακαλίδης @fosphotos.com
Κώστας ΓιαννακίδηςΚώστας Γιαννακίδης 

 Η «Νέα Ελλάδα», ως φήμη και ως brand, άρχισε να βγαίνει από χείλη εδώ και μερικά χρόνια. Στην αρχή συνδέθηκε με τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Α, ναι. Η Γιάννα, έλεγαν, έχει έτοιμη τη «Νέα Ελλάδα», το κόμμα της. Με το ένα χέρι θα τίναζε τη στάχτη από το πούρο, με το άλλο θα σκόρπιζε το πολιτικό προσωπικό σαν τα πιόνια μιας παρτίδας που χάθηκε. Τελικά το μόνο που έκανε το χέρι της Γιάννας, ήταν ένας εφήμερος αποχαιρετισμός. Η «Νέα Ελλάδα» αναζήτησε καινούργιο ξενιστή στο πρόσωπο του Σαμαρά.
Υποτίθεται ότι πρόκειται για τον αστικό συναγερμό στον οποίο σκοπεύει να καλέσει το έθνος ο πρωθυπουργός. Ένα ευρυμέτωπο κόμμα, μετεξέλιξη της Νέας Δημοκρατίας, που θα ξεκινάει από τις παρυφές της ακροδεξιάς και θα καταλήγει στα εύφορα χώματα, εκεί που ήταν να συναντηθούν ο Βενιζέλος με τον Κουβέλη. Μεταξύ μας, ο Σαμαράς, ένα-δύο βάζα θα μετακινούσε, αλλά θα έλεγε ότι άλλαξε ολόκληρη τη διαρρύθμιση του σπιτιού. Λογικά θα το κάνει, στερείται εναλλακτικών επιλογών. Η Νέα Δημοκρατία κουράζει πλέον...

Όταν ο Βενιζέλος αποθέωνε στη Βουλή τη λύση του δημοψηφίσματος Παπανδρέου


  Παραπολιτική

(video)Σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν πολλοί που συμφώνησαν με το δημοψήφισμα που πρότεινε το 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου και πολλοί που διαφώνησαν, κάτι απολύτως θεμιτό. Υπάρχει όμως ένα πρόσωπο που και συμφώνησε απολύτως και διαφώνησε εξίσου απολύτως. (video στή συνέχεια)


Φυσικά, το πρόσωπο αυτό είναι ο εθνικός μας τυχοδιώκτης Ευάγγελος Βενιζέλος. Μέχρι πρόσφατα, ο νυν (ή και απερχόμενος) πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είχε καταφέρει να εξηγήσει πειστικά γιατί τότε άλλαξε ξαφνικά γνώμη για το δημοψήφισμα.

Οι έγκριτοι Financial Times αποκάλυψαν όμως προχθές ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος άλλαξε γνώμη για το δημοψήφισμα λειτουργώντας ως δεκανίκι της Ευρωπαϊκής Δεξιάς και συγκεκριμένα του Μανουέλ Μπαρόζο ο οποίος είχε φροντίσει να συμπεριλάβει στο σχέδιο του και τον Αντώνη Σαμαρά.

Αν για κάποιο λόγο δεν έχετε ακόμα πειστεί για την αλήθεια των αποκαλύψεων των Financial Times, δείτε στο παρακάτω video τη θέρμη με την οποία υποστήριξε αρχικά το δημοψήφισμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το παπαγαλάκι, που το ‘λέγαν Γιάννη…

Το παπαγαλάκι, που το ‘λέγαν Γιάννη…

Ο Ντερμπεντέρης, τώρα κατάλαβε, με τις «αποκαλύψεις» Γκάιτνερ, τι συνέβη τότε (μεσούντος του Αυγούστου). Θέλαν να μας διώξουν από το Ευρώ.

Αλλά και το κοινό, που τόσο υποτιμά, κατάλαβε - με τις αποκαλύψεις των Financial Times - τι συνέβη τότε στις Κάννες.

Η απόφαση είχε ληφθεί. Ο…
Παπανδρέου είχε κριθεί επικίνδυνος κι έπρεπε να φύγει.

Αλλά για να το περάσουν στον κόσμο, χρειάζονταν την στήριξη των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων και των μεγαλοδημοσιογράφων.

Ο Παπανδρέου έπρεπε να περάσει στην κοινή γνώμη σαν ένας απόλυτα ανεύθυνος πολιτικός άνδρας. Σαν ένα βλάκας!

Σημαιοφόρος σ’ αυτήν την προσπάθεια, ήταν το παπαγαλάκι, που το λέγαν Γιάννη...    

Κι ο Βαγγέλης;..






Από τις logoplokies...