Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Η ΠΝΟ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Πρωτομαγιά

Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά...
Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν την Πρωτομαγιά τα πλοία όλων των κατηγοριών, μετά την απόφαση της ΠΝΟ να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς. Η απεργία θα ξεκινήσει στις 00.01 τα ξημερώματα της Τρίτης 1η Μαΐου και θα λήξει στις 24.00 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

«Όλοι ενωμένοι διατρανώνουμε μαζικά και με αποφασιστικότητα την αμετάκλητη απόφασή μας για συνέχιση του αγώνα, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας, για την προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί ύστερα από αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις και θυσίες», αναφέρει η διοίκηση της ΠΝΟ.

Πηγή: efsyn.gr

Έφυγε ο Roye Hammond, ο Νεοζηλανδός βετεράνος της Μάχης της Κρήτης

Πέθανε Νεοζηλανδός που πολέμησε στη Μάχη της Κρήτης...
Πέθανε, σε ηλικία 100 ετών,ο Νεοζηλανδός βετεράνος της Μάχης της Κρήτης, Roye Hammond. Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε σήμερα, με ανακοίνωσή της, η Αντιπεριφέρεια Χανίων, μέσω συλλυπητήριας επιστολής που απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Βουλγαράκης, στην οικογένειά του.

«Ο Roye Hammond υπηρέτησε στην Κρήτη και την Αίγυπτο στο 18ο Τάγμα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν γνωστός για τον ηρωισμό του στις μάχες που διαδραματίστηκαν στον Πλατανιά, την Αγία Μαρίνα, τον Σταλό και τον Γαλατά» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας.

«Η αγάπη του για την Κρήτη και τους Κρητικούς, η οποία ήταν αμοιβαία, ήταν τέτοια που μας είχε τιμήσει πολλές φορές και μας είχε δώσει μεγάλη χαρά με την παρουσία του στις ετήσιες επετειακές τελετές για τη Μάχη της Κρήτης» καταλήγει η ανακοίνωση.
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αντώναρος γιά Σπυράκη...

Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα εκπρόσωπος της ΝΔ
Ο Ευάγγελος Αντώναρος δεν θα μπορούσε να μην πάρει θέση στην κόντρα της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) με την εφημερίδα «δημοκρατία». Με σκληρή γλώσσα μέσω facebook είπε μεταξύ άλλων πως το εν λόγω πρόσωπο θα είναι ντροπή ως εκπρόσωπος στην παράταξη που ιδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλης. Διαβάστε τι εγραψε.. ο Αντώναρος για την Σπυράκη:

Αυτό έλειψε δα να μας δίνει μαθήματα ελευθεροτυπίας και δημοκρατίας η εν πολλαις αμαρτίαις περιπεσούσα εκπροσωπος της ΝΔ. Λες και δεν την ξέρουνε από που κρατάει η πολιτική της σκούφια! Λες και δεν ξέρουμε τι βρισιες εκστόμιζε κάτω από τις νερατζιές του Μαξίμου εναντίον της κυβερνησης και του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή πριν βγει στον αέρα! Λες και δεν ξέρουμε γιατι διατηρει τη θεση της ευρωβουλευτού παραλληλα με τα καθήκοντα που είναι χρονικά ασύμβατα! Λες....λες...λες...
Εμεις φυσικά θα εξακολουθούμε να διαβάζουμε τη δημοκρατία, τα Νέα, την Καθημερινή, την Εφημερίδα των Συντακτών κι ο,τι άλλο επιλέγουμε.

Και το εν λόγω πρόσωπο θα είναι ντροπή ως εκπρόσωπος στην παράταξη που ιδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλης. Ο Τάκης Λαμπρίας, ο Αθανάσιος Τσαλδάρης, ο Βύρων Πολύδωρας, ο Βασίλης Μαγγίνας, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος κι ο υποφαινόμενος δεν έχουν καμμιά σχέση μαζί της...
             

Η Ε.Ε. σχεδιάζει ανακατεύθυνση πόρων πρός Ισπανία και Ελλάδα...

FT: Σχέδια Ε.Ε. για ενίσχυση Ελλάδας και Ισπανίας αντί της Ανατ. Ευρώπης
REUTERS/Yves Herman
Τη μεταφορά δεκάδων δισ. ευρώ του Προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης από κράτη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης -όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Τσεχία- σε χώρες που επλήγησαν σκληρά από τη χρηματοπιστωτική κρίση -όπως η Ισπανία και η Ελλάδα- φέρονται να σχεδιάζουν οι Βρυξέλλες, σύμφωνα δημοσίευμα των Financial Times.
Κατά το δημοσίευμα, στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού της «πολιτικής συνοχής», οι Βρυξέλλες επιθυμούν να βάλουν ένα τέλος στην πρακτική της κατανομής των ευρωπαϊκών κονδυλίων με κριτήριο σχεδόν αποκλειστικά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ευρύτερα κριτήρια που θα καλύπτουν και άλλους τομείς, από την ανεργία των νέων, την εκπαίδευση και την προστασία του περιβάλλοντος, μέχρι τη μετανάστευση και την καινοτομία.
Σύμφωνα με τους FT, οι ακριβείς λεπτομέρειες των μεταρρυθμίσεων βρίσκονται ακόμη υπό παρασκηνιακές συζητήσεις, αλλά διπλωμάτες και αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα θα είναι η ανακατεύθυνση των πόρων από την Πολωνία, την Τσεχία και τις χώρες της Βαλτικής προς τις χώρες του Νότου, όπως την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα, ακόμη και σε περιφέρειες της Γαλλίας.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Κυριακή, 22 Απριλίου 2018